- Mozilla Firefox
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 7
- ASUS routerek
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtend
senior tag
válasz aldebaran #34849 üzenetére
Azért nincs ilyen weboldal, mert nagy helyet foglalnak el az "igazi" hd és fhd tartalmak, ezek a hostingok meg a hirdetésből élnek, tehát minél több tartalom kerül fel, annál több hirdetést lehet megjeleníteni.
Na most azért írtam "igazi"-nak mert ezeknél a hostingoknál megvan, hogy pl max 10GB lehet a feltöltött fájl méret és mondjuk találsz egy 720p-t ami 9GB és feltolod a hostingra, hogy másnak is jó legyen erre feltöltés után az oldal csinál belőle egy 600 MB-s vacakot, hangot átalakítja (lerontja) és a kép bitráta is lesz 4800 kb/s-ből 700-800 kb/s valami, és csak a felbontást hagyja meg 1280*xxx-en, de így már ugye ku*vára nem HD, hanem valami f*s. Tapasztalatból tudom[ Szerkesztve ]
-
-
róland
veterán
Filmio.hu-hoz van Kodi plugin?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
dh66e
veterán
HGo plugin működik valakinél?
-
blakey
titán
du. megnézem, eddig működött.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dave0825
őstag
Másnál is rosszalkodik az Online Stream?
Most este kezdte el, hogy 2-3p, mire betölti a tv-k/rádiók listáját ("Töltés"-t, és "Kérem várjon"-t ír sokáig), ékezeteket rosszul írja, akad a műsor is, és magát a boxot is pár másodpercre lefagyasztja néha. Újraraktam a kiegészítőt, ugyanaz, box újraindítás sem segített.
Jöttek be új csatornák, talán valamit mókolnak a háttérben jelenleg?Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
blakey
titán
Megnéztem, jól működik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
aldebaran
őstag
-
castiels
addikt
Direct one live tv addon megy valakinek?
-
Márton
nagyúr
Kodival lehet gyorstekeréssel videót nézni, gyorsított hanggal együtt? (nem egérhang)
1.2-2x sebesség kéne. Esetleg csak a Matrixban?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
hapsitapsi
csendes tag
-
castiels
addikt
válasz hapsitapsi #34865 üzenetére
Próbáld újratelepíteni.
-
hapsitapsi
csendes tag
köszi, az újratelepítés segített
-
castiels
addikt
válasz hapsitapsi #34867 üzenetére
-
xtend
senior tag
válasz aldebaran #34861 üzenetére
":...Az egyetlen szomorúságom, hogy az 5.1 hang nem jön át, csak a sztereó.."
persze mert mint ahogy fentebb írtam nem igazi 1080p filmek hanem 1GB-os agyontömörített valami
szösszenet az egyik ilyen fájlmegosztó FAQ-jából :
"We optimize quality / size of your videos and make them playable in web player. So you can start watching video quickly without downloading whole file."Ez nem fika v. kioktatás, félre értés ne essék, sajnos ez van. Ha valaki igazi full hd-t vagy 4k-t akar akkor marad a virágbolt.
Egyébként a Netflix és társai is agyontömörít:
"Az internetkapcsolat sebességére vonatkozó ajánlásaink
Ezek a tévéműsorok és filmek Netflixen való lejátszásához ajánlott internetes letöltési sebességek......4K (UHD) ajánlott sávszél 25 megabit/s LOLL[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Az világos, hogy a képet tömörítik, na de a hangot is... De mindegy, nézem sztereóban, ha nincs kedvem letölteni, vagy ahhoz pont elég, hogy elkezdjem nézni és ha tetszik, vagy olyan a film, hogy kell az 5.1, akkor megoldom.
Köszi szépen.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
nagyúr
válasz M_AND_Ms #34875 üzenetére
Annyira nem világos. A hang eleve nem foglal tizedakkora helyet sem a stream-ben, mint a kép, ellenben a túltömörített kép közel sem zavarja annyira az ember érzékszerveit, mint a túltömörített hang (a szem sokkal jobban kompenzál, mint a fül). Ahhoz pedig, hogy a hang méretét érzékelhetően le lehessen csökkenti, nagyon durván le kell rontani a minőségét.
-
nagyúr
válasz Toth_Jani #34879 üzenetére
Persze, kit nem.
Csak arra utaltam, hogy az a tömörítési veszteség, amit a füled már zavarónak érez, a szemed jó eséllyel észre sem veszi, sőt, több nagyságrend különbség van ingerküszöb szempontjából a két érzékszerv között, egyszerűen azért, mert a szem sokkal toleránsabb, jobban kompenzálja a hibákat. -
M_AND_Ms
veterán
A hangot (és a képet is) mindig is tömörítve tárolták. Talán csak a zenei CD és a sima WAV formátum volt, ami tömörítettlen formátum volt.
Tudod, nem volt mindig ekkora sávszélesség és tárterület. A 90-es évékben még 2-3 óra kellett egy zenészám mp3-ban való letöltéséhez (128kbs)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
consono
nagyúr
-
M_AND_Ms
veterán
válasz consono #34883 üzenetére
Nem....és emiatt én sem nézek ilyen-olyan streamet, mint ahogy anno a kamerás felvételeket, vagy az előtt a 23-ik másoltat, alámondásos vhs filmeket se.
Első, otthoni rendes 5.1-es rendszeremmel az Elit alakulatot néztem anno, aminek kifejezetten jók a hangjai (bal elölről lőnek, a lövedék átsüvít a jobb hátsó felé, ahol gellert kap és jobb elől csapódik be. Mindezt hanggal)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
gazso75
aktív tag
Valami TvHeadend-es kolléga nem rögzíti véletlenül a Comedy-n a Hajós András műsort?
-
megott
aktív tag
válasz SzabóTamàs90 #34887 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy a CD-n PCM kódolású jelfolyam van, "egészen véletlenül" a Microsoft RIFF WAVE formátuma is ezt a kódolási eljárást használta, valószínűleg azért él a fejekben ez így látták a CD grabbelő író alkalmazásokban.Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz SzabóTamàs90 #34887 üzenetére
A zenei cd-n nem wav volt.
A WAV egy állományformátum, melyben a hangtartalmat tartalmazó bájtokon túl több bájton keresztűl leírják a tárolt hang és a tárolás jellemzőit (mintavétel, csatorna, stb, stb) [link]
Az audio cd-n nincsen állomány, ott csak a hang bájtok vannak, néhány technikai információt leíró bájttal együtt ( [link])
Aki emlékszik, sima fájlszinten nem is lehetett lemásolni az audio cd tartalmát hdd-re. Külön módszer (grabbelés) volt rá, ahol is a cd-n lévő bájtsreamet belemásolta egy WAV fájlba (vagy bármibe, amely hasonló adatokat hivatott tárolni pl AIFF, AU, PCM), de akár röptében tömöríteni is lehetett (már amikor kellően elég volt hozzá a hardver) és egyből MP3-ba tenniAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Moritz
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám megoldani azt, hogy egy filmhez pl a NETFLIX-en egy letöltött feliratot rendelhessek hozzá, ami mondjuk a boxhoz csatlakoztatott vinyón van? Sajnos a telepített kiegészítőimmel ezt nekem nem sikerült megoldanom.
MINIX NEO U22-XJ
CoreELEC 9.2.7
Opensubtitles, amet 5.2.14
Super Subtitles, fape 0.0.24köszönöm
MINIX NEO U22-XJ, MiniMX, CoreELEC
-
Moritz
csendes tag
Itt már próbáltam, és sajnos nekem itt csak a NETFLIX saját plugin könyvtárában lehet tallózni többekközt a filmek közt, könyvtárakba szedve, de más itt nincs. Bármire kattintok itt amúgy, semmi nem történik.
Esetleg megnéznéd, hogy nálad működik-e, amit javasoltál?
köszi
-
Moritz
csendes tag
Azok a kiegészítők működnek, letöltik a filmet, csak azoknál van gond, ahol nem jó feliratot tölt le. Pl a Family Guy 18. évad 7 részénél mindig egy másik rész feliratát tölti be, így értelmetlen ez a 7 rész az évadban. Valószínű, elronthatták a sorrend létrehozását a feliratoknál a felirat készítője, vagy a NETFLIX nem sorrendben sorolta be a részeket. Nem tudom, de ilyenkor jó lenne, ha be tudnám tölteni a megfelelő feliratot a lementett felirataimból.
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Kérhetnék egy kis segítséget usb pendrive felcsatolásával kapcsolatban? X96 max +
Qbittorrent-en arra szeretnék letölteni viszont nem tudom, hogy hogyan kell beírnom a qbit letöltőjébe az elérési útvonalat.
Rendszeri infóban ezt írja a pendrive mellé:
/var/media/esd-usb Itt csináltam egy Filmek mappát akkor jól gondolom /var/media/esd-usb/Filmek?
Elég csak ezt bemásolni?
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
pube111
senior tag
Igen, elég. Nekem így néz ki:
/var/media/sda1-usb-WD_Elements_25A2/download/
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest