Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

Driverekkel kapcsolatban lenne kérdésem és észrevételem
    (System Update-et most hagyjuk az nem játszik)
    Thinkpad T61 az alany.
    Első állomás -
    AUDIO:
    A lenovo szerint: SoundMax Integrated Digital HD Audio van a gépben
    AIDA szerint: Intel 82801HBMUCH8M - High Definiton Audio Controller - ezen belül mondjuk látja a Conexant modemet is...meg AD1894 Analog Device-t.

A hanggal amúgy semmi gond nincs, van és elég jól szól...bár kicsit halkabb mint azt megszoktam. De szeretném feltenni a rendes driver-t, meg ha esetleg van valamilyen kezelő szoftver mint pl a realtek esetében az jó lenne. Mit és honnan érdemes feltenni?

Amúgy itt:[link] nézelődöm és érdekes, hogy van amihez feltüntetik, hogy Win7, van ahol max Vista van, ez a másik driveres oldallal: [link] összevetve kicsit hanyagabbul van frissítve, viszont átláthatóbb számomra.

CARD READER
    Itt figyel a gép elejében, de nem tudtam kideríteni, hogy melyik. Aztán találtam ezt a linket:[link]
    Itt pedig a következőt írják:
    4-in-1 Card reader
    Setup from "4in1" folder

Base system device Ricoh Memory Stick controller
    Base system device Ricoh SD/MMC host controller
    Base system device Ricoh XD- picture card controller
    the above 3 unknown devices in device manager will be resolved by the Ricoh cardreader drivers.

Mivel ez az eset áll fent, rejtély megoldva. :C

ULTRANAV UTILITY
    A driver-t ugyan sikeresen feltettem, de a Utility-t egyelőre nem. Mit ad a Utility ha felteszem? Van értelme?

HOTKEY UTILITY
    Érdekes, de csak egy kis kiegészítőként van bedobva ez a kis program, közben pedig szerintem elég fontos "csomagocska": [link]
    Így már van OSD, meg mindenféle földi jó...és még az eszközkezelőben lévő ismeretlen eszközt is "eltüntette"
    Szerintem az egyik fontos eleme a <System Interface Driver> ami elvileg kéne mert pl itt: [link] is emlegetik , gyakorlatilag külön nincs fent.

Eddig sikeresen feltett driverek/programok:

Intel Chipset - 9.2.0.1030
    Intel 82566 Gigabit LAN - 16.6
    Quadro NVS 140M - 280.26
    Intel 4965 - 14.2.0.10
    Ricoh 4-in-1 card reader driver - 3.54.02
    Bluetooth Enhanced Data Rate software II - 6.2.1.3100
    UltraNav Driver - 15.3.16.1
    Power Management Driver - 1.62
    Power Manager - 3.62
    Hotkey Utility 3.7.0001

Így már nincs ismeretlen eszköz, és majdnem minden hasznos és szükséges dolgot feltettem.

Szívesen fogadnék javaslatokat, hogy mit kell/érdemes feltenni.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák