- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rowon
őstag
Miért divat mostanában kiégetni a clickbait mérőt?
LeállHAT.
Sokat nem veszítene az emberiség, max néhány függő egy darabig az utcán borigatná a kukákat, meg 10 generációig elátkozná Cukorsüveg urat, aztán más nem lenne.
[ Szerkesztve ]
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Rowon
őstag
-
Rowon
őstag
Szerintem semmi nem lenne, elkezdenének egy alternatív felületet használni. VAGY megnövekedne a virtuális helyett a személyes találkozók száma, ami az emberi psziché szempontjából biztosan egészségesebb.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Rowon
őstag
Most elég tré párhuzam lesz, amit írni fogok. A Trónok harca sorozat, amíg ment, nagyon sok ember rajta lógott, hogy hú mi lesz, ha vége lesz. És mi lett? Semmi. Elkezdtek más sorozatokat nézni. Ugyanígy szerintem ilyen komolyabb játékcímek, ha véget érnének (pl. WoW) akkor sem gondolnám, hogy lenne az emberekben egy hosszú gyász időszak, egyszerűen elkezdenének mással játszani. Szerintem.
-
Rowon
őstag
Hasonlóan a 2000-es évek vége felé regeltem én is. Akkor még a MyVip és az Iwiw népszerűbb volt. Sőt, akkor még voltak olyan külföldi alternatívák is, mint a Hi5.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Mondjuk a posztolások egy része a virtuális szerszámméregetésről szól. Van, aki nagyban csinálja, van, aki kicsiben. Pl. muszáj megosztani, hogy hol nyaralok és az is számít, hogy mennyi lájkot kapok rá. Külföldi nyaralás sok lájk, ha meg csak a Tesco WC-jében csücsörítek a pezsgős üveggel, az kevés lájk.
-
Rowon
őstag
válasz
arcoskönyv #87 üzenetére
Az semmit nem jelent. Engem egy olyan HR-es vett fel a mostani munkahelyemre, aki angol tanár volt előtte. Azért azt ne add már be, hogy mindenki hülye egy adott területen, ha nem olyan papírokkal kerül be egy pozícióba. Ha megvan benne a tudásvágy, a lelkesedés és a "soft skillek", akkor bármi lehet még belőle.
Más. Valahol olvastam, hogy a "haldokló Nyugaton" előszeretettel alkalmaznak középvezetőnek filozófus végzettségű embereket. Miért is? Mert állítólag aki több, bonyolult eszmerendszert képes átlátni, az képes lehet arra is, hogy egy szervezeten belüli összefüggéseket átlássa és képes legyen megfelelő döntéseket hozni. Plusz nyilván könnyen tanulhat, nem mellékesen.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
"így szívesen válogatnak a saját kutyájuk kölykéből."
Hjah, mintha ez máshol nem így lenne. Nálunk meg ez az Urambátyám-rendszer már kigyomlálhatatlan szinten van és szerintem ne is kezdjünk el politizálni, mert 1. nem értek hozzá 2. nem tartozik a témához."Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Rowon
őstag
válasz
fatpingvin #88 üzenetére
Téged egyszer jól beoltott egy HR-es, ugye?
-
Rowon
őstag
"Rebootolni kellene a magyar törzsfejlődést úgy ahogy van."
Írtad, hogy fejétől bűzlik a hal, most erre érdemes lenne elvégezni az alábbi kísérletet. Van 10 ember és elakarsz nekik adni valamit a piaci árnál olcsóbban, olyan jeligére, hogy "megoldjuk okosba", vagy számla nélkül, leesett a kamionról, stb. akkor 10-ből hány ember mondana igent? Szerintem 7. Nem kell vezetői körökben keresgélni, elég lent is szétnézni, hogy milyen korrupció van.
Ja és akkor egy másik kommentre reagálva, az urambátyám-rendszer, hogy olyan ember kerül egy adott pozícióba, aki mindenre IS alkalmatlan, DE legalább valakinek a haverja, vagy annak az ismerősének a rokona és felveszik oda "dolgozni". Amikor meg sem hirdetnek egy pozíciót, mert annyira sóher a cég, és inkább valakinek a haverját felveszik, aki abszolút balfék minden téren. Hát vannak bajok.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Ha teljesen egzaktak akarunk maradni, akkor az egyik kérdés az, hogy mi a közösségi média definíciója és mely szolgáltatók esnek bele a megfogalmazásába.
Ez a fórum közösségi, de média-e?
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Tudod mi anonim? Ezen a fórumon 20 éves bejegyzések is ott vannak (és minden bizonnyal ott is maradnak). Attól, hogy nem az van kiírva az avatárod mellé, hogy Bugavári Jakab, Nagypiripócs, Fő út 1/Z, hanem Stellaz, attól még nem lesz anonim.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Ezt én is szeretném tudni, mert egy internetes felületen nem hiszem el, hogy létezik valódi anonimitás. Ha valaki járatosabb az adatvédelemben, az majd megmondja létezik-e a virtuális világban valódi anonimitás.
Azt a Snowden manust is megtalálták, pedig az tudott valamit.
-
Rowon
őstag
Tor sem tudom mennyire életszerű, pl. anno volt ez a Silkroad nevű dolog, ott is elkapták a tulajt, pedig benne volt az IT sűrűjében ő is. De az már ugye egy kicsit más kategória volt, mint egy PC fórum, ahol többnyire kultúrált keretek között megy a társalgás és a cserebere.
-
Rowon
őstag
válasz
paatrick #152 üzenetére
"Szóval még mindig a user a hibás, boldog boldogtalant visszaigazolnak ismerősnek, nem állítanak be semmit aztán meg fel vannak háborodva."
Nálam konkrétan egyszer ismerős volt egy olyan felhasználó, akit sehová sem tudtam tenni. Hogy hogyan került az ismeretségi körömbe, arra nem tudtam rájönni. A FB útjai kifürkészhetetlenek."Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Rowon
őstag
" Protonmail esetében ha elfelejted a leveleket védő jelszavadat"
Mármint a recovery codesra gondolsz, feltételezem, mert van hozzá az is. Ha a fiókjelszavadat elfelejted az egy dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Jó, de nem muszáj őket odakényszeríteni. Csak lehet valami alternatív felület azon kívül is, ami mindenkinek megfelelhet és nem FB.
Más. Adott helyről küldtek nekem emailben egy Google Tanterem meghívót. Meg se kérdezték, hogy érdekel-e az a sz
r engem. Regeljé egy eldobható Gmailt csak ezért....
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
"vagy nevezzetek meg egy VALÓS alternatívát!"
Mikrofs Tímsz? Ne mondd már nekem, hogy csak a FB van és megállt a világ. Nem tudok más alternatívát mondani, mert nem vagyok otthon az ilyen szociális felületekben.
Linux alapú rendszerekre még vannak IRC chatek is.
-
Rowon
őstag
"A saját baráti / imserősi / ügyfélkörömben a nem informatikusok között egészen pontosan 0% a Linux használata."
Azért, mert mindenki FB-ot és Windowst használ, az nem jelenti azt, hogy az a legjobb és az az egyetlen járható út és most nem kezdek bele pro Linux ervelésekbe, mert minek is, mindenki azt használ, amit szeretne és a Linux alapú rendszereknek legalább úgy vannak hátrányai, mint előnyei. Valamint én nem hivatkoztam Linuxra, csak ott láttam, hogy van több disztrónál előre telepített IRC kliens, de ezek (vagy mások) Windowsra is telepíthetők.De a kérdésre visszatérve, akkor mégis mit használjanak FB helyett? Miért használnak egyáltalan annyian FB-ot? Egyfelől azért, mert ma már mindenki azon van. Másfelől azt az irdatlan mennyiségű pénzt, amit a fejlesztésébe beleöltek nehéz hirtelen bármi mással pótolni, ami minden korcsoportú embert egyaránt érdekelhet. Közös megegyezés alapján egy szűkebb baráti kör biztosan találhat valami megoldást, ami mindenkinek jó.
-
Rowon
őstag
Amit személy szerint találtam segítség talánt, lehet, hogy nem lesz újdonság, de azért egy megosztást megérhet.
Messenger alternatívák: [link] . Lájkok alapján raktam sorrendbe a szoftverlistát. Ezek egy része open-source, ami a megbízhatóság végett érdekes kritérium lehet.
Talán még erre is ránéznék. Saját szervert tudsz hozzá készíteni: [link]
-
Rowon
őstag
"Változatlanul arról van szó, hogy mi történne, ha két hónap múlva lekapcsolnák a Facebookot."
Semmi. A többi konkurens cég hirtelen megpróbálná betölteni a vákumot. De tegyük fel a kérdést úgy, hogy mi történne, ha a Prohardvert hirtelen lekapcsolnák? A korábbi tagok valami más felületen próbálnák meg egymással tartani kapcsolatot, amíg nem emelkedik ki egy új, hasonló funkciókkal bíró fórum az internet vizeiből.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Még a Reddit jutott eszembe, hogy csináljatok egy privát Subredditet, de ugyanakkor a Redditnél is vannak privacy problémák. Nem tudod a FB-ot hirtelen pótolni, mert egyszerre annyi funkció van beletéve. A lényeg, hogy mindent ott csinálj. Mint az okostelefon. Egyszerre kamera, számítógép, kiskutyafüle, mint egy túlbonyolított svájci bicska. Ugyanez a FB. 5-6 felület helyett regelj be csak 1-re, ott tudsz hirdetni, híreket olvasni, chatelni, játszani, munkát keresni, meg mittudomén még mit. Azt hiszem társkereső része is van.
-
Rowon
őstag
Miért okozna kihívást a váltás... nem tudja posztolni, hogy mit evett reggelire? Kapcsolatot a FB előtt is tartottak az emberek, pl. telefonon felhívták egymást. Ott a Messenger helyett a Viber, Signal, stb.
-
Rowon
őstag
Mintha hallottam volna pletykákat olyan cégekről, ahol fent KELL lenned FB-on, hogy felvegyenek. Na ez a durva.
Választási lehetőség pedig tényleg van mindig. Az ilyen közösségektől távolmaradni nem kár. Az emberi természet, mindig, mindent diszkriminál, hogy hordába tudjon rendeződni. Majmok vagyunk még mindig, csak banánhéj helyett elektronikai hulladékkal dobáljuk a Holdat.
-
Rowon
őstag
"MEgszokni egy másik felületet, logikát, szolgáltatásokat sokaknak igenis komoly kihívás, keveseknek meg szinte megugorhatatlan."
Na tudod mit mondok erre? A szükség nagy úr. A szomszédban éppen háború dúl és az emberek mit tettek? Úgy élik tovább a hétköznapjaikat, hogy hozzászoktak a háborúhoz, de élik tovább.
Nehogy már egy ilyen trágya szolgáltatás, mint a FB megszűnése után megálljon az emberiség. Túlértékeled kicsit a jelentőségét, úgy gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
válasz
cinemazealot #279 üzenetére
A Windows XP-t én mai napig használnám, ha annyira mélyen érteném a működését, hogy fel merjek vele menni a netre.
-
Rowon
őstag
OpenShell. Windows 8 alatt megismerkedtünk egymással.
Egyébként most Linux alapú rendszert használok, egészen egyszerűen a Gnome asztali környezet miatt. Nekem nagyon kezemre áll és szeretem használni. Egyszerű, praktikus, lényegretörő.[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Ha nem annyira speckó szakra jártál, akkor az egyetemen a tanított anyag 90%-át sosem fogod használni. Mi a szarnak magolja be mindenki az összes Excel függvényt, amikor felsővezetőkön kívül még nem nagyon láttam olyat, aki bonyolult függvényeket keszít?
Ha meg kelleni fog, akkor tanfolyamon megtanulja.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Akkor ezek a jövőbeli szakik az érettségit is valamelyik távol-keleti piacon vehették. Őszintén csodálom az idegrendszeredet, mert én biztos nem bírnám sokáig nyugodtan.
A MS Excelt már 7.-es koromban tanultam. Vágod? Általános iskola 7. osztály, de az is lehet, hogy alatta, csak már nem emlékszem rá. Általános iskolai számtech óra az a Quake 1 lanpartyról meg a Terep 2-ről szólt, meg ritkán DOS-os parancsok gyakorlásáról.
Ha más nem, akkor papíron is fel lehet írni egy kamatszámítást, még a kamatfüggvény sem kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
it A várakozások szerint nem születik meg az EU és az USA új adategyezménye addigra, hogy betiltják a Facebook transzatlanti adatáramlását – a Meta korábban közölte, ebben az esetben Európában leállna a Facebook.
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tőzsde és gazdasági hírek
- Assetto Corsa Competizione
- Autós topik
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- További aktív témák...
- Automatizált XBOX Bolt - Előfizetések, Játékok
- Eladó bányászgép / 2 RIG / 16 db 6600 XT Mech 2 OC
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
- ASUS TUF Z270 MK2 + i7 7700K + Scythe Mugen 2 Rev.B cooler + Corsair 16GB RAM + Samsung M2 SSD
- Többé ne kell kompromisszum Tervező/Gamer DELL Precision 7720 i7-6920HQ/32GB/256SSD/P3000/17,3"
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest