Új hozzászólás Aktív témák

  • mazsiii92

    aktív tag

    Sziasztok!

    Szeretném a véleményeteket kikérni iPad kapcsán. Van egy iPad 6osom, 2018-ban vettem a megjelenés után nem sokkal, viszont mára az A10-es chip és a 2GB ram nagyon kevés. Olyan szinten kevés a RAM, hogy ha benne vagyok valami böngészős (chat)alkalmazásban, és mondjuk mögötte skypeolok, és ha véletlenül írnak messengeren, akkor mire elolvasom a skype és messenger üzit, addigra kidob a böngészőben az alkalmazásból, újratölti és megint jelentkezhetek be. De ha nem a chates appban vagyok benne, hanem FB-on marketplacen keresek valamit, majd a böngészőben mondjuk megnézem a termék új árát, akkor mire visszamegyek a FB-ba, addig az újratölt és kereshetem megint a terméket.. :(

    Annyira kell figyelnem, hogy semmi mást ne használjak még véletlenül sem, max 2-3 appot egyszerre, hogy az már fájdalmas és beteges. Állítottam már be újként is az iPadet meg többször kapott resetet, de sajnos a fizikai korlátokat nem tudtam ezzel eltünteti.

    És akkor jönne a kérdés: mennyire ajánlanátok az iPad 9-et 3GB RAM-mal? Tudom, hogy az A13 proci erős, de a 3GB RAM-ot nagyon kevésnek érzem, főleg ha ezzel is 3-4 évre terveznék.
    Korábban volt egy iPhone 11-em, ott a 4GB RAM teljesen megfelelt, ha ez is 4GB-tal lenne szerelve, biztosan ezt venném, mert a formaterv sem gáz nekem, nem annyira vonz a laminált kijelző, meg a többi feature ami megvan az Air-ben. Kb csak otthon használnám kényelmes pozícióban, jó wifi mellett, stb.

    Az iPad 9 vetélytársa nálam az új iPad Air lenne M1 procival és 8GB RAMmal, viszont cserébe kétszer drágább.

    A tárhely igazából nem lényeges, most is elvagyok 32GB-on bőven, még a fele tárhely szabad, szinte mindenem a felhőben van, vagy streamelek iPadre, szóval ez a szempont nem lényeges.

    Ami lényeges, hogy ha sorozatot / filmet nézek rajta, vagy lényegében bármit csinálok és bármiért meg kell szakítanom, akár egy üzenet bárhol, vagy értesítés bárhonnan, vagy be kell lépnem a netbankba és kifizetnem valamit, vagy kaját rendelek a foodpandáról, akkor pont ugyanonnan tudjak mindent folytatni. Nem azt várom, hogy két napig a memóriában tartson valamit, de ha aktívan használom, akkor legyen erre képes.

    Üzemidő nem érdekel annyira, nagyjából tudom mire számítsak mind a 9es, mind az Air kapcsán, nem vagyok hardcore user viszont nagyon allergiás vagyok az újratöltögetésre, pláne ha ilyenkor újból be kell lépnem, vagy ha elveszítem a fonalat. Illetve toll, meg billentyűzetes tok sem érdekel, meg nem akarok rádugni semmilyen külső vinyót / pendrive-ot, csak és kizárólag a teljesítmény. :)

    Kedves iPad 9-es userek, mennyire vagytok megelégedve a teljesítménnyel? Érezni bármilyen korlátot a mindennapi felhasználásban?

    Köszönöm!

    És bocsi ha kicsit kemény és hosszú lett, de sajnos nagyon levisz az életről az iPadem. Sokszor már a Macbookot használom az ágyban fekve is, mert tudom, hogy ott rendben van a teljesítmény. Korábban pont az volt a felállás, hogy alig volt kihasználva az asztali PC-m és a Macbook-om, és csak iPadet használtam mindenre, de mára ez teljesen megváltozott.

    iPhone 13 Pro + Watch Ultra 2 + MacBook Air M1 + AirPods Pro 2 + PS5

Új hozzászólás Aktív témák