-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaligula
tag
Üdv!
Szerintetek mennyit érhet egy használt, működő daráló? (adagolós nagyobb darab Rancilio, Cuncil)Mondjuk egy ilyen: .
[ Szerkesztve ]
rovidkv.reblog.hu
-
Ringman
nagyúr
válasz Thunderzolee #22799 üzenetére
családban volt rá példa szerencsére csak a konyha bánta.
-
Surda-
őstag
A másikon árult Gastroback daráló eszpresszóképes?
Külsőre nagyon tetszetős."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
adriankoooo
senior tag
Hol tudnék venni lalihu féle egyszemélyeshez való tölcsért, neki nincs. ha lenne pontos méret, esetleg tudnánk 3D nyomtatni is valakivel.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz adriankoooo #22808 üzenetére
Ha még van egy kis türelmed, kb. 2 hét múlva lesz.
https://caffe35.webnode.hu/
-
jolti
senior tag
válasz adriankoooo #22808 üzenetére
3D- nyomtatni?
Nem vagy te kicsit Nasa technologia függő?
Menj el egy esztergályoshoz ( csak ne Ceciliához! ) és dolomitból ( poliamid ) 5 perc alatt csinál egyet.
Vidd el a szűrőkosarat, meg a tampert és mond el mit szeretnél.
Vagy várd meg, amíg Lali meggyógyul és csinál.Szerk. Közben látom, már Lali írt is!
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
-
kaligula
tag
Nincs köztünk véletlen olyan, aki jár Olaszországba és elhozna onnan használt kávégépet? Többet is kiszemeltem, de a posta nem megoldható.
rovidkv.reblog.hu
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
a nagytudású topiclakók véleménye szerint érdemes ezzel foglalkozni?
[link]"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
jolti
senior tag
válasz Bakóimi #22820 üzenetére
Igen, ezért Írtam oda zárójelben, hogy poliamid....
Ha bemesz egy eszergalyoshoz es azt mondod neki, hogy poliamidbol, vagy danamidból kéne letrehálni ezt meg azt, néz rad hülyén.
Viszont, ha dolomitot mondasz, azt egyből érti, mert (legalább is errefelé) igy hívják.
Ez kb. a savallo-rozsdamentes esete... -
Wolfy999
tag
válasz Agostino #22768 üzenetére
Köszi a tippet, munka után megyek hozzájuk.
Megpróbáltam a media marktot tegnap, de csak géppel együtt adtak volna tampert.
Reggel nem bírtam magammal és kerestem egy poharat, aminek pont 58 mm volt a talpa, bohóckodtam vele egy kávé erejéig.
Kicsit lassan folyt le és elég sötét lett a crema, de még így is mérföldeket vert Jurara... Mi lesz itt, ha lesz rendes tamper és megtanulom jól használni a gépet?! -
zoknee
csendes tag
Sziasztok!
A Gaggia Classicommal a következő a helyzet, amiben tapasztalatokat kérnék.
Pár hete vakszűrőzésnél a nyomás felépülte után mintha befulladt volna a pumpa, szinte elhallgatott. Ezután nekiálltam, és alaposan kicitromsavaztam. Utána rendbejött, és tudtam rendesen kávét készíteni. Most viszont vakszűrőzésnél megint befullad, de kávét tudok vele csinálni. Gyanakodtam az OPV-re hogy levízkövesedett, de egyenlőre nem szedtem szét. Az a fura hogy ha kávét csinálok, akkor működik. (most jutott eszembe, hogy meg kéne néznem, hogy az OPV visszavezető csövön jön-e víz vakszűrőzésnél). Aki már találkozott ilyennel, mi a tapasztalata? Használok gyantapatront is a géphez expolygonos gyantával.
Lehet szétkapom a pumpát és megnézem, nincs.e abban egy kis lerakódás. -
And06
aktív tag
válasz fragola.6035 #22827 üzenetére
kipróbálnék már mást mint a baby, de sajna messziről nincs rá lehetőségem.
nyitott karos lefolyásról tudsz videót mutatni erről, vagy egy hasonló gépről? -
bl4ze
veterán
Én idén nem tudtam menni a Kávébár-ra, de nem teljesen meglepődve olvasom, hogy kb. senkinek nem ízlettek a Kalmár kávéi.
1 éve kb. mekkora felháborodás volt, hogy csaló a Korzó meg minden amikor lehúztuk a kávét.No comment!
.:. bl4ze .:.
-
Bakóimi
csendes tag
Így már értem!
Csak vizuális alkat lévén rögtön megjelent lelki szemeim előtt egy klasszikus TMK-s szaki amint egy ködarabot próbál befogni a tokmányba...:-D
Akkor ez is olyan mint a "Gordon Bleu" a gasztronómiában...meglepően sokszor látom így írva jobb éttermek étlapján is. :-D -
#67688960
törölt tag
nahát, kávé topic
van is egy kérdésem.
tudtok a philips-en kívül nem horror árban jó presszó főzőt ami szintén alu forralós? -
#67688960
törölt tag
válasz fragola.6035 #22827 üzenetére
vannak olcsóbb gépek amiben réz bojler van? 30 felé pl.
-
And06
aktív tag
válasz fragola.6035 #22834 üzenetére
a lefolyásra, lévén ott látszik mi történik, ha már élőben nem tudom kipróbálni, se megkóstolni. de normál karos videó is jöhet!
gondolkozok, hogy megérheti-e upgradelni a gaggiáról (az biztos, hogy jobb, de a kérdés, hogy mennyivel). tekintve hogy egyedül kávézok és tejes italokat sem iszok, egy nagy gépbe nem sok értelme lenne befektetni, de talán egy másik kisgép szóba jöhet, ha tényleg érzékelhető kávébeli különbség van. -
ronin s8
senior tag
Az igazsághoz tartozik, hogy a főnök 3 körül ért oda, amikor mi is, tehát nagyjából az első pár, belövésre szánt kávé készült. A La Marzocco-k fején lévő kijelzők 90 fok körüli hőfokot mutattak, miközben érezhetően füstöltek a gépek. Erre az ott lévő kereskedők, hoszteszek, pultosok (nem kívánt rész törlendő) nem, hogy nem voltak felkészülve, de vakon beszopva a hálypot, el sem tudták képzelni, hogy valami gond lehet a csodamasinákkal. A CasMo még szarabb arcát mutatta, ha egyáltalán lehet fokozni az öngólt.
Személyesen megmondtam a Kávékalmárnak, hogy "szar a kávéd". Erre udvarias zavart mosollyal mentegetőzött, hogy most érkezett, és nem volt még ideje beállítani. Miután láttam, hogy csak az udvariasság miatt nem esik össze, azt javasoltam kezdjük előlről: "Nagyon jó a kávéd!" Erre viszont már padlót fogott, és levegő után kapkodva nevetett, érezte, hogy baj van. Váltottunk pár értelmes szót. Szerintem az adott körülmények között csillagos ötös, ahogy viselkedett. Számomra szimpatikus, hogy nem reagált sértődötten egy nyilvánvalóan provokatív véleményre.
Hogy később sikerült-e jó kávét főznie, azt nem tudom, de az adott szituációban három pörkölő vérzett el...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz fragola.6035 #22841 üzenetére
köszi! várom!
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #22842 üzenetére
igen, ezt szeretném én is megerősíteni, tök kedves, rendes, érdeklődő volt kalmár, rögtön azzal kezdte, hogy mondjuk, ha szar, ne finomkodjunk. és az is tény, hogy igazából nem ittunk ott jó kávét a marzocco standot, nekem a casmo guji bejött, de semmiképp sem remekelt az sem, csak voltak valamennyire savai
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SiD-
tag
válasz ronin s8 #22842 üzenetére
a hőmérséklet belövése után is hagyott még meglepetéseket a Strada EP.
a nyomásprofil követése -ahogy azt a gép elektronikája végzi- egy tökéletes világban működne csak.
akit érdekelnek a technikai részletek, azoknak íme két kis olvasmány a témában:
http://everylatte.blogspot.hu/2013/05/the-practical-guide-to-strada-ep.html
http://nickcho.tumblr.com/post/41769569031/strada-ep-pressure-loop-modification -