- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
durkonorbi
tag
Most még csak nézegetem, és mivel csak a DigiTv SAT-hoz tudom viszonyítani, ami nálunk valamiért ocsmány volt (napi sok órában nézhetetlen sokszor!!!) minőségre nekem jó, de nincs mihez igazán viszonyítani, mert most lett pár hónapja a full HD LCD TV, így ezen eleve nem olyan az SD adás képe, mint a korábbi képcsövesen, ami simít ahogy illik!
A valós boot ideje (áramtalanított set-top box esetén) elég hosszú, fél perc-nél is több adott esetben, de ez ritka, nincs rá szükség - eddigi tapasztalataim alapján...
Ki nem fagyott még úgy, hogy ez kelljen, amikor eddig egyszer megállt, kimerevedett a kép, és a set-top box ledje reagált a távnyomkodásra, de nem csinált semmit (gondolom a hálózat megadta magát), de rövid időn belül magától életre kelt megint ( 10 sec talán ) ...
A menüje jó, a váltás sokkal jobb mint a nagy dobozos Motorola set topon, amit ki lehetett próbálni bent az Invitelnél, már-már szinte gyors... egyáltalán nem zavaró, mint a nagyon!!! Fogyasztást nem mértem, de az adapterből, és a routerszerű áramkörből ítélve nagyon kevés (közben megnéztem, leírás szerint üzemszerűen 5,5W, a táp 12W max-ot tud!!!!)!
T-home-os összehasonlítás sajna esélytelen nálam, ha nem válik be, akkor esetleg, mertr akkor az lesz a következő (30 nap próba ugye...
)!
8zabi:
a pinget illetően itt egy komplett teszt előtte (Dlink router) és utána (Sagem) , ha 30-at nem is, de azért rátesz! Mondjuk nekem ez kb. nem számít...
Bár azt kell mondjam, lehet a korábbi ping egy "éppen jó" volt, mert nem szoktam nézni, kizárólag ezt néztem meg és mentettem el, az új jövevény modem előtt - csak az összehasonlítás végett...
-
durkonorbi
tag
Nah, be is szerelte a szerelősrác, rendes, rugalmas és gyors volt!
Scart helyett rögtön jött a HDMI kábel az LCD-be, a kép szebb, színhelyesebb és így látszik, hogy Scarttal mennyire túlszínezett volt!
A képminőség persze kellő távolságból szép (mint minden SD adás a fullHD LCD-n...
), de sokkal jobb mint a műholdas digié volt, össze sem hasonlítható...
Szóval eddig pozitív, sőt: a nagy motorola set top box helyett egy egész picike jött: Motorola VIP 1003 !!!
Bár kevesebb a kimenet, de nekem mindegy is, mert a HDMI visz mindent...A modem/router pedig nem a Tilgin fél méteres csatahajója lett, hanem egy kis takaros Sagem F@st 2644, info a cuccról ...
Eddig stabil, mind a net, mind az adás, és a set-top sem annyira lassú, mint a nagy motorola volt... egyedül ez a távirányító nem lett szebb/jobb ... használ valaki valami normális, univerzális távirányítót esetleg, ami megy ezekkel a Motorolákkal, és kihasználható az InviTV minden funkciója ... ?!??!
Ja, net sebessége 6,5ről jelenleg 7,5-re, de 1-2 órája 8,5-re ment fel (mindkettő a TV mellett persze), ami gondolom kb. megfelel a 8M-rők7l 10M-re átállásnak... -
durkonorbi
tag
Köszönöm az infot... semmiképpen sem kötözködésként, csak tapasztalatgyűjtés miatt kérdezem:
Bent az invitel központjában volt kirakva egy LCD TV (régebbi Panasonic) demo-ra... ott ki lehetett próbálni, és bizony mind a néha egy pillanatra történő megakadás, mind az utánhúzás látszott - persze az régi LCD volt (ezért szerepelt ez a kérdésemben, hogy mi lehet újjal, ami nekem is van), de gondolom a vonal csak rendben lehetett náluk bent, demora, kipróbálni jó cuccot illik kitenni, jó vonallal... ezért is a kérdés... T-home azért került szóba ebben a formában, mert ahogy olvastam/hallottam, ott mind a set-top box, mind a modem minősége jobb - bár ezt én nem tudhatom ténylegesen, mert nem próbáltam a nagy T estvért...
Nálad ez a minőségi dolog az LCD-vel a tapasztalat, vagy "csak" elméleti dolog - nem lebecsülve persze utóbbit sem ...?
-
durkonorbi
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 8megás csomagot használok az invitelnél - telefonnal persze, és most előfizettem az InviTV-re, és megemeltettem ezzel párhuzamosan a sávszélt 10 megára.... Pár nap még mire bekötik ... a kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata egy komolyabb full HD LCD TV-n ezzel az IP TV-vel? Nem "csúnya", vagy kockás, esetleg utánhúzásos a képe, nem szaggat-e be néha (nem az LCD hanem az adás miatt persze) ... ?! Persze ott a 30 napos próba lehetőség, amivel keményen élni is fogok ha kell, de azért... itt amúgy T-home is van (Békés megye), ott az automata netes kalkulátor csak 5megát engedett az IPTV -jük mellé, de az inviteles hölgy rámért (amúgy ismerős, elvileg nem kellene kamuznia..
), és azt mondta mehet a 10megával 1 TV az előfizetésbe, de 2 TV-t már nem bírna így ... amiért ezt szóba hoztam: T-home IP TV-jének a minőségével esetleg van valakinek jó/rossz tapasztalata, mert az invitelesről kezdetben csak rosszat, mostanában egyre több jót hallani... ha nem jön be, ez lenne a következő...
Előre is köszi!
Norbi
Aktív témák
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Ukrajnai háború
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Makulátlan! HP EliteBook x360 830 G8 Érintős Fémházas "Kis Gamer" Laptop 13,3" -50% i7-1185G7 16/512
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 103 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest