Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdmftw
tag
bro én akkor regeltem az og facebookra amikor tanyán még a "májvippp" volt a menő. iwiw megszünése után kb 2-3 évvel viszont már töröltem ezt a szart is mert elkezdett áttelepülni a plebsz. a mostani állapotát meg nem kell bemutatni.
ha információra és tudásra van szükségem akkor az utolsó hely lenne a facebook ahol körülnéznék lol. -
Rowon
őstag
"Rebootolni kellene a magyar törzsfejlődést úgy ahogy van."
Írtad, hogy fejétől bűzlik a hal, most erre érdemes lenne elvégezni az alábbi kísérletet. Van 10 ember és elakarsz nekik adni valamit a piaci árnál olcsóbban, olyan jeligére, hogy "megoldjuk okosba", vagy számla nélkül, leesett a kamionról, stb. akkor 10-ből hány ember mondana igent? Szerintem 7. Nem kell vezetői körökben keresgélni, elég lent is szétnézni, hogy milyen korrupció van.
Ja és akkor egy másik kommentre reagálva, az urambátyám-rendszer, hogy olyan ember kerül egy adott pozícióba, aki mindenre IS alkalmatlan, DE legalább valakinek a haverja, vagy annak az ismerősének a rokona és felveszik oda "dolgozni". Amikor meg sem hirdetnek egy pozíciót, mert annyira sóher a cég, és inkább valakinek a haverját felveszik, aki abszolút balfék minden téren. Hát vannak bajok.
[ Szerkesztve ]
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Nem jelentettek tökéletes megoldást. Működtek, de a Facebook minden vacakságával együtt minőségi ugrást jelentett, mégpedig azzal, hogy központi helyet hozott létre, közös szabályokkal. A sok helyen, sokféle módon, sokféle megoldással működő helyek nem tudják ezt nyújtani.
A Facebook nagy erőssége az, hogy ő van a középpontban, nála érdemes indítani a keresését, és a technikailag gyengébbek számára is kezelhető -- és elég, ha csak ezt kezelik.
Milliószor hallottam már, főleg idősebbektől és IT-vonalon gyengébbektől (a két halmaz úniója a többség), hogy egyszer megtanulták a Facebookot használni, és ez pont elég volt nekik, ez jól működik, nem kell másik ilyen kaland. Ne az itteni készségekből, tájékozottsági szintből induljunk ki!
Én részt veszek szakmai fórumok munkájában, de egészen mindennapos az az eset, hogy valamit megbeszélünk az adott fórumban, aztán a szélesebb körű információ- / fájlcsere céljából átmegyünk a Facebookra, mert ott annyival jobbak ezek a funkciók. Ráadásul nem egy és nem kettő olyan szakmai fórumban voltam érintett, amelyik lényegében átköltözött a Facebookra zárt csoportot képezve, és csak a kifejezetten bizalmas kommunikáció maradt az eredeti fórumnál.
Egy lazább baráti közösség (pl. volt iskolai osztályok, évfolyamok...) miért keresne más helyet, amikor a Facebookot ismerik, használják a legtöbben?
Nyilván számtalan gond van a Facebookkal, de a hálózati hatás a malmára hajtja a vizet. Egy régi társaságunkban volt egy srác, aki mániákusan próbálkozott mindenféle alternatív közösségi helyek használatával, aztán folyamatosan panaszkodot,, hogy azokon nem ér el senkit. El is tűnt az összes (én legalábbis évek óta nem hallottam róluk) vagy átment tényleg tematikus szerveződési helybe.
Anno én nagyon lelkesen vetettem rá magam a Google+-ra. Számomra jobban is működött, mint a Facebook, úgy tűnt, hogy pár év alatt nálam ki is válthatja -- aztán ugye beszántották.
Jelenleg a fiatalok között (esetemben műszaki érdeklődésű középiskolások, egyetemisták, friss diplomás munkavállalók) is azt látom, hogy vannak ugyan alternatív kapcsolati fórumok, de az origó a Facebook, amihez mindig vissza tudnak térni. Az egyetemi csoportomban egy évig működött pl. a Discord. Elhalt. A csoport és az évfolyam is a Facebookot használja.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Egyébként szerintem te többet vagy azon a platformon, mint itt állítani szoktad."
Minden relatív. Attól függ, hogy éppen van-e aktuális tenni-/olvasnivalóm valamelyik csoortban. Átlagosan olyan havi 10-15 percet vagyok fent.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
it A várakozások szerint nem születik meg az EU és az USA új adategyezménye addigra, hogy betiltják a Facebook transzatlanti adatáramlását – a Meta korábban közölte, ebben az esetben Európában leállna a Facebook.
- Samsung SyncMaster 2443BW 61 cm (24") Full HD LCD monitor
- Eladó felső kategóriás gamer pc AMD 5800x-RTX 3080
- KERESEK régi retro ISA hangkarit Gravis Roland TurtleB MediaV Adlib stb hibásan teszteletlenül is!
- KERESEK 3Dfx Voodoo videokártyákat, teszteletlenül, hibásan is
- Bomba áron, HP ZBook 17 G6 Workstation, i7-9850H/32GBRAM/512SSD/Quadro RTX3000/FULLHD IPS
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest