-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ronin s8
senior tag
válasz enterlaci #12039 üzenetére
Megpróbálhatod nagyon kevés vízzel, de a Brikka amúgy is erősen pazarló mennyiségű kávét igényel, így értelme nem nagyon van. Sajna kétszemélyeset kellett volna venned.
Halványan gyanakszom, hogy ennyi idő alatt éppen csak bejáratódott a készülék, és ha csak nem vagytok coffee geek-ek, igazából ki sem derült, mit tud.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz enterlaci #12073 üzenetére
Én már pár éve használom a Brikkát kisebb-nagyobb közökkel. Még mindig nem jöttem rá, milyen kávé is való neki igazán. Meglepő, hogy a kicsit döglött kávékat kifejezetten szereti, de sokszor a drágább, jóféle kávékkal nem igazán tud mit kezdeni, és sokszor híg löttyöt főz belőlük.
Ami viszont mindig működött, igaz elég drága, az a Goppion előre darált dobozos. Bármelyik."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
5381
aktív tag
válasz enterlaci #12098 üzenetére
Nekem úgy volt a legjobb, ha langyos vízzel indítottam. Nem forralttal, csak a meleg vizes csapból engedett vízzel. Kézzel érezve jó meleg vízzel. A tudomány viszont mást mutat Ma kipróbálom hideggel.
Egyébként, nálam szinte teljesen habként jön le a kávé, de amint kitöltöm csészébe, el is tűnik. Szóval olyan nagy eltérés nem lehet a normál kotyogóhoz képest. -
paljoc
tag
válasz enterlaci #12100 üzenetére
En is ugy fogalmaznek, hogy a vizsgalat modfelett latvanyos volt, nagyon klassz filmet keszitettek! Nekem legjobban az tetszett mikor betette a kulcsot a labtorlo ala!:-)))
Aztan hogy mikent izlik a legjobban a kotyesz, azt mindenki eldonti majd a probalgatas utan. Egy biztos, ha tenyleg mindegy hogy benne van e a szelep vagy sem, akkor az csak latvanyelem a kremesseggel kapcsolatban. -
And06
aktív tag
válasz enterlaci #12098 üzenetére
én kb egyszer próbáltam a forralt vizes mókát. a brikkát kicsit olaszosan készitem, egyedül a vizmennyiségre figyelek nagyon.
nem hinném, hogy ugyanolyan lenne, mint egy sima kotyesz, ugyanis a brikkával lehet érezni a fajtára jellemző izeket, a sima kotyesszal meg nagyon kell figyelni, hogy kiérezz valamit. persze ez szubjektiv vélemény. -
5381
aktív tag
-
5381
aktív tag
válasz enterlaci #12111 üzenetére
A nagyobbik Harioval őröltem. Ezen nehéz fokozatot pontosítani. Én kettőt határoztam meg, mikor sok kávé jön át a felső szűrőn és sok furat bedugul, a másik(egy osztással vissza), mikor egy-két furat tömődik el és kevesebb kávé jut át a szűrőn. Ez a második verzió, az elsőt csak egyszer észleltem és nem használom Egyébként a kávé is finom, talán csak egy kortyban éreztem gyümölcsösséget, a többiben valami meghatározhatatlan ízt éreztem. Mintha valami émelyítő cukrásztermék lenne, csak egész lightosan, nem émelyítve Az ízeket még tanulnom kell
-
5381
aktív tag
válasz enterlaci #12113 üzenetére
Ikeás? A híres Észak-Svéd kávétermő fjordokról?
Én kicsit későn zártam el a lángot, valószínű azért lettek nagy buborékok is. Meglepett, hogy ilyen lassan nyomta ki a kávét. A lánggal én nem variálok, a legkisebb égőn kb középállásban megy végig. A h2o jelölés alatt kb 2mm-re töltöttem. -
5381
aktív tag
-
_MrB_
csendes tag
válasz enterlaci #12527 üzenetére
Sajnos vidékre ez a jó víz már nem nagyon jellemző...
-
salapp
addikt
válasz enterlaci #13796 üzenetére
Ezek a legjobb mechanikus opciók, azt hiszem, a Casino Mocca-ban megkapható mind
9-11K Hario Mini mill vagy Tiamo slim
14-15K Hario Skerton vagy Tiamo fat vagy Zassenhaus Lima
20 K Zassenhaus HeidelbergMás: múltkor írtátok, hogy lesznek párosával üveg eszpresszó és kapu csészék a Zaldiban.
Láttam őket, egész szimpatikusak.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
soldier2
őstag
válasz enterlaci #18297 üzenetére
Nekem a design miatt nem lett Iberital. Helyette Imat (Nemox) Lux. A célra megfelel, egyetlen hátránya, hogy viszonylag sok kávét tart vissza. De ez az összes többi hasonló árú darálóra igaz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz enterlaci #18301 üzenetére
Nem annyira könnyű, hogy ellöknéd a karral. Nekem legalábbis nem sikerült. Az, hogy sokat tart vissza a daráló azt akartam mondani, hogy marad benne némi darált kávé. Este lemérem, hogy pontosan mennyi is. Kb 2-3g-ra tippelek. Bár az elkészült kávé így is nagyon finom. Az Imatot kicsit még szoktam billegtetni a végén, hogy kihulljon belőle a felesleg egy része.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz enterlaci #18306 üzenetére
Megnéztem az Imat Lux darálómat. 5-6 g kávé marad benne az után, hogy döntögetve próbáltam a kárba juttatni minél több kávét. A kávé így is finom, de a visszamaradt kávé mennyiség kicsit sok. Reggel meglátjuk, hogy lesz-e különbség a kávé izében.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dugesz77
őstag
válasz enterlaci #18732 üzenetére
Nem a tied sima szűrő.
A képen a a 3 és a 4 - es a crema fokozós. Én csak ilyet kaptam a géphez. A szűrőtartóba bele kell rakni hozzá azt a kis műanyag pöcköt is. Anélkül kicsit fröcsögősen jön le nálam.
A hétvégén én is veszek hozzá sima szűrőt. Bár szerintem ez sem rossz. Nem annyira érzékeny darálásra.[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz enterlaci #18737 üzenetére
A Gaggia egyes szűrőjével nehéz jó kávét főzni.
Inkább a duplát javasolják, akkor is,ha csak magadnak készítesz kávét.
Ez viszont kicsit pazarlós.
Ekkor jönnek képbe a különböző VST szűrők,melyekbe az átlagosnál több fér,azonban ezek 9-10ezer forintba kerülnek.Valaki ajánlhatna egy jó megoldást,hogy pontosan melyik az a szűrő,ami nem 10ezer és mégis jó kávét lehet vele készíteni 1 személyre,engem is érdekelne.
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz enterlaci #18747 üzenetére
Pedig ez lesz az, hiába nem írja,hogy La Marzocco lenne...
Alias: Júzer error
-
Ábi
tag
válasz enterlaci #18844 üzenetére
Annyit beszéltetek erről az "La Marzacco" szűrőről, hogy elzarándokoltam az Ex.be és vettem egy MZ-106-ot. Ha már ott voltam, akkor vettem egy felsőszűrőt is kemény 305 pénzért:
1000-ből lett 2 szűrőm és komolyan mondom érezhető a különbésg a gyári szűrőkhöz képest.
Ami a legszebb, hogy szinte semmi különbséget nem érzékelek ízben a VST-s dupla és a MZ-106-os között.
Megérte a pénzét!
Tersonettel együtt 2500ból megúsztam az updatet!Kösz, hogy ennyit beszéltetek róla!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A régi node-okra koncentrál a szankciók miatt Kína
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Mozilla Firefox
- HP notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...