Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafman
aktív tag
Úgy döntöttem, hogy a tuning előtt némileg feljavítom a P4P800-asom northbridge-ének (i865PE) hűtését is, megaztán, így alapból is vagy 48Cf -t mért rá a BIOS!
Először egy egyszerű venti feleplikálásra gondoltam, de a legjobb eredmény eléréséhez -gondolom- végül mégiscsak nekiálnék az egész borda átszerelésének!
Egy sima aluborda van gyárilag a chipen:
http://www.asus.com/products/mb/socket478/p4p800/overview.htm#
És ebben a Thermal Take Tiger 1-es borda+hűtő kombóban gondolkozom:
http://www.thermaltake.com/products/chipset/tiger.htm
Egyedül a rögzítésével lehetnek problémák, a hűtőt az i845-chipes lapokhoz ajánlják, nem tudom a rögzítő fülek beakaszthatóak e majd az én mobomba!...
Most valami alternatív rögzítési megoldáson gondolkodom, de a kétoldalas tapaszkán kívül nem tudok mást, de ez valamennyire csökkenti a hatékonyságot és a boltokban nem is nagyon lehet hozzájutni.../pillanatragasztósok kíméljenek/
Esetleg valaki tud jobb hűtési megoldást?FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!
-
Mad Daemon
csendes tag
Szeva!!
Szerintem ez a megoldás első ránézésre tökéletes!! Nem hiszem hogy nem eggyeznének a fülek szerintem be lehet akasztani bár ilyet még nem csináltam!! De ha hosszabb vagy rövidebb lenne a fém akkor annak méretét tudod változtatni arréb rakod másik két borda közé!! Érdemes lesz megvenni más nem hajlítani kell hozzá fémet!! -
Egon
nagyúr
Szerintem fölösleges rá aktív hűtés - csak a zajszintet növeled... Nézd meg inkább ezt:
http://www.pixel.hu/ptermekek.php?sub=32
Zalman ZM-NB47J vagy Zalman ZM-NB32J (oldal teteje, illetve legalja)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Ja, a rögzítés... Nekem az alsó van, ahhoz adnak két kis - csavarral a hűtőbordára rögzíthető - fülecskét, plusz a vga-kártyák hűtését rögzítő cucchoz hasonlóan rugós pöcköket (állítható a lyuktávolság, úgyhogy ha van két luk a NB körül, tutira fel tudod tenni). Ha nincs lyuk, arra az esetre kapsz hozzá egy kis adag kétkomponensű hővezető ragasztót is... Ja, és jár hozzá egy nagyon kis adag hűtőpaszta - a legjobb fehér paszta, amivel valaha is találkoztam.. És olcsó is...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
biga
őstag
Csak egy gond van vele: ha nem akarom ragasztani, nem nagyon tudom a legtöbb 865-875-re rögzíteni, mert nincs lyuk az alaplapon, csak fülek vannak. Nem tudom, hogy ilyen rögzítéssel miért nincs hűtő a Zalmannál!
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Egon
nagyúr
Kétségtelen. De azért, gondoljuk végig...
Mi az esélye annak, hogy elszáll egy alaplap? Kb. pár százalék. Ha netaláltán mégis elszáll, akkor mi van?!? Fogod a lapot, és valahogy lepajszerolod róla a Zalman bordát - a gyári hűtőt visszarakva eltakarja a külsérelmi nyomokat, max. akkor jönnek rá, ha leszedik... De ha ez túl drasztikus, el lehet játszani a fagyasztóval - a pillanatragasztózott bordákat úgy szokták levenni, a Zalman-féle ragasztónál is beválhat...
Nekem már úgysem garis a lap, lehet hogy a közeljövőben rakok rá egy ilyen bordát..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Ronin
aktív tag
Az is egy jó megoldás lehet, hogy meghagyod a gyári bordát, de a NB és az aluborda közé sima szilikonpasztát raksz. Az előző lapommal én ezt csináltam (volt ott valami gyári trutyi), kb. öt fokkal alacsonyabb lett a hőmérséklete.
-
Tuvok
csendes tag
A Tuningneten olvastam ezt a ragsztási módot ott VGA bordákat raktak fel de szerintem itt is beválhat
''Sikerült ráoperálnom mind a négy hűtőbordát. Most sokaknak eszébe juthat, de hát hol a csavar? A múltkor írtam, hogy van gyári hővezető ragasztó, hazánkban is kapható (jóval drágább, mint a folyékony ezüst). De folyékony fém nevezetű ragasztóval is simán fel lehet rögzíteni a hűtőket. Sajnos én sem vettem ebből túl sokat, így pillanatok alatt elfogyott a 25ml (mást ragasztottam vele). Így maradtam a hagyományos megoldásnál. Vettem FBS ragasztót, hővezető paszta meg volt dögivel.
A gyorsabb száradás érdekében 40% FBS és 60% paszta keverékével vékonyan bekentem a hűtő alját és a memória tetejét. Rátettem a hűtőket és kiraktam a napra száradni. Másnap már megkötött a ragasztó:'' -
tsello
aktív tag
Ez jó ötlet. Conrad újságban néztem ilyen ragacsot de úgy emlékszem 2000Ftért volt.
A gyilkosság a kritika szélsőséges formája
-
Grafman
aktív tag
FSB-ragasztó? Mi a szösz ez? De tényleg, az idézetből minden kiderül, csak az nem, hogy mi az az FSB-ragasztó, azért köszi!
Amúgy hővezető ragasztót szeretnék, de ne tudom milyen márkanév alatt, vagy hogy eggyáltalán hol lehet kapni!
Amúgy a mod elméletben:
1. leszedem az gyári alubordát, és eldobom a pics...és kitszem az ablakba!
2. lesubickolom a northbridge felületét.(kiváncsi vagyok mit találok ott)
3. bekenem, de csak a széleit valami ragasztóval (ezt még mindíg ne tudom mivel)
4. a chip magjának közepére (ahol nincs ragacs) mehet az ezüst paszta (Arctic Silver III-vagy valaki tud jobbat?)
5. fölrakom a bordát és kész!
A Zalman is jól néz ki, de a TT Tiger 1 valahogy megnyugtatóbb a ventije miatt!
Egyébként is potira akarom kötni, vagy ez hüéyeség?!
Lehet, hogy kikapcsolva még rontja is a hőelvezetést, ha csak ott passzívan csücsül a borda tetején?!FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!
-
Ronin
aktív tag
Általában mindig van valami gyári trutyi a NB és a borda között.
Bár elég érdekesen oldotta meg az Asus, mert a bordát 45 fokkal elforgatva rakták rá a NB-re (a doboz hátulján meg a honlapon is más borda szerepel - persze a Deluxe változatnál, ami nincs elforgatva és nincs rajta ASUS felirat).
Szerinted ez ronthat valamit a hűtési teljesítményén? -
Ronin
aktív tag
Visszatérve az elforgatott bordára:
lehet, hogy nem is olyan rossz ötlet, mert esetleg egy nagyobb VGA-hűtő elférhet így (pl. TT Giant II). -
Grafman
aktív tag
Szerintem a P4P800 Deluxe változaton is el van forgatva a chiphez képest, az alaplappal pedig párhuzamos, mivel a chip meg az alaplaphoz széleihez képest van 45f-kal elforgatva.
Az ASUS-honlapján látható képen (csak a Delux-nál) pedig a borda pont párhuzamos a chipel, és valóban máshogy néz ki!
Az bizonyára a ''sajtó'' verziója a lapnak, ami kicsit olyasmi mint az első prototipusok, de lehet , hogy forgalomba is került pár belölle...
Amúgy ebből a lapból egyenlőre egy hivatalos verzió létezik: rev 1.2 ami a tied is minden bizonnyal!FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!
-
Grafman
aktív tag
Olvastam egy tesztet, ahol egy ilyen ''press'' kiadású régi, asszimetrikusan felhejezett bordával P4P800Deluxe-ot vizslattak, és a srác nem tudta felrakni a Zalman Cu procihűtőt a processzorra, mert mindíg hozzáért a northbridge borája!
Szal, valószínűleg ilyen okokból cserélték le ASUS-éknál.
...kár érte, pedig nekem az eredeti borda jobban tetszett!FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!
-
tsello
aktív tag
Megnéztem a Conrad újságban és 5g os ragacs 3990-be kerül.
Marad az FBSes módszer. Jó ötlet.A gyilkosság a kritika szélsőséges formája
-
tsello
aktív tag
Még így fáradtan is.
Egyébként egy szilikon bázisú rugalmas ragasztó. Elterjedt akváriuok ragasztásánál.A gyilkosság a kritika szélsőséges formája
-
tsello
aktív tag
Hogy teljes legyen a kép az FBS ragasztóról:
http://www.material.hu/fbs.html
Ja és bocs az eöbbi képért.A gyilkosság a kritika szélsőséges formája
-
Grafman
aktív tag
Hmmm....
Az FBS Tehát egy fokozatosan ''gumiszerüsödő'' folyékony ragacs.
A kérdés csak az, mennyire megbízhatóan, és tartósan rögzít egy ilyen rézbordát.
A régi videókarim (V7100) bordájának leszerelése után találtam valami hasonlót a GPU-ra kenve, de ez inkább sima (és feltételezhetően némileg minőségibb+kifejezetten erre a célra való) hővezrtő ragasztó lehetett.
A bora rögzítő pin-ek kiakasztása után vettem észre, hogy valami még fogja a chip-hez, volt is némi mozgástere mert oldalirányba lehetett csúsztatni a felszínén jobbra-balra, előre-hátra de sima fel feszítéssel, vagy egyszerű leemeléssel nem akart volna egykönnyen lejönni.
Olyan volt, mintha valamilyen vákum, vagy mágnes szorítaná oda a bordát, végül
a leszedéséhez egyszerüen letoltam oldalirányan a GPU-ról, bár még így is kellett némi erőt kifelytenem hozzá.
Azt hittem, valami nagyon brutál pasztát találok alatta, de mint kiderült egy nagyon vékonyan felvitt ragasztóféleség lehetett, ami még így 3-év után sem keményedett, gumiszerüsödött meg (na ilyen kéne nekem), megőrízte eredeti állagát (áttetsző/kicsit rózsaszínes/homogén és elég nyúlékony/folyékony), plussz a hővezetőképességét is!FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!
-
Tuvok
csendes tag
Nos helló midnenkinek! Egy havrom most vett valami Thermaltake memóriahűtő kitet amiben van grafkártya borda és memória hűtő is de nem ez a lényeg, hanem hogy a megmaradt ragasztót nekem adta így fel tudtam tenni a házilag gyártott bordáimat a ragasztót áttanulmányoztam és leírnám a tapasztalataimat.
adttak a kithez ragasztócsíkokat kb olyan széles volt mint a normál cellux és mindkét oldala ragadós volt nagyon ragadt mert sehogy nem tudtam úgy feltenni hogy ne ragadjon az újjamhoz viszont a csík alig volt vastagabb a fóliánál.
Arra gondoltam hogy nem lenne -e jó ha vennék mindkét oldalával ragadós celluxot rákevernék egy kis szilikon pasztát és esetleg még egy kis ragasztót. Tényleg elég erős az a ragacs ami a celluxon van? Vagy esetleg tudtok olyan vékony müanyagot mondani amit be lehetne ragasztózni(na jó FBS -ezni) -
Tuvok
csendes tag
Nos helló midnenkinek! Egy havrom most vett valami Thermaltake memóriahűtő kitet amiben van grafkártya borda és memória hűtő is de nem ez a lényeg, hanem hogy a megmaradt ragasztót nekem adta így fel tudtam tenni a házilag gyártott bordáimat a ragasztót áttanulmányoztam és leírnám a tapasztalataimat.
adttak a kithez ragasztócsíkokat kb olyan széles volt mint a normál cellux és mindkét oldala ragadós volt nagyon ragadt mert sehogy nem tudtam úgy feltenni hogy ne ragadjon az újjamhoz viszont a csík alig volt vastagabb a fóliánál.
Arra gondoltam hogy nem lenne -e jó ha vennék mindkét oldalával ragadós celluxot rákevernék egy kis szilikon pasztát és esetleg még egy kis ragasztót. Tényleg elég erős az a ragacs ami a celluxon van? Vagy esetleg tudtok olyan vékony müanyagot mondani amit be lehetne ragasztózni(na jó FBS -ezni) -
Tuvok
csendes tag
Toness
őstag
Nem nyitok új topicot, szóval ide írom.
A gpu-ra rá van ragasztva egy borda, hogyan tudom leszedni róla? Alányúlni nem tudok semmivel szóval valami más megoldás kéne.'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair
-
zLegolas
őstag
Én így csinálom:
http://users/freestart.hu/zlegolas
A barkács/VGa tuning/Bordák ragasztása környékén érdemes keresgélni...Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
stgellert
aktív tag
Sajna kissé homályosan, de belelocsogok, valaki hőátadó ragasztót keresett, a Mester u.-ban, ha elindulsz a Ferenc krt. felől, a 2. sarkon az ABC mellett balra befordulva van egy picike bolt, ami az égvilágon minden ragacsot forgalmaz (én fényképezőgép javításhoz vettem ott ilyen fémpaszta miafenét, asszem 2500 ft körül volt a drágábbik). Na ennek a izének az adatlapján a tökéletes hő és áramvezetés van megemlítve.
-
addikt
Üdv
Én elsőször is ajánlanám a keresőt itt a PH-n.
Amúgy a Kékhalban lehet kapni ilyen 2 oldalas hővezető ragasztót, én ezzel raktam fel az Nforce-ra a zalmann passzív hűtéseket (északi, déli híd), és a GF4Ti-re a memóhűtéseket amiket barkácsoltam. 4-5 db lap (kb. 2x2 cm) 5-600 Ft. De asszem van nekik ez a 2 komponensű ragacsuk is.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
OC
őstag
Hali!
Tts-nek is vanhővezető ragasztója.
Bővebben: link
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LG V30 - vezércsel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest