- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egérpad topik
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterMark #41250 üzenetére
Jaaa, én rendszeresen használom is munkahelyi csoportban a “némítás 8 órára” vagy “némítás 24 órára” funkciót.
-
Azt hol tudom beállítani, hogy a bejövő értesítések ne ébresszék fel a kijelzőt? Ha magamhoz veszem a telefont, akkor akarom látni őket a lezárt kijelzőn, de nem akarom, hogy folyamatosan villogjon, amikor beindul egy Messenger csoportban két tag.
-
Acula M.D.
tag
-
MasterMark
titán
válasz
burgatshow #41244 üzenetére
Viszont egy widget tudhat ilyet.
-
burgatshow
veterán
Nem fogsz ilyet talalni mert az alkalmazasfejlesztok nem tehetnek be vegtelen mennyisegu ikont az alkalmazas csomagba.
Talan olyat talalhatsz, ami a badge helyen jelez ilyet, de ikonra semmikepp.
Ket gyari app van csak amik mentesulnek ez alol: az ora (86 400 variacio) es a naptar ikon (217 variacio). -
Kommy
veterán
Valaki nem tudom egy olyan alkalmazást ami a következőt tudja.
Beállítok egy dátumot és az addig hátralevő napok számát kiírja az alkalmazás ikonjára -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan radio appot iOS ala, ami tamogatja az alabbiakat?
- Custom URL
- Carplay
- Chromecast
- zene felismeres (shazam integracio)
- FLAC support
Jelenleg a Eter-t hasznalom, amit szeretek nagyon, de sajna FLAC et nem jatszik. Nalam altalaban a "4Teso" szol (Youventus, Danubius, etc...) aminek van 800k-s FLAC streamje is, igy ha tehetnem , azt hasznalnam. -
-
-
válasz
MasterMark #41230 üzenetére
Itt is azt írják [link] hogy csak tárolja egy file-ban a változásokat, de a szerkesztett képet külön nem, arról csak egy thumbnail készül az előnézet miatt. Ez viszont magyarázatot adhat arra, hogy a fórumtárs tapasztalt méretnövekedést a könyvtárban, ha sok fotót szerkesztett, mert egy előnézeti képet pluszban elmentett a Fotók (de nem a teljes szerkesztett képet).
-
Kíváncsiságból most keresgéltem a portré képeim között régebbitől a legújabbig és a legelső módosított képem egy 2024 januári kép.
Az alapján “módosított”, hogy vissza tudom vonni a szerkesztéseit és ugye mi alapján tudná az eredeti állapotot, mintsem hogy megtartsa mellette a háttérben az eredetit is.Az akár hasznos funkció lenne, hogy az ilyen régi képek esetében, amiket úgyse módosítgatok már, lenne opció arra, hogy a módosított verziót tekintse eredetiként (felszabadítva így helyet).
-
sgeza
veterán
válasz
MasterMark #41230 üzenetére
Nem mtp-n néztem. A telefon tárhelyét. De majd megnézem mégegyszer hosszabb távon. Az biztos, hogy amikor néztem, a méret aszerint változott, ahogy írtam. Meg kolléga telefonján is, aki panaszkodott, hogy tele a tárhelye (régebb óta). A leszedett képek méreténél jóval nagyobb mértékben csökkent a tárhely foglaltsága. Ő például nagyon sokat készített portré módban, amire írtam, hogy szintén megtartja a módosítatlan (portré nélküli) képet. A felszabadult hely megegyezett a nyers és a végleges képek együttes méretével.
Én is úgy gondoltam először, és reméltem, hogy úgy van, hogy csak a módosítást menti, de a tapasztalatom az, hogy úgy tűnik, mégsem így van.
-
MasterMark
titán
De, az akkor generálódik. Az lehet, hogy ideiglenesen megvan kirenderelve egy egy szerkesztés, de alapból csak a metadata van, és a photos app alkalmazza a képekre.
Ha van macOS-ed akkor meg tudod nézni, egy sqlite database a Photos library, az eredeti fájlok vannak mellette.
Amit windows-on usb-ről látsz az nem a valódi fájlszerkezet.
-
sgeza
veterán
válasz
MasterMark #41226 üzenetére
Nem akkor generálja. Ellenőriztem már úgy, ahogy leírtam fentebb. Én is úgy tudtam/gondoltam, de megcáfolódott számomra, amikor néztem a méret változást. Legalábbis nálam így volt.
-
MasterMark
titán
Fájl szinten nem azt látod amit te gondolod hogy látsz. Amit ott látsz azt a telefon generálja neked ki, hogy le tudd menteni a szerkesztettet, meg az anélkülit is. Valójában csak egy eredeti verzió van, és nincsenek exportálva a szerkesztett verziók. Azok ott amiket látsz azt akkor csinálja neked oda amikor megnyitod vagy amikor lemented.
A Live módnál nyilván ott van egy kis videó is a kép mellett. -
Egyébként ezek kavarnak be sokszor és jönnek a coco2 féle problémák.
Megvannak az Apple-nek a sajátos megoldásai és logikái, ha a médiatartalmakat elkezdjük kezelni egy “Windows gondolkodású” külső programmal, akkor máris kavar keletkezhet és jönnek a fejvakarások, hogy mi is és hogyan van.Én minden médiatartalmamat beköltöztettem Fotók és iCloud alá és elsődlegesen innen is akarom őket elérni és nem vonok be semmi thirdparty elemet a képletbe (másféle felhő- vagy képnézegető).
Évente egyszer Win-en egy-az egyben letöltöm az egész cókmókot, de csak is kizárólag biztonsági mentés célból. -
sgeza
veterán
válasz
lugosi #41219 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy mindkét fájlt külön megtartja. Készíts sok képet, amit mind szerkesztesz (csak a látható méret miatt sokat, mert egy képpel nem lesz feltűnő a változás), és nézd meg, hogy a szerkesztéssel vagy azok visszavonásával mennyit változik a tárhely (ne a kép méretét, hanem a tárhely változást)! Egyébként fájl szinten is látod a szerkesztett és az eredeti képeket is. Ráadásul ha eleve mondjuk portré módban készítesz képet, ott is meg lesz a portré nélküli változat is, így ez alapból több helyet foglal. És ezt nem mindig látod megfelelően a kép méreténél, mert ott általában az egyik méretét mutatja. A teljes tárhely fogyásával lehet jobban ellenőrizni, ott a tényleges tárhely méretet mutatja. A live módról nem is beszélve, ott a videó fájl még nagyobb is tud lenni, mint maga a kép. Ezt az apple nem nagyon köti jól láthatóan az orrunkra, különben kevesebben vennének nagyobb tárhelyet meg iCloud előfizetést.
-
mazsi70
senior tag
válasz
burgatshow #41221 üzenetére
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Az emlékeztető widget ki van rakva fő oldalra . A problémám ,hogy rendszeresen véletlenül rányomok és eltűnik az emlékeztető (és gondolkodnom kell hogy mit is akartam ) . Valami megoldás a bénaságomra ? -
válasz
MasterMark #41215 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Fotókban való szerkesztésnél csak a metaadatot menti, nem külön képet.
-
coco2
őstag
@sgeza
Azt az optimalizálást kicsit pontosabban hogyan kapcsolom ki?
@MasterMark
Tök egyszerű dolgot szeretnék. Törölni a régi képek közül a feleslegeseket (a videókat is megpucolni), és lementeni azt a tartalmat külön hdd-re, amit megőrizni kívánok (a tabletről / telefonról / icloud-ból meg törölni őket).
-
sgeza
veterán
Ha be van kapcsolva a tárhely optimalizálás, akkor valószínűleg fizikailag nincs minden kép a készüléken. Emlékeim szerint ilyenkor usb-n keresztül csak azokat látod, amik ténylegesen ott vannak rajta.
Ha van elég tárhelyed, akkor kapcsold ki az optimalizálást, hogy minden kép a készüléken legyen! Lehet, hogy várnod kell valamennyit ehhez.
Ha nincs ellenedre külső program használata, szerintem a 3utools jobban kezeli a képek lemásolását normálisan látod, úgy, mint a készüléken, és el tudod dönteni, hogy pontosan hogyan kerüljön lemásolásra. Beállítástól függően például a live fotók esetén csak magát a képet másolja, dátum szerint átnevezze, jpeg-be konvertálja vagy hagyja heic-ben (amennyiben így készült a kép) stb. -
MasterMark
titán
Azok a live fotók amihez egy pár mp videó is tartozik. A Fotóknál azt nem fogja külön mutatni, egy entitás a hozzá tartozó fotóval.
Ha volt szerkesztve bármelyik vagy több kép is, a Fotókban az is egynek látszik, de a szerkesztés külön fájl lesz.
Nemigazán értem mit szeretnél, és fogalmad sincs mit csinálsz.
-
coco2
őstag
válasz
MasterMark #41213 üzenetére
Az icloud webes felületén a photos egy bughalmaznak tűnik nekem.
Kiírás szerint 121 fénykép, meg valami 20 videó, halom üres mappa a bal oldali kék linkek alatt, nagyon összevakarok mindent, 150 akkor sincs meg. De amikor lementettem mindent archiválva, 749 elemet kaptam (
). Közöttük egy halom (kb 300) olyan 1-2 másodperces videót, ami tableten egyébként nem látszik. A file adatokban olyasmi, mint file létrehozva április 8, utolsó módosítás április 7 (
).
A bőség zavarának ellenére a 102 darab hiányzó kép (amiket a tableten látok, de törölni nem enged, és a tárolási helyük ismeretlen) nincs meg ott sem.
-
MasterMark
titán
https://www.icloud.com/photos
Ha mappákat látsz akkor rossz helyen keresed... -
coco2
őstag
Sziasztok!
Elveszett adatok után nyomozok.
Alma tableten a "photo" app azt mondja, 418 elem. Azonos icloud loginon vannak a tablet, meg egy alma telefon. Biztosabbat nem tudtam, feldugtam usb-vel laptopra mindkettőt, és kimentettem a fényképeket. 317 különböző elemet találtam egyetlen átfedéssel - 316 unique a két eszközön összesen. A másik 102-t nem tudom, hol lehet. És ez lenne a kérdésem: hol lehetnek azok a képek ténylegesen mentve, és hogyan férek hozzá ahhoz a tárolóhoz?
Egyetlen kérdéses eseményként volt egy régi alma tablet, amit újabbra cseréltünk, és az alma migrációval lettek áthurcolva adatok a régiről az újra. Nem tudom, mennyire releváns.
Az icloud azt mondja, 4.5 giga foglalt az 5 gigából, de amikor weben belépek a felületére, egy deka képet nem látok. A mappákon végig kotorva gyakorlatilag valami 15 mega ilyen-olyan vacakok vannak - gőzöm sincs, mi foglal 4.5 gigát. A tableten google dolgokat használunk, icloud talán jelszavakat tárol? Nem tudom.
A photo alkalmazás-ben nem találtam arra módot, hogy a kép tárolási helyét megtudakolhassam. Pedig jó lenne, ha létezne valami olyasmi. Egy csomó képet látok tableten, amiről nem tudom, hol vannak
Anno valaki írta, hogy próbáljak meg airdrop-on átküldeni képeket egyik eszközről a másikra, de nem tudom, az hogyan segítene bármit kideríteni, és nem értem, mire és hogyan lenne az jó, valamint félek az adatvesztéstől, szóval azt a játékot alapos magyarázat hiányában inkább nem játszottam.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Kicsi segítséget szeretnék kérni alkalmazással kapcsolatban!
Van egy régi telóm, Iphone 6s Plus.
Anno jól futott rajta az Időkép alkalmazás és eléggé megszoktam és jól használható volt.
Valami történt kb 1 hónapja és azóta nem indul el. Az app fő képernyője megjelenik kb 1 másodpercre, majd azonnal bezárja magát.
Nem tudom mi okozta ezt. Talán az hogy egyszer miután elindítottam, azonnal be is csuktam és másik alkalmazást indítottam el.Azóta megpróbáltam többször letörölni és újra leszedni app store-ból, de ugyanazt csinálja.
Nem tudom mi baja és miért nem működik.
Volt valakinek hasonló? -
Rage47
veterán
Már csak a ChatGPT-nél kellene engedélyezniük a magyar nyelvet, és meglenne a magyar Siri.
-
-
válasz
Zsolt,72 #41197 üzenetére
Hú ez rendkívül hasznos lehetőség, nagyon köszi a tájékoztatást, hogy már működik!
Pár napja néztem az Alapértelmezett appok menüt, de akkor még nem látszott az opció, most meg ahogy megnéztem, automatikusan a DeepL volt beállítva.Ennél már csak lehetne hasznosabb a működésében, ha nem kellene “eljutni” a Fordítás gombig, hanem rögtön az első gombok között szerepelne, kijelölések után (vagy legalábbis be lehetne így állítani), de mindent ne akarjak.
————————————————
Wlac: Ott lesz majd az pedig, jó felé keresgélsz, szerintem neked is csak várni kell esetleg pár napot, mert hátha nem egyszerre aktiválódik mindenkinél.
Szerk.: Én sem lapoztam tovább a hozzászólásokban, látom, közben megvan a válasz.
-
sgeza
veterán
Fent van a Deepl alkalmazás? A legfrissebb verzió? Ha igen, akkor lehet, hogy régebbi iOS kiadáson vagy esetleg. Nekem béta van fent, és be tudom állítani. De nem tudom, mikortól érthető ez el.
Szerk.: Nem lapoztam tovább a hozzászólásokban, látom, közben megvan a válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egérpad topik
- Windows 11
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest