- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
A tuner kérdés megint jó, mert abban sem vagyok otthon. Van egy Q10 Pro Android-os médialejátszóm, amire természetesen lehet KODI-t rakni, meg egy E5200 procis, 9800GT-s PC-m Win10-el, amit erre be lehetne fogni. Érzésem szerint ez utóbbi talán jobb lenne? És milyen tuner-t ajánlanátok hozzá? Az Android-os Box meg nem tudom, hogy kezelné e egyáltalán az ilyen USB-s tuner-eket... Nem állandó üzemre kellene, csak egy pár adást szeretnék rögzíteni, de ha lehet jó minőségben...
-
mexel
veterán
Igen, ez így tiszta. csak akkor feltétel hogy otthon folyamatosan menjen egy eszköz. Na ez otthon nem működik ilyenkor éppen
Ezt a verziót csináltam anno amikor volt Mecool tuneres boxom, ez arra volt jó hogy egy időben 2 tv-n egy épületben mehetett az adás kábelezés nélkül. De ilyenkor ha nem vagyok ott, nem is megy semmilyen eszköz ( még a hűtő sem). Ezért lenne praktikus a digonline, simán a boxra és nézném. Ha lenne rtl. Szerintem a kolléga is így gondolta aki kérdezett. Tehát ebben a formában a digionline semmit sem ér nekem -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #35844 üzenetére
Ha lokál nézed (azon a BOX-on amiben van a tuner) nincs komplikáció mert a belső hálózatodban vagy. Meg kell adni a TVheadend HTSP kliensnek a szerver IP címét, ez lokálon 127.0.0.1 ugye, felhasználó/jelszó ha állítottunk be a TVH szerveren amit webgui-n lehet konfigurálni.
Lehet felvenni igen a TVH HTSP kliensel, akár Yatse-n keresztül is.
Ha nem csak otthon néznénk a TV-t akkor gondoskodnunk kell egy fix IP-ről ami a Diginél nincs, így kell valami DDNS szolgáltatás is, hogy el tudjuk érni az otthoni gépet amiben van a tuner. De ez már hálózati téma, amire szintén van CE alá megoldás Csicsóka által az S905 topikban.
-
SunMount3r
nagyúr
Na most megy a kutyulás: kábelen jön az adás, a tuner-es-es eszköz pedig nyilván szintén lokál, abba "megyen" a kábel. Ezt hogy tudom "a világ bármely pontján" nézni, egy másik eszközön? De ez csak kíváncsiság képen.
Mert amúgy lokál kellene, ott ahol az előfizu van. A KODI-val (TV Headend-el, vagy mással) a felvétel is megoldható?
-
cof
veterán
Igen félreérted. Otthon összerakod a rendszert. Elég egy Amlogic BOX simán CoreElec-el, ebbe az USB-s tuner és a Digis koax (ez lesz a szerver). Beállítod a TVheadendet, és ugyanúgy nézheted bárhonnan mint az OnlineStream-et pl. Generálhatsz m3u-t IPTV Simple kliensnek, vagy használod a TVheadend HTSP klienst azon a BOX-on amin nézni akarod (kliens, de a szerveren is nézhető természetesen).
Mivel digitális adás, így csak egy eszközön nézhető egyszerre (kivéve ha ugyanazt a MUX-ot nézi más is) 1 db. tunerrel.
-
Hege1234
addikt
válasz
brazos #35812 üzenetére
a példa alapján scrapeltem pár csatornát
a python tudásom eléggé alap de így is egy gombnyomásra elkészíti
az .m3u8 listát (a .py fájlt akár feladatütemezőbe hozzá lehet adni, hogy lefusson x idő időnként)mivel két különböző oldalról van szó és 4-5 különböző módról, ahogy kiszedhető a link így nem csoportosítottam aki jobban ért hozzá biztos ezt is meg tudja oldani..
a linkek elrejtése céljából az output-ot nem teszem közzé pastebin is egy kóddal(G2G6PJepnK) oldható fel
aki esetleg nem tudná, ki kell jelölni az összes sort majd elmenteni egy valami.txt fájlba amit át kell írni valami.py -re
(nem a legjobb megoldás de könnyebb elmagyarázni...)
ezután már futtathatóteszteltem kodi és vlc-ben is
1-2 streamstat-os linknél az epg nem működik
(mivel az már nincs az onlinestreamnél(rtlklub2) ezért nem tudtam kideríteni mire kellene átírni, hogy működjön..)akinek esetleg python-ba nem lennének meg, ezek kelleni fognak hozzá
pip install-al telepíthetőek
requests
shutil
BeautifulSoup+
egy példát tudna írni valaki, hogyan néz ki az .m3u8 amikor "ikon" is kerül bele? -
mexel
veterán
De az usb-s tunerhez kell egy kábel ami rákötsz nem? vagy egy antenna. A digi kábelen jön ( hacsak nem műholdas, de akkor parabola kell.)
Nekem van digi előfizum, de azt pl a balatonon nem tudom használni usb-s tunerrel, csak ha húzok magam után 160km koaxot
Vagy valamit nagyon félreértek -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #35836 üzenetére
Veszel egy DVB-C USB-s tunert és nézheted az összes Digis csatornát amire elő vagy fizetve.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #35834 üzenetére
TV adás?
RTLMost+ kiegészítőben lehet ha van Most+ kódod.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van valami add-on, amivel az RTL+ adását lehetne nézni?
Köszi!
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bpmcwap #35828 üzenetére
Nálam a kiegészítő forrásául szolgáló https://filmezz.eu oldal nem elérhető...
-
janky1216
csendes tag
Sziasztok!
Tudna esetleg segíteni valaki, hogy a német DELUXE MUSIC zenecsatornát melyik addonnal lehet nézni?
A választ előre is, köszönöm!
-
brazos
senior tag
Nem nehéz feladat, a nehézség inkább abból adódik, hogy normális, nem megszakadozó, vagy két nap után eltűnő iptv linkeket kell beszerezni, kinek honnan, virágbolt, kocsma, stb. - és egyéb források, majd a normálisan működő iptv címeket egyetlen m3u8-ba kell saját kezűleg összehozni.(mint pl. a fenti példafájl) Vannak olyan m3u8 fájlok, linkek, ahol a címben szerepelnek még a tv-csatorna logo elérések is, ha valakinek az kell, ám használja, én nem ugrok érte. Az említett PVR addon beállítása sem túlzottan nehéz:
Ha saját, helyi fáljt használsz, akkor a hely megadásában belinkeled a fájl lokális elérését, ha meg sikerül szerezned egy jól működő EPG fájlt is, akkor azt a fájlt pedig így adod meg: URL megadás, mivel a net-ről tölti be a fájlt, és annak tartalmát.
(az EPG-ben lévő csatorna nevek egyezzenek meg az m3u8-ban lévő nevekkel, különben nem lesz EPG-d!)Ha mindent jól csinálsz, és még van EPG fájl linked is, akkor így nézhet ki a Kodi-19-ben a csatornák megjelenítése:
A Kodi-ban meg ilyen lehet az EPG kinézete:
Ha itt a példa inkre kattintanál. a 19-es kodi-ban egy ilyen ablakot kapnál:Itt a kapcsolás ablakra kattintva a kodi-19 betölti a kijelölt csatorna iptv címét, és pár pillanat múlva elindul a lejátszás is.
-
bpmcwap
senior tag
Akkor ennek annyi? Olvasgattam vissza - nekem kb egy hete nem megy, próbáltam újra telepíteni, de az se ment. Jól értem, hogy meghalt?
-
brazos
senior tag
Nyilván, mivel nincs hozzá külön legyártott script, ami frissítené azokat a saját gépen. Így, ha valami változás van, akkor marad a jól bevált kézi javítás, a fenti leírt módszer szerint. Amúgy meg, ha netán megnézted pl. a magyar vonatkozású linkeket, azok már igen jó ideje ugyanazok.(szerencsére - és pont emiatt nem írtam be azokat a fentebb említett m3u8 listába-mindeni szedje le magának, talán így nem avulnak el olyan hamar azok a linkek. Amúgy meg a kérdéses STREAMSTAT oldalon, az infó-ban lekérdezett szerver sok esetben nem működik, vagy nem tud kapcsolódni hozzá a lekérdezéshez, ugyanakkor a kérdéses adó link simán működik a weboldali lejátszóban, és ha letöltöd, a kimásolt tartalom meg a Kodi-ban.)
Akinek nem jó ez a módszer, az használjon helyette mást, lásd fentebb vargalex javított addon átírását. -
mexel
veterán
Ezek a kézzel gyártott listák frissülnek is ha változás van? Feltételezem hogy nem
-
brazos
senior tag
válasz
cpt rodgi #35811 üzenetére
Kézimunkával!
Azon az egy oldalon jobboldalt a zöld háromszögekre kattintva jobb egérgombbal nyitsz egy új ablakot, a benne lévő lejátszó alatt ott van ez a link:
M3U8 Playlist link for external players: erre kattintva letölt neked egy play.m3u8 fájlt. Ezt megnyitod, és a benne lévő linkből gyártasz egy saját m3u8 fájlt, valahogy így:
#EXTM3U
#EXTINF:0,The Heartland Network
https://bcovlive-a.akamaihd.net/1ad942d15d9643bea6d199b729e79e48/us-east-1/6183977686001/playlist.m3u8
#EXTINF:0,Heartland
https://bcovlive-a.akamaihd.net/1ad942d15d9643bea6d199b729e79e48/us-east-1/6183977686001/profile_1/chunklist.m3u8
#EXTINF:0,RTL 102.5 TV
https://rtl-video1-stream.thron.com/live-video/video1/ngrp:video1/playlist.m3u8
#EXTINF:0,RTL 102.5 BEST
https://rtl-video4-stream.thron.com/live-video/video4/ngrp:video4/playlist.m3u8
#EXTINF:0,RTL TVI
http://rtltvi-lh.akamaihd.net/i/TVI_1@319659/master.m3u8
#EXTINF:0,RTL-TVi
https://rtltvi-lh.akamaihd.net/i/TVI_1@319659/master.m3u8
#EXTINF:0,KOPB | PBS Portland
http://status.tehw00t.net/miniProxy.php/https://kopbdt.lls.cdn.pbs.org/kopbdt/908d1940-5074-4a1e-b111-169206513fef/primary-720p.m3u8
#EXTINF:0,Bel RTL
https://bel-lh.akamaihd.net/i/BEL_1@321282/master.m3u8
#EXTINF:0,RTL West (18:00 - 18:30)
https://rtl_west-i.akamaihd.net/hls/live/656246/rtlwest/master.m3u8
Ezt elnevezed pl. StreamStat.Net_IPTV_list.m3u8 névvel, és a kodi-ban két addonnal is tudod nézni:
PVR Simple Client
Live Stream Pro
A két addon használatát a neten elég sok helyen leírják, olvasd el. -
cpt rodgi
tag
válasz
Tommy-1998 #35756 üzenetére
ezen a link alatt futo streamokat tudom nezni kodirol? ha igen, esetleg meg tudnad mondani ( vagy valaki) hogy hogyan lehet megoldani?
-
-
Keem1
veterán
Srácok, ez az XML forrás most hogy/hol érhető el? (#14179)
https://onlinestream.hu/list.xml -
csibe1
addikt
válasz
cpt rodgi #35806 üzenetére
"( itt nagyon sok magyar film van, es felirat. eddig nem szenvedtem hianyt .. bar meg mindig nem vili, h miert akar mindenki usa ba vpn ezni..) "
Valaki angolul nézi a sorozatokat, mert van olyan szintű nyelvtudása, és akad olyan sorozat amit nálunk egyáltalán nem vetítenek.
Például ha megnézed az animéket, akkor abból nagyon kevés szinkronos; és a maradék nagy részéhez se nagyon van felirat. /már ha sikerül levadászni/ -
cpt rodgi
tag
KÖszi erdekes. igy viszont megmagyarazza h szuleim ugyanazzal az acconttal mo-n miert latnak mast ...pl en latom magyar ( tenyleg jo ) filmet, mig ök nem ( pl Balloon) meg par mas. az elözmeny is mas, pedig ugyanaz acc, ugyanaz user
Megvilagosodtam Köszi..
( itt nagyon sok magyar film van, es felirat. eddig nem szenvedtem hianyt .. bar meg mindig nem vili, h miert akar mindenki usa ba vpn ezni..) -
allfinanz
senior tag
Visszatér a futball az RTL Magyarország képernyőjére
"...2021. szeptemberétől az UEFA Európa Liga és az újonnan induló UEFA Európa Konferencia Liga következő három szezonjának mérkőzései..."
"...a forduló egyes meccsei csak az RTL Magyarország prémium streaming platformján, az RTL Most+ online felületén lesznek megtekinthetők..."
Forrás: [link]
RTL Most add-ont sokan használni fogják... -
radar
tag
Miért van az hogy 4k felbontásnál az openatv 6.3 Kodi hibátlanul müködik.
Openatv 6.4-nél, 4k felbontásnál mindig lefagy a kodi. Miért jó az openatv 6.3 a Kodi? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Knobber #35800 üzenetére
Gyors javításként a kiegészítő könyvtárában a resources/lib/stationscache.py file-ban a 73. sorban található
data = json.loads(r.decode('latin-1'))
sort egészítsd ki erre:
data = json.loads(r.decode('latin-1'), strict=False)
A vastaggal kiemelt részt kell hozzáírni. Ha nem megy, teszek fel egy ilyen verziót a repo-ba, de csak ezért nem frissíteném. Inkább Matrix kompatibilissá is kellene tenni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest