- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Shatterstar #51999 üzenetére
65-ért 1680-ast is kapsz ati-val Ha utólag cseréled az is pénz.
szerk: Tin: Próbáltál már ilyet? Nekem most egy E6520 volt numerikus résszel, eltolt paddal, semmi gond nem volt vele.
szerk: sutszi: Na alakul ez IPS és "retina", kár hogy nem 16:10 lett de már ez is szép haladás. Kíváncsi vagyok a led megoldásra, no-pwm lesz-e ugyan.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dell XPS
veterán
válasz Chaser #51997 üzenetére
Erről "zeng" a fórum, és nagyon sokan említik ezt a kiváló tulajdonságát sok mással is egyetemben. Ahogy néztem hihetetlen stabil gép ennyi idő után is. Minden OS fut rajta, Linux-al sincs gondja (nagy örömömre.), szóval szimpatikus nagyon a gépezet. Zsanérokon kívül van valami gyenge pontja egyáltalán?
Szerk: "65-ért 1680-ast is kapsz ati-val." - Where ?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Shatterstar
aktív tag
válasz Chaser #52001 üzenetére
Wow Ha ennyiért már van ilyen fullos gép annak igencsak örülök! A W540-ről meg annyit,hogy hiába kap hiperszuper kijelzőt meg bivalyerős procit, ha a gép anyaghasználata és összeszerelése eleve trágya. Inkább vennék egy W510-et mint ezt.
Why are you wearing that stupid man suit?
-
Chaser
legenda
válasz Dell XPS #52002 üzenetére
Zsanéron kívül mással nem találkoztam. NMB bill-t is lehet belerakni, ehhez még panasonic akkut se nehéz találni, szóval körítéssel sincsenek problémák. Ez meg az IPS T60 a kedvencem 15"-ban
szerkre: kizárt dolog mert nem tudom
Shatterstar: Pár hónapja még nem volt ennyire egyszerű mint mostanában az tény.
-
Tin
veterán
válasz Shatterstar #52004 üzenetére
én most cseréltem a T500-at T530-ra...
egymás mellé téve a kettőt, üvölt a különbség, már anyaghasználatra is. a T500 sokkal masszívabb, jó nehéz, teljesen egyben van, 3.5 év után sem lötyög rajta semmi, még az aksi sem (a zsanért alig fél éve cserélték gariban). gyakorlatilag nem tudok semmi negatívumot mondani rá, az 1680-as kijelző tökéletes felbontású (előtte volt fullhd dell, az sok volt). a panasonic aksi ennyi idő után még mindig simán kibír egy 2-3 órás meetinget.
a T530 szélességben nagyobb, magasabb is, a T500 laposabb. az akku még lezárva is mozog picit a helyén. érzetre műanyagabb, ha a kezedbe adom mindkettőt, nem kétséges, melyik a masszívabb. apróságok, pl. a szellőzőnyílás kidolgozása, a töltőcsatlakozó és aljzat minősége, az akkulezáró, az ultrabay dvd minősége, és sorolhatnám. a T500-ből árad a minőség, a T530-ból pedig áradnak a 3 generáció alatt szépen fokozatosan egyesével kispórolt dolgok. milyen már, hogy elspórolnak visszajelző ledeket, konkrét billentyűket, és hasonlókat... hát, ilyen, kínai.
na de nem fikázom, mert a T530 is jó. a szigetes billentyűzet meglepően jó, persze a régi jobb. egyedül a HOME-END került szar helyre, meg az F gombok közötti szünet hiánya zavaró, de majd megszokom. a kijelző jó, bár az 1600x900-at még szokni kell. nem recseg-ropog ez sem, valamivel könnyebb is, a tapipadja pl. jobban bejön. de ettől függetlenül érezni a lejtőt a ThinkPad-eken, és ez csak folytatódni fog sajnos.
soldi3r: ha a 14-es kicsi mert nem fér el a kezem kényelmesen, akkor a 15-ösön is kicsi lesz a baloldal.
-
Shatterstar
aktív tag
Így általad leírva a T530 sem tűnik annyira vészesnek,de gari nélkül tuti nem merném bevállalni mert folyton azon paráznék nehogy pont a legrosszabb pillanatban adja meg magát Remélem ha szerzek egy T500-at az kitartó társam lesz minimum 4-5 évig! De ha tovább bírja nekem az sem probléma
-
félisten
válasz Shatterstar #52007 üzenetére
Én is így vagyok ezzel, nem nagyon akarom ezt lecserélni egy jó ideig.. ilyen gépek nem lesznek már.
Pár év múlva talán beleugrom egy W700-ba, az nagy álmom.. -
Tin
veterán
válasz Shatterstar #52007 üzenetére
4-5 ééévig? mire használnád, szövegszerkesztésre? ssd-vel mondjuk elmegy, de ezek már minimum 3 éves gépek ám...
-
Shatterstar
aktív tag
Amire nekem kell arra bőven elég lesz Net,film,zene meg néhány mp3,dvd buheráló program, és ezzel én már boldog embernek számítok
Ha pedig kap egy SSD-t akkor minden bizonnyal legyőzhetetlen lesz! Esetleg utána szóba jöhet egy T510 vagy T520,de azok számomra nem a régi megbízható fajtába tartoznak már + a hűtésük sem a legtökéletesebb.:dying_star: Húha te is valami elvakult TP fanatikus lehetsz mint én ha egy W700-ban gondolkodsz a jövőt illetően Egyébként jól csinálod és sok sikert a mutáns gépezethez!!!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
5 év múlva is eltolja a netet, FHD filmeket vagy nem? A 6-7 éves T60-akat idén kezdtem végképp szűknek érezni hw-ben. T500-ba azért mehet 8GB ram, sata2-es, SSD-vel pörög az szépen. A c2d procikat se kell azért temetni még. És extraként ezek még alulfeszelhetőek, nem úgy mint a core i család. Dolgozgatni is lehet ezeken, erősebb c2d procik is egyre olcsóbbak. Nyilván egy quad haswell alázza őket, de nem is olyan árkategória
-
Dhampir
félisten
válasz Shatterstar #52011 üzenetére
Fejessel szép tisztán szól rajta a zene is.
-
MrSealRD
veterán
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
SL500 hoz keresnék baloldali zsanért. Biztos jártasabbak vagytok benne mint én, merre keressek?
Azonkivül érdekelne, hogy ez a tipus szenved e a quadro betegségeiben (tulmelegedés miatti BGA levállás)
Érdemes felújjitani?
Proci csak 1.6 os, 2GB ram, win7, kissé hangos hütő, és terheletlenül is 65C (takaritva talán sosem volt)
Gazdálya fb mániás de linuxot akartam helyette, de az neki nagyon gyors
De kell neki a 15.6 os kijelző. Ebben a méretben pedig nem sokan indulnak pöcök egérrel.
Valóságban a trackPoint ami szokatlanul gyors neki. Szivesen lecserelnem, de ragaszkodik hozza, hogy jó kis gép, nem hiszi, hogy sok baja lenne 2 perc mire elindul
De szomszéd és nem akarok vele haragot.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
chab7
addikt
válasz Francia91 #51969 üzenetére
Mennyibe kerül egy ilyen palmrest? Egy ilyen tuningot lehet én is meglépek ha nem túl drága.
52011: Én is ilyen fanatikus vagyok R52-t cseréltem. Nekem az kezdett kevés lenni már mostanra. T500--al remélem én is el leszek jó darabig.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
Került hozzám egy T400-as, töltőre nem reagál, se led se semmi, be se kapcsol. Maga a töltő működik T520-al. a vinyója is egészséges.
Valószínűleg leejtették, van valami javítási lehetőség az alaplapcserén kívül?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Francia91
veterán
Szállítással 10.700 HUF
Ezt vettem"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
-
Dell XPS
veterán
válasz kraftxld #52025 üzenetére
Akkor komolyabb a probléma, gondolom a tápot csak indítás előtt csatlakoztattad? Valószínűleg nem vesz körbe több akkumulátor, de ha mégis lenne egy véletlenül, akkor azzal is lehetne próbálkozni táp nélkül. Az említett komponensek ne legyenek a gépben! Nincs több ötletem az esetleges életre keltésre, mentésre sajnos.
Üdv, Dell XPS
-
Tim82
félisten
válasz kraftxld #52020 üzenetére
A szokásos Thinkpad voodoo-t próbáltad? Hátha.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
válasz Dell XPS #52026 üzenetére
Jaja, indítás elött csatlakoztattam.
De le se merem írni, hogy mennyiért vettem a gépet, WWAN modullal, 3GB rammal, működő vinyóval, ODD-vel, 9 cellás akksival, hibátlan gyári 90W-os töltővel[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Segitsetek legyetek szívesek.
Adott egy x301, most tettem bele egy Kingston kc380 ssd-t. Felismerte,
a biosan látom is, de a Windows 8 telepítés nem sikerül.
Amikor ki kell választani hogy melyik partícióra telepitsem, akkor a következőt
írja ki.
Nem sikerült sem az új rendszerparticiót létrehozni, sem meglévőt találni.
Mit tegyek?® visions created with passion
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Chaser #52012 üzenetére
Én most pakolok össze egy majdnem ultimate X200at (imádott T400am kicsit nehéz utazni )(64GB corestore mv úton van), mivel még mindig elég az a core2:
~40e véve a gépet magát, némi cserealkatrész (~5k) a típushibát ( törött felső sarok a lid tetején ) javítani, ~30k a corestore újonnan (ami az egyetlen mini pcie ssd lévén nem is rossz ); ~10k egy utángyártott, 9cellás akksi ( a genuine mind elég régi, inkább veszek frissebb utángyártottat, mint több éves genuine-t ), tehát <90ből megvan ( AFFS nélkül ) egy elég masszív utazógép, majdhogynem új állapotban.Amúgy, bár csúnyán hangzik, X200 megenné a T9900at?
Közben beugrott, hogy forrasztott, nembaj, majd a T400.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz cadeyrn #52034 üzenetére
Akku gyártás az nem áll amikor kifut a széria T60/T500-hoz is volt 2012-es akkum.
x200-ban nem tudsz cpu-t cserélni, pontosabban igen, alaplappal együtt mivel forrasztott. Talán T9600-tal szerelt a legerősebb._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Hozzájutottam az első ThinkPad-emhez alfa156-nak köszönhetően egy T400-ashoz és lenne pár kérdésem:
1. A benne lévő 3470 támogatja a flash player hardveres gyorsítását? BIOS-ban átkacsoltam AMD-re, felraktam a 13.1-es Catalyst-et, de a YouTube HD akad, proci 90-100%-on pörög, míg a 4500MHD simán viszi.
2. Windows alatt a ThinkVantage gombot megnyomva milyen programnak kéne előjönnie, vagy ez csak a boot alatt használható?
3. Fn/Ctrl felcseréléséhez van beállítási lehetőség?
4. Miért nem tudom megnézni, hogy milyen memória modulok vannak a gépben?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
félisten
válasz tamas.nick #52037 üzenetére
1. Támogatnia kéne, ahogy a DXVA-t is.
2. Beállítható, de jelentősége a BIOS-nál van.
3. Vannak modellek, amiknél van erre BIOS-mod, de nem tudom, a T400 hogy áll ezzel.
4. Chipset sajátossága, nem kell foglalkozni vele. -
Francia91
veterán
válasz tamas.nick #52037 üzenetére
ThinkPad-oknál szoftveres úton nem lehet kideríteni a memória modulok típusát, szerintem BIOS szintre vezethető vissza...
Flash gyorsítás: az ATI-k csak a HD4xxx szériától (mind mobil, mind asztali GPU terén) nyújtanak hardveres Flash gyorsítást, a GMA 4500MHD viszont támogatja a Flash tartalmak hardveres gyorsítását. EzértWin alatt azt indítasz a kék ThinkVantage gombbal, amit akarsz, amint a Registry-ben hozzárendelsz programot . Alapvetően ThinkVantage ToolBox (már nem elérhetö, de én anno belinkeltem ide a topikba a letöltőlinket, onnan még le tudod szedni) és ThinkVantage Productivity Center, ha feltelepíted.
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
válasz tamas.nick #52040 üzenetére
Én is így tudom.
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #52041 üzenetére
A gyakorlat mást mutat
Sebaj, ezért jó a váltható grafika, Intel-lel legalább hűvösebb a masina
YouTube HD-hoz és más HD videotartalmakhoz bőven elég a GMA 4500MHD, én azt használom az ilyenekhez. FHD film alatt passzívan megy a T500, ha Intelt használok[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
válasz Francia91 #52042 üzenetére
Én még csak pen drive Linuxon szenvedek, mert a vinyó, amit rendszernek akartam a géphez, döglöttnek bizonyult.
De szintén Intelre billentettem a BIOST, ide még nem kell a Radeon.. hűvös, halk.
De a billentyűzet zörög, ha gyorsan gépelek, úgy néz ki, ezt is alá kell majd támasztani valamivel, jó TP szokás szerint -
Dell XPS
veterán
válasz FoxiestFox #52043 üzenetére
A HDD teljesen nullás?
(#52042) Francia91: És ha DGPU-t használnál T500-nál, akkor hogyan viselkedik?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #52043 üzenetére
Én már Win8-at használok a T500-ason, a Win7-nek mindig volt vmilyen nyavajája, nemtom mi. Win8 minden hardvert jól kezel, tán még gyorsabb is, mint a 7-es, T60p-n is ezt vettem észre.
-
Francia91
veterán
válasz Dell XPS #52044 üzenetére
YouTube 1080p picit akad, CPU-t jobban húzza (de csak a HD flash tartalmaknál), Intel-lel tökéletes az 1080p YouTube videók (4k-t kipróbáltam, azzal már egyik sem boldogul, akkor sem, ha nem Flash-ről, hanem H.264-ről van szó )
Ha sima .mkv filmet nézek ATI-val, alapjáraton megy a venti (1900 rpm, alig hallani), bár nem sokszor filmeztem még az ATI-vak, akkora kraft nem kellett filmhez (FHD-hez sem), hogy az Intel ne bírjon el vele[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz Francia91 #52045 üzenetére
Köszönöm! A VGA-át már olvastam, a többi illesztővel mi a helyzet Win8-nál?
A T400-as problémára csak néztem.. .
(#52048) dying_star: Valahol sejtettem, mert a Linux nagyon drámai merevlemezen is elmegy (Ubuntu nem), csodálkoztam, hogy pendrive-ről "üzemelsz"..
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
félisten
válasz Dell XPS #52044 üzenetére
Fell sem pörög, pár hónapja lett elrakva backup célra a családban, azóta senki sem piszkálta.
Most külső házban sem, laposban sem mozdul meg, RIP. Már kibeleztemFrancia: én maradok a Win7-nél majd, megszerettem, bétától kezdve betonstabil és gyors volt.
A 8-cal még várok, a 8.1 már alakul, de még úgy érzem, fognak csiszolni, és nem áll szándékomban akaratomon kívül Win bétát tesztelni már -
Francia91
veterán
válasz Dell XPS #52047 üzenetére
Semmi hajmeresztő nincs Win8 alatt, a telepítőket ki kell csomagoltatni a helyükre, de telepíteni nem. Aztán megkeresni, majd a Setup.exe-t Win7 kompatibilitási módban és Rendszergazdai jogokkal futtatni (ha nincs az adott driverből Win8-as verzió), és minden hardver/driver tökéletesen üzemel
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest