Aktív témák
-
intelfan
aktív tag
Igen de úgy még hamarabb fogyasztod el a korlátod. :)
Arról nem is beszélve hogy a sávszél mit sem ér ha nem tudod kihasználni.
768Kbit akkor jó ha nagy fájlokat akarsz letölteni a netről (korlátos), a weblapok nem nagyon fognak gyorsabban bejönni (szerver korlátosak ált.) egy netrádió is csak 32Kbit/sec körül fogyaszt, akkor meg mire fogod használni? -
intelfan
aktív tag
Még írtad az internet rádiót, ennek az adatforgalmát könnyű kiszámolni, attól függ hogy hány kilobites.
Asszem amit én hallgatok most az 32Kbit/sec-en nyomatja szal:
32Kbit/sec/8=4 kilobyte/sec*60*60=kb. 14Megabyte/óra
Tehát ha ezt a rádiót hallgatom mondjuk napi 4 órát akkor az 56Mbyte-ot fogyaszt. :) -
Internet TV-ről nem tudok, szerintem ahhoz a sávszélesség is kevés még ( nézhető minőséghez, persze ). A netes rádiók (ebből a szempontból!) kb. úgy működnek, mint az MP3 - adva van egy bitráta, azt felszorzod az időtartammal és megvan a forgalom. Háttérzenének 128kbps bőven elég, az pedig valóban kb.1MB/min - így Chellóval naponta max. hat óra fér bele, ha semmi mást nem csinálsz.
Van valami érv ADSL ellen, ami miatt a Chello egyáltalán felmerült? - Ja, már átom, sávszélesség... az egy darabig még úgysem jön be ( modemcserék, stb.) másrészt meg annál hamarabb lemerül a 15GB... :U
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
És miért nem fizetsz elő adsl-re? Ott nincs korlát, nem kell számolgatni, az 512/128-as szávszélességet meg ugyanúgy megkapod, mint chellóval. Egyébként én elég intenzív használat mellett még nem tudtam elérni a 15 GB-ot, legalábbis nem tudok róla, még nem korlátoztak le.
-
Szaki
tag
Ez erdekes kerdes, a zene halgatas es tv meg konferncia sokat ''zabalhat'' ha hasznalati idoben gondolkodunk ez egy percre vetitve elerheti a 10-100MB-ot tv es konferencia esten ha van kep. A zene eseten ez max 1MB-ra teheto.
ADSL vagy kabelnet kozott szerintem a kivant szolgaltatasi parametereket kene osszevetni. Ha nem lesznek letoltesek nagyobb alommanyokra gondolok, lehet hogy a kabelnet jobb megoldast jelent, egyszerusege miatt (nincs korbe mutogatas ha valami nem mukszik).
Aktív témák
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest