- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Chaser
legenda
válasz ^Clown #23994 üzenetére
" De ennek elég minimális az esélye..." Gondolom a központi lenovotól kapják az alkatrészt, szóval csodára nem kell számítani. Nem egyedi eset, vagy visszahívták volna az egészet vagy egyikkel se foglalkoznak jobban mint a másikkal sztem.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz tototos #23992 üzenetére
Ez igazából nem a Lenovo sara, hanem az nVidiáé. Ha jól tudom, az USA-ban jelenleg is zajlik egy per, mely szerint az nVidiának kellene állni a meghibásodott laptopok javítását.
Én azt javaslom neked, hogy eBay-ről rendelj (vagy itt az aprón, Vaterán, Expresszen stb. nézz körül) egy bontott integrált vga-s alaplapot. Ha nem értesz a beszereléshez, tudunk ajánlani megbízható szervizeseket.
Amit talán még megpróbálhatsz, hogy írsz egy levelet a magyarországi Lenovo képviseletnek, amiben szépen leírod, hogy mi történt, stb-stb., hátha adnak egy kedvezményes árajánlatot egy új alaplapra. De ennek elég minimális az esélye...
-
Chaser
legenda
válasz tototos #23992 üzenetére
Gondolom az nvidiára mutogatnak, nem mellesleg megértem őket. Az nv meg nyilván elsunnyogta a dolgot. Össze kellett volna fogni az összes gyártónak és nem annyiban hagyni. De gondolom úgy voltak vele azt a 3 év gart talán kibírja aztán őket tovább nem érdekli, mindenhova becsúszhat néha egy hibás széria.
-
tototos
őstag
válasz ^Clown #23990 üzenetére
2007 októberben vettem használtan de a srácnak csak a polcon volt nem használta. Ő nem tudom mikor vette a gyárból áprilisban jött ki. Kicsit csalódtam most a Lenovoban, ha tudnak a hibáról akkor miért nem hívták vissza a gépeket, vagy akkor azt mondják hogy a garancia lejárta után is kicserélik ingyen.
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #23987 üzenetére
Ezt már megbeszéltük, defektes volt a szenzor. Ami azóta nálam járt T60 mindnél jó, adorjant vette meg a 14-esemet, kérdezd tőle milyen "hangos" a gép Igazából meg kéne nézned, addig úgyse hiszed el Az lehetett a legelső széria, az összes többinél a kijelzősornál már ott virít a lenovo felirat, annál vagy IBM volt vagy semmi.
<cyborg>: Fentebb mondták hogy szabad szemmel nem látható. Úgy tudom alkatrész cserénél adott alkatrész legalább fél évig garis, nem tudom lenovonál mi a szokás.
-
-
<cyborg>
csendes tag
válasz Chaser #23969 üzenetére
Szia!
leszedtem a vga-ról a hűtőt és megpróbáltam óvatosan megmozdítani. Nem sikerült. Úgy tűnik, hogy stabilan rajta van az alaplapon.
Nincs semmilyen hang sem bekapcsoláskor a hdd -n kívül.
Az alkatrészre adott 3 vagy 6 hónap garancia ugye érvényes a laptop eredeti garanciaidején túl is? (Különben értelmét sem látom a cserére adott garanciának.)Szerintem 2008/07-től "javítottak" az nvidia gpu-k.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: <cyborg>
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #23984 üzenetére
A T61 nálam is meglehetősen halk. Gyakorlatilag alapból passzívan megy...Játék alatt is alig lehet hallani.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #23986 üzenetére
Nem tudom, de az enyém simán felment 3400-ra is, szinte folyton lehetett hallani, meg maga a venti zaja is az egyik leghangosabb amit valaha hallottam fordulatszámtól függetlenül és ezzel nem csak én voltam így, gyakori eset, gondolom mivel a gpu rosszul méri a hőmérsékletet, meg a lapátok kialakítása sem lett eltalálva.
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #23984 üzenetére
Nem teker mint az állat, 3300 fölött még nem is láttam a ventit Tehát ha számottevően halkabb lenne azonos fordulaton akkor nekem megérné. Most se lehet hangosnak mondani, de azért a super silenttől messze van amikor megy a venti, persze pl net alatt jellemzően nem is megy egyáltalán.
-
MrSealRD
veterán
Driverekkel kapcsolatban lenne kérdésem és észrevételem
(System Update-et most hagyjuk az nem játszik)
Thinkpad T61 az alany.
Első állomás -
AUDIO:
A lenovo szerint: SoundMax Integrated Digital HD Audio van a gépben
AIDA szerint: Intel 82801HBMUCH8M - High Definiton Audio Controller - ezen belül mondjuk látja a Conexant modemet is...meg AD1894 Analog Device-t.A hanggal amúgy semmi gond nincs, van és elég jól szól...bár kicsit halkabb mint azt megszoktam. De szeretném feltenni a rendes driver-t, meg ha esetleg van valamilyen kezelő szoftver mint pl a realtek esetében az jó lenne. Mit és honnan érdemes feltenni?
Amúgy itt:[link] nézelődöm és érdekes, hogy van amihez feltüntetik, hogy Win7, van ahol max Vista van, ez a másik driveres oldallal: [link] összevetve kicsit hanyagabbul van frissítve, viszont átláthatóbb számomra.
CARD READER
Itt figyel a gép elejében, de nem tudtam kideríteni, hogy melyik. Aztán találtam ezt a linket:[link]
Itt pedig a következőt írják:
4-in-1 Card reader
Setup from "4in1" folderBase system device Ricoh Memory Stick controller
Base system device Ricoh SD/MMC host controller
Base system device Ricoh XD- picture card controller
the above 3 unknown devices in device manager will be resolved by the Ricoh cardreader drivers.
Mivel ez az eset áll fent, rejtély megoldva.ULTRANAV UTILITY
A driver-t ugyan sikeresen feltettem, de a Utility-t egyelőre nem. Mit ad a Utility ha felteszem? Van értelme?HOTKEY UTILITY
Érdekes, de csak egy kis kiegészítőként van bedobva ez a kis program, közben pedig szerintem elég fontos "csomagocska": [link]
Így már van OSD, meg mindenféle földi jó...és még az eszközkezelőben lévő ismeretlen eszközt is "eltüntette"
Szerintem az egyik fontos eleme a <System Interface Driver> ami elvileg kéne mert pl itt: [link] is emlegetik , gyakorlatilag külön nincs fent.Eddig sikeresen feltett driverek/programok:
Intel Chipset - 9.2.0.1030
Intel 82566 Gigabit LAN - 16.6
Quadro NVS 140M - 280.26
Intel 4965 - 14.2.0.10
Ricoh 4-in-1 card reader driver - 3.54.02
Bluetooth Enhanced Data Rate software II - 6.2.1.3100
UltraNav Driver - 15.3.16.1
Power Management Driver - 1.62
Power Manager - 3.62
Hotkey Utility 3.7.0001Így már nincs ismeretlen eszköz, és majdnem minden hasznos és szükséges dolgot feltettem.
Szívesen fogadnék javaslatokat, hogy mit kell/érdemes feltenni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
válasz tototos #23975 üzenetére
10-20k-s tétel, bár annyiért már valszeg lapot is szereznél ha jó a kézügyességed be is tudod szerelni. Mobileman-t keresd meg sztem, majd mond rá valamit.
Ennyit a ritkán meghibásodó nvs140 gépekről
Keresztkérdés: ha csak maga az alaplapom van, azt tudom tesztelni beépítés nélkül? Tehát táp rá, cpu benne hűtéssel és ha külső monitorra kötöm menni fog? Tervezek venni egy másik T60-at alkatrésznek.audi100td: T500 ventit próbáltál a gépbe? Nem emlékszem vagy a méretével volt kis gond vagy maga a venti volt kicsit defektes? Ha már lúd legyen kövér alapon kicserélném azt is ha ténylegesen jóval halkabb az 1ébként nem hangos eredetinél.
-
Novics
senior tag
Megálmodtam a hibát. Valószínűnek tartom, hogy a sim slot nem működik. Sikerült hsdpa drivert felrakni, sőt még egy programot is, amivel elvileg tudok kapcsolódni, de semmi. Azért kivettem a kártyát, és megpróbáltam úgy csatlakozni ubin, és ugyanazt a hibát kaptam, mint amikor bent volt a kártya. Egész egyszerűen nincs jobb ötletem... Persze nem tudok 100%-ig megbizonyosodni, de annyit nem ér az egész, hogy ezért felmenjek Bp-re, vagy új alkatrészt vegyek. Esetleg valami ötlet, hogy hogyan tudnám kideríteni? Vagy ha valaki esetleg tud olcsón sim slotot, az szólhatna
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Chaser
legenda
válasz adorjant #23966 üzenetére
Biztos jó gép, de párszor itt már mondtam nekem a 12" pont az a méret ami nem fekszik. Mindennapos használatra kicsi a kijelző, hordozni biztos jobb, de akkor már egy 7-10"-os tablet. Na meg nincs touchpad, én használom a trackpoint mellett/vele. Nagyon jó ez a T60 nekem Jut eszembe ma is vettem majdnem egyet, de annak a palmresten már thinkpad T-series felirat volt, az enyémen még IBM thinkpad van Mondjuk nem ez miatt nem vettem meg. Igazából a gépem már közel tökéletes, erősebb vga-s lap igazán nem izgat, 1600-os kijelző jó lenne de épp megvagyok nélküle is. Tudtam volna venni olcsón T400-at is de valahogy nem hozott lázba.
-
cadeyrn
aktív tag
Thinkpad T400 + Linux Mint 10 Julia, 2.6.36-020636 ubuntu kiadású kernellel: néha a képernyő alsó kb. 1/3-a "becsíkozódik" egy tized másodpercre.
Találkozott már valaki hasonlóval?Nem új a jelenség, együtt is tudok élni vele, csak még nem láttam ilyet, mióta nálam van, csinálja, nem változik se gyakoriságban, se mennyiségben.
[ Szerkesztve ]
-
<cyborg>
csendes tag
Sziasztok!
Van egy thinkpad r61i -m nvidia quadro nvs 140m-mel.
Tegnap este volt egy kék halálom. Kikapcsoltam gépet a power gombot hosszan nyomva. Visszakapcsolás után a monitor teljesen fekete. Ez vajon "az a tipikus,nem megfelelő hőtágulású komponens okozta" gpu hiba? (Tudtommal ilyenkor hangot is hallatna.) Esetleg valamilyen ötlet, hogy mit lehetne megpróbálni?
Az alaplap a 3 éves garanciaidő legvégén 2011. aug elején lett cserélve.( Tudtommal 2008 júliusától már nem szenvednek a gpu hibától az alaplapok.). Egyáltalán garanciális még az alaplapom?A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: <cyborg>
-
Chaser
legenda
A T7600 úgy néz ki 1.05V-on stabil max órajelen. Gyári max órajele is csak 1.15V. A T2400 is ennyin volt stabil, csak éppen 500mhz-cel kisebb az órajele
-
Novics
senior tag
válasz Gondwana #23956 üzenetére
Ez nem túl bíztató.
Ha esetleg sikerül összehoznom a dolgot, akkor az miben nyilvánul meg? Települ valami kis progi, amin keresztül kapcsolódhatok? Vagy simán lesz egy új kapcsolódási lehetőségem a hálózatoknál? Ubin így van.
T60-hoz miért nincsen telepítő cd? Olyan egyszerű volt fusinál, hogy win után bepattintottam azt is, és mindent drivert felnyomott. Itt meg úgy kell összevadászni őket...A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Gondwana
addikt
válasz Novics #23950 üzenetére
X200 Tabletben a WWAN körüli cirkuszaim akkor szűntek meg (előtte nem ment sem az SMS sem a GPS), amikor levadásztam valami össze-vissza Toshiba drivereket. Az egész addig működött szépen, amíg egyszer elfelejtettem kivenni a pipát a System Update WWAN drivere elől. Most, újratelepítve egyből ment a GPS meg a WWAN (m:ts Serbia), de az SMS alapból nem.
Apropó nem érdekel véletlenül valakit egy nagyonjó állapotú X200 Tablet fele
királysággalgaranciával (2013.03.)? A tabletesített X201-em mellett redundánsá vált. Nem hirdettem még itt meg, de még a logisztikát is megoldhatom, ha tényleg van komoly érdeklődő - nem kabátgombért vagy nokiatelefonért.[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #23954 üzenetére
Passz Ez most HP. 1920x1200, valóban elírtam. 15.4-es kijelző. Firegl 5200 van benne, kicsit megharcoltam a driverrel mire felment W7-re. T60-nál tudom hogy 1600x1200 a max, de ha ips akkor nem baj
-
Chaser
legenda
válasz buvartacsko #23952 üzenetére
Ha 1x egy vállalkozás beindul Nem terveztem, csak úgy jött minden... egy 1600-os kijelző kell még meg esetleg x1400-es alaplap és kész a legfullosabb T60 Összehasonlítva egy workstation hp-val is megállja a helyét, pedig azok jó gépek. Bill talán van is olyan jó, trackpoint jóval gyengébb, touchpad is. összeszerelésben sztem fej-fej mellett vannak. A hangzása viszont nagyon bejön. A karácsonyfa ledsor nagyon nem Nagyon jó ez az 1900x1200-es felbontás, de sokkal jobb élmény használni az 1400-es ips-t. Hát még ha sikerül egy 1600-ost beszerezni.
-
Chaser
legenda
Megvan a T7600 Igaz egy egész gépet kellett vennem hozzá de sebaj, legalább látok 1900x1200-es kijelzőt is. Nem rossz, nem rossz, de maradok az ips-nél
-
Novics
senior tag
Még mindig nem megy a wwan.
Lenovo supportból felpakoltam mindent, amiben azt láttam, hogy wwan. Erre lett egy új vezeték nélküli kapcsolatom. De nem tudok ezzel mit kezdeni.
Ubi felismeri, tehát lennie kell modemnek benne, igaz ott sem tudok kapcsolódni. Win eszközkezelőben van 3 kérdőjeles driver. 2 ismeretlen, és egy modem a high definition audio buszon. Talán itt lesz a hunyó. De egy ismeretlen eszközhöz hogyan keressek drivert? Talán a hardver azonosító segíteni fog..A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Integra
titán
50/5 upc fiber kábel van, a régi wrt54gl volt a szűk keresztmetszet és most vettem a helyére az n-es tp-linket. már korábban meg kellett volna vennem, csak sem időm, sem türelmem nem volt az egészhez.
egyébként most szünetelt egy teljes napon át a szolgáltatás, igazi minőség[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Hunter2
addikt
na akkor most újra feltenném a kérdést , van valakinek 4 darab 18mm-es ibm palmrest tartó csavarja? Csavarboltban nincs, de ha esetleg tud valaki akkkro vehetne nekem és kifizetem.
-
Vegha
senior tag
System Update:
csak nekem foglal másfél gigabyte-ot a sesssion mappa ? -
audi100td
nagyúr
válasz noorbertt #23942 üzenetére
Az előbb voltak kitárgyalva az SSD-k. Ha ár/érték a fontos 96GB Kingston, ha kisebb tárhely is elég, Samsung 470, de az SSD topikban lehet tudnak ajánlani más típusokat is. Intel is nagyon jó, de fogalmam sincs melyik széria hibás, melyik nem, úgy rémlik a 320 körül voltak gondok, de nem akarok hülyeséget mondani. A gép bármilyen 2,5" SATA2/SATA3 SSD-t fogad (vagy 1,8-ast adapterel), max 3Gb/s-t tud a vezérlő, TRIM működik, AHCI-re kell állítani BIOS-ban a SATA-vezérlőt.
[ Szerkesztve ]
-
barbus155
csendes tag
Hello, nem tudjátok véletlenül hogy a Lenovo IdeaPad Y570A 59-070043 laptopnak a billentyűzete magyar nyelvű, mert a képeken nem látok rajta ékezetes ( í, á, ű, á, é, ő, ú, ó, ) betűket és akarnék venni egyet. Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz kraftxld #23938 üzenetére
végülis sikerült megoldanom és atomstabil.
win7-ben kell keresni a hibát, ha ez hiba egyáltalán. minden esetre fura. lényeg, hogy beállítod a wifi security-t, wpa2-tkip aes, és kiírja alul a talált wifi hálózatoknál a listában a saját wifim is, de odaböki, hogy nem kompatibilis vele... wtf? szóval jobb klikk, properties és manuálisan kell átállitani a titkositási tipusra és utána megadni neki a kódot. ez azért fura, mert tényleg megtréfálja az embert, a hardver tudja, de ezt a win7-nek automatán fel kellett volna ismernie és utána állitani magát.
elképesztő a különbség sebességben, szó szerint klikkelek és kiköpi a teljes oldalt betöltve fél mp-en belül...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Gondwana
addikt
válasz pigmeus #23935 üzenetére
Olyan ŐsThink billentyűzetem nekem is van, de teljesen feliratoktól mentes. Különösen azért tetszik, mert a kollégák nem piszkálják a cégben a gépet, ha az van rákötve.
Van rajta két USB port, ez igaz, de csak USB 1.1, sokmindenre felejtős!... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #23931 üzenetére
Néha én is mellényúlok, de kezdem megszokni Majd rakok fel ide képet.
pigmeus: Nem eladó és horror ára lenne persze majd kipróbálom csak tele volt az asztal meg volt sürgősebb próbálgatni valóm is.
-
pigmeus
tag
válasz Chaser #23924 üzenetére
Chaser:
Áh azért remélem ki fogod próbálni!!! Ha van olyan jó mint amilyennek kinéz simán érdekel. Nem sok tp-t nyomogattam eddig, de amin volt érzékeny pad azon nagyon tetszett a dolog. Kár hogy nincs benne bili világítás, meg kékfog. Bár ha használhatóak rajta az usb-k akkor még meg is bocsátható a dolog -
Integra
titán
bakker, nem eszi meg a t61 a tplink1043nd routerem wifijét
csak disabled-ben csatlakozik rá. nem értem...
wifilink4965agn kártyát mutat a device manager....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
lapa
veterán
válasz mitulabattyi #23898 üzenetére
én azt mondanám, hogy nézz meg egy affs panelt is, ha valahogy módod van. az az igazi killer fícsör szerintem. esetleg klasszikusokat tudok idézni.
-
lapa
veterán
a 8mb hibához: nem tudom mi van. anno olvastam, hogy a 310-es (?) szériában áramkimaradáskor fw hiba miatt lehet olyan, hogy gyak megszűnik létezni (aka bricked). az adatok nem visszanyerhetők.
mivel usb-s drauton lógott a tündér azt nem tudom garantálni, hogy nálam nem volt "áramkimaradás" egy pillanatra (gyak érintkezési hiba), de semmi durvát nem csináltam vele.
passzolom, hogy az m érintett-e. van egy m is itthon, de inkább nem tesztelem. anno olyat olvastam, hogy 320-as már jó. gugli megmondja, hogy fw frissítéssel megelőzhető-e. mondjuk most ahogy olvasom az intel valami 03-as legfrissebb fw-ről mesél, de a letölthető isoban valami 2HD vagy mi van.
trim témában: gugliban lehet keresni wiper.sh-t, amit periodikusan lefuttatva megcsinálja a trimet. egyébként meg elvileg >=2.6.33 és discard parancs kell hozzá.
hozzáteszem nekem nem volt az intellel trimelés nélkül se semmi bajom, pedig jó ideig ment és összesen 5-15% szabad hely körül mozgott rajta.
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #23930 üzenetére
az, hogy a ctrl helyén van, notinál annyira még nem zavart, mert meg volt a funkciója, de pl. programozásnál elég idegesítő tud lenni, főleg, hogy suliban normál billentyűzetet használ az ember
nem jó a link, citromail kezdőlapját hozza be, nekem nincs ott fiókom
[ Szerkesztve ]
-
pigmeus
tag
eddie1978: Majd írd már meg a részleteket (ár, gari, bolt, na meg majd a tapasztalatokat) Érdekelne!
Chaser: Áááááááh én is vadásztam egy ideig ilyenre, de nem sikerült beszereznem. Nagyon állat! Milyen vele gépelni, vezetékes? Sok sikert hozzá !!! (tudsz még szerezni?)
Vegha: Na ezt ne tőlem kérdezd, mert még „kukabúvár” vagyok. Most vannak azok az árak amik engem is lázba hoznak így kezd érdekelni a beszerzés gondolata.
-
brd
nagyúr
Diskenként. A legegyszerűbb talán úgy megoldani, hogy eleve kihagyod a SSD végét, nem teszel oda partíciót (de szerintem elég 10-15% üres hely is, ha így oldod meg, mert ritkán lesz tele az összes partíció, és akkor ugye az(ok) is az üres hely(ek)).
The only real valuable thing is intuition.
-
MrSealRD
veterán
T61-es tegnapi hisztériámhoz kapcsolódóan:
Egy kicsit túlreagáltam a dolgot. Igaz a kód nem stim...de teszek rá. Ha egyszer arra járok visszaíratom a központi szervizben, ahogy azt telefonon tanácsolták.
A gép ettől még egy TP ráadásul nagyon szép állapotban van és a hardver is elég top számomra(Adatlap). Egyre jobban örülök neki.
A billentyűzete megadta magát tegnap. Szóltam az eladónak ma délelőtt és délután ki is cseréltük egy másikra. Ennyi. A thinkpad életérzést meg még szoknom kell...
Lesz pár hülye kérdésem a lenovos szoftverek/driverekkel kapcsolatban de igyekszem nem feltenni ugyanazt mint mostanában páran...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #23917 üzenetére
Ugye hogy ugye Meg legalább kipróbálom hogy tényleg nem kezeli-e a 4GB ramot. Chipset elvileg tudná. Nem mondtam hogy 64 bites rendszert használnék, de ha szükség lenne rá tudja. Épp minap néztem apróban T7200 13k, T7400 15k, gondolkodtam is rajtuk erősen, de szerencsére nem ugrottam bele. Fullosítom a gépet ahogy lehet, sok gépem volt, már sok thinkpad is, de ez szerezte a legjobb perceket Olyan csoda töltőm is van hozzá azt se tudom mire való 1600-as panel lenne a korona, kaptam arra is egy tippet, majd meglátjuk.
szerk: Hasonlít a T42-re a touchpad, azért tetszett meg nagyon.
adorjant: még annyira nem néztem, láttam van rajta usb, gondolom pl pendrivenak. Majd 1x kipróbálom.
Jut eszembe eladó a "régi" 9 cellás akum T60-hoz, vagy 4:3-as 14" T61-hez, vagy wide 15.4 T61, T500 amikhez jó..ha jól tudom
9 cellás, 90%-os, 2009-es gyártás, panasonic cellák, 77-78 ciklus. 9k a topiklakóknak A 14-es T60-am ati vga-val 4.5-5 órát órát elment wifivel, de még akkor is maradt benne.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
-
Otisz
őstag
Erről egy vicc jut eszembe:
A férj meséli a feleségének :
- Képzeld, van egy új titkárnőnk, az Icuka.
Valahonnan kiszimatolta, hogy Fradi-drukker vagyok, és kaptam tőle egy dobozban zöld és fehér tollakat. Kis dolog, de jól esik az embernek.Másnap hazatérésekor ezt mondja :
- Képzeld, ez az Icuka ma fehér blúzban és zöld szoknyában volt. Kis dolog, de jól esik az embernek.Harmadnap ezzel megy haza :
- Képzeld, ez az Icuka ma zöld melltartót és fehér bugyit vett fel.
Kis dolog, de jól esik az embernek.Negyednap ezzel fogadja a felesége :
- Képzeld, ma itt járt a szomszéd. 3 centivel hosszabb a farka a tiednél.Kis dolog, de jól esik az embernek!
Én kérek elnézést
(OO[IIII][IIII]OO)
-
audi100td
nagyúr
-
Vegha
senior tag
SSD ügyben hol lehet tovább érdeklődni ?
pl. Kingston 2.5" SSD SATA 96GB ssdnow v100+ és Corsair Force F80 közel azonos áron (újak, garisak). Ha jól sejtem nekem a dualboot miatt a T61-be inkább a méret, mint a sebesség a fontos. ugye ? -
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #23912 üzenetére
Van, mert az a csúcs egy T60-nál Persze lehetőség szerint úgy csinálom, hogy plusz kiadásba ne kerüljön a buli
szerk: 2007CTO-ból lehet tudni biztosra hogy 14 v 15-ös gépről van-e szó?
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz eddie1978 #23907 üzenetére
nem fogsz mellé nyúlni, jól sikerült széria, max 96GB kingston-t vettem volna az ár/érték aránya miatt, de annyi pénzem nem volt, illetve beérem 64GB-tal is, meg a samu elméletileg gyorsabb (gyakorlatilag nem hiszem, hogy van észlelhető különbség), talán kevesebbet is eszik és szintén 3 év garis
[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
Köszönöm a válaszokat SSD témában. Jövő héten veszek egy Samsung 470 128GB-ost.
-
szacsee
nagyúr
válasz Magnat #23899 üzenetére
Tudom mi is azt használjuk haverral 520GC-ben.
Eddig csutkára állított jelerősséggel ~600m-re alig tudtunk valamit produkálni ~400kb/s-nél volt a max adatátvitel. (nálam házi biquad, ott egy 17dbi-s panel) Miután lecseréltem a biquadot egy TPlink 24dbi-s gridre nem sok javulás volt, de a panel is cserélve lett és most jön normálisan az adat) Ezért írtam fentebb, ha lecseréli a routeren az antennát nem biztos, hogy jobb lesz a helyzet, csak akkor, ha a router antenna a korlátozó tényező. -
pigmeus
tag
válasz h1n1_900 #23901 üzenetére
Ha saját használatra vetted, akkor tudsz nekem írni róluk tapasztalatot? Főleg a dell érdekelne, mert a felbontása pont jó lenne a dokkolóval kikötve és a hordozhatósága meg biztos maximális kényelmet nyújt. (akár püben is szívesen fogadom ) Csak a 1,8-as hdd szentem rém lehet. Főleg mellé egy kicsi ssd már már nem éri meg kategória szerintem.
Tetszik ez az x60, szép állapotban jutottam hozzá, de lol kilőve monitorra a képe. Netezni még elmegy, meg szöveget szerkeszteni. Cipelni, könyvtárban jegyzetelni meg ideális. Csak így a dokkoló meg tök felesleges.
-
dbius
veterán
válasz mitulabattyi #23898 üzenetére
De. Bár én böszörményi vagyok, de hétköznaponként db-ben vagyok, ott dolgozom.
Ha melóhelyemre be tudsz ugrani, a saját x200-amat ki tudod próbálni (hétfőtől). Többit pü-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- HP USB-C dock G5 L61609-001
- Asus vivobook S15 Intel i7 1165g7 -16gb ddr4 512 ssd-iris xe graphic windows 11 home
- Dell XPS 13 9310 Prémium notebook (i5-11.gen, 4267 MHz DDR4 memóriával)