- Milyen routert?
- DIGI kábel TV
- YouTube
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dottore
addikt
Ha valakinek van, vagy tud jó állapotban (valóban jó állapotban) lévő eladó T42 vagy T42 Thinkpadet, az légyszi privátban értesítsen.
Köszi.
-
Dottore
addikt
Emberek elakadtam.
Adva egy T43, van benne Bluetooth és egy Intel PRO/Wireless 2200bg Mini PCI kártya.
No én mindig azt szoktam, hogy feltelepítem a Hotkey Driver programot, utána Fn+F5, ott klikk a kékfogra, bluetooth driver feltelepít és kész.Most viszont már a Hotkey Driver sem akar működni. a következő hibaüzenetet kapom: Unable to change powerstate of 802.11 wireless radio. Update tthe driver for the wireless adapter.
Ok. tudom mit jelent ez, de ennek semmi értelme hiszen a legfrissebb wireless driver van fenn (megpróbáltam régebbiekkel is) és tökéletesen működik. Most akkor tulképp két kérdésem is lenne. Mi a fene ez a hotkey anomália és milyen más módon lennék képes bekapcsolni a bluetooth funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Szerintem a WD40 nem jó ötlet. Eleve tartalmaz olajos összetevőket és bizonyos gumi felületeket ez hosszú távon oldhatja. Amit teljes biztonsággal ajánlani tudok az éppen, hogy zsírtalanít és ugye maga a zsírosodás is okozhatja az esztétikai hiányosságokat. Szóval az Ultra Derm lesz a te legjobb barátod. Nekem tökéletesen bevált.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Igen. Pont pár napja szereztem egyet (T43) és tökéletesen tiszta (zsírmentes) lett. Régebben is ezzel tisztítottam a fedeleket és perfect.
Az alkoholt tartalmazó anyagok sem jók a tisztításra, mert az meg nagyon szárít. Láttam már Thinkpadot amin a gumi bevonat fel volt repedezve a rendszeres alkoholos kezeléstől.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Szép lett. Az utolsó előtti képen a monitoron azok a kis foltok használatból eredő sérülések vagy csak tisztítás során nem lett letakarítva?
Nekem is szerencsém volt. Nálam csak a fedelén a baloldalon van egy kis hiba. Az eredeti tulajdonos valami matricát ragasztott oda és az eltávolíthatatlan módon ott hagyta a nyomát. Kénytelen voltam valami matricát én is oda tenni.
-
Dottore
addikt
Nincs valakinek egy eladó jó állapotban lévő T43 akksija?
-
Dottore
addikt
Hát én régebben kipróbáltam ezt egy HBH-DS220 stereo headsettel és működött de valami hihetetlen tortúra volt az egész.
Már a megfelelő BT driver levadászásával is meg kellett küzdenem. Úgy emlékszem valami olyan volt, hogy ha használni szerettem volna akkor át kellett kapcsolnom az adott eszközön (pl. Foobar2000) az alapértelmezett hangvezérlőt. Persze előtte a BT progi elindít, csatlakoztat, headszetként használ, stb. Aztán ha nem kellett a füles akkor visszacsinál az egész. Hamar meguntam. -
Dottore
addikt
Igen azt vettem meg. Miért mondtál le róla? Kimondottan jó vétel volt. Ha vki csak netezik meg cipelgeti ide oda, néha valami doksi szerkesztés meg mittom én, arra bőven több mint jó. Meg hát mégiscsak egy régi TP.
Egyre ritkább lesz a jó állapotban lévő T4X sorozat.[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Az enyém egy T43, CPU: 1.8GHz, HDD: 80GB, RAM:512 (de volt itthon tarcsiba 2GB), VGA: Mobility Radeon X300, 14' 1400x1050 SXGA+.
Nagyon jó állapotban van. Egy kis esztétikai hiba, hogy a svéd gazdája valami matricát ragasztott a fedelére és kicsit meglátszott látszott a helye. Aztán ezt eltakartam egy matricával.
Nem vagyok egy összeragasztgatós műszaki termékeket csávó, de ez ezt leszámítva annyira pipec állapotban van hogy nem tudtam elviselni.Az akksi nálam sem bír sokat, Gondoltam ha meg leszek elégedve a gépel akkor megérdemel egy újat és hát meg is vagyok. Itt találtam akkumulátort hozzá.
-
Dottore
addikt
Support & downloads.
Beírod a számot az Enter a product number mezőbe, vagy az alatta látható Select your product listából kiválasztod. Itt kell a típus szám, tehát pl. T43. Aztán a négy jegyű azonosítószám (megtalálod a gép alján), és végül a három jegyű model szám.Ha Vin7 driver kell és nincs, akkor Vista kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
NHC helyett ott a Power Manager.
A TPfancontrolt addig használtam amíg eszembe nem jutott a BIOS-ban a ventilátor szabályozást a megfelelő opcióra állítani.[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Nem. Sokszor használtam már, nem ajánlanám ha kárt tenne benne. Úgy szoktam, hogy feloldom egy kis vízben, de komolyabb szennyeződésre ha simán rákenem, akkor sem tesz kárt benne. Persze nem sikálni mint egy megszállott mert akkor már a rongy amivel tisztítod is megkarcolja.
Másrészt ez nem porszerű, hanem mint valami lágy paszta, ha már az állagánál tartunk.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Fejből most nem mondom meg neked, de holnap megnézem.
A Power Manager-ben nem direkt módon szabályozod, hanem előre beállított sémákat használhatsz (vagy te magad hozhatsz létre) és annak alapján változtatja használattól függően (pl. az órajelet). Gyakorlatilag a NHC is ezt teszi.
Plusz még a Power Managerben beállíthatod, hogy milyen százaléknál kezdje el tölteni az akksit. mikor hagyja abba, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Bár nem tőlem kérdezted de sztem nem teszi tönkre. Azért nem szoktam én spec. alkoholos cuccal lemosni mert az alkohol viszonylag gyorsan párolog és igaz a szennyeződést leszedi de legalább csíkos lesz helyette. Szval vízzel szoktam, aki meg véletlen hozzáér annak rendszerint rácsapok a kezére, soha nem felejtik el többet, így nem lesz koszos.
-
Dottore
addikt
Kissé pongyolán fogalmaztam.
Igazad van sokkal szélesebb spektrumban lehet NHC-vel bazergálni a feszültséget. Viszont én régebben úgy használtam, hogy csak akkor emelte meg a processzor órajelét ha egy adott feladat megkívánta. Ezt pedig a PM is tudja, nem láttam értelmét ennél mélyebb szinten konfigolgatni.
Otthon megnézem, most melóban vagyok.
Bár ha Shadowfax kolléga erre jár ő biztos meg tudja mondani neked. -
Dottore
addikt
T43 fan noise... really that bad?
Egy kis tisztítás, hűtőkence biztos segít. Itt azt írják, hogy nem érintkezik a GPU és a hűtő felület rendesen. Ez azért így nem igaz mert a csóka előbb leszedi a viszonylag vastag rétegű ragacsot ami segíti a hővezetést, aztán nem érintkezik neki.
-
Dottore
addikt
De érintkezik mert alapban vmi gumiszerű vastag hővezető paszta van ott. Csak a srác lekaparta és írta, hogy nahát_nahát. Úgy meg persze nem érintkezett.
A BIOS-ban nem fan control néven van, hanem valami energiagazdálkodás. Mintha erre emlékeznék. De mondom otthon megnézem neked. Akkor nem pörgeti folyamatosan.
-
Dottore
addikt
Ez nálam így van (ha erre az opcióra gondolsz):
Intel SpeedStep Technology [Enabled]
Mode for AC [Automatic]
Mode for Battery [Battery Optimized]Mode for AC: Itt állítható ha hálózatról megy a gép akkor hogyan szabályozza (Speedstep) a procit.
[Automatic] [Maximum Battery] [Battery Optimized] [Maximum Performance]Mode for Battery: Itt meg ha akkumulátoros üzemben van.
[Automatic] [Maximum Battery] [Battery Optimized] [Maximum Performance]Itt könnyebb kikeresgetni ha kell valami:
BIOS Simulator index -
Dottore
addikt
Beírod a számot az Enter a product number mezőbe, vagy az alatta látható Select your product listából kiválasztod. Itt kell a típus szám, tehát pl. T41. Aztán a négy jegyű azonosítószám (megtalálod a gép alján), és végül a három jegyű model szám.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Tegnap óta kiírja ezt indításkor nekem "0271 check date and time setting". Aztán beállítom a BIOS-ban az időt, dátumot, save és másnap ugyan ez. Remélem csak az elem merült ki.
Nem tudja valaki honnan tudnék (T43) szerezni ehhez a legegyszerűbb módon egy új elemet?
-
Dottore
addikt
Szerintem ez (nyugodtak kövezzetek meg) nagy részt lényegtelen. A mai akkumulátorokban nagyon fejlett elektronika van. Sokaknak az a véleménye, hogy úgy jó ahogy van. Hajlok én is erre a véleményre.
Az viszont biztos, hogy még a legfurmányosabb trükkökkel is csupán pár hónapra lehet meghosszabbítani egy akksi élettartamát. Nem éri meg a befektetett energiát.Ezt olvasd át: Notebook Battery Guide
-
Dottore
addikt
válasz Napfénysüti #886 üzenetére
Ha jól értem akkor tudtad párosítani a telefont a géppel.
Ha már speciális (névjegyzék, beállítások, stb) adatokat is szeretnél cserélni a mobil és a gép között akkor kell egy egy külön program ami ezt kezeli. Nokiáknál jellemzően a Nokia PC Suite, Sony Ericsson esetében meg a Sony Ericsson PC Suite.
Vannak alternatív sok esetben ingyenes programok is erre a célra.
Mindenesetre nem árt egy mentés mielőtt feltelepíted a fentiekben felsorolt két, a szinkronizációs szoftverek szégyenfoltjának egyikét.[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz Napfénysüti #896 üzenetére
Nálam úgy van, hogy miután betolom a DVD-t, az a pöcök amit említettél nem csúszik be utána, manuálisan kell visszatolni.
Az átlátszó cső az nem tudom mi lehet.
-
Dottore
addikt
Így van azt mondja.
Ha a te példádnál maradok akkor van egy gyártó aki telefonokat gyárt és van egy másik aki fülhallgatókat (ez így pontos). Pl minden Nokia telefonhoz meg kellene venned egy Sony fülest plusz 15.000 ft felárért. Mivel nem kötelezhetnek arra, hogy megvásárolt az adott másik (ez fontos) fél által gyártott eszközt, akkor jogosan követelhetnéd vissza a pénzed. Pedig a Sony fülesnek erre a példára vonatkozóan még csak licensz feltételei sincsenek.
-
Dottore
addikt
Egyrészt egyet tudok érteni Sipi véleményével miszerint kissé túl van reagálva, illetve félreértve a Thinkpad negatív minőségével kapcsolatos hozzászólások egy része. Másrészt azoknak is igazat tudok adni akik nem nem így látják ezt, de szokás szerint az igazság ismét csak valahol középen lesz.
Amikor anno megláttam életem első IBM laptopját (T42) abban a pillanatban éreztem, hogy ha én laptopot tervezhetnék magamnak, akkor az gyakorlatilag teljesen megegyezne ezzel.
Viszont el kell ismernem, hogy ha a régi T4x sorozatnál alkalmazott mások által hibának vélt műszaki megoldások (hajlított fedél, nem merev, törhető műanyagok alkalmazása) szándékos körültekintő és logikus tervezés eredménye (márpedig az), akkor a T60, T61, T400, stb modellek esetében semmi nem indokolja, hogy mindez még nyekeregjen is, vagy ott ahol régebben csavarok voltak most egymásba kapaszkodó műanyag lapocskák tartják az illesztéseket. Természetesen ide tartozik a gyengébb anyagból készített Palmrest, a puhább billentyűzet, a pontatlanabb illesztések stb. Ezeket a megoldásokat már nem látom technikailag logikusnak, sőt kifejezetten egy nagy cég azon törekvésének tartom, hogy egy bizonyos termékből miképpen tudnak még olcsóbb alapanyagokból az előző széria legendájára alapozva minél nagyobb profitot kipréselni.
A Lenovo mellett szól viszont, hogy ennek ellenére figyelnek a visszajelzésekre és orvosolják a felhasználók véleménye alapján azokat.
Remélem ez továbbra is így lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz durrbelebumm #1732 üzenetére
Hát én 3 napot tudok amíg kötelesek cserélni hiba esetén, vagy újat adni. Persze nem kizárt egyéni partizánakcióban a 8 nap, ám ha így van akkor term. nem kérdés, hogy mit kell tenned.
-
Dottore
addikt
válasz durrbelebumm #1737 üzenetére
Hát, hogy rosszabb lesz vagy sem azt senki meg nem tudja mondani.
Mivel azonban ezek szerint él a garancia aminek keretén belül visszakaphatod a pénzt (amin ugye remélhetőleg egy másik Thinkpadot veszel), nem is érdemes ezt feszegetni.
Ki kell "cserélni" így logikus. Legalább is én ezt tenném.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz Speeedfire #1997 üzenetére
"sl500 sem rossz mégiscsak thinkpad igaz nem t széria de akkor is"
Nem, ez nm TP, még ha de akkor is, akkor sem az. Nagyon nem.6910p. Nekem is volt, ismerem. Akkor inkább azt.
-
Dottore
addikt
válasz Speeedfire #2005 üzenetére
Nem vernek át, te vered át saját magad.
Egy jól csengő márkanév aminek megalapozott a minősége az úgy működik az emberek fejében mint egy kapcsoló. Ezt már csak a megfelelő helyen a megfelelő időben be kell kapcsolni.
Valójában a Thinkpad mint név sokkal többet ér mint maga a termék.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Sajnos én nem. Soha nem használtam még az Access Connections programot.
Talán azt azért fontos lenne tudni, hogy előtte, mielőtt még feltetted volna, volt wifi vagy sem. Vagy soha nem volt wifi kapcsolatod és ez egy kétségbeesett kísérlet csupán. Netán míg csak a drivert használtad addig volt, aztán az Access Connections után már nem.
Szóval pontos diagnózis kellene.
-
Dottore
addikt
válasz buherka #2300 üzenetére
Szerintem nem, de ezen az oldalon szépen össze van foglalva. Nekem az a benyomásom, hogy ez egy a Vista elbénázására adott hibás válasz. Bizonyos értelemben.
-
Dottore
addikt
T43 esetén is működik a dolog ha valakit érdekel. Ehhez viszont erről a linkről kell letölteni a bemásolandó fájlokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-B: i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-A: i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook x360 1040 G6 - i5-8365U/16GB/256SSD//14 " FHD TOUCH Bang&Olufsen hang garanciával
- Dell Latitude 5310 /I5-10210u/8GB/256GB SSD/13.3" FHD garanciás
- Dell Latitude 5300 /I5-8365U/16GB/256GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- Keresek HP 650 C1N23EA Akku
- Intel Core i7-1355U 16GB DDR5 512GB SSD 14" 1920X1200 W11 PRO - 3 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest