-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #23099 üzenetére
Köszönöm. Az elhelyezkedése alapján arra gondoltam, de a hozzá rendelt kifelyezés nem volt ismerős.
Abiő ha már a sokadik kávét iszom egymás után, akkor néha hasonlóan hat. Főleg ha fáradt vagyok, de ezen nem kell csodálkozni, egyesek szerint, a kávé fokozza az aktuális hangulatot. Nagyobb mennyiségben a koffein meg ingerlékenységet okoz, a küszöb viszont változik emberenként.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fi:zi'k
nagyúr
A La Speciale gépeket ismeri itt vki?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
BlacKSouL
addikt
válasz enterlaci #23090 üzenetére
(én ugyan csak 35 liter 95-öshöz teszek néha 5 liter 98-ast, és ha jobban nem is megy, de alacsonyabb fordulaton nyomatékosabbnak érződik, és általános használatnál mintha kifinomultabb, nyugodtabb lenne a motor járása...lehet hogy pedig nem)
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
hunspikey
őstag
válasz BlacKSouL #23106 üzenetére
Az oktánszám emelése az üzemanyag esetén akkor lehet igen is értelmes és okozhat olyat amit írsz, ha a kocsi ECU-ja és a motor fel van készítve automatikus előgyújtás állításra a kopogásszenzor adatainak függvényében. Minél jobb a benya annál nagyobb előgyújtást ad, illetve csörgésmentesen lehet alulról kigyorsítani. Főleg turbós kocsik táltosodnak meg. Dízelnél viszont egyértelmű a járáskultúra változása mivel ott nem gyújtás van, hanem befecskendezési időhöz tartozó öngyulladás, melynél rohadtul nem mindegy a lángterjedési sebesség. Szóval igen - azt lehet mondani, hogy üzemanyagnál nem mindegy.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
BlacKSouL
addikt
válasz hunspikey #23110 üzenetére
Valamikor azt mondták, hogy az előgyújtás mátrix az elméletileg tökéletesen a 95-ös oktánszámhoz tartozó kompressziótűrésnél végződik, vagyis lefelé tág határok közt tud szabályozni, míg felfelé nem fog, tehát a magasabb oktánszám nem jelent semmit, a henger és dugattyú fizikai dimenziói adottak, tehát nem komprimálják jobban a jobban komprimálható üzemanyagot.
Viszont az én tapasztalatom az, hogy az előgyújtás kis mértékben mégis fölétolható, másrészt a 95-ös benzin kompressziótűrése a valóságban inkább a szabványos tűrés alján tartózkodik, és a 98-as hozzákeverése állítja be minimum 95-re vagy afölé. De 5-10 %-nál nagyobb arányú 98-as semmi érdemben érezhetőt nem okoz, sőt, tiszta 98-as(100-as) sem.
Továbbá a tanksapkán is az van: MIN 95.Ez hogyan is kapcsolódik a kávéhoz? ...
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
dugomc
tag
Sziasztok. Van egy Philips Saeco 8325ös kávégépünk és szeretném vízkőtleniteni 3 hónap után de mivel barátnőm kávézóban dolgozik így mondtam kérdezze meg a kávészerelőt mi lenne a legjobb megoldás. Ő azt javasolta az ottani vízkőoldó porból tegyünk oda ahova a kávét rakjuk csak tegyük be alá azt a gumi tömítést amit adtak ahhoz hogy egyszemélyes kávét tudjunk főzni. Ezáltal szerinte képződik egy vak dugó és járatja körbe a vizet a gépbe. Nekem ez fura mert a tömítésen van egy luk ugye amin a kávét átnyomja és szerintem ezt is átnyomná. Na de ha még se nyomja át akkor meg úgy gondolom erőlködne a vízpumpa és szerintem nem tenne jót neki. Valaki hozzá értő mondhatna valamit. Ő a citromsavat nem ajánlja mert hogy nem tesz jót a gépnek. Mi a megoldás?
-
soldier2
őstag
válasz dugomc #23112 üzenetére
Az a por amiről beszél jó esetben nem vízkövet old, hanem az olajos lerakódásokat, és nagy gépeken tényleg kb úgy is működik, ahogy mondta, csak ott van spéci vakszűrő. Ha a kis saecot meg (ál)vakszűrőzöd, szerintem előbb utóbb kinyírod (akkor is ez lesz a vége, ha a por vízkőoldó). A vízkőoldót meg a víztartályba tedd, és a használati útmutatónak megfelelően engedd át a gépen, használhatsz Tescos háztartási gép vízkőoldót (kék flakonos, citromsavas) a gyári több ezer forintos helyett.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
enterlaci
senior tag
válasz BlacKSouL #23111 üzenetére
Akkor ide még én is picit beleoffolnék, egyrészt így van ahogy hunspikey is írja, másrészt meg tapasztalatom (méréseim is ide tartoznak, még ha nem is labor) alapján a saját kocsimnál többféle előnyt is kovácsol a tiszta 100as benzin. A mai nap fűszere: pszihés előnynek (is) érzem, ha nem mo-i üzemanyagot kapok a kúton
Mindegy, bocsi az offért, menjünk privibe, vagy másik totyikba...
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
RBJ
addikt
Ez baráti nem? [link]
Az új gépek mint a saeco hd sorozat belseje ebből építkezik vagy a régebbi gépek még jobbak voltak?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
SiD-
tag
kb ennyit ér ez a gép, nem mondanám jó vételnek.
ez a fazonú Saeco Aroma kapható volt réz- és acélbojlerrel is.
a szűrőtartó karról lehet őket beazonosítani.
a rézbojlereshez krómozott réz kar járt, az acélhoz pedig alumínium.
ez az utóbbinak tűnik, kb ugyanaz a beltartalma, mint a mostani Poemiának, talán a csövek, kapcsolók és a gőzcsap ebben még jobb minőségűek. -
Surda-
őstag
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó Gaggia Baby Twin. 2 éves, szép, hibátlan esztétikai állapotban.
Nyomás beállítva 10 barra.
Rendbe rakva, nem "átnézve"! Kazántömítés cserélve, tiszta, vízkő és zsírmentes.
Új kartömítés, ipari felső szűrő, PID. Ipari szűrőrtartó karral (nem malacorrú), szimpla LM ut. szűrővel és valamilyen dupla szűrővel adom. Ingyen postával vagy Kecskeméti, Bp.-i átvétellel.
80e. Ft.
Több és jobb minőségű képek később a FB oldalamon.https://caffe35.webnode.hu/
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #23119 üzenetére
"rendbe rakva, nem átnézve" - ez nagyon jó 80k egy pidelt majdnem új PID-elt Baby Twin-ert csak nekem tűnik igencsak jó árnak?
Ebben van rendes OPV, vagy ugyanaz a műanyag cucc mint a sima Babykben?
Most látom, hogy másnak is feltűnt az ára. Remélhetőleg gyorsan elmegy majd.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #23123 üzenetére
Nincs réz opv, csak a műanyag túlnyomás szelepet beállítottam.
Ha nincs kedved megvenni a Classic réz OPV-jét, akkor szívesen megcsinálom a tiédet is, megvárhatod és nem kerül semmibe. Csak nem nagyon szeretem más gépén buzerálni ezt a műanyag sz@rt, mert egyszer egyet már eltörtem, ami nem az enyém volt, és eléggé kellemetlen volt.https://caffe35.webnode.hu/
-
Surda-
őstag
Köszi,persze nanométer az van.
fragola.6035
Te is úgy állítod be a nyomást,hogy a műanyag "ház"ban lévő fém csavart addig csavarod ki,mig 10bar nem lesz?
Erről írtuk korábban SID-el ,hogy sajnos ehhez már annyira ki kell csavarni ,hogy elkezd folyni, így inkább le kell vágni egy menetet a rugóból.
Így csinálod te is?[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
-
dugesz77
őstag
Találtam egy összehasonlítós videót a régi GC és a 2015-ös között. Hát én nem nevezném előrelépésnek. A sidamo húzásánál már érdekes különbségek vannak . Bár gőzölni jobban tud az új, gondolom a nagyobb tartály miatt a nagyobb gőzmennyiségnek köszönhetően.
[ Szerkesztve ]
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
kinek van innen gaggia baby primo modello? lehet azt izlesesen pidelni? ugy ertem, pl, h, h es hova rogzitheto...?
ha lefujatom a hazat, meg lehet vhogy oldani, h a logok 'megmaradjanak'? mert, ha jol emlekszem, festett logok vannak rajta? csereszabatos a rancilio gozkarjaval? milyen gozteljesitmeny, es gozminoseg jellemzi? kell neki hosszabb bemelegedesi ido, mint a classicnak? SiD mester tapasztalataira is kivancsi lennek, de barki velemenyet szivesen veszem! koszonom! -
fi:zi'k
nagyúr
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #23131 üzenetére
Ha festett a logó, akkor max ha kimaszkolod, de sem az igazi. Csinálj/csináltass hozzá egy stencilt, és fújasd le azt is.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #23134 üzenetére
Az lesz.
Csak gondoltam, legyen visszaút, ha elrontom.
Egy éket is képes vagyok tönkretenni..."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #23135 üzenetére
Ha az utánnajárással töltött időt is számolod, biztosan olcsóbban jösz ki, ha veszel egy új szelepet, ha elk..nád az eredetit [link], 3000 ft-os alkatrészen hónapokig filózni?
PS (60-as tétel)
[ Szerkesztve ]
-
Cat30
csendes tag
Sziasztok Fórumozók!
Már nagyjából végigolvastam a topicot és szeretnék venni egy Gaggia kávéfőzőt.
Kinéztem magamnak egyet az ebay-en, kiváncsi lennék hozzá értő szemmel mi lenne róla a véleményetek? Meg mernétek venni? Köszi a válaszokat!
http://www.ebay.com/itm/MACCHINA-CAFFE-COFFEE-GAGGIA-/281613444307?pt=Modernariato&hash=item41917824d3 -
hunspikey
őstag
Ha már felső kategóriás daráló akkor Mazzer Kony vagy Elektra Nino?
Azért kérdem, mert otthonra sokan azon a véleményen vannak, hogy a Kony nem annyira alkalmas mivel borzasztó sok a visszamaradó őrlemény a darálóban - 20 gramm környékén kell eldobni minden reggel - nullára ürítve és csak annyit beöntve sem jó mert ugrálnak benne a szemek, ha nincs legalább 300 gramm környéki szemes felöntve a hopperba.
A nino-t állítólag sokkal jobban otthoni csúcs íz szerelmeseknek fejlesztették, viszont én semmit nem tudok az elektrákról azon túl, hogy elkefélt drágák - lol
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
adpeter
tag
válasz hunspikey #23142 üzenetére
Egyik sem!
Ettől lejjebb egyszerűen nincs élet a kávézás ege alatt:
[link]Persze jobb lenne,ha az egész aranyból lenne. Úgy szerintem még jobb íze lenne a kofinak.
Persze kell még hozzá valamilyen űrtechnológiai ötvözetből készült tamper is.
A lényeg,hogy ne legyen 500 dollár alatt......és kell még egy baszott nagy kávégép is! Csillogós lehet csak,vagy esetleg valamilyen űber ritka
és szinte megfizethetetlen faberakás....és a legfontosabb,hogy legyen a tetején valamilyen kiterjesztett
szárnyű fenséges madár....és nyomásprofil állítás is kell...főleg otthonra!Ne vedd magadra,csak a válaszgombra nyomtam véletlenül!
..csak az egyre fokozódó -számomra értelmetlen- hypera reagáltam."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
hifis50
csendes tag
Utánozni nem szeretek!
Ha van eredeti ötlet, arra vevő vagyok. -
ronin s8
senior tag
válasz adpeter #23145 üzenetére
Nem hiszem, hogy ne lehetne kihozni max. egy százasból. Egy jó esztergályos kell hozzá, meg jól kel kiválasztani azt a profi gyári késpárt, ami köré fel lehet építeni az egészet. Csak elsőre tűnik mellbevágóan profinak a szerkentyű, valójában a felhasznált réz (bronz), acél (hallod Parci?! ) teszi.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
válasz ronin s8 #23148 üzenetére
Ja,szerintem is eredeti 5let.
Mondjuk pluszban szerkeszthetnénk rá egy rendszert,
ami finom aluforgácsokat adagol az őrleményhez.
Csak,hogy az is érezhesse az "igazi" eszpresszó élményét
akinek nem alukazános gádzsája van!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Google Pixel topik
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Formula-1
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest