-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Peti...(16v) #23318 üzenetére
EZ nem lenne Neked esetleg jó? [link]
-
ronin s8
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #23450 üzenetére
az az északi oldal, annyira gondolom nem népszerű, mint a déli. ahol azért a kreinbacher tevékenykedésének hála nagyon is drágák lettek az eladó szőlők, már ahol van még. egy-egy jobb terület a fenti részen tényleg 10m ft / ha.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Surda-
őstag
válasz ronin s8 #23461 üzenetére
Hogy döglött,azt pontosan milyen jelekből veszed észre, vannak ennek fokozatai?
Ha már azt látod gyorsabban szőkül arra már azt mondod döglött vagy az még csak döglődik,esetleg semmi baja,csak finomabbra kell venni az őrlést?
Vagy már csak azt mondjuk döglöttnek, ami koromfeketén indul, hamar vizesedik és a szaga is más?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #23464 üzenetére
Október elején pörkölt 50/50-es keverék a vésztartalékom (már frissen sem ízlett, kidobni sajnálom), eddig egész jó maradt, bár fokozatosan romlott a mennyisége. Tegnap megpróbálva már csak minimális cremát produkált, az is tejeskávé színben, másodpercek alatt kezdett szőkülni, az íze meg a szokásosnál is rosszabb volt (nem az a jó, jó, csak nem az esetem ami eddig volt). Azt hiszem ez már teljesen megdöglött. Még szerencse, hogy lesz ma egy friss Paljoc Sidamo és Spicy It.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz Surda- #23462 üzenetére
Igazából nem tudom. Valahogy a Has Bean-ek már egészen frissen is olyan döglődősek, kevés créma (bár újabban ez sem igaz), elvékonyodó a textúra. Kicsit meg is szoktuk már az ilyesfajta kávét, egy CasMo is hasonló...
Ugyanakkor az az érdekességük is megvan, hogy ezt a halvérűséget egész sokáig bordozzák, vagyis ha elfogadjuk, hogy ezek ilyenek, és ezek jók, akkor kicsit tovább élvezhetők, mintha a döglődés hirtelen következne be. Blaze persze azonnal szólna, hogy lyukas a créma.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
Peti...(16v)
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #23451 üzenetére
Kösz a tippet!
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Peti...(16v) #23469 üzenetére
megjott/megkerult a csomag! hat kozelse annyira patika mint a kepeken!
elkezdtem szetszedni, nem nagyon veszes, nem rohad sehol, de azert elegge kiabrandito...
de sztem egy nagygeneral, kis szeretgetes utan azert szep lesz ez!
es nem kaptam hozza szimplaszurot (meg gozkart sem!) ... uh, ha amit linkeltem, BIZTOS, h jo, akkor rendelhetjuk 1utt... cs en meg azert szolok neki, h ugyanmar kuldje el a szimpla szurot is, hamar a kepeken rajta van... aztan, hannem kuld, semmit, akkor terjunk vissza ra... -
Peti...(16v)
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #23470 üzenetére
Egy próbát megér. Első körben nekem se jött meg az egyes szűrő a TX10-hez, a levélre is azt válaszolta, h márpedig ő mindent elküldött (pedig a képen még ott volt), aztán valahonnan csak előkerült és egyszer csak elküldte postán
Ezt a QM szűrőkosarat le kéne egyeztetni az eladóval pontosan méret szerint. A tesómé még nem jött meg, de ha megérkezik, megmérem és megkérdezem hogy jó e bele.
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #23473 üzenetére
Egy apróságot elfelejtettél megemlíteni. Az említett barátod Angliában kapja hetente a postaládájába a kávét. Ez gyakorlatilag egy előfizetés, amit a CasMo is ajánl, csak a HasBean még jogot is kér arra, hogy leemelje a pénzt a számládról havonta (casino moccanal ha jól tudom előre kell fizetni). 6,5 font = 2600 Ft nem rossz ár, de ezért ők döntik el, hogy mit küldenek, és nem te, hogy mit kérsz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz soldier2 #23474 üzenetére
Sok apróságot felejtettem el megemlíteni, de az említett barátom itt, Budapesten kapja a postaládájába a HB-t... És miután szülcsinapjára kapta, ami bő hónapja volt, már az ötödik jött meg. Az innen-onnan összekurkászott (Wendelboe, stb.) gyűjteménye miatt az egyik (egy kenyai) nálam landolt. Paljoccal is teszteltük.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
jolti
senior tag
Tegnap megjött végre az Orvibo 20-as! Este, mikor hazaértem össze is lőttem a rendszert. Pofon egyszereű, kb. 2-3 perc az egész.
Qurvajó!!! ( Köszi tippet, ha jól emlékszem Adriankónak. )
Ma reggel már felfűtött gép várt.
Bütyköltem rajta egy kicsit én is Csak lusta voltam szétszedni, így összekötöttem a kávéfőző csatlakozó földelését, a konnektor földelésével.
Gondolom attól semmi baja nem lesz, hogy fejjel lefelé van? Hisz nincs benne olyan alkatrész, aminek számítana elvileg. De így könnyebb a kapcsolójához hozzáférni, ha ott akarjuk bekapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
Wolfy999
tag
Felsőszűrővel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ami nekem eddig volt a GB-men, az valami ilyesmi, de vettem egy ilyesmit is hozzá. Tehát az első egy teli lap pici lyukakkal, a második pedig egy nagyobb lyukakkal megáldott ráccsal beborított szűrő. A kérdésem az lenne, hogy melyik a jobb, szerintetek melyiket lenne érdemes használni?
-
enterlaci
senior tag
Hi!
A pid beépítésének tervezési fázisában egy pici megoldás kellene a sikerhez. A vízbetöltő tölcsért szeretném áthelyezni a másik oldalra, a pumpa fölé, majd megfelelő magasságban elvágva, csatlakoztatnék egy vékonyabb flexibils csövet a tartályig.A tölcsért ha elvágom, kb 60mm külső átmérője lesz..
Innen egy 25mm külső átmérőjű ötrétegű csővel vinném a tartályig..
Jó lenne valami ötlet, hogyan kéne ezeket összekötni?
[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
jolti
senior tag
válasz enterlaci #23481 üzenetére
Veszel egy ilyen tölcsért, fémet, vagy műanyagot, aminek kb olyan átmérőjű a kifolyója, mint a csöved, levágod olyan rövidre, hogy 2-3 centit fel bírd rá tolni a csövet, Fbs-el összeragasztod, a felső részét olyan magasságban elvágod ami jó és egyszerűen fentről beleereszted a gaggia tölcsérbe. Esetleg fentről azt is beleragasztod, vagy kihúzod szilóval, ha mellé öntenéd a vizet, nehogy bele csepegjen a gépbe.
Elsőre ez jutott az eszembe.[ Szerkesztve ]
-
gulylali
csendes tag
Egy még garanciális ec 155-el jártam úgy hogy ecetsavazás közben a szivattyú nem nyomta a vizet tovább,majdnem ugy zörög mint amikor a víz elfogy a végén.A víztartályalján fehér nyálkás trutyi uszkált.Kiöntöttem ezután tiszta vizet se nyomta a gép.
Szervíz lesz belőle?
Garanciális szervizelést a vásárlás helyén kell intézni vagy el kell juttatni egy szervízbe, -
soldier2
őstag
válasz gulylali #23484 üzenetére
A használati utmutatóban ki szokták kötni, hogy csak a gyár által javasolt vízkőoldó használható. Az ecetsavval egyrészt nem dicsekednék a szervizben, másrészt ha megjavítják, a már részletezett okok miatt ne ismételd.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mutyi
őstag
A hétvégén kipróbáltam a My Little Melbourne kávézót.
Takaros kis hely, viszont épp olyan espresso macchiato-t kaptam,mint a múltkor a Tamp & Pull-ban.Öntsünk már tiszta vizet a pohárba,mert ezek szerint én vagyok fogalmi zavarban.
Az én fejemben az espresso macchiato úgy készül,hogy lecsepeg a 25-30 ml espresso az espresso méretű csészémben és esélyem sem lenne túlzott mennyiségű tejhabbal felönteni,mert hely sincs benne.
5-6 kávéskanálnyi tejhabot bír el a csésze, kellően érződik a kávé íze.Ezzel szemben mind a két helyen úgy kaptam az említett kávét,hogy vagy kevesebb a kávé mennyisége vagy nagyobb a csésze, de az én általam készítetthez kifejezetten sok tejhabot öntöttek mind a két helyen és nekem így már túl krémessé vált, elveszítette az espresso-s ízvilágát,nem érzem igazán a kávé milyenségét.
Sok kevésé menő kávézóban szoktam úgy kapni,ahogy én is készítem, ízre nem térnék ki,nem azon van a hangsúly.
Mi a véleményetek?
-
ronin s8
senior tag
Erre szerintem nincs egzakt recept. Eredetileg a macchiato "foltoskát" jelent, vagyis az alap espresso-ba/ra néhány foltnyi, vagy egy kevés gőzölt tejhabot raknak. Miután az olaszoknál nincs cortado, ami az espresso és a cappuccino közötti űrt betöltené, gondolom bármennyi tejjel elfogadható a macchiato, ami még nem cappuccino (ami egyébként meglepően kevés eredetileg: mindössze 150-160 ml).
Itt egyébként a klasszikus olasz kávé hagyomány ütközik az újhullámmal. Jönnek ezek az ábrácskák, és nincs is nagyon hab csak tejkrém...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz Wolfy999 #23480 üzenetére
én pár hónapja cseréltem az utóbbi fajátra, egy biztos, rosszabb nem lett. minimális javulást ad, viszont az én vizteritőmbe nem fért bele rendesen, igy meg kellett reszelni a szélét. a réz vizteritőbe (6 lyuku) állitólag tökéletesen passzol.
még annyit, hogy mivel ez domború, minimálisan kintebb fog lógni mint a másik, beleérhet a kávéba, ami nemjó. -
enterlaci
senior tag
Ez is jó lehet. Igaz, ezt már egy korai szakaszban félretettem, már nem tudom miért.... de most indult egy szikra, meg fogom ezt is nézni szvsz.
Ma közben kiforrott egy ötlet amit még este lemodellezek, illetve amúgy is pontosabban kell tudnom a rendelkezésre álló hely méreteit.Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Wolfy999
tag
Köszi! Akkor ezek szerint nagy különbség nincs, majd kísérletezem mindkettővel.
A réz felsőszűrő tartó az ajánlott inkább?
A meglévő tartóm alu és nem néz már ki túl szépen, úgyhogy gondolkodom a cseréjén, de csak ezt találtam Gaggia-hoz az expoligonnál. Tudsz linket adni a rézhez estleg? -
GML
őstag
Érdemes lecserélnem a kis Saeco Poemia-t egy Delonghi ECO310-re? Csere keretében menne az egész.
-
And06
aktív tag
válasz Wolfy999 #23494 üzenetére
ez az. nekem nincs, de összefoglalom amit mások irtak:
vannak aggályok vele kapcsolatban, régebben úgy hirlett égeti a kávét, de ez mára megdőlt, viszont az egyik lyuk a bojer nyilása felett lesz, igy romlik a vizterités, ami nem örvendetes. szvsz a gép árának 10%át nem éri meg. -
prandris
tag
Sziasztok! Írtam korábban már ide, hogy megvettem olcsón az első eszpresszó gépem, egy DéLonghi Caffe Treviso bar14f-et. Kávédaráló nincs, pedig olvastam, hogy elengedhetetlen hozzá, de azt majd csak a későbbiekben tudok beszerezni. Segafredo Espresso Casa őrölt kávéval gyakorlok, mert azt olvastam ez megfelelő őrlési finomsággal rendelkezik. A gépet felmelegítem, 2 csészényi forró vizet "lefőzök", 14g kávét a szűrőbe tömörítek kb 20kg nyomással. Mikor a bojler újra felfűt elindítom a lefőzést, de 17-20 másodperc alatt átszalad a víz és a végeredmény így néz ki: [kep]
Egy elég gyenge, alacsony kioldódású kávé. Ízre nem jó, savanykás. A kérdésem, hogy mi a probléma? A kávé szemcsemérete nem elég finom?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Olasz autó topik (Fiat, Lancia, Alfa)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Bestbuy játékok
- Synology NAS
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...