Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Egy kis előszó a totyikhoz, amit jó ha mindenki elolvas:
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
ha látnád mimindenhez csináltam táblázatot én az az exceles ember vagyok
mosógép, összes márka, több száz típus. Ennek ellenére sikerült szart venni
Az építkezéshez az anyagokat pedig ne is említsem[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz TeeBee73 #104893 üzenetére
abból is van gázos, igen. De azok elég bumszlik és sokszor forrasztgatok ledsorokat meg apróbb dolgokat.
Plusz én azért akarok akkus cuccokat, ha kert végében kell mondjuk leflexelni valamit vagy csavarozni akkor ne rángassam a hosszabbítót. Ez mind csak f@szverés, mert persze, megoldható. De jobb az akkus. World's first problem. Valamire el kell költeni a sok olajdollártMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
TeeBee73
veterán
válasz daninet #104885 üzenetére
Végig olvastam.
Nos, nálam, a hegesztő trafó, és a forrasztópáka ami áramszünet esetén felejtős.
(Van a sarokcsiszolótól a gyalun keresztül a láncfűrészig minden villanyos verzióban. Igaz, utóbbiból van benzines is.)
Minden másból van manuális verzió.
Kicsit több idő, de még talán igényesebb munkát lehet csinálni némi odafigyeléssel.
Utolsó kérdésedre:
Mit vennék?:
Vodkát.Mod: belegondolva, a forrasztó pákát is lehet helyettesíteni analóg verzióval.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
faragojof
őstag
Visszakérdezek. A saját nevemben beszélek!
Miért válaszoljak neked komolyan, mikor a kérdésed után egy teljesen komplex választ levezetsz magadtól a saját kérdésedre? Kinézek belőled annyit, hogy már tudod a választ.
Úgyhogy ha rám hallgatsz, azt veszel ami számodra a legmegfelelőbb!
Én kis pénzű vagyok, én a leértékeléseken böngészek. Így van itthon Bosch-tól a Parkside-ig minden. Nem is kell nekem akkus, mert van itthon áram."Formicate Under Command of the King,,
-
daninet
veterán
válasz fero02 #104886 üzenetére
Volt einhellből ez a "drágábbik" széria is a kezedben?
Én is Ryobi felé húzok egyébként. Több szaki kezében láttam már. Az ár pedig tovább csökkenthető ha kombóban veszem akkuval az első pár szerszámot.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
fero02
nagyúr
Nekem csak kék Bosch és Makita gépeim vannak. Kivéve a csavarbehajtót és fúró csavarozó gépet, mert az parkside. Az ha kicsúszik a kezemból, mikor létrán állok és ripityomra hullik, nem fogom annyira sajnalni, mint egy 3x-4x ezres előbb említett 2 márka termékét. Ettől függetlenül azt is tervezek venni, de abból csak Bosch. A Makita szerintem gyengébb minőséget produkál ezekből.
Az Einhell szerintem gagyi lett, nálam B&D szint. Így marad a Robi.
-
daninet
veterán
Miért kérdezek én itt ennyi év után bármit is?
Na, szakértsétek meg nekem a szerszám márka választást.tl;dr verzió: Einhell vagy Ryobi akkus szerszámokat vennétek inkább?
Akarok akkus szerszámokat venni, nem egyszerre, hanem ahogy igény van rá pár év alatt, de mivel a 18V akku drága ezért nyilván kiválasztod a márkát, bevásárolsz akkuból és hű maradsz hozzá, hogy anyagilag jobban járj a végén. Vannak drótos szerszámaim. Van Weller forrasztó pákám, meg hőlégfúvó, ragasztópisztolyom, fúróm stb. Ezeket kifejezetten a ház körüli munkához venném, hogy ne kelljen hosszabbítót rángatni.
Csináltam egy csoda táblázatot, végignyálaztam többszáz termék adatlapját. Mindenből megkerestem márkánként a hasonló kategóriát. Próbáltam a belépő kefe nélküli eszközöket választani a profi ligából hasonló nyomatékkal, fordulattal stb. Gyakorlatilag elszórakoztam ezzel az ünnepek alattMielőtt megkérdezitek miért nincs Parkside, amivel egyébként nincs bajom, illetve csak egy van. Nem lehet bármikor venni, illetve nem fogok reggel hatkor kőművesekkel verekedni azért a két darab szerszámért, hogy aztán üres kézzel menjek haza. Ha kell egy pót akku, szeretném ha lehetne venni bármikor.
Az alábbiakat szűrtem le:
[.] Nincs szakadék méretű árkülönbség az egyes márkák között. Makita/Metabo/Kék Bosch stb. valahogy mindig drágaként volt pl a fejemben, de ott az Einhell vagy a Stanley ami gyakorlatilag budget márka a teljes szett megvásárlása esetén lenne mondjuk 40-50e különbség (értsd: ha a kis listámról mindent megveszek). Ami persze különbség, de szerszámonként 10e forint alatti összegről beszélünk, az akku meg szinte ugyan annyi. Szóval az évek alatt nem egy fájdalmas plusz összeg kifizetni ha jobb.
[.] Baromi hiányos még a "profi" márkák eszközkínálata is. Bosch és Metabo például nem rendelkezik akkus excenteres csiszológéppel. Ez a legfájdalmasabb nekem ami miatt kihullik jó pár márka.Ryobi: messze a legnagyobb a szerszámkínálat, veszel egy akkut és minden van hozzá. Ez egyik másik márkáról se mondható el a listában. Különösen szimpatikus, hogy van ragasztópisztoly és forrasztópáka amit én gyakran szeretnék vinni és használni.
DeWalt, Milwaukee: nekem drága
Makita: Szimpatikus az ára, specifikáció alapján ennek a behajtói a legokosabbak, pl elektronika szabályozza a csavarozás indítását (Assist mód), 3 dolog is hiányzik amit vennék.
Einhell: Ryobi után a második helyen van nekem. Széles eszközkínálat. Szimpatikus eszközök. Jó értékelések voltak róla. Hordozható pákának vennék aliról egy TS100-at.
Kék Bosch, Metabo: Sok dolog hiányzik ami nekem kell.
Stanley: Jó ár, hiányos paletta, vegyes értékelések
B&D: szerintem ez kínai szemétKinek van tapasztalata Ryobi vagy Einhell eszközökkel a 18V szériából?
Ti mit vennétek?[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
bsh
addikt
boldogot a jánosoknak!
-
TeeBee73
veterán
válasz faragojof #104877 üzenetére
Viszek Janihoz, úgy is érik egy találka.
(Egyébként, szvsz., mered. Aki beszólt a helyi Yardoknak, és utána bezárták a kocsmát,...
Mondjuk, a Kerékben nem volt bunyó, hiába a csempés falú ojjektumban' volt a desztilláció'.)"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
TeeBee73
veterán
válasz faragojof #104873 üzenetére
Menj a csudába!
Reggel 6-óta fő főztem/sütöttem (igaz, én ígértem.)
Kacsa nyak leves(püff!), Sült kacsa comb, libamáj, párolt lila káposzta, burgonya krokett.
Mindjárt lövök képet, mert úgy dívik mostanság.Mod: ja, anyám csinált tőtöttkápit'. Nem rossz, de én jobbat csinálok.
[ Szerkesztve ]
-
faragojof
őstag
Boldog karácsonyt a topik lakóinak!
Ne felejtsetek el enni!
És még enni!
...
...
Meg még mindig enni!
...
...
Megint enni.
...
...
Újra enni!
...
...
Újra megint még mindig enni!
"Formicate Under Command of the King,,
-
gézu
őstag
Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket mindenkibe!
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
tibibi
őstag
első B.K.
-
AMD1975
tag
Jah igen ha új hűtő kerül a fa alá s nincs paszta jó a nagyi lekvárja is. Ui: Tesztek bizonyítják.
-
AMD1975
tag
Boldog karácsonyt a ph lakóinak, Intel Dx4 100 mhz procikat, s radeonokban s amd cyrix procikkal gazdag új esztendőt mindenkinek hogy tudjon otthon passziánszozni.
-
TeeBee73
veterán
Boldog Karácsonyt a brigádnak, és
szeretteiknek
(Na, erre iszunk! )
-
daninet
veterán
-
pigatt
őstag
válasz daninet #104855 üzenetére
Ezek nem "nagy szám" cuccok ám (20-30 ezer körül már vannak jó modellek, persze határ ebbe is a csillagos ég, mint mindenben). Kölcsönözni nem hiszem, hogy lehet ilyen hangkártyákat, mert ezek stúdió cuccok, tehát inkább hang rögzítésre való és nem előadni vele, azaz hosszabb távú haszna van, de az ötlet nem rossz egy kérdést mindenképpen megér. Gondoltam ha valaki rögzít otthon gitársávokat mondjuk, akkor tuti van neki valami ilyen eszköze. Nekem is van (M-Audio Air 192|4), csak lejátszásnál véletlenszerűen torzít, ilyenkor kihúz,- bedug és megjavul és szerettem volna kipróbálni egy másik márkát / típust, hogy hol "esik szét" az USB-n az "adat", a gépemben, vagy a hangkártyában, vagy esetleg nem szereti a kettő egymást valamiért.
[ Szerkesztve ]
i9 / 4080 / 32"
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lenne esetleg valakinek egy elfekvő minimum két be-, két kimenetes USB audio interface-e? Például, Focusrite Scarlett Solo, vagy csak egy Behringer UM2, de igazából bármi jó. Részletek privátba leírom ha valaki tud esetleg segíteni!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
i9 / 4080 / 32"
-
bsh
addikt
válasz tibibi #104847 üzenetére
amivel szenvedek az pont ilyen hardware, csak hp, és annak legalább 17" fhd kijelzője van, nem ez a hulladék 1366x768. a proci egy vicc, két magos íhét alacsony órajellel... ott a csodálatos radeon is... de az egésznek a megkoronázása az a 5400rpm-es hdd, amitől kitéped a hajad! ssd-re cserélve még elmegy, de úgy is lassú gép. ez tipikusan az a gép, hogy rá lehet írni, hogy "húúúú intel, húúúú íhét, húúúú nyócgiga, húúúú két tera", de közbe meg egy fos. szóval biztos el lehet adni, de nekem akkor se kéne ha fizetnél érte (de ettől nem tartok) azért kérdeztem, hogy eladni akarod vagy venni, mert a vételről lebeszélnélek.
ráadásul a hp-kben meghalnak a billentyűzetek, az ujjlenyomatolvasót először nem ismeri fel a driver, majd teljesen eltűnik a rendszerből. az egyik gépen menet közben leszakadnak a sata meghajtók (linux alatt látszik), szóval alaplap megmakkan lassan... igazi szutykok.[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
toshiba satellite l50-b-24u nem értek a lovakhoz (már) ez mennyire gagyi gép a Lányom szerint gyenge mint a harmatos lófing, pedig nem a doom 34-el akart játszani. El lehet adni valamennyiért ?
-
bsh
addikt
-
alázógyík
addikt
Baszki, mindig van valami Obergruppenführer, aki megtalálja a már az enyészetté váló lokál topikot. Szántsák be az egészet, oszt haladjunk tovább.
Milyen élet volt itt annó te jó ég...
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
válasz odrif #104839 üzenetére
még a hardveraprós erőlködést megérteném, mert abból valami bevétele van a ph-nek. de a beárazós topik miatt törölni??? ilyen erővel akkor töröld a korábbi kresz kérdéseimet is, mert annak is külön topikja van.
szerk: van egy cuccom, amit az ittenieknek felajánlanék eladásra, de hardverapróra nem fogom feltenni, túl sok a hülye. inkább kidobom, mint hardveraprózzak. akkor ide nem írhatom be, hogy ha valakit érdekel írjon?[ Szerkesztve ]
-
-
bsh
addikt
pedig anyámék gépébe kéne valami olcsó, mert ennek a gtx660-nak az egyik ventije már megállt, a másik meg alig forog (de lehet azóta már az is megállt)
bár ha ilyen jól elmegy most minden az aprón, akkor ezt még meg lehet hirdetni, mint "extra halk hűtésű" vagy akár passzív hűtésű kártya -
MODERÁTOR
Még mindig itt vagyok!
Egyébként meg:
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás20 éve a Prohardveren
-
Ramius
őstag
Miért kellett törölni a #820-as hsz-t? Azt hittem ez egy adok veszek topic is.
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
Zeki
nagyúr
Felvásárolták? Kibaszott drágák lettek a laptopokis, minden ami akár használtan is megfizethető volt, jól elkelt. A Telekomon is a fél-1 millás laptopok vannak már csak.
Aki tavaly vett Xboxot akcióban, akár S, akár X, most használtan annyiért vagy többért is el tudja passzolni.
-
bsh
addikt
mi a fakk van, hogy csak és kizárólag gtx1070 és afeletti videókártyák vannak hardveraprón eladóak? és nem csak kecskeméten.
hol vannak a mondjuk 670-760-770-960-970-1050 kategóriás használt kártyák? -
bsh
addikt
válasz trebrona #104814 üzenetére
akkor ha a jókai felé megyek, akkor egyenesen, irányváltoztatás nélkül megyek és nem indexelek, ha viszont maradok a körúton, akkor irányt változtatok és balra indexelek? az előjelző tábla és a kifestett nyilak is ilyenek_ jókai egyenes
/most épp ordít a felettem lakó anyuka a gyerekével, hogy "a qrv* anyádat" milyen találó.../
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz ekrisztian #104813 üzenetére
Főleg az lenne segítség, ha a körforgalomban maradást jeleznénk.
Románoknál így van. De szerintem nincs az itthoni körforgalmi szabályokkal semmi gond, pláne, ha nem lenne a 2. pontod.
A turbó körforgalom pedig egy nagyon jó találmány, az más dolog, hogy sokan nem tudják értelmezni a működését. Bár ezeknek egyszerű kereszteződés is fel tudja adni a leckét...------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
ekrisztian
őstag
Tőlem annó az oktató kérdezte, hogy hol éltem eddig, hogy indexeekl a busszal ha kell ha nem.
Azóta eltelt nem tudom 20 év, és még mindig nem tanítják úgy, ahogy logikus lenne.
Pláne egy körforgalomban. Inkább helyette valami fasz, kitalálta a turbó körforgalmat, kövekkel.
Franciaországban egy turbó körforgalmat sem láttam még. Meg kb sehol.
A technika tök egyszerű lenne, irányváltoztatást jelzünk. Főleg az lenne segítség, ha a körforgalomban maradást jeleznénk. Mert ugye az odaérkező autós előbb látja meg a baloldali indexed mint a jobboldalit. Így nem kell megvárnod, 1: még meglátod a jobbra kihajtási szándékát jelző irányjelzést 2: még ki nem hajt a parasztja index nélkül. -
Stylewars_kp
őstag
Gyertek ma'. Kéne a 40k. [link]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
bsh
addikt
válasz bigdady #104807 üzenetére
eddig úgy volt talán*,de most pont a jókai felé van az egyenes haladási irány kifestve, és a körút felé a kanyarodás, tehát most pont a jókai felé nem kell indexelni nekem mindenesetre az lenne a logikus, hogy a kétsávos út a magasabbrendű, fő útvonal, és arról lekanyarodó mellékútra kell indexelni.*így belegondolva nem is emlékszek felfestésre
a google sreet view szerint előrébb volt jóval a felfestés.[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
tényleg, a piaristák terénél a jókai utca felé változott a forgalmi rend, vagy csak elb*szták a felfestést? mert úgy látom senki nem tudja mikor kell indexelni
-
bsh
addikt
na akkor ebből se lesz karácsonyi ajándék... mondjuk nem is tudom kinek adnám.
akkor eladom a garipapírt, a szerencsés vevőnek pedig majd valamikor talán lesz egy új készüléke
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest