- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Windows 11
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
Én 384 ADSL-el első hónapban 26 GB-t töltöttem :) Ja, és ez csak az én gépem volt, aztán van még a házban pár a netmegosztás mögött (jó, azokra nem jött többtíz giga az biztos, de akkor is jött vmi :) )
-
nem olvastam végig, csak átfutottam pár hozzászólást, írta vki hogy intenzív használat mellett még nem érte el a chello 15 gb-ot..
Háát nem tudom neki, és nekem mi az intenzív használat, de nekem nem kell egy hét és már 10 gb körül vagyok:)
Amúgy az egyéni rekordom 20 gb körül volt egy hónapban, és egy hétig voltam lekorlátozva.. (és nagyon nem is sok mindent töltöttem:) -
aer
tag
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de újabb szavazat az adsl-re. A cselló egy trágya szar. Gyakran a széles sáv definíciója szerint 256kb-t sem tudja elérni. És ez a forgalomkorlátozás... Ennyi pénzért...
[Szerkesztve] -
-
intelfan
aktív tag
''(#327) divot válasza jerry311 (#325) üzenetére Válasz | Email | 2003-12-09 21:23:59
divot
(őstag) Pedig lenne hova fejlődni: :(
Chello +
Speedtest
0% .... 10% .... 20% .... 30% .... 40% .... 50% .... 60% .... 70% .... 80% .... 90% ....100%
--> Dateigrösse: 1000 KByte
80.98.92.78
Übertragungsdauer: 26 sec.
Bandbreite: ~307 Kbit/s'' -
freya
aktív tag
UPC-t kerüljétek olyan távolról, amennyiről csak lehet! Etikátlan, szerződésszegő, hamis számlákat kiállító cég, nulla ügyfélszolgálattal és rengeteg belső problémával, az ügyfelekről nem is beszélve.
ADSL lehet hogy lassabb (amit viszont stabilan hoz, nem úgy ahogy chello belassul néha) de korlátlan, nem kell számolgatnod (ergo nem is kell ilyen topicot indítani) korrektek, megbízhatóak, tartják magukat a szerződéshez és mégis csak egy Matáv áll mögötte, aminek már az ügyfélszolgálata sem hasonlítható semmi képpen a UPC-hez. -
Panther
HÁZIGAZDA
Próbáljátok ki az AnalogX NetStat Live-t. Ingyenes program, és jól müxik. Méri a bekapcsolás óta és az e hónapban letöltött bájtokat, grafikont is rajzol a fel és letöltési sebességekről. Konfigurálható, hogy melyik kártyát figyelje. Sarokban ül, automata indulás kérés szerint. Mi kell még? :) Ja, szépen villog ha megy az adat. :D
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
''Az upc egy csomószor nem működik, és a gyorsaságáról annyit, hogy beírod a címet, megnyomod a gombot, fél percig nem történik semmi...''
:DD:DD:DD
Gyorsan kipróbáltam, de nincs igazad. Ettől függetlenül, ha bárkit zavar a 15 GB nyugodtan használjon ADSL-t, azzal sincs semmi probléma. 12K-ért biztos talál. -
Soma01
veterán
fokukac!
Ha nem sikerül belőni a DU metert, (nekem jól megy) akkor ezzel is próbálkozhatsz [L]http://readerror.gmxhome.de/[/L] ez a NetMeter. -
fokukac
nagyúr
és még egy voks az adsl mellett.
Az upc egy csomószor nem működik, és a gyorsaságáról annyit, hogy beírod a címet, megnyomod a gombot, fél percig nem történik semmi, majd jó gyorsan lejön....
a letöltőprogramokat nem komálja
Sok ismerősöm szív vele, ha tudnának, ádsl-t használnának, de ott még nincs... (XIII. ker, optikai hálózat) -
fokukac
nagyúr
a du meter tényleg jó, de nem mér pontosan. Vagy csak a felmenő adatokat méri, vagy csak a lejövőt, én már két gépen nem tudtam normálisan belőni. persze lehet, hgoy csak nem szereti az olcsó meg integrált hálókártyákat...
Ja, és ez nem ingyenes, hanem 30 napos shareware, és mindig figyelmeztet, hogy már csak 28 napod van, hogy regisztráld... kurva idegesítő.
Majd a 30. napon közli, hogy hehe, ő már nem fog működni...
-------------------------------
Egyéként vannak ám normális, 128 KBit/s-es netrádiók is! 1 óra hallgatása kb. 60 mega. -
Bobojsza
aktív tag
Na jo kezd meggyozo lenni az adsl
bar en is ugy latom h sok a 15G
hat lassuk csak mi szol az upc mellett ???
UPC> most adnak 1 nyomtatot 24-e erteku nem rossz, olcsobb mint az adsl es ugyanazert az arert nagyobb savszelesseget kapsz... hat ennyi szol mellette
ami ellene: korlatos, nem biztos hogy szukseges nekem a nagy savszelesseg, de ugyanigy nem biztos h szukseges a 15G feletti resz sem.. -
intelfan
aktív tag
Igen de úgy még hamarabb fogyasztod el a korlátod. :)
Arról nem is beszélve hogy a sávszél mit sem ér ha nem tudod kihasználni.
768Kbit akkor jó ha nagy fájlokat akarsz letölteni a netről (korlátos), a weblapok nem nagyon fognak gyorsabban bejönni (szerver korlátosak ált.) egy netrádió is csak 32Kbit/sec körül fogyaszt, akkor meg mire fogod használni? -
intelfan
aktív tag
Még írtad az internet rádiót, ennek az adatforgalmát könnyű kiszámolni, attól függ hogy hány kilobites.
Asszem amit én hallgatok most az 32Kbit/sec-en nyomatja szal:
32Kbit/sec/8=4 kilobyte/sec*60*60=kb. 14Megabyte/óra
Tehát ha ezt a rádiót hallgatom mondjuk napi 4 órát akkor az 56Mbyte-ot fogyaszt. :) -
vtechun
veterán
én is az adsl-t preferálom, a 15 giga nem olyan sok...
-
Internet TV-ről nem tudok, szerintem ahhoz a sávszélesség is kevés még ( nézhető minőséghez, persze ). A netes rádiók (ebből a szempontból!) kb. úgy működnek, mint az MP3 - adva van egy bitráta, azt felszorzod az időtartammal és megvan a forgalom. Háttérzenének 128kbps bőven elég, az pedig valóban kb.1MB/min - így Chellóval naponta max. hat óra fér bele, ha semmi mást nem csinálsz.
Van valami érv ADSL ellen, ami miatt a Chello egyáltalán felmerült? - Ja, már átom, sávszélesség... az egy darabig még úgysem jön be ( modemcserék, stb.) másrészt meg annál hamarabb lemerül a 15GB... :U
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
És miért nem fizetsz elő adsl-re? Ott nincs korlát, nem kell számolgatni, az 512/128-as szávszélességet meg ugyanúgy megkapod, mint chellóval. Egyébként én elég intenzív használat mellett még nem tudtam elérni a 15 GB-ot, legalábbis nem tudok róla, még nem korlátoztak le.
-
Soma01
veterán
DU metert próbáltad már? www.dumeter.com
Vagy ha egy DU meter klónt szeretnél ami ráadásul ingyenes is akkor http://readerror.gmxhome.de
Ezek a progik napra 7re hónapra bontva is készítenek statisztikát. -
Szaki
tag
Ez erdekes kerdes, a zene halgatas es tv meg konferncia sokat ''zabalhat'' ha hasznalati idoben gondolkodunk ez egy percre vetitve elerheti a 10-100MB-ot tv es konferencia esten ha van kep. A zene eseten ez max 1MB-ra teheto.
ADSL vagy kabelnet kozott szerintem a kivant szolgaltatasi parametereket kene osszevetni. Ha nem lesznek letoltesek nagyobb alommanyokra gondolok, lehet hogy a kabelnet jobb megoldast jelent, egyszerusege miatt (nincs korbe mutogatas ha valami nem mukszik). -
Bobojsza
aktív tag
Na amibol a szamitast el kene vegeznem a kovetkezo:
melohelyen, csomagokat szamolnak, viszont nem tudom mi van mogotte, ez mennyi adatot jelent?
Otthon ha csak ug ym1 a masina, eddig ugye modem 50k-s sebesseggel, napi ugy 10megat szamolhatok
Na ez az eddigi szokasaimnak megfelelo internetezes
ez eddig szerintetek mennyi lenne, igen am, de
internet TV-van -e, es ha igen milyen, mekkora savszelesseg kell neki ?
internet radiok nagyon babak, de ugy 1 oranyi hallgatas mennyi adatforgalmat indukal ?
web konferencia, valoszinuleg napi par ora kep hang tovabbitas es fogadasra kene berendezkednem, ez mennyi forgalom.
Konkluzio?
Mennyi savszelesseg kell es eleg-e a Csello 15G-je
Koszi
Aktív témák
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- BMW topik
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest