-
IT café
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heffi
őstag
Pedig újraindítottam az egész rendszert és kizárólag a tesztelő gép volt fent a hálózatomon. Az FTP-ről is csak a szokásos 2,6 MB/s-al jön az anyag.
Arra gondoltam, hogy keresek valakit a szolgáltatónál akinek szintén ilyen sebességű netje van, és nála egy teszt, vagy bemegyek a szolgáltató irodájába és onnét egy teszt.
Igazából nemrég a digitális tévéadással voltak problémáim, és a szerelők újraforrasztották az optikai kábel végén a patch kábelt. Igaz kiderült, hogy nem az volt a probléma, hanem az új tévének túl erős volt a jel, ezért rontani kellett a jelszinten a koax kábelen. Ekkor még nem tűnt fel, hogy lassult volna a net. Persze a koaxnak semmi köze a nethez, csak a forrasztás játszhat közre, bár a készülék amivel dolgoztak, tesztelte is a művelet eredményét, annak is jónak kellene lennie, mert a nem megfelelő eredmény esetén automatikusan eltörte a kábelt.
-
Heffi
őstag
válasz
Gubek-Einste #429 üzenetére
A szoftverbázisról 1 MB/s körüli a sebesség. Többnek kellene lenni, nem?
-
Heffi
őstag
válasz
Gubek-Einste #429 üzenetére
Köszi, majd megpróbálom, mennyivel működik.
-
Heffi
őstag
válasz
Gubek-Einste #426 üzenetére
Csak az zavar össze, hogy Szeged irányban megvan a sebesség.
-
Heffi
őstag
Sziasztok!
Internet sebességgel van gondom. A szolgáltató helyi kisvárosi cég, de optikai hálóztot használ egészen a házamig. A netem 40/20 Mbit/s, ami az elmúlt két évben általában meg is volt, de egy hete problémákkal küzködök.
Átlagban havi 3-400 GB adatforgalmam van egy FTP szerverről. Ha csak egy nagyobb fájl mozgatása van folyamatban, eddíg 4,9-5,1 MB/s sebességet jelzett ki letöltőprogram, az utóbbi héten max 2,6-es sebesség jön össze. Ha 2 szálon fut a letöltés, akkor az egyik 2,2 a másik 1,9 körül dolgozik. Először az szerver üzemeltetőivel vettem fel a kapcsolatot, de náluk nincs hiba. Kizártam a házi hálózatom (ami gigabites) hibáját is, mert az egyik géppel közvetlenül csatlakoztam fel a jelátalakító box-ra, és nem változott a sebesség.
Speedtest.net-el szoktam nézegetni a sebességet, ami automatikusan egy szegedi szerverre szokott csatlakozni, ahol megvan a névleges körüli sebesség. Azonban nekiálltam variálni a szervereket, és kiderült, hogy bármelyik másik lehetőséget választom, drasztikusan csökken a letöltési sebesség. Kipróbáltam több sebességmérő oldalt is, és szinte mindenhol csak 20 Mbit/s körüli letöltési sebességet kapok eredményül: 1 2 3 4 5
Beszéltem a szolgáltatómmal, és ők sem értik, mert állítólag Szegedet is Budapesten, a BIX-en keresztül érem el.
Mit gondoltok, hol van a rendszerben a szűk keresztmetszet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest