Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Total Commander
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz King Charles #56599 üzenetére
Hány km van elméletileg benne?
Az előzőeket annyiban egészíteném ki:
Váltási érzeten sokat javít a váltóolajcsere, csak Honda MTF3. 100-120k között már érdemes lehet lecserélni, hivatalosan 150k.
Motorolaj elvileg hivatalosan ACEA A1/B1 vagy A3/B3, de én ragaszkodnék az A1/B1-hez, ha nem elérhető(mert az A1/B1-et átmenetileg kivezették), akkor A5/B5. Az A3/B3-at meghagynám a francia-német-olasz autóknak. Illetve API SM, SN legyen, illetve ACEA minősítés nélkül még elfogadható lehet az ILSAC GF-5 szerinti, az leginkább az A5/B5-höz kellene hogy leginkább hasonlítson. 0W-20, 0W-30, 0W-40, 5W-30 mehet bele, 0W-20 lenne az ideális, félőseknek max. 0W30-at javasolnék. (Nekem R18A2 motorban 0W-20 van már harmadik éve, gyárilag is ilyen van benne)
Hűtővízre is gyári Honda Engine Coolant folyadékot javaslok (-36°C-ra van eleve beállítva). Ha ismeretlen hogy volt -e valaha cserélve és milyenre, akkor mindenképp, és akkor a következő 6-8 évig biztosan nem lesz vele gond.
Olajszűrő gyári Honda dobozos kb. 3800 Ft, de Purflux gyártja, ahol elérhető Purfluxként, 3000 alatt is kapható.
Benzinszűrő érdekes téma. Levegőszűrőt én mindig megrendelem a gyárit, esetleg még Mann-t tennék bele. Pollenszűrőből aktívszenest.
Otthoni olajszűrő cseréhez érdemes méretazonos olajszűrő-kulcsot beszerezni, mert elég hülyén mélyen ül, nehéz hozzáférni.
Ja, 120k környékén érdemes gyertyát is cserélni, iridiumos kell bele. Ha neked is R18A2 a motorkód ,akkor Denso SKJ20DR-M11S vagy NGK IZFR6K-11S
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
tboldi
nagyúr
1. Vezérlés láncos, nincs kimondott csereperiódusa. Ha hidegindításkor csörög, akkor kell cserélni, de elég ritka.
2. Erősen ajánlott váltóolajat cserélni, kizárólag a gyári MTF3-at szereti. 120k szokott lenni a periódus.
3. Tulajdonképpen mindegy, ha a motorra vonatkozó előírásokat teljesíti. Én Motul-párti vagyok, de igazából egyik nagyobb névvel sem lehet nagyon mellényúlni.
4. Hűtőfolyadékot érdemes, ha eddig nem volt, de a fékfolyadék cseréje 2 évente kötelező!
5. Én mindenből Mann-t szoktam venni. Benzinszűrőből esélyes, hogy csak gyárit fogsz kapni.
6. Fék: Zimmermann vagy Ate.[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
Váltó olajat érdemes lecserélni?
Igen. Úgy tudom 5 év vagy 120,000km van megadva, csak az eredetit szabad ebből bele rakni.Milyen motorolajat rakjak bele? Castrol, Motul, ... ?
Itt kedvelik a Motul Eco-nergy 0W-30. Nekem is ez van most a Jazzben, de következőben Mobil1 0W-20 rakok bele.A többi folyadékot? Hűtővíz, fékfolyadék érdemes vásárlás után lecserélni?
Fékfolyadékot két évente ha 2 vagy 3 százalék fölé megy a víz tartalma, ha jól tudom. Hűtővíz vagy fagyálló talán 5-6 év ott is az intervallum.Valamint milyen olaj, benzin, levegő, pollenszűrőt javasoltok hozzá?
Olajból Purflux, ez az eredeti ha jól tudom.Valamint apukaként lehet hogy a fékeket mindenképpen cserélném, abból melyiket ajánkátok?
Azt sem kell ha még jók.
Én pár napja mikrométereztem le őket. Keress vissza a hozzászolásaimra.
Fékből ATE az eredeti, ha jól tudom.Novum Forum Siculorum
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest