-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prandris
tag
lagoon79 Kaptam, 100 grammos tasakban. Másik gyógyszertárban saját csomagolású van, az 50 grammos.
Szerk.: véletlen nem a válaszra kattintottam[ Szerkesztve ]
-
kezdöcske
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam Gaggia baby-t (new v. mi, amikor vízszintesen van 4 gomb), elvileg alig használt pár éves, de ez látszott is rajta. A gondom a következő, eleinte nem volt vele semmi, viszont most 1-2 kávé lefőzése után nincs nyomás, bár meglehet hogy mostanra már eleinte sincs a megfelelő, de ahogy lefőzők 1-2 kávét utána a vízhozam szinte semmi, előtte lefőzi a kávét, ízre is jó. Légtelenítettem, tegnap citromsavas fürdővel átmostam szünetekkel, nem sokat állva persze, de továbbra is ezt csinálja.
Mi okozhatja ezt a nyomás változást?
Ha meg kell bontani mivel kezdjem, nem áll tőlem messze az ilyen szerelgetés, kitakarítás. -
mutyi
őstag
Akinek PID-es Gaggia Baby-je van, az ossza már meg a tapasztalatait.
A pár nap alatt a következőket tapasztaltam.
92 fokon savanykás íz, a kávé langyos, hamar szőkül.
95 fokon ízre rendben, de még mindig nem kellően meleg.
97 fokon épp elfogadható melegség,de kesernyés íz, szerintem már túl nagy a hőfok neki.Minden esetben macchiato-t iszom,tehát tejhabbal, ami kellő hőfokú.
-
soldier2
őstag
Nem vsz hogy 2 fok különbséget ereznél, én biztosan nem vagyok rá képes. Próbáltad jobban előmelegíteni a cseszét? Nálam ristrettoknál bejött.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mutyi
őstag
válasz soldier2 #23904 üzenetére
Csésze nincs előmelegítve.
Eddig sem volt,igazából semmi nem változott,csak meg lett a pid a gépre.
Ugyanannyit várok a felmelegedéssel,semmi különöset nem csinálok másként.De egyenlőre nem tudok húzni egy olyat,mint régen,mert külsőre megállja a helyét a kávé,de nem elég meleg.
-
soldier2
őstag
Sajnos van ahol adnak, van ahol nem, és ha nem akar eladni, akkor nem tudod kötelezni rá.
pid: nem az a baja, hogy rossz a kávé, hanem, hogy nem elég meleg. Ezt meg úgy próbálja orvosolni, hogy feljebb tolja a hőmérsékletet a pid-en, amitől már elég meleg, de keserű a kávé (naná, hogy az, akkor lennénk meglepve, ha nem egne meg)
Nem véletlenül töltik az eszpresszót és hasonló mennyiségű forró italokat előmelegített csészébe. Mivel eddig nem volt pid, a melegebb égett kávénál ez nem volt gond, a 100 fok közeli kávé jó lett, most viszont már hidegebb a végeredmény.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mutyi
őstag
Na húztam az előbb egy 95 fokon állított duplát, most előmelegítettem a csészéket és a pidelés óta ez eddig a legjobb húzás.
Nem volt kesernyés,mint 97 fokon, viszont kellően meleg maradt a tejhabbal együtt is.
További teszteket fogok még csinálni,de úgy tűnik szükséges lesz az előmelegített csésze megléte,bár eddig nem nagyon voltak előmelegítve. -
enterlaci
senior tag
Hello all!
"Ezer éve" nem volt kávé készítés otthon, mert szerelés alatt a gép. Alig volt időm és már pár napja folyamatában megy a Sestos+K pid beépítés a GC-mba. Tegnap éjjel lett működő állapot, de még lefuttattam egy auto tuningot ami talán fél óra alatt kész is lett. Mert azon kaptam a gépet, hogy 50fokos beállításra 53-on tartja a hőmérsékletet, így egy rövid próba kedvéért levittem 49-re és akkor meg 52körül volt ha jól emlékszem..
El állítottam volna valamit? Mielőtt a SET-el beléptem volna a menübe, sikerült nem teljesen odafigyelve nyomkodni és valami "A 'érték'"-et asszem elnyomtam.Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
enterlaci
senior tag
válasz Keresztapper #23917 üzenetére
én is erre gondoltam volna, de nem találom a leírásában hol lehet, vagy mi lehet
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
soldier2
őstag
válasz enterlaci #23918 üzenetére
Amíg el nem éri az egyensúlyi állapotot, addig túlfűt egy pár fokkal nálam is. A bekapcsolás után akár 5 fok is lehet a különbség, majd ahogy melegszik át a rendszer, úgy jön egyre közelebb a beállított értékhez, majd mikor már stabil, akkor marad ott ahova állítottam. Nálad ezt 10-15 perc után is csinálja? Mert akkor ott valami más a gond.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fi:zi'k
nagyúr
Ma átvettem végre a Pacificaffé Pacificaffét.
Első és második kóstolásra is jó, de azt hiszem egyelőre maradok a klasszikusabb vonalon, bár asszonynak meg ez ízlett jobban.
Már csak azt kéne kitalálni, hogy a poddal és kapszulával mit kezdjek.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
enterlaci
senior tag
válasz fragola.6035 #23921 üzenetére
De nem tudom este volt már nagyon nekem és még sosem láttam ilyen ketyerét.
Most default-ra állítottam mindent és épp fut 95°C-on, így jobb lesz, nem?Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
And06
aktív tag
-
jolti
senior tag
-
enterlaci
senior tag
válasz simi.esp.28 #23932 üzenetére
Ki is lőttem a p.csába ma éjszakára elég is volt a gépből
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
soldier2
őstag
válasz simi.esp.28 #23932 üzenetére
Már kezdtem azt hinni, hogy nálam van valami gáz, mert csak pár perc az egész. Milyen gyakran kell auto tune-t csinálni? Mióta megvan 1x csináltam az elején, ez kb 1 hónapja volt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bl4ze
veterán
Én sem vagyok egy nagy sav bu+% meg gyümölcs tengert váró ember a kávéban : sokan tudják inkább a klasszik cuccokat kedvelem.
Ehhez képest Németh János, Kapucziner pörkölése a "Superbar 100% arabica" decaf (AVX Café forgalmazza) nagyon bejön ! Tényleg ajánlom !!!
Kellemesen savas, nem tolakodó - gyümölcsös amennyire jó, nem savanyú, és a korty végén ott van egy kis zöld dió, marcipán..:. bl4ze .:.
-
-
And06
aktív tag
Toobee:
"fél mokkáskanálnyi cukorral hozta a kakaóporos édességet a nyitó kortyban. A "középvíz" felejthető, nekem úgy volt a legjobb az élmény, ha ezt a mosogatóba löttyintettem, majd a fogyasztás végén, az illatban érezhető gyümölcsösség halványan felsejlett, egy kis narancs formájában"lehet bennem van a hiba, de én ezt nem értem. van aki érti?
-
enterlaci
senior tag
válasz simi.esp.28 #23934 üzenetére
Tegnap előtt 50°C-on amikor először bekötöttem és bekapcsoltam, elindult/vagy bénázásból elindítottam az 1. auto tuningot.
Ezt tegnap meg is írtam --> ezért feltekertem a hőfokot 95°C-re majd bementem a menübe, és a CtrL pontban 2-est állítottam, majd lépkedtem tovább és a már előző nap kiszámolt értékeit (M50, P, t) visszaállítottam default-ra. Sajnos én azt hittem, valamivel a végén OK-zni kell-kvázi ha kilépek a menüből, akkor indulnak a bevitt adatok, de nem a eközben elindult a 2. AT.
Jó, gép kikapcs, szeretnék egy 3.AT-t, tiszta lappal kezdeni. Ezt indítottam este 7körül és futott 2órát amikor kilőttem.
Így zajlott:
SET-el menübe belép
SET gombbal menüben lépked
CtrL most marad 3-as
M50 állít 1000-re
P állít 500-ra
t állít 120-ra
összes többi érték ellenőrzés: default-on vannak
menüből kilép
menübe SET-el belép
CtrL állít 2-ra
vár
AT indulfut
fut
fut
gépház belső hőmérséklet 1-1,5 óra után 57°C : ajjajj, ezt később orvosolni kell
fut
fut
elég: gép kikapcsAmd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
And06
aktív tag
válasz Toobee #23943 üzenetére
nekem nem egészen ez jött át.
azon morfondiroztam, hogy hogy tudod a kb maradék 16ml felét a mosogatóba loccsintani ivás közben!
hacsak nem 3 csészébe folyattad a kávét, eleje-közepe-vége ugye, de akkor meg felmerül a kérdés, hogy van-e értelme az ilyen szintetikus benchmarknak. (csak hogy prohardver témánál is maradjak )[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #23945 üzenetére
az, hogy a korty hamar vizesedik, szerintem valid dolog. savak mennyisége és fanyarsága, édesség, keserűség, állag, krémesség stb., ezek szerintem tök objektív dolgok egy kávénál (ezek toleranciája már változó egyénenként persze).
a mandulás-kakaós-licsis-avokádóhabos-rebarbarás villanások, az meg a költészet...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Aliexpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nem bírják kiszolgálni az AI energiaigényét
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- EAFC 24
- Politika
- Amazon
- Duotts F26 - megoldjuk erőből
- További aktív témák...