Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
martillo
tag
Sziasztok,
OBD-II adapter okozhat gondot, ha folyamatosan csatlakoztatva van a kocsihoz? Beszereztem egyet es kerdes, hogy maradhat-e allandora, vagy inkabb csk idoszakosan?
Ajanlott alkalmazas esetleg hozza? -
martillo
tag
válasz Bullitz #58399 üzenetére
Nekem (is) 8gen Civic Sedan van, Made in Turkey... (1.8 benzin, 2010)
2 eve vettem, elso tulajtol, 235k km-el. Bar a szervizfuzet tele volt pecsetelve a markaszerviz csak a gari ido alatti dolgokat tudta megerositeni, ergo utana vki telenyomta neki... A lenyegen nem valtoztat, mert nagyon jol karban volt tartva a kocsi, a 240-es szervizen kivul szinte semmit nem kellett rakolteni es azota belement 45k gond nelkul. Szerintem ne a km-t keresd...Mas Hondaval nincs osszehasonlitasi alapom, de en szemely szerint elegedett vagyok vele, szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
Bp-en visszahivasos legzsakpatron cserere melyik szervizt javasoljatok? Korabban a Honda Royal-ba vittem egyszer (xiii) de az mar tavoli, de ha nincs mas alternativa megoldom most is.
Esetleg Honda Szabo, xvi kerben? Ismeri oket vki? -
martillo
tag
Pont ezt a kettot kerdeztem ma en is, nekem a gyarit javasolta akitol kerdeztem, de minimum elore a gyari szett. En nem vagyok szakerto, akit kerdeztem szamomra az, igy elhiszem amit mondott.
Szerk
@dugynok-nek valaszolva...[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
Sziasztok,
8 gen Civic Sedanba milyen bevalt mobiltartot hasznalnak a tulajok? Megadta magat az eddigi es nem tudok szerezni belole... Amiket meg eddig probaltam, azok nem igazan valtak be.Thx
-
martillo
tag
válasz Hondacco #57087 üzenetére
Koszi a tippeket, ezekre tudok valaszolni a mai nap utan:
- ami hutoviz csovet megfogtam, azt kb egy ujjpercnyit ossze tudtam nyomni
- szerintem nem jon ki fagyallo a kipufogon, igazabol semmi. Folyna, csopogne
- Mivel nagyon el van dugva a kiegyenlito, amennyire lattam, nem bugyborekol.
- olajbetolto nem habos, nivo tiszta, szombaton volt olaj utantoltes, szoval ez biztos info.Telefonon elertem Toth Imit aki azt mondta, hogy a hutonel lenyeges, hogy van-e, illetve mennyi fagyallo van hideg motornal, mondjuk reggel, a kiegyenlitot pedig toltsem vissza nyugodtan. Ezuton is koszonom neki a tavsegitseget! Viszont megneztem a hutonel, de nincs viszonyitasi alapom... Vki esetleg reggel megnezne es lone rola egy fotot, hogy tudjak mihez viszonyitani!?
Koszonom mindenkinek a sok tippet, otletet, tanacsot!
-
martillo
tag
válasz BlacKSouL #57081 üzenetére
Szivargas nyonatenem talaltam, auto alatt sem lattam foltot, de majd rakok ala papirt is. Kipufogo szerintem nem fustol, de nincs tapasztalatom amihez viszonyithatnek. A befuvast elinditva mintha ereznek valamit, de nem tudom placebo-e mert pl az ablakmosot erosebben erzem mikor hasznalom.
Biztos ami biztos alapon azert mielobb megnezetem, olyannal aki ert is hozza. -
martillo
tag
válasz BlacKSouL #57065 üzenetére
Az az igazsag, hogy kb egy ujjnyi van a kiegyenlito tartaly aljan (hidegen)... Szoval szerintem 3-5dl kellene bele.
Az az oszinteseg, hogy ezt eddig nem nezegettem rendszeresen, tegnap vettem eszre a hianyt es kicsit megijesztett, viszont videken vagyunk igy kb tescoba tudok korulnezni. Ha csak ideiglenesen is, de vmivel fel akarom tolteni a hazautra.
Amugy mennyu termeszetes fogyasa van a fagyallonak, ha van egyaltalan termeszetes fogyasa?Koszi az eddigi valaszokat is mindenkinek.
-
martillo
tag
Fagyallora van vmi ajnlasotok ha gyarit nem tudok per pillanat beszerezni?
Vagy kerulendo marka?A szin mennyire szamit utntoltesnel, mehet mas szinu is bele?
-
martillo
tag
Sziasztok,
8gen civic sedanba kellene hutofolyadekot potolnom. Kerdes, hogy milyen tipusu folyadek kellene bele es az utantoltes folyamata hogy tortenik, milyen buktatok lehetnek?
Koszi minden tanacsot! -
martillo
tag
8gen Sedan Civic-ben kiegett a jobb oldali Xenon...
Ki tudom cserelni magamnak, vagy szaki kell ehhez? Esetleg vmi leiras, video van ajanlott? Youtobe-on nezegettem de mind mashogy csinalja, melyik a jo modszer? -
martillo
tag
Ha mar mindenki olajat cserel, kerdezek en is, mert aktualis.
Elozo olajcserekor 5L-es 0w30 Motul-t vettem, amibol maradt, 1+ Liter. Ha most is ugyanez a marka, tipus megy bele, akkor felhasznalhatom a maradekot is, vagy romlik az allasaban cirka fel ev alatt? -
martillo
tag
Sziasztok,
Bihari Janos nev ismeros valakinek, mint Honda specifikus szerelo? Egy FB csoportban olvastam a nevet, mint Pest kornyeki/kozeli szerelo, de ezen kivul semmit nem talaltam, hogy hol lenne helyileg vagy barmi elerhetoseg. Privatban is johet, ha valakit tud barmi infoval szolgalni.Koszonom
-
martillo
tag
Lehet ostoba kerdes, de vajon megoldhato hogy sedan civic tetejere tetosint szereljenek utolag, szakszeruen?
Ha igen, akkor van erre ajanlott szakember? -
martillo
tag
válasz Carvus #55796 üzenetére
Szinten 8gen civic, 2011-es forgalomba helyezesu, '17-ben kerult hozzam mar Banner akksival...
Fek temaban, en nyaron voltam Iminel, O azt mondta, hogy teljes meggyozodessel a gyari tarcsa es betet elore, hatra gyari betet es lehet jo minosegu nem gyari tarcsa oda.Termeszetesen mast is beszerel, ha akarom, de O ebben hisz. En meg szerintem neki es igy fogom csereltetni ho vegen, esetleg oktober elejen/kozepen, ahogy idopontot is kapok majd
-
martillo
tag
válasz Jaffa75 #55518 üzenetére
Nekem anno nem kiadtak, csak leellenoriztek, hogy mi egyezik a szerviz fuzettel es megmondtak mi az elteres. De csak azt lattak, ami markaszervizes bejegyzes. Szerintem kereskedesenkent valtozik, de az, hogy a nevre irt kocsirol nem adnak tajekoztatast, az szerintem kritikan aluli, ha igy tesznek.
-
martillo
tag
válasz BlacKSouL #54986 üzenetére
Mi egy babakocsival most meg szenvedunk, de mozeskosarral. Itthon meg nem kellett hagyni semmit helyszuke miatt, de altalaban az anyosules is tele van. De ahogy no a gyerek, ugy lesz kevesebb cucc is, meg esernyo babakocsi... :-) De en biztos, hogy veszek tetocsomagtartot es boxot majd, nem szeretnem lecserelni ha jon a masodik.
Illetve az enyem mutatja, hogy mikor kellene le/fel valtani szerinte, de ha azt kovetnem, akkor nagyon nyugger tempo lenne. 2010-es az enyem, amiben mar van ilyen. -
martillo
tag
válasz martillo #54766 üzenetére
Azt a valaszt kaptam, hogy Zimmermann nem elerheto az en kocsimhoz. Azt mondjuk nem mondtak hogy ez pontosan mit jelent, hogy naluk nem elerheto vagy egyaltalan, de gondolom az nem realis, hogy egyaltalan. Nah mindegy, esetleg mashol is megprobalom.
Viszont amit javasoltak, hogy Meyle PD (Platinum Disc) tarcsa es TRW betet hozza. Ez most megint egy uj marka nekem, ismeri valaki?
-
martillo
tag
Sziasztok,
8gen Civic Sedanra TRW fekszett (betet, tarcsa) mennyire ajanlott, nem ajanlott marka?
Hasznal vki TRW szettet?Thx
-
martillo
tag
válasz hülyegyerek #54218 üzenetére
Lehet ellene barhogyan vedekezni vagy torvenyszeruen romlik?
-
martillo
tag
Korabban irtam, hogy kuzdok en is a fekbeallos problemaval, miota sokat all a kocsi. A femes hang nem akar szunni, autoszerelo szerint a fek meg nem cseres csak rozsdal... De egyaltalan nem akarna szunni a hang
Mar mar gondolkodtam Toth Imit felkeresni ezzel, valahogy jobban megnyugtat amit O mond.Koztes megoldaskent gondoltam arra, higy Wurth-os fektisztitoval befujnek a tarcsanak es betetnek a felnin keresztul indulas elott par perccel, hatha az segit tisztulni es megszunik a hang. Ez mennyire hulyeseg
-
martillo
tag
En pont ezzel a trioval kiserleteztem/kiserletezem.
1.8 benzin, 230.000-270.000 km kozott mar nalam voltak olajcserek.Elso alkalommal Toth Imi castrol 0w30-at hasznalt, utana ketszer en is (240 es 250-nel). Mindharom esetben ra kellett toltenem 7-8000 korul a megmaradt 3 deci olajat (ossz 4 liter ment bele) es olajcserekor valamivel fele alatt volt a nivo.
Utana Mobil1 5w30-at tudtam jo aron, mivel Castrolt nem tudtam gyorsan beszerezni. Mar 5000nel toltenem kelletz utana es osszeseb 4,5 litert ontottem vegul bele es eppen a nivo aljan volt a szint cserekor. Bar ebben a 10.000-ben volt a legtobb palyazas es a leghidegebb teli idoszakra esett.
Most Motul EcoNergy 0w30 ment bele, pont az olajfogyas miatt. 1000 km van a csere ota, meg nem ellenoriztem szintet, 2.5-5-6-7-8-9-10 ezrenkent szoktam, de megnezem szivesen bar Te pont ezt az olajat ismered legjobban, ahogy olvasom. -
martillo
tag
Koszi a valaszt mindenkinek!
Jelenleg egy gyerkoc van, a masodikat mar nem szeretnenk a sedan-nal egy idoben, mert most is meg vagyunk love hely ugyileg.Milyen babakocsi?
Optimalis esetben az UFO-ba egy esernyo babakocsit es egy "anyahajot" kellene majd begyurni eleinte, aztan nyilvan csokkenne a merete a nagyobbnak.De lenyeg a lenyeg, hogy nem elveszett otlet egy UFO-ba ket picivel beulni.
Ha eljon az ido, akkor nyilvan teszunk azert probakat vasarlas elott.Koszonom mindenkinek!
-
martillo
tag
8. generacios UFO Civic csaladi autonak mennyire bakloves?
4 fo, 2 felnott+ 2 kisgyerek, az egyik meg babakocsival kivitelezheto vajon vagy erre mar nagyobb auto kell?
Vki hasonlo felellasban? Sajnos a Sedan egyertelmuen 1 gyerekes utazasra eleg csak a csomagtarto miatt... -
martillo
tag
válasz BlacKSouL #53276 üzenetére
Takarekos, de ezt mar tudjuk Rolad!
En olajcserek kozott szoktam fogyit nezni, ami nekem szinten 9000 km, csak 2-2,5 honap alatt.Ha mar olajcsere, nem tudod veletelenul biztosra, hogy nalad a nivo palca also es felso pontja kozott mennyi az olaj mennyiseg
Ha minden jol alakul, akkor a heten nalam is meglesz az olajcsere az alabbi osszeallitassal vegul, amihez sokat segitettetek itt. Akkor lesz nekem is hivatalos adat, bar nekem ~1 literrel feletted lesz.
Mahle olajszuro, Filtron leg es pollenszuro, Motul 0w30 eco'nergy 8100[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
Sziasztok,
4-5 nap allas utan (miota megvan a kocsi ennyit nem allt egyhuzamban) ugy indult a kocsi, mintha oda lett volna szogelve, ugy beallt a fek. Ha jol emlekszem mar irtatok korabban hasonlo tapasztalatokat, de most nem talaltam azokat a hozzaszolasokat...
Jelentkezett nekem is utana az a femes hang, viszont nem mult el a hang durvan 30km utan sem, ha fekeztem. Sot, ha olyan helyen mentem, hogy pl szalagkorlat vagy hanggatlo fal visszaverte a hangot, akkor femes ciripeles hallatszott.
Normalis ez ennyi allas utan, vagy nezessem meg?
Ha nezessem, akkor mit, a fekeket? Fekero vesztest nem tapasztaltam.Koszi
-
martillo
tag
válasz Aladdin #53083 üzenetére
Nalam is erdekesen jelez.
8 gen Civic sedannak elvileg 50literes a tankja es 10 liternel gyullad a lampa. Ez a gyakorlatban nalam 550 km utan gyullad en 650 koruk szoktam tankolni es meg 45nel tobb nem ment bele.
Annyira nem vagyok kivancsi, hogy kiserletezgessek, de nehez a muszerre alapozni, ha kigyullad a lampa, a jelzo lemegy padlora es akkor meg van 5 liter meg tutira kb. -
martillo
tag
válasz martillo #52751 üzenetére
Keresgeltem arakat a ket olajhoz.
Mondjuk nekem csak most derult ki, hogy Sustinabol csak 5W30-as olaj van 0W30 nincs, tipus amit eddig hasznaltam. (Castrol Edge ketszer illetve utoljara Mobil1).Motul 8100 0W30 => ~13.900HUF/4 liter
Eneos Sustina 5W30 => ~12.500HUF/4 liter aron tudnek beszerezni a kozelben.Mivel a difi elhanaygolhato arban igy a kerdes csak az marad, hogy a ketto kozul melyik felelne meg nekem illetve a gepmnek jobban.
8g Sedan Civic, ~260.000 km, 9-10.000-kent cserelem az olajat, napi 2x25km -es tavok altalaban, illetve havi egy hosszabb ut, jellemzoen palyan. A napi 2x25 km: kb 6-10km M0, mikor hogy maradek BP-en belul, nyilvan viszonylag nagy forgalomban mivel a standard munkaidos tomeggel megyek.Eddig a castrol 0w30-bol a 4 litert beontve ~9000 km utan a nivopalca aljan volt az olajszint, szoval szerintem durvan 1liter koruli a fogyas 9-10.000 km-en (deci/ezer). Remelem ez a fogyas meg nem veszes es ha lehet szeretnem megorizni a jelenlegi allapotot.
Olajszurot szerintem berendelem a gyarit, a tobbi szuro pedig jo esellyel Filtron lesz, aktiv szenes pollenszurovel.
Koszi minden segitseget, tanacsot!
-
martillo
tag
válasz tboldi #52748 üzenetére
Koszi, nyilvan nem ugy ertettem, hogy a Motul bestbuy, hanem mi a jo ar a Motul olajert, mert gyors kereses utan vagy 2000 ft difi volt literenkent es nem tudtam hogy az olcsobbra le kell e csapni vagy elerheto azert maskor is.
Mindenki masnak is koszi, akkor marad a Motul es Eneos a kepben es dobt az ar es az elerhetoseg. Illetve meg azert probalok olvasgatni roluk.
Orok hala!
-
martillo
tag
Sziasztok,
Lassan megint olajcsere jon, mar agyalok mibol mit vegyek
0W30-as olaj lesz szerintem (8gen Sedan civic, ~260k km), de ebbol mit javasoltok markat?
Van elkepzelesem nekem is, de kivancsi lennek az ajanlasokrta anelkul, hogy elvinnem az iranyt a sajat otletem iranyaba.Leg- es pollenszurobol Filtron-t gondoltam, ehhez esetleg ellenvetes, jobb javaslat, nyilvan ar/ertek aranyban.
Olajszurot gyarit talaltam 2800-ert, itt, ismeri valaki, lehet innen rendelni nyugodtan? Esetleg jobb aron gyarit tud valaki, vagy jobb ar/ertek aranyt mas markaval?
Olajleereszto csavart es alatetet honnan erdemes rendelni?
Illetve szoktatok emlegetni egy bizonyos Lacit itt a forumon, aki tud segiteni a beszerzesben.
O pontosan kicsoda, hogyan es ki keresheti ilyen keresekkel Milyen forrasbol dolgozik, jobb arakat tud kinalni?Koszi elore is, ha segitetek!!!
M -
martillo
tag
válasz Bjorngolf #52199 üzenetére
Tipushibak
Ha nem is minden, de kiindulasnak jo. -
-
martillo
tag
válasz yodamester10 #52074 üzenetére
Az OBD tipusat es hogy hol illetve mennyiert sikerult beszerezni azt megkerdezhetem?
Szeretnek en is, csak a kinais topicban irtak, hogy sokat megfogtak szerzoi jog miatt talan... -
martillo
tag
Az elsonel lemaradt a "k", szoval 25.000 az a 25, de utana mar stimmel.
Szerintem azert sokat elmond a BP belvaros is, ha figyelembe veszed, hogy irtam, hogy munkaba jaras...Nyilvan lehetne fixen ejjelior, aki mindig a nagy forgalommal ellentetesen jar, de en is a nagy tobbsegbe tartozom, aki a csucsban kozlekedik.
Nyilvan a pillanatnyi ertekek magasak, ezert is irtam, hogy az atlagom 25.000km-re es hogy ez alapjan BS videki utakon valo kozlekedesevel siman lehet realis a hiresen alacsony fogyasztasa, szerintem nem ordogtol valo. -
martillo
tag
válasz BlacKSouL #51854 üzenetére
Szerintem teljesen realis ez a fogyasztas.
Nekem szinten 2010-es 1.8 Sedannal az elmult 25km-re a valos (!) fogyasztasom 6,8l. (computer szerint nalam is ~0,5l a difi lefele).Es nekem ebben a 25k km-ben van minden, napi 20km munkaba jaras ami 6-8km M0/M3 bevezeto tobbi BP belváros, dunantuli palyazas szulokhoz/anyosekhoz (Nagykanizsa es Papa Gyoron keresztul) vmint az orszagon belul valtozo helyek meccsek miatt.
Es szinten kimagaslo eredmeny nalam is, hogy szeptemberben BP-Kisvarda-BP vonalat megjarva, szuleim WagonR-jet kovetve 115-os tempomattal palyan, mashol megengedett sebesseg hataron autozva muszer szerint 5,4 valos 5,9.
-
martillo
tag
válasz yodamester10 #51795 üzenetére
Talaltam par gyufafejnyi lepattogzott fenyezest en is a kocsin, amik rozsdasak...
Ezzel javithatom en is azokat vajon?Ajto belso iven, motorhazteto elen, ilyen helyeken lattam osszesen 4-5 db-ot.
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz yodamester10 #51635 üzenetére
Nekem ma lett kerek.
8 honap es 25 ezer km kozosen es nem bantam meg! -
martillo
tag
válasz BlacKSouL #51618 üzenetére
Elkezdtem en is hosszabb tavokat merni, azaz olajcserek kozott. Igy legalabb azt is tudom mikor aktualis.
Nekem most ~4000 km utan 6.4-en all, de nekem ugyebar aglomeracio-BP-aglomeracio a fo utvonal, szoval elegedett vagyok.Bar ez fel litert csal kb a valoshoz, de meg akkor is jo, ha azt nezem, hogy az elozo kocsim, egy 1000 ccm-es WV ugyanezen korulmenyek kozott 6,2-6,7 valost produkalt.
-
martillo
tag
válasz yodamester10 #51247 üzenetére
Koszi a linket!
Bar az estemnek odavertel, nem ilyen szamokra szamitottam... Aztamindensegit! -
martillo
tag
Ugy nez ki cseres lesz a xenon a kocsin...
Tudtok javasolni jol bevallt tipust es beszerzesi helyet? Korabban nem volt xenon-os kocsim.
8gen Sedan Civic-be kellene.Danke
-
martillo
tag
Az utobbi napokban eszrevettem hogy idonkent elkezd vibralni a fenyszorom.
Fekezesker, illetve mikor kapcsol a ventillator.
Veget jarna az akksi? -
martillo
tag
A 8 gen Sedanban, gyari radion van valahol aux csati?
-
martillo
tag
Ilyen van nekem is, a funkciot valoban jol ellatja.
A gondom az, hogy nem tudom hova tenni, miutan levettem
A kocsiba nem akarom rakni, mert ott enged ki, akkor valami valahol vizes lesz... Ha kint hagyom, akkor estere, mikor ujra kellene, a tartos hidegben kemeny marad/lesz.
Nekem ez egy ordogi kor... -
martillo
tag
OFF topic, de nemregiben itt is erintettetek az ablakmoso temat es spec topicot nem talaltam hozza...
Szoval,
Nyari szelvedo mosot elobb kinyomni es ures tartalyba a telit, vagy lehet keverni is, raonthetem a nyarira?[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz BlacKSouL #50896 üzenetére
Koszi!
Egeszen konkretan az en kerdesem az lenne, hogy adott a nyari alufelni 16-os.
Most vettem egy ilyen 15-os lemez felni szettet hasznaltan.Kell-e vennem/szereznem uj anyakat, vagy jok lesznek amik vannak most.
Mivel szombaton lesz cserelve Papan a felni felek, hogy az ottani gumisnal nem all halomba csavar, ha masik kellene.Ha csak kilog, az nem gond, akarok en is ra disztarcsat is hamarosan.
-
martillo
tag
válasz szabonagyur #50500 üzenetére
Erre vegul sikerult konkret valaszt talalni valahol?
Ugyanebben a ketelyben vagyok...[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
Megerkezett a teligumi
DUNLOP SP WinterResponse 2 195/65 R15Szombaton fel is kerulnek a teli pacskerok es johet ho, fagy
-
martillo
tag
válasz demars #50710 üzenetére
Gyors lekaptunk egy hatso es egy elso kereket, felprobalni a 15-ost.
Hatul nagyon sima, nem kerdes hogy oda jo. Elolre is felment, gond nelkul lehetett forgatni is.Az teny, hogy elol a feknyereg es felni kozott kb 1cm a tavolsag, de hozza nem er, az nem is kerdes.
A kerdesem az, hogy ez a kis tavolsag okozhat-e gondot? Bar szerintem nem kellene, hiszen a tavolsag nem valtozik, allando lesz, csak kicsi.
Csinaltam videot is ahogy forognak a felnik, ha vkit erdekel vhogy felvarazsolom azokat is, de most telorol irtam.
-
martillo
tag
válasz BigBlackDog #50707 üzenetére
Qru altal javasolt oldal szerint jo a 15-os is.
Kicsit izgulok, mert ma delutan megvettem.Ha holnap lesz idom, akkor raprobalom az "ures" felnit, hogy jo-e.
Majd beszamolok az eredmenyrol.De ha vki tudja a valaszt, akkor ne hagyjon jatszadozni, ossza meg :-)
-
martillo
tag
válasz BigBlackDog #50701 üzenetére
Nagyon remélem, de hamarosan kiderül.
-
martillo
tag
8gen Civic Sedanhoz milyen sebesseg indexu gumi ajanlott telire?
195/65/R15 meretben?Amugy a Dunlop Winter Response2-vel van vkinek tapasztalat?
Azt neztem ki telire...[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz BlacKSouL #50651 üzenetére
Koszonom szepen a tanacsokat!
Akkor most futok egy kort ezzel az olajjal.A reggeli szabadteri indulasra eddig azt alkalmaztam, hogy addig jart helyben a kocsi, amig 1000-re beallt a fordulat, azutan indultam. Ez mostanaban 1-1.5 perc, utana meg a kimelo 2000-2500-as fordulat az elso 10km-en, amibol kb 8-8.5 az M0. Ha onnan lejottem, akkor mar a forgalomnak megfeleloen, ha kell akkor dinamikusan is akar.
Koszonom meg egyszer!
-
martillo
tag
@BlacKSouL, olajtanacs kellene, eleg roviden is
Eddig 0W30 Castrol Edge ment a kocsimba, ~10k km-en durvan 1L-t csipegetett el.Most auto alkatreszes haver tudott olcson Mobil1 0W40-et.
Szurok + 5L Mobil1 olaj => 17k, nekem elfogadhato ar ez.Kerdesem roviden, hogy mehet-e ez vagy inkabb cserljem be nala 0w30-ra?
A kocsiban ~255k km van, napi 2x20-25km szabad eg alol inditva a tavja. Ebbol mondjuk egy 10-es az M0-n ahol komotos tempoban melegitem be a gepet, 100-110km/h a max ott, 2300-2500-as fordulat korul minden fokozatban.Velemeny? Jo lesz nekem ez az akcios olaj?
Koszonom! -
martillo
tag
-
martillo
tag
válasz BlacKSouL #50530 üzenetére
Es ez alatt a 6 honap alatt mennyi km kerult bele?
Nekem is sotetedik a Castrol 0W30 es also harmadnal van ~ 6500-700 km utan, ilyenkor toltom ra a maradek 3 decit a kannabol es ugy elvan 10k-ig.Vajon a Mobil1 w30/w40 is hasonlo tapasztalat lenne vagy ennyivel jobb lenne a Mobil1?
-
martillo
tag
"martillo: 80k? Annyit nem ér szvsz..."
Figyelembe veve, hogy csillaggarazs van es minden nap hasznalom a kocsit 2x30km-re?
Nem hozza vissza a befektetett penzt hosszu tavon a teli reggeleg soran?Amugy az hogy a hutofolyadekot melegiti is valodi segitseg, vagy ezzel kb mennyit nyerhetek, ha nem az olajat melegiti?
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz Jaffa75 #50371 üzenetére
Koszi, ez eleg reszletes magyarazat volt!
Bar a refis dolgot en se tudom hova tenni...Ezzel kapcsolatban meg valami:
"- és ami az egyik legfontosabb: a vízhőfok nem egyenlő az olaj hőmérsékletével... (hiába "üzemmeleg" a víz szerint, nem áll készen a vas, hogy magasabb fordulaton használd)"Kertem arajanlatot DEFA futes beepitesre es ott azt irtak, hogy nekem (1.8 Sedan 8gen): "Az Ön járművébe, hűtőfolyadék melegítő megoldást ajánl a gyártó."
Akkor ezzel sem leszek elorebb, vagy ez a megoldas is meger 80.000-t???
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz BlacKSouL #50262 üzenetére
"Ha még a vezetési stílust is finomítja (hidegen nincs padlógáz és túl magas/alacsony fordulat sem, nem melegít egy helyben 1-2 percnél tovább, de nem is az önindítóval indul azonnal 1-esben) akkor sokat már nem tud többet hozzátenni."
Lehet ide par kerdes meg???
- mi az a tul magas es alacsony fordulat?
- miert nem melegit egy helyben 1-2 percnel tovabb? => en eddig abban a tudatban voltam, hogy a hideg motort legalabb 5 percig erdemes jaratni indulas elott, de inkabb tobb... Ez teves ezek szerint???[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
8gen Civic Sedan-on hasznal vki tetosint/tetoboxot?
Ha igen milyet? Vagy mire figyeljek ha venni szeretnek? Vagy ez a tetosin vmi "unisex" dolog?Pl ami most van a LIDL-ben az is jo nekem?
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
válasz zsole84 #50087 üzenetére
Nekem a heten eddig csak varos volt vele, hetvegen tankoltam igy tiszta a meres, BC szerint 7.2 jelenleg.
A szokasos hasznalat mellett, ami fele varos fele M0, 6.2-6.5 szokott lenni. Videken, anyoseknel vagy otthon 5.9-6.
Szerintem lehet vmi abban, hogy ez egy koztes celra szant auto... -
martillo
tag
Koszi, foleg a parametereket.
Igy nem kell kiszednem a potkereket, hogy megnezzemVan azert meg idom, de nem akarom a vegere hagyni, foleg hogy gumi is kell majd...
Jo lenne kifogni olyan szettet amire csak gumma kell majd es mehetek is a nagyvilagba 😀demars neked is koszi a tippet, ha mas nem lesz B tervnek meg bevalhat.
[ Szerkesztve ]
-
martillo
tag
Lassan itt az ideje, hogy a teli futasra keszuljek, de se gumi se felni eddig...
8gen Civic sedanra milyen parameteru felnit tesztek telre? A nyari szett 16-os alun van, szeretnek a telinek egy csere szettet, kerdes hogy milyet.
Illetve hol talalhatok Honda lemez/acel felnit hasznaltan? Jofogason neztem, de ott nem jott sok szembe...
Koszi minden tanacsot elore is. -
martillo
tag
válasz BlacKSouL #49793 üzenetére
Neked allandoan be van kapcsolva a temponat funkcio?
Nem emlekszem olyan kepre, amin ne vilagotott volna a cruise nalad.... Mindenhol hasznalod?Nekem BC szerint a fogyim 5,8-6,2 rendszerint, 50%-50% M0 es BP belvaros.
Erre jon a valosag 0,3-0,5L-es korrekcioja. A valos fogyi statja nalam legjobb 6,2 es legrosszabb 7,1 es ez lefed minden verziot. Volt itt egyedul bekesen, 4 utassal palyan sietve klimaval, minden... -
martillo
tag
válasz Jaffa75 #49773 üzenetére
Csatlakozom, szinten Sedannal, 2010-es, mai oraallas 250.000 km.
Epp megjottem a muszakirol, ahol nagyon dicsertek, milyen jo allapotu az auto.En eddig nem tapasztalatam semmi problemat vele, fel eve van nalam es ~20.000km-t tettem bele ez alatt.
Szerintem nagyon jo auto, bar en kimondottan atlagos sofor vagyok, nem tiprom neki, de nem is vagyok nagyapo... -
martillo
tag
Sziasztok,
Muszaki vizsga kerdese...
Honapon belul van az ervenyessegem, lassan kellene vinnem az autot.
Szerelo atnezte egy honapja elozetesen mikor olajat csereltunk, azt mondta, minden rendben, nem lehet gond az autoval. (egy rendszamtabla vilagitas izzot kellett cserelnie)Ma megkeresett a Honda Royal, hogy latjak, hogy lejar a muszaki es vigyem hozzajuk.
Naluk ~26k a muszaki, mikozben a belvarosban talaltam olyat ami kozelebb is van es olcsobb is.
Szerintetek ad barmi plusszt a markaszerviz, vagy ad annyival kevesebbet a belvarosi lehetoseg, hogy ragaszkodjak a Honda Royal-hoz?Vagy Ti hova szoktatok vinni Pesten?
Koszonom,
M
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest