Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #898 üzenetére
Helló, a BIOS-t mindjárt megnézem, közben ezt megmutatnám :
A Windows szerint :
Video Hardver Hiba.
Tegnap egyébként Prime95-t is futtattam, végig stabil volt.
-
válasz
#41133696 #897 üzenetére
Hali!
BIOS-ban a Main/SATA Configuration/On SATA Type. Ezt lehet általában SATA/RAID/AHCI módba állítani.
Fire.
UI: Meg talán van olyan, hogy On Chip SATA vagy SATA Channel, azt engedélyezd...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #896 üzenetére
Igen ATI Radeon HD 4200 van benne, egyszer próbáltam :
http://logout.hu/tema/asus_m4a_alaplapok/hsz_1796-1796.html
http://logout.hu/tema/asus_m4a_alaplapok/hsz_1797-1797.html
Azzal is volt fagyi
A BIOS-ban az AHCI-t hol tudom leellenőrizni, hogy be van e állítva ?
-
válasz
#41133696 #895 üzenetére
Hali!
Azon a lapon emlékeim szerint van integrált VGA (talán ATI HD 4xxx-es). Akkor vedd ki a PCI-e-s zsugát a gépből, és próbáld úgy. Azonkívül memóriateszt ide vagy oda(tapasztalatból mondom, hogy az, hogy a memtest hibátlannak véli, attól még simán lehet rossz a ram, pl mert hivatalosan nem támogatja az alaplap stb, bár ez esetedben nem áll fenn ) próbáld kiszedni és egyesével próbálni a RAM modulokat.
Mivel pár hónapot így is várnál, és ha van még lelkierőd, akkor tedd fel újra a rendszert, de ha javasolhatom, akkor így
1. Csak 1 memóriamodul legyen a gépben és csak az alaplapi VGA(PCI-E kiszed a gépből, meg minden PCI-s eszköz ami nem kell, pl TV Tuner, Hálókari, Hangkártya, WLAN kártya, DVB kártya stb stb)
2. BIOS alapbeállítások betölt, csak ami szükséges, azt beállítani, CPU feszhez/szorzókhoz, RAM állítgatást elfelejteni, magyarul semmi húzás. A SATA üzemmódot AHCI-ra állítani. W7 telepítésekor nem kell beadagolni az alaplapi CD-n lévő AHCI drivert, csak kizárólag akkor, ha nem látja a partíciókat a W7 telepítő. Utólag sem telepíteni AHCI drivert, csak ha szükséges!!!
3. Ha lehetséges, akkor particionáld elő a HDD-t, ne engedd meg, hogy létrejöjjön a 100mByte-os rejtett partíció, telepítéskor ezt likvidálni és a rendszerpartíciót formázni
4. Védelmi progi fel, SEMMIHEZ SEM telepíteni drivert az alaplapi CD-ről. Ha van, ami az eszközkezelőben ismeretlen, akkor Windows Update-en próbálkozni. Átmenetileg ha nem is talál drivert, akkor se rakj fel semmit az alaplapi CD-ről!
5. Ha eddig nincs BSOD, akkor letölteni a WU-ról a biztonsági frissítéseket
(Meg persze frissíteni a windows élményindexet, mert akkor eldönti a W7, hogy bekapcsolja-e az Aero-t vagy ne, bár ennél az integrált kártyánál nyilván be fogja)Innentől semmit nem telepíteni, meglássuk mi lesz(persze ha IE-hez kell pl a Flashplayer stb stb, azt nyilván felrakhatod)
Kíváncsian várom válaszod.
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #894 üzenetére
Helló
Dobozos Windows 7 Home Premium 64-bit. Az elmúlt 2.5 fél hónapban kb 5 x volt feltéve . Mivel elég drága volt, és ez is aktiválós nem szeretem újrahúzni
Mellesleg a reinstall nem használ, mert BSOD teljesen szűz rendszeren is gyakori vendég volt. A lapot 0704-es BIOS-al kezdtem használni, az ASUS is elismerte, hogy az egy instabil bios volt ezzel :
Az a BIOS nekem 20 000 Ft-omba került, mert amiatt lett új kényszer VGA vásárolva
A 0706-tól kezdve legalább már induláskor nincs BSOD. Az viszont megfigyelhető, hogy 10-ből 8x olyankor van BSOD amikor 3D tevékenység történik. Elég az ha az Aero felhoz egy ablakot . Ebből két valamire következtetek, vagy a PCIe alaplapi SIN-el van gond, vagy ez a vga is gázos ( 4670 ).
Ha a régi gépemben lenne már táp meg HDD, akkor ott tesztelgetném, de egyelőre még nincs
Chipset driver volt fent , most nincs, de szűz friss rendszeren is volt BSOD-m, szóval szerintem ez sem lehet . Ami régebben idegbe kergetett az az volt, hogy BSOD-k után a NIS eltűnt .
Hogy lekopogjam, ez a probléma 1 hónapja nem jelentkezett. Most 2 lépés van hátra a megoldásig. 1. működésbe fogom hozni a régi gépet, ez kb 2 hónap
2. Ebbe a gépbe veszek egy 5770-et vagy ha elhúzódik 6770-et, ez még két-három hónap
Sajnos vannak egyéb kiadásaim is. Ha az új vga-val is fagyás van, akkor egyértelmű, hogy az alaplap a zenész
-
válasz
#41133696 #893 üzenetére
Hali!
Nem pakoltál fel esetleg chipset drivert a W7-nek? Esetleg ilyen bisz-basz tools-okat az alaplapi CD-ről?
Ha igen, akkor reinstall, ha nem akkor is...
Amúgy melegedést ellenőrizd, minden venti jól tekerjen, megfelelő teljesítményű táp, HDD test...És egy friss W7 x64 OEM Magyar tapasztalat, ha véletlenül azt használnál
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Nemrég vettem új procit,memóriát még a gépbe,meg használtan egy videókártyát..Az a gondom,hogy néha kék halállal újraindul a gép,és úgy vettem észre hogy 3d alkamazásoknál.Pl 3dmark,vagy játékok.Na most eddig azt figyeltem meg hogy mintha csak akkor jönne elő viszont ha az új proci van benn,mivel még megvan a régi,ezért azzal is próbálgattam.Viszont a bluescreenview-nál meg mintha az ati-rameg dx-re nyavalyogna valamit főleg ha jól értem akkor azokkal a .sys fájlok okozták a kék halált...
Win7 home basic 64 van fenn.Esetleg próbáljam meg xp-vel is,hogy ott előjön-e?Másik ati driverrel is próbáltam,de ugyanúgy előjött néha.van hogy 10 perc,vagy hogy csak 1-2 óra múlva...Bios-t sem tudnék másikat tenni az alaplapra,mert csak a legutolsó támogatja elvileg az új procit.
Van ötlete valakinek?
Köszi!
[link][ Szerkesztve ]
-
tcsan
csendes tag
heló én beleraktam a gépembe egy D820 procit,a lapnak semmi baja egyébként....
és lefagy bootolásnál a gép,ha meg átállítom a biosban a proci feszültségét,amit a legkisebbre veszek,akkor egy darabig jó és aztán megint rossz,folyton kékhalált ad és restartol
egy WhoCrashed nevű programmal megnéztem a dump fájlokaat,és ezeket a cuccokat adta ki:On Thu 2010.04.08. 17:51:17 your computer crashed
This was likely caused by the following module: ntoskrnl.exe
Bugcheck code: 0x9C (0x0, 0x8054D5F0, 0xE20000FF, 0x84010400)
Error: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini040810-12.dmp
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® operációs rendszer
company: Microsoft Corporation
description: NT - kernel és rendszer
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect, possibly the culprit is in another driver on your system which cannot be identified at this time.
gondolom szar a proci vagy ilyesmi,de amúgy bekapcsol a gép...tehát a procinak max keshibája vagy ilyesmi lehet nem???Mindennek ára van! Néha valaminek túl nagy :S :)
-
7600 GS
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #887 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!
Akkor sajnos a gyanúm beigazolódott.
Viszont szerintem nem az OS a gond, kb. 1 hónapja raktam újra a 32 bites Vistámat.
-
Hali!
Igen, a HDD az esélyes valóban, de én azt javasolnám, hogy amíg lehet, minden fontos adatot ments el róla és egy teljes újratelepítést kellene csinálni, hátha "csak" férgek harcolnak rajta vagy csak egyszerűen rég óta van már fent az OS.
Mindenképp egy lassú format kell, ha az újratelepítés mellett döntesz(XP-ben ez megoldható, Vista/W7 esetén viszont valami külső progival, esetleg másik gépben kellene előformázni lassan)
Fire.
-
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy a gépet most felébresztettem alvó üzemmódból, kékhalál fogadott és ez az üzenet: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR. Már egyszer kékhalálozott, csak akkor nem tudtam elolvasni az üzenetet. Illetve néhány indításnál nem észleli a merevlemezt, Insert system disk vagy vmi ilyet ír ki, csak a reset segít rajta. Én a vinyóra gyanakszom.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #884 üzenetére
Helló, nem. Viszont azóta feltettem az AMD USB szűrőt , és azóta szerencsére nem jött elő.
-
-
-
Estilo
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #880 üzenetére
Hi,
Próbáltam mindent kb már mielott ide irtam:normális rsz indítás utan commanderben intezoben latom a filestrukturat, de masoni nem tudok mert kék halal.
rsz inditaskor ellenorizni akarja a konzisztenicat az xp, ha hagyom h elkezdje kekhalal.
csokkentett modban be sem jon a rsz, elkezdi a valasztas utan a toltest és kekhalal.
kéne rola az adat. Köv-nek haverhoz elviszem win7jével ranezunk.
Mas otlet?
Köszönöm
-
Hali!
Csökkentett módban próbáltad indítani az XP-t? Akkor kékhalálozik?
(Persze úgy értem, hogy a HDD rá van dugva)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Estilo
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #878 üzenetére
Szia,
Köszi, h olvastál.
A HDD 7 éves Maxtor DiamondMAX Plus 9, 80GB, ATA/133-as, IDE
Használtam, töltöttem le cuccokat rá az utóbbi 3-4 hónapban, azelőtt 2 évig nem is használtam. 1,5 hete meg ugye kékhalált produkált, amit azóta meg is ismétel, ha megpróbálom rákötni a gépre.XP-t használok igen.
Köszönöm szépen
-
Hali!
Ennél azért egy kicsit több infó kellene, bár semmi garancia, hogy biztosan tudunk segíteni.
Szóval
1. Milyen HDD? (IDE/SATA)
2. Milyen OS-t használsz? (kép alapján csak gondolom hogy XP-t)
3. Mióta csinálja a BSOD-t?(vagy csak feküdt a vinyó egy ideig a fiókban aztán most előkerült?)
4.Fire.
UI: Léteznek olyan progik, amik képesek visszanyerni adatokat lemezről, de legalább addig el kellene jutni ugyebár, hogy a HDD ne küldje el a rendszert...
-
Estilo
csendes tag
ups. Senki? :/
-
Estilo
csendes tag
Hi All,
A második HDD-mmel lehet probléma, nem tudok róla olvasni, ha csak rácsatlakoztatom a gépre, kék halállal megáll, íme a dump:
http://img705.imageshack.us/img705/166/hddproblma.jpg
[URL=http://img705.imageshack.us/i/hddproblma.jpg/][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/166/hddproblma.jpg[/URL]
Régi HDD? nem csodálnám, ha bekrepálna, de az info szerintetek leszedhető még valahogyan róla??
http://ubuntu-rescue-remix.org/node/195
ez lehet megoldás véleményetek szerint?
Köszönöm a segítséget, ha kell még vmi info kérdezzetek, kérném.
Köszönöm,S
-
tcsan
csendes tag
sziasztok,nekem is kékhalál problémám van,proci csere után jelentkezik a gond
HIBAKÓD: STOP 0x0000009C (0x00000000,0x82F36DAC,0x00000000,0x00000000)
meg csinál olyat hogy dump memory elmegy 100-ig és készsegítenétek nekem???
Mindennek ára van! Néha valaminek túl nagy :S :)
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy vadonatúj gépet az alábbi konfiggal:
MSI785GM-E65 (integrált hang, videó, lan)
500 Gigás winyó, 2X2Giga DDR3 1600
Win7 64 bites jogtisztaA telepítés másnapjától rendszeresen kék halál...Totál lefrissítettem mindent, bios, driver, vagyis teljesen naprakészen friss minden, és természetesen a gyártó saját drivereivel vagyok...A helyzet most sem változott, 1-2 naponta kék halál van...
Leszedtem ezt a whocrashed progit a minidumpok elemzése végett, de ezzel sem vagyok okosabb az utolsó kettőt másolom, látható, hogy nem is ugyanaz a probléma:
On Sat 2010.03.13. 8:07:48 your computer crashed
This was likely caused by the following module: fltmgr.sys
Bugcheck code: 0x1000007E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF88000E8A11E, 0xFFFFF88003124648, 0xFFFFF88003123EA0)
Error: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M
Dump file: C:\Windows\Minidump\031310-15990-01.dmp
file path: C:\Windows\system32\drivers\fltmgr.sys
product: Microsoft® Windows® operációs rendszer
description: Microsoft fáljrendszerszűrő-kezelő
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect, possibly the culprit is in another driver on your system which cannot be identified at this time.On Thu 2010.03.12. 16:44:08 your computer crashed
This was likely caused by the following module: ntoskrnl.exe
Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFFA80056BD388, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Dump file: C:\Windows\Minidump\031110-15225-01.dmp
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
description: NT Kernel & System
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect, possibly the culprit is in another driver on your system which cannot be identified at this time.Hogyan tudnék komolyabb infókat szerezni, hogy megtudjam a hiba okát? Előre is köszi a segítséget...
Xiaomi Redmi 3
-
Zollee
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #870 üzenetére
Bocs a repost-ért, csak fejlemények vannak.
Update-eltem a BIOS-t, mostmár F5-ös. Fogtam a fejem rendesen, hogy a 2 MB-os fájlt hogy fogom ráerőltetni a floppy-ra.
De végül azt az infót láttam hogy pendrive-val is barátkozik a Gigabyte. Ügyes
Szóval az indításnál szépen kiírja hogy F5-ös BIOS-om van mostmár, eddig problémát nem mutat. 3x újraindítás után sem. Kikapcsolás, majd tápegység kikapcsolás pár percre, elindítás, semmi problem. Remélem nem jön elő többet ez a csúnyaság.
Ha mégis, akkor memória átvizsgálás lesz..A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.
-
Zollee
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #870 üzenetére
Hy!
Köszönöm, megpróbálkozok a leírtakkal.
A memóriával kapcsolatban annyi, hogy a 3 modulos kiteket tudtommal i7-hez tervezték, az tartalmazza ezt a fajta 3-as memóriakezelést. (nem tudom mi a szakszerű neve hirtelen) Nekem i5-öm van. Sőt, az alaplap is 4 memóriafoglalatos, nem 6, csodálkoznék ha pl beleraknék egy 3 egységből álló kitet és 1 szabad slot maradna.Nem lenne logikus lépés egy alaplapgyártótól sem.. Lehet hogy nincs igazam, de ezt gondolom.
A memóriák itt vannak: [Prohardver (táblázatban is benne van: 2x2GB]
[Ez pedig a Patriot oldala, ahol szintén ott a 2x2GB kit (nekem a KH végződésűek vannak)]Egy ismerősöm megemlítette, hogy a memóriák feszültségeivel is meg lehetne próbálkozni valamit operálni. Mert neki volt hasonló gondja úgy, hogy a memóriakezelés a BIOS-ban AUTO-ra volt állítva (ahogy most az én esetemben is) és állítólag ez nem mindig szerencsés. Ezért ő a Kingstone weblapján megnézte a helyes időzítéseket, fesz.-eket és azóta rendben megy neki. Ezt még nem próbáltam, nem is szoktam sose tuningolni semmit, nekem az i5 magában elég erős ezekkel a ramokkal..
Mit gondolsz a barátom véleményéről? Lehetséges, hogy van benne igazság?A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.
-
Hali!
ha jól értem, akkor 2 teljesen különböző konfigon is előjön a BSOD és mindkét esetben internetes/hálóztai forgalom mellett. Ez alapján mindeképp a hálózati eszközök illetve azok drivereiben kellene keresni a hiba okát elsőre. Jó lenne, ha ilyen esetekben azt is leírnád, hogy milyen OS-t használsz ill. a kékhalál képernyőjéről egy képet vagy az alábbi programok által, a kékhalálkor létrejövő(ha nincs letiltva) minidump nevű fájlt feldolgozását követő infót beraknád, talán segítene azonosítani a dolgot.
Fire.
-
Hali!
Szerintem a memória lesz a gond, nem feltétlenül azért mert hibás, hanem azért, mert az alaplapod által kezelt Patriot Ram-okat 3 ill 6Gigás (3x1G és 3x2G) kiszerelésben forgalmazzák, nem véletlenül. Bevallom 2x2G kiszereléssel még nem találkoztam, persze ettől függetlenül természetesen lehetséges.
Mindenképp alapon legyen a BIOS, húzva semmi és egy darab RAM maradjon a gépben, úgy próbáld. Ha így sikeres, akkor a másikkal is(egyedül) próbáld, ha így is jó, akkor meg az van, hogy "párban" nem mennek.Amit tehetsz(saját felelősségre), az az, hogy frissíted a BIOS-t, ahogy néztem az alaplapod gyári oldalán van egy F5 verziójú frissítés, amiben épp a memóriakompatibilitásokon "javítottak", szóval van rá reális esély, hogy segíthet. De ezt csak akkor, ha tényleg tisztában vagy a BIOS frissítés kivitelezésével és annak veszélyeivel is adott esetben. Ha nem, akkor egy hozzáértő emberkét kérj meg, aki rutinos az ilyen dolgokban és pontosan tudja mit csinál.
Fire.
UI: Napjainkban az alaplapok BIOS-ai elég jól védettek, másolatuk van stb, ezért egy esetleges áramszünet a frissítés közben sem okoz problémát, ha az aki a frissítést csinálja, tudja, hogy mit kell ezután csinálnia. Ezért szoktam inkább azt javasolni, hogy hozzáértő emberke végezzen BIOS frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
Zollee
tag
válasz
fenergie84 #802 üzenetére
Sziasztok!
Végső elkeseredési fázisban vagyok, 1 hete szívok az újonnan összeállított gépemmel.
Ugyanaz a hibaüzenet van kékhalállal, mint fenergie84-nek. Végigolvastam a procedúrát, hogy mit javasoltatok Neki, de nekem kicsit mégis másabb jellegű a probléma.
Nálam a kékhalál úgy jelentkezik, hogy MINDEN REGGEL ha elindítom a gépem, 100% hogy az első indításra kékhalál lesz. Újraindítom, megint. Elindítom csökkentett módban, vagy próbálok egy Win7 CD-t berakni (de semmi műveletet nem csinálok vele, csak elindítom a lemezt, aztán kilépek belőle) vagy kivenni az egyik memóriamodult és úgy elindul. Szóval nem gondolnék a memóriára, hisz ha hozzá sem nyúlok csak újraindítgatok, akkor elindul kis idő után. Jah és ha egyszer elindul, akkor egész nap megy gond nélkül. Akárhogy terhelem, akármivel.
A memóriamodulok a Patriot-tól származnak (prohardver teszt különösen ajánlott kategória) 1600 MHz-esek, 2x2GB méretben dual channel-ben. Az alaplap egy Gigabyte P55A-UD3. Támogatási listában megnéztem, támogatja a lap. A két memóriamodulon a szériaszám ugyanaz, megnéztem. A gép nincs húzva, sose volt. BIOS default-tal is próbálkoztam már. Volt olyan is hogy ez után indult el. De tényleg nem tudom már mire gondoljak, szabályosság csak annyi van benne, hogy az első, első kettő indításra nem indul. Utána valahogy elindul, ha nem rögtön indítom a rendszert hanem először az említett csökkentett mód, vagy az előbb felsoroltak közül valami. De semmihez nem is nyúlok ilyenkor, nem buherálom...
Nem értem, de lassan megőrülök hogy minden reggelem ezzel telik hogy kékhalál és nem tuom mi baja. Google-ben is kerestem az ntoskrnl.exe hibáit és helyreállíthatóságát, sokan írnak sokfélét.. Viszont a telepítő CD-n nem is találom ezt a fájlt, hogy esetleg felülírjam a telepítettet.
64 bites Windows7 Ultimate-em van.Remélem minden infót leírtam..
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Ha a tiberium wars játékot akarom LAN-on játszani, akkor állandóan egy kék képernyőt kapok.
Mi lehet ez?
Vírust néztem (avira free), registry-t rendbe raktam (ccleaner).
Előre is kösz a segítséget.piadex2
ps: Ja, és egy másik konfigurációmban is előjött ez (ott netezés közben).
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
A problémám,hogy a gép mikor töltené be a windows-t folyton újraindul.Többszöri alkalomra jön be rendesen.Külföldi oldalakon azt mondják,hogy lehet hogy VGA Vram probléma.Tegnap tettünk bele egy másik VGA-t,és azzal ment rendesen.Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: 980AB1A7
BCP3: 9C88BA70
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1 -
rawler
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Lecseréltem a videokarimat Nvidia 9800GT egy nvidia GT220-ra.
A következő lépéseket tettem meg.
1. Driver uninstall.
2. Gép kikapcs
3. Régi kártya kiszed, új berak.
4. Gép visszakapcs.
És innentől jött a gond
Win7 Prof 64 bit.
Megjelenik a windows töltőcsíkja kb 3mp-ig majd kékhalál.
Ugyanígy nem indul el a csökkentett mód sem.
Csak úgy tudtam visszahozni, hogy visszaraktam a régi kari és csináltam egy legutóbbi helyes konfiguráció visszaállítását.
Aztán próbálgattam még ezt azt pl. az új kártyánál is csináltam legutóbbi helyes konfiguráció-t de ott is kékhalál.
Van valakinek valami tippje mi lehet a gond...
A kártya amugy működik jól, átvittem ismerősömhöz, nála pöccre ment... -
S_P_E_C_K
tag
Sziasztok... nekem is kék halál jőn elő... elég sokszor
win 7 op rendszer van fent de Xp-n meg más op rendszeren is ugyan ezt csinálja... ezt szokta irni
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
meg ezt is
MEMORI_MANAGEMENT
és már cseréltem memoriát winyót és továbbra is ez a kánya... lehet az alaplapom szar?
amugy egy Asrock P45DE van... a választ előre is kösziGedscho Gemma Fullgas !!!!!! PSN ID: Speck1988 (BF3) (GT5) Xbox Live : AbmixerS
-
Gricsike
csendes tag
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni nekem is kék halál problémám van!"A probléma okát a ntfs.sys file okozza"!Próbálkoztam a memoriák kiszedésével a memoria slot-ok kitakarításával de semmi javulás a probléma ugyan ugy fenn áll.Ugy gondoltam hogy ha ujjra telepítem a rendszert akkor megoldódik a problémám! természetesen igy sem oldodott meg a probáma!Természetesen megvolt a csökkentett mód utosó helyes renszer beállítást semmi változás! kezdek mostmár borzalmasan ideges lenni (lassan kib*szom a 3.-ról!
köszönöm a segítséget előre is
Gricsike -
Cooler96
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #862 üzenetére
köszi szépen
Google Nexus 4 16GB w/ SaberMOD Latest Nightly | Stable , Fast , SaberMOD
-
válasz
Cooler96 #861 üzenetére
Hali!
Ennek a lapnak W7-es driverei is vannak, a download fülön a megfelelő OS-t válaszd ki, aztán töltsd le az Audio drivert (2009 év végi is van)[link]
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Cooler96
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #860 üzenetére
Asus P5QL/EPU Motherboard
-
válasz
Cooler96 #859 üzenetére
Hali!
Mindenképp megszabadulni tőle. Ha újabb driver mint amit az alaplapi hangkarihoz eredetileg adtak, akkor vissza a régi. Ha meg a régi van, akkor az OS-nek megfelelő újabbal próbálkozni.
Fire.
UI: Sokat segítene, ha ilyen esetben az alaplapod típusát legalább megadnád, akkoe esetleg egyből tudnánk linkelni drivert is.
-
Cooler96
aktív tag
Üdv.
korábban már írtam,Fire/soul és azt javasoltad/tátok hogy legyen megszüntetve a tuning.most alapjáraton van a gép,letöltöttem a blue screen viewer-t,amiből megtudtam hogy egy ún.VIA HD ADeck program(audio driver)miatt volt az összes összeomlás.mit tegyek?
a választ előre is köszönöm.
Cooler.
-
Nyingi23
csendes tag
Kiirom dvdre és bootolom a tobbbi magatol megy?vagy hogy kell
-
Nyingi23
csendes tag
Kösz!
-
válasz
Nyingi23 #847 üzenetére
Hali!
Sajnos erre azt kell hogy mondjam tipikus jelenség, gyakran leírtam már azoknak akik privben kértek segítséget, de akkor ide is beteszem.
Az alaplapgyártók nem véletlen rendelkeznek olyan listával, amiben arról tudsz tájékozódni, hogy milyen gyártó ramjaival tesztelték a lapot vagy milyen gyártót támogatnak. Sokan ezzel nem foglalkoznak vásárláskor, és addig gyakran nincs is gond, amíg nem DUAL-ban kellene hogy menjenek a RAM-ok.
Ezért elég fontos dolog, hogy olyan memóriát vásároljon az ember, amit valóban, hivatalosan is támogat az alaplap, pont az ilyen helyzeteket elkerülendő.
A TE lapod ezeket támogatja: [link]DDR2-800-as és 512Mb-os GEIL RAMot nem találsz a listán, csak 2 G-set. Erre sokan azt szokták mondani, hát akkor tuti jó, mert támogatja a GEIL ramokat.
Meg egy nagy túrót! Még az sem mindegy egyes esetekben, ha a Module P/N számsor más a listában szereplőhöz képest.Ilyenkor marad a játszadozás a feszkóval, na ezzel meg ha nem értesz hozzá, akkor többet ártasz, mint amennyit használsz, mert ugyan valóban van rá esély, hogy a BSOD-t kiküszöböld, de a helytelen beállítás esetén szemetelni/hibázni fog a RAM, szép lassan eltünedeznek a fájlok, nem lehet megnyitni dolgokat a HDD-ről, hibásan íródnak ki a CD/DVD-k, és csendben szétesik az OS, aztán egyszer csak nem fog indulni a Windows.
Amivel még próbálkozhatsz(de pontosan kell tudni mit csinálsz!!!) az az, hogy BIOS-t frissítesz, már ha a mostaninál újabb BIOS verzió elérhető(Bétát ne) Ahogy néztem van pár BIOS frissítés, ami érinti a memóriakezelést a lapon, ha szerencséd van, akkor segíthet [link]
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Nyingi23
csendes tag
Hat ugy rendeltem interneten sajnos nem hiszem hogy elcserelik...
-
Nyingi23
csendes tag
Sztem nem az op rendszerrel van a gond 3 kulonfelevel probaltam (win 7 vista most xp) de egyikkel se jo. 1bkent ha nem baszakodok jatekokkal vagy filmekkel akkor altalaba nem nyom be kek halalt de volt mar erre is pelda :S
-
Nyingi23
csendes tag
Hat menni megy csak amikro jatszok 15percet mondjuk elkezd kekhalalozni es utanna isten se tudja vissza hozni az xpt de ha varok 1-2 orat altalaba az segit de nem mindig :S
-
Nyingi23
csendes tag
aha és utana?
-
Nyingi23
csendes tag
Leirom a konfigot hatha segit :S
Gigabyte EP 43-DS3
Core 2 Quad Q8200 2.33GHz 4MB L2 Cache LGA 775 ...
Gigabyte Nvidia Geeforce GTX 260 OC
Geil Ultra 4*512 MB DDr2 Ram -
Nyingi23
csendes tag
Foglalatot neztem ramok egyformak geil ultra 800 mhz DDr2es ... biosba valaki elmagyarazza hogy kell?
-
Nyingi23
csendes tag
Sziasztok segitseget szeretnek kerni 2 dual kitet tettem a gepembe (4*512MB) és kék halalozik memtestet lefutattam amikor mind a negy modul benn volt hibat irt ki de kulon kulon nem +ha egy par benne volt akkor sem. Nem tudjatok mitol lehet ez? Van megoldas hogy mind a 4 modullal mukkodjon? 1gigaval nem az igazi
-
gainwardgs
veterán
Megint előjött
-
gainwardgs
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #839 üzenetére
Mai nap nem volt semmi koppp kopp.
-
válasz
gainwardgs #838 üzenetére
Hali!
És csökkentett módban?
Ez azért fontos, mert ha itt is, akkor nem a driverrel van a gond, mivel csökkentettben nem töltődik be a VGA driver...(meg úgy konkrétan szinte semmilyen 3rd driver)
Fire.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #837 üzenetére
Os-Win7
-
válasz
gainwardgs #836 üzenetére
Hali!
Oké megvárjuk mi lesz, de legközelebb ha kérdezek valamit, akkor légyszíves válaszolj is rá, pl Milyen OS, meg hogy Csökkentett módban mi a szitu...
Fire.
-
gainwardgs
veterán
Felraktam 1 régebbi catalystot hátha. Megnézem ezzel is előjön-e
Remélem nem -
gainwardgs
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #834 üzenetére
Nem nem látok semmit. Ventik pörögnek tovább. ctrl alt del-re se reagál se alt f4-re
-
válasz
gainwardgs #833 üzenetére
Hali!
Az egérkurzort látod az elsötétülés után? Milyen OS amúgy? Csökkentett módban is elsötétül?
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
Monitor elsötétül gép megy tovább???
Catalyst hiba??? -
kbalazsa
senior tag
válasz
kbalazsa #827 üzenetére
Visszább vettem a tuningot; mindent alapállapotra állítittam, ami CPU/RAM órajelekre, feszültségekre vonatkozott és úgy tűnt, hogy megszűnt az általam írt BSOD.
De nem, ma is jött 1x. Érdekes (és fent nem írtam), hogy csak leállításkor jön és ilyenkor nem áll le a gép, hanem újraindul, mintha nem leállítást, csak újraindítást kértem volna.
A gépben tápcsere is volt (bár nem emiatt), így legalább őt kivehetjük a képből.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Hali!
Ez így nehéz ügy, esetleg egy BIOS frissítés(csak saját felelősségre) segíthet de nem biztos. Ha került a gépbe valami új, akkor megnézheted, hogy szerepel-e az alaplapodhoz javasolt/tesztelt gyártók közt itt: [link]
(persze it a BIOS is beszerezhető, ha nem a legutolsó kiadott van fent jelenleg)Fire.
-
fkenny
senior tag
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
kbalazsa
senior tag
Lehet, hogy inkább ide illik a kérdés
A BAD_POOL_HEADER és BAD_POOL_CALLER BSOD mire utalhat Win7/32 bit esetén?
BAD_POOL_CALLER 0x000000c2 0x00000099 0x87d34620 0x00000000 0x00000000 ntkrnlpa.exe ntkrnlpa.exe+dcd10
BAD_POOL_HEADER 0x00000019 0x00000003 0xfdd02160 0xff670e0c 0xfdd02160 ntkrnlpa.exe ntkrnlpa.exe+11f1b6
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
-
Cimbooora
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #824 üzenetére
Lefuttattam a MemTest-el egy tesztet, és még mindig megy de már 850%-nál van
igaz eddig nem írta, hogy talált volna hibát, de 850%?
Mit jelentsen ez?
Tehát ez a ram jó, mert nem jelzett eddig hibát, és ennél a ramnál nem fagy ki a gép, meg nem kap kékhalált.Mot megpróbálom elindítani a másik rammal is a gépet
-
válasz
Cimbooora #823 üzenetére
Hali!
Az első, az egyértelmű memóriahibára utal, azonban a második hibából is fakadhat, azt meg VGA driver okozhatja. Természetesen alapszabály, húzva ne legyen semmi, legalább addig, amíg a hibát keresed.
Fire.
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Erre mit szóltok? -
Cooler96
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #821 üzenetére
Köszi a választ letöröltem a tune up-ot meg a hyperdesket is nincs semmi tématuning meg egyéb csak a jó öreg xp kinézet
akkor a game-mel nincs baja? hálás vagyok a válaszért
-
válasz
Cooler96 #820 üzenetére
Hali!
Minden tuning legyen megszüntetve(bios alapra magyarul) és az ilyen tune Up(finomhangoló) progikat meg leszedni, néha sikerül olyan "finoman" behangolni a gépet, hogy az összedől.
XP ne kókányolt legyen(azokban is alapban szerettek finomhangolásokat eszközölni vadegerek, amitől memóriahibával indul jó pár masin).
Elsőre ennyi.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Cooler96
aktív tag
Kedves tagok!
Következő a problémám:nemrég vettem egy gépet(intel dual core e8400,nvidia gts250,2 gb ram,500 gb winchester)és amióta megvan(dec.26.)9 (hacsak nem több) kék halálom volt.A gépen windows xp service pack 3 fut.Minden új játékot letöröltem róla,most egy sincs rajta kivéve a call of duty modern warfare 2.a mai halál pl oan volt,hogy browser,mediaplayer,tcm,meg a game maga megnyitva és egyszer hirtelen kékhalál.lehet h nem fontos de a gépre rá van rakva a hyperdesk:http://hyperdesk.com/ nevű "téma",a tune up utilities 2009 és nod32 van rajta.nem tudok vele mit csinálni és már nagyon idegesít.a segítséget(ha van)előre is megköszönném.
-
nikizsolti
csendes tag
Tisztelt segítő!
A kék halállal kapcsolatban kérdeznék. Minden indításkor többször ki be kell kapcsolni,ahhoz, hogy a rendszer elinduljon. Következőket írja ki: ellenőrizze, hogy minden új hardver és szoftver megfelelően van e telepítve, ha újratelepített rendszerről van szó, akkor az esetleg szükséges windows frissítések ügyében forduljon a hardver vagy a szoftver gyártójához.
Ha továbbra is problémái vannak, kapcsoljon ki, vagy távolítson el minden újonnan telepített hardvert és szoftver elemet, kapcsolja ki a BIOS ban lévő memóriabeállításokat.
Például a gyorsítótárazást és az árnyékozást.
Ha csökkentett módra van szükség, a komponensek eltávolításához, vagy kikapcsolásához indítsa újra a számítógépet, nyomja meg az f8 billentyűt a speciális indítási lehetőségek kiválasztásához, majd válassza a csökkentett módot.
Technikai információ: stop: 0x0000000A(0x0000002b.0x0000000z.0x00000000.0x8051e907)Segítséget kérnék ebben az ügyben, előre is köszönöm.
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
van 1 ilyen configom :[link]Olyat csinál ha vistát vagy win7-et szeretnék telepíteni hogy Vistánál betölti a telepítő magát és mire be jönne az egér a nyelv választó menüvel, Kihal kékhalállal...
Win7: ott kiirja hogy nem tölthető be.....:S
Játszottam memóval hddvel biossal....
HELP !Amúgy kellemes ünnepeket és boldog karácsonyt mindenkinek. !
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
z0li
csendes tag
Sziasztok
A probléma az lenne, hogy gép minden indítás után, a winfos betöltése közben, kék halálozik STOP: 0x00000024 üzenettel. A CHKDSK semmi hibát nem talál
ui.: Lehetőleg a HD-n lévő adatok elvesztése nélkül kellene megoldani a problémát...
-
HollyBoni
veterán
Ajaj,bocsi mindenkitől,99%-ig biztos hogy a húzásnál rontottam el valamit.Csak a voltot úgy lőttem be ahogy a Gigabyte lapomba jó volt.
Játszok 15 perce,semmi.Voltak olyan hibák hogy megállt a kép villogott,nem jön elő.Asszem itt a húzás a gond..Mármint tuti..
-
válasz
HollyBoni #813 üzenetére
Hali!
Támogatja az, valami felett elsiklottál, idézet a honlapról
"System Requirements
* BlueScreenView works with Windows XP, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, and Windows 7, as long as Windows is configured to save minidump files during BSOD crashes.
* BlueScreenView can read the MiniDump files of both 32-bit and x64 systems. "Fire.
UI: Vagy van még a WhoCrashed, ami szintén támogatja a W7 x64-et is, és ez is azt a célt szolgálja, mint az előző progi.
De először húzás nélkül, mert ilyenkor "mindenféle" hibakód előfordulhat és szinte "minden" hibázhat.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Hát egyenlőre játszok még mindíg,húzás nélkül(szaggat kicsit nagyon)úgyhogy lehet ott valamit elrontottam.Túl kevés a volt vagy túl sok.Nemtudom,még kitesztelem.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #810 üzenetére
Okés köszi.Ha úgy működik,az nagy baj mivel ha nem húzom fel elég gyenge.De megpróbálom úgy,meg futtatok egy memtest-et is.
-
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Régebben volt egy GA-P31DS3L lapom,vettem a két giga ram mellé még két gigát csak sajna nem kezelt négyet,külön külön is mentek minden okés volt.Most vettem egy MSI P35 Platinum Combo alaplapot,és azóta netezésnél,játszásnál előjön a kékhalál.
Láttam itt már sokan írták ez a hibaüzenet:IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Próbáltam videókártya drivert frissíteni többször is felraktam többfélét,win7-et is raktam már újra ugyanezt csinálja.Húzva van a gép,E2180 2.0 @ 2.8 gigahertzre.
A tápom 450wattos chieftec.a gép 30 fokos cpu,gpu 35,alaplap meg bennt a gépházban 25.Szóval túlmelegedés sem jöhet szóba.
A ramokhoz nem piszkáltam,azzal nem lehet gond szerintem.Ha valaki tud valami okosat,kérem írja le![ Szerkesztve ]
-
katona.t
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #790 üzenetére
Helló
Sikerült rájönni a gép gondjára (a titokzatosan fagyós): SATA kábel!!!
1 ro***t kábel szivatott hetek óta. A HDD-k smart adatait tüzetesebben átvizsgálva jöttünk rá! Agyam eldobom... -
fenergie84
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #805 üzenetére
Megtaláltam a hibát
A 4db 1gb-os memória egyszerre nem akar menni, vagy is mikor tesztelni akartam memtesztel, elindult a teszt, de 5-7 sec múlva újra indulta a gép. Ha csak 2x1gbot rakok bele (mindegy melyik duál párba) akkor megy rendesen, sőtt ha 3db van bent akkor is.
Szerinted?
Adtam az északi hídnak plusz feszt, az sem segített, kiütöttem a biost is alapra, az sem.
Ha biost flashelek az segíthet? -
fenergie84
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #805 üzenetére
Köszi a segítséget!
Most tesztelek!
Üdv. -
válasz
fenergie84 #804 üzenetére
Hali!
A memtest nagy eséllyel kimutatja a hibát, a másik kérdésedre meg passz...
Fire.
-
fenergie84
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #803 üzenetére
Értem.
Memtesztet ha futtatok az kiadja a hibát vagy nem?Egyébként, ha a kék halál után újra indul a gép, akkor már megy rendesen hiba nélkül.
Ez miért lehet?Üdv.
-
válasz
fenergie84 #802 üzenetére
Hali!
Rossz memória modul, húzott gép. Megoldás az, hogy nem húzod a gépet(BIOS alapra állítva), és kipróbálod egyesével a RAMokat, látom van 4x1G. Felezd el, csak 2x1G maradjon bent és először NE menjenek dual-ba. Ha OK, akkor rakd DUAL-ba, ha így is OK, akkor 3x1G-vel. Hosszabb időt fog igénybe venni, de ez van. Remélhetőleg "csak" valamelyik memória a ludas...
Fire.
UI: Az előző hibát is okozhatja a memóriahiba...
-
fenergie84
addikt
-
válasz
mateo019 #800 üzenetére
Hali!
Ez elég egyértelműnek tűnik, 2 lehetőség van
1. Hibás a videokártya
2. Rossz a driver, nem tudom milyen OS-t használsz, de a gyári oldalról töltsd le a legújabbat, ha eddig nem tetted meg: [link]Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest