Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
emelhu
aktív tag
Mondjuk azt nem én írtam
Én pont hogy azt javasoltam, hogy rengeteg profilod lehessen és mindenhol azt használd, amelyiket jónak látod.
De a profilok között legyen olyan is, amelyik hitelesen azonosít, névvel együtt (petrsze az adatok olyan körét megosztva, amit te akarsz).
Legyen olyan alternatívád, amelyiknél hitelesített, hogy te egy valódi személy vagy és ha a hatóságok bírói végzéssel kikérik akkor megtalálnak, vagyis mégiscsak hiteles a hozzászólásod, csak anoním.
És legyen teljesen anoním profil lehetőség is.Kicsit fentebb részletezem.
De a lényeg, hogy aki látja a profilod, az tudja "Milyen a státuszod".
[ Szerkesztve ]
-
emelhu
aktív tag
Soha nem a lehetőség a felelős, hanem a végrehajtó hatalom tevékenysége.
Demokráciában, fékek és ellensúlyok mentén lehet jól is csinálni.
Másrészt technikailag is lehet jól csinálni az ilyesmit, és az államok nem azért szokták rosszul megcsinálni, mert nem tudnák jobbra, hanem mert nekik így jobb. Na ilyenkor kellene a polgári hozzáállás és kikényszeríteni a politikából.Mindenesetre nem érzed anakronisztikusnak, hogy mondjuk egy netes bankszámla nyitásnál az államtól kapott papír dokumentum képével próbálnak "hitelesíteni", nem pedig te hitelesíted magad egy tokennal, amit az ügyfélkapun generáltál és odaadtál a banknak, hogy az ellenőrithesse, hogy ez a személy vagy cég az állami nyilvántartásokban egy valóságos entitás?
-
emelhu
aktív tag
"a messenger "faék" egyszerüsége és a nyugger userbase miatt csak az olyanok jöhetnek szóba szerintem aminél abszolut nem kell emaillel regisztrálgatni hanem telefonszámmal is megoldható a használata."
Olyannak, ahol "bármivel" regisztrálhatsz, más loginokkal, állami hitelesítéssel, telefonszámmal vagy emaillel, de akár minden nélkül, csak egyértelműen jelzi a regisztráló személy hitelességi szintjét.
Ha ügyfélkapuhoz kötötten garantáltan valós személy/cég az ugyanúgy látszik, mint hogy a szolgáltató pontosan tudja ki a személy, de a közönség csak a nicknevet látja, mint ahogy a teljesen bizonytalan személyt is (egy telefonszám és email azonosítás is lehet akár nagyon hiteles és közismert vagy egy teljes anonimitás).
Egy alternatíva sokat nyerne ha ezt az elvet tisztázná, és a kommentelők, kapcsolatok is pontosan tudnák, kivel állnak szemben (pl. ha adott esetben csak a nicknevet ismerik is, de tudják hogy számonkérhető, hiteles a kommentelő-publikáló). -
félisten
De, ez annyit jelent, hogy olyan csoportról van szó, amely jól tájékozott, nyitott szemmel jár a világban (ez utóbbi a személyes tapasztalatom), a mindennapjai során jelentős információt gyűjt össze.
Tehát ennél többet statisztikailag más csoporttól nem igazán lehet várni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
totron
addikt
A kérdés jó. A többség informatikailag ésvagy logikailag nem tudatosan létezik, tehát lehetnek fontosnak tartott, ill. funkcionálisan is ténylegesen fontos kapcsolatai a fb-on és csak ott, hiszen mintegy elektromosságként tekint a platformra, szintén nem tudatosan. Semmilyen feflex nincs benne bebiztosításra vonatkozóan. Hiszen az égi fényforrást sem kapcsolja le isten vagy a Nagy Kísérletet végző kéz egyszer csak, ugyanígy létezik talajt adva a mindennapok alá a Fb is. Ez az igába hajtásra instant lehetőséget adó, megkerülhetetlen fogalmatlanság, mint végtelenül szánni való emberi alapvetés a gáz, jó lehetőség minden ráépülő, további szép emberi tulajdonságoknak. Ezért nem a jó, a hasznos megkeletkezése a kiemelendő, mert a jó is ugyanúgy elvész, ha lekapcsolja az üzemeltető a lámpát. Aztán akkor lehet majd jelbeszéddel kalimpálni a sötétben. Még akkor is, ha menet közben vagy utólag oolyan kiválóan meg volt okolva, hogy neki CSAK a kommunikációra kellett. Igen, értjük.
-
félisten
Pont azt nem akarom, hogy az legyen, mint előtte, hiszen egy praktikus kapcsolattartási lehetőségre van szükségem -- ami korábban nem volt.
(Analógia: töröljük el a villamosságot, legfeljebb az lesz, mint ami előtte volt. Végülis az emberiség sokáig elvolt úgy is...)
Szerinted egyébként tényleg az a megoldás, hogy kezdjenek az emberek több ezer címes listákat gyártani? Mégis milyen hatásfokkal működne ez, egy központi felület helyett?
Sokszor éppen maga a csoport jelenti ez értéket.
Viberen vagy Signalon hogyan oldod meg az átlátható felületet, a párhuzamos beszélgetések folytatását, az adat- és fájlmegosztásokat, a figyelemfelhívást, a toborzást?
Én ugyan nagyon nem szeretem a Facebookot, és nem is nagyon használom másra, mint csoportokon belüli érdekképviseletre, tájékozódásra, de ahhoz szerintem azért eléggé elvakultnak kell lenni, hogy ne lássuk meg ezeket az értékeket.
Persze tudom, kényelmes álláspont az, hogy amit nem használok, az értéktelen, azt nyugodtan el lehet pusztítani...
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
fatpingvin
addikt
nyilván nem. ha nem is azt mondanám hogy szükséges de kifejezetten jót tenne ha rendszertelen időnként huzamosabb időre kimaradnának ezek az "alapvető dolgok". nyitva tartaná az emberek szemét arra hogy nem ezek jelentik a hétköznapi életet és a kommunikációt.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Gaga
tag
Hehe, én a felfüggesztés előtt 10 perccel írtam, hogy lelépek a pofakönyvről végleg és megtalálnak máshogy, ha keresnének. Látta, aki látta, engem nem érdekel. Kértem profilletöltést, de lejárt, mire újra beléptem. Kértem újat, letöltöttem a rám vonatkozó adatkupacot, majd mivel egy hétig kicsit sem hiányzott a felfüggesztés alatt, így töröltem is magam. Azóta sem vágyom vissza és nélkülem is megvan a cirka 1500 arc, aki "ismerősöm" volt.
-
veterán
Hasonlóan a 2000-es évek vége felé regeltem én is. Akkor még a MyVip és az Iwiw népszerűbb volt. Sőt, akkor még voltak olyan külföldi alternatívák is, mint a Hi5.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
totron
addikt
Magamat tudnám csak ismételni a csoportokat, tudásbázist illetően. Az, hogy te ezzel a rétegével egyáltalán nem találkoztál, az talán meg rólad is mesél. Ugyanolyan ez is, mint számos más terület az életben: ha hagyod magad elsodorni az lesz fókuszban, ha meg van tematikus érdeklődésed/célod, akkor meg az. Ennek megfelelően fognak elébed jönni az emberek, ennek megfelelően alakulnak a tartalmak minőségei is. A többség valóban egy vállalhatatlan színvonalon használja a rendszert, de ez nem jelenti azt, hogy a bevett ekézési rigmusok lefednék a jelenség egészét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
- Politika
- EAFC 25
- Nők, nőügyek (18+)
- New Game Blitz - 2024
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest