-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Driverekkel kapcsolatban lenne kérdésem és észrevételem
(System Update-et most hagyjuk az nem játszik)
Thinkpad T61 az alany.
Első állomás -
AUDIO:
A lenovo szerint: SoundMax Integrated Digital HD Audio van a gépben
AIDA szerint: Intel 82801HBMUCH8M - High Definiton Audio Controller - ezen belül mondjuk látja a Conexant modemet is...meg AD1894 Analog Device-t.A hanggal amúgy semmi gond nincs, van és elég jól szól...bár kicsit halkabb mint azt megszoktam. De szeretném feltenni a rendes driver-t, meg ha esetleg van valamilyen kezelő szoftver mint pl a realtek esetében az jó lenne. Mit és honnan érdemes feltenni?
Amúgy itt:[link] nézelődöm és érdekes, hogy van amihez feltüntetik, hogy Win7, van ahol max Vista van, ez a másik driveres oldallal: [link] összevetve kicsit hanyagabbul van frissítve, viszont átláthatóbb számomra.
CARD READER
Itt figyel a gép elejében, de nem tudtam kideríteni, hogy melyik. Aztán találtam ezt a linket:[link]
Itt pedig a következőt írják:
4-in-1 Card reader
Setup from "4in1" folderBase system device Ricoh Memory Stick controller
Base system device Ricoh SD/MMC host controller
Base system device Ricoh XD- picture card controller
the above 3 unknown devices in device manager will be resolved by the Ricoh cardreader drivers.
Mivel ez az eset áll fent, rejtély megoldva.ULTRANAV UTILITY
A driver-t ugyan sikeresen feltettem, de a Utility-t egyelőre nem. Mit ad a Utility ha felteszem? Van értelme?HOTKEY UTILITY
Érdekes, de csak egy kis kiegészítőként van bedobva ez a kis program, közben pedig szerintem elég fontos "csomagocska": [link]
Így már van OSD, meg mindenféle földi jó...és még az eszközkezelőben lévő ismeretlen eszközt is "eltüntette"
Szerintem az egyik fontos eleme a <System Interface Driver> ami elvileg kéne mert pl itt: [link] is emlegetik , gyakorlatilag külön nincs fent.Eddig sikeresen feltett driverek/programok:
Intel Chipset - 9.2.0.1030
Intel 82566 Gigabit LAN - 16.6
Quadro NVS 140M - 280.26
Intel 4965 - 14.2.0.10
Ricoh 4-in-1 card reader driver - 3.54.02
Bluetooth Enhanced Data Rate software II - 6.2.1.3100
UltraNav Driver - 15.3.16.1
Power Management Driver - 1.62
Power Manager - 3.62
Hotkey Utility 3.7.0001Így már nincs ismeretlen eszköz, és majdnem minden hasznos és szükséges dolgot feltettem.
Szívesen fogadnék javaslatokat, hogy mit kell/érdemes feltenni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- HP EliteBook AMD Ryzen 6-magos fémházas laptop 16/512
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest