Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
Régóta nézegetem a totyikot, de még nem posztoltam semmit.
Ezen szeretnék most változtatni.
Az ORION édesapám gépe. a hűtés olyannyira kevésre sikeredett, hogy nem rakhattuk bele az ide vásárolt Antec Phantomot, mert folyton süvöltött a vész-ventije...
Remélem tetszik...
U.I.: Ha van rá igény, lekapom azt a szörnyt, amiről most írok...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Kasza08: Tudom. Nagyon jót beszélgettünk. Sajnálom, hogy Hall-ra nem tudta befejezni a gépét.
jenei92: Talán vmelyik klubbra még össze lessz rakva. Egyelőre a fele abban a gépben van, amit legutóbbi klubon láttál. ORION-t összerakni pedig nem egy leányálom! Minimum 2 óra szenvedés. köszönhető a kábeleknek.
sNiP3rFun: Ne számítsatok nagy durranásra! A mostani inkább csak egy szörnyeteg, mint szép...
Köszönöm mindenkinek.
Ez az egyetlen, amiért megéri ezt csinálni.
Sajnos akkor (MTH-n) nagyon eltoltuk!
Nem tudom, tudok/tudunk-e még hasonló kaliberüt alkotni. Édesapámnak akkor nagyon elment a kedve az egésztől.
Persze szépen lassan jön-jön neki vissza...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdv again! Elkészültem a képekkel :
Bele
Fara
Csupaszon profilból
Itt koncentrálodnak a kábelrendezés hátrányai
Itt pedig a gép méretének hátrányai
ODD rögzítve
Burkolva hátulról
Maszk nélkül
Profilból
Profilból (zoom)
Légnyelő(k)
Mérlegelés...Elnézést a képek minőségéért, de a fényképezőm nem áll a helyzet magaslatán...
Pecc: Igen, annyit. Egy Sanken SI1125HD Hybrid-IC hajtja.
Kasza08:
Ezek szerint idén Novemberben lessz MTH...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
sNiP3rFun:
-Tudom. Mondtam, hogy ez nem szépségkirálynő...
-Hidd el! El kellett volna adni! (szerk: Idei HALL-on megpróbálkozunk a dologgal) És persze a munka se jött volna rosszul...
-Köszi. Remélem édesapám részéről is lessz komoly folytatás.
-Hát igen! Chieftec-ek már csak ilyen kiabálósak... Mind nagyon jó modalap!Pecc: D2-es.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nincs itthon X-Fi, úgyhogy még csak véleményt se tudok mondani.
Amit sok X-Fi tulaj irigyelt, azok a színes, világító csatik. Azt nagyon hiányolják az aranyozott kártyákról.
Bár én már vágom, hogy Mic-LineIn-Front-Rear-Center/Sub-Surround, de van akinek ez nehézséget okoz.ExtremeMusic-al nem egy árkategória, és nem is egy célközönségnek készültek. X-Fi-től a Fatality-s "Gamer"-jelzésűek a mérvadóak, mivel a Xonar-t is mint gamer termék árulják. Bár tech-spec alapján odaver ElitePro-nak is. Igazság szerint minden a támogatásról szól! ElitePro-ban megjelenés óta ott a 32MB X-RAM, ami azóta is arra vár, hogy a játékfejlesztők elkezdjék kihasználni...
Neten egyébként hemzsegnek az ASUS vs. Creative összehasonlító tesztek, mivel Creative-nak már évek óta nem volt kihívója, és hogy vki egyenesen a X-Fi szériát vegye célpontba, ez váratlanul érte akkoriban a "világot"...
Egyébként mostanában ki vagyok ábrándulva TDU-ból. FullDrive2:Hummer-t (aka UAZ 4x4 2) tolom...
mod: U.I.: Ha már X-Fi, akkor egy ilyet elfogadnék. Csak drága...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz jenei92 #5868 üzenetére
Persze változik.
Lehet, hogy menni fog egy új BIOS-sl, de /pillanat ez a bios még nem létezik. Ergó vagy megveszi barátunk a lapot és imádkozik, hogy valaha kijön a számára szükséges BIOS, vagy választ vmi mást a listából. Mert ugye fennáll a veszély, hogy az a bios sose érkezik meg. Hisz nem érdeke a deszkagyárnak, hogy jó legyen a régi deszka is az új procik alá...
Másrészről ezt az egész 45NM READY dolgot nem értem! Ha az alaplapon az FSB-t 100-600-ig, a feszt 1-1.6V-ig lehet állítani, és egy Q6600 vígan elszalad 3.6GHz-en (400FSB/1600PSB), akkor mi akadályozza a deszkát, hogy egy teljesen egyforma lábkiosztású procit meghajtson??
Na én erre vagyok kíváncsi!
Egyébként sejtem én, hogy mi az "igazság". Ez a "támogatja - nem támogatja" dolog csupán azt jelenti, hogy a BIOS-ban rögzítettek-e egy előre beállított gyári értéket a procihoz. Mint régen, mikor válogathattál a menüben! Vagy kiválasztottál egy a procidnak megfelelő beállítást, vagy rámentél, hogy User Define és belőtted kézzel. Viszont akkor mindent be kell lőnöd!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Barett 50cal #5859 üzenetére
Szerintem meg 9800GTX fölösleges. Várd meg G200-at, vagy HD4870 (?X2?)-t!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Barett 50cal #5877 üzenetére
Négymagos procikat nem sok mindek(ki) tudja kihasználni! én speciel igen, mer SketchUp-nak meg CAD-nak az kell(ene)!
szerk: Szerintem vegyél egy hasonló ársávban levő 8xxx-t meg vmi komolyabb hűtést oszt tépd meg a száját!
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #5879 üzenetére
Ahogy nézem a 3.17GHz-es 8500 a te választásod! Kétmagvasok teteje.
Mondjuk ha kötöd az ebet a 4 maghoz, akkor meg Q6700.
Bár én jelen helyzetben jobban ajánlom a 8500-ast! Kevesebb hőt termel, mint a négymagosok, ezért azonos hűtéssel jobban bírja a nyúzást!
(9800GTX-ből meg arra következtetek, hogy játékra kell a gép, nem renderelni meg tervezni... )
szvsz mire kijönnek a komolyan 4magra optimalizált gammák, addigra úgyis elavul ez a konfig.
Én kihúzom mostmár Nehalemig! Egy álom az a processzor!
Főleg a 8-lövetű. Ráadásul duplacsöves (Hyper-Threading 2.0)[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Barett 50cal #5888 üzenetére
Ha vetted volna a fáradtságot, hogy megnézd az általab beszúrt két link vmelyikét (#5865 #5867 látnád, hogy a 45NM-esek közül -egyelőre/már- csak a 4-magvasokat nem támogatja a lapod!
Komolyan mondom néha mi a f*-nak töröm magam...
mod: OFF
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Édesapám a 750W-os SuperFlower Aurora (nyertük ORION-al ) tiszteletére:
Front jobbról
Front balról
Oldalról
HátulrólAz átalakítás alanya egy réges-régi Codegen ház, benne réges régi HW-ekkel.
Asus P4P800-E Deluxe, 3.0 Prescott, GF6200... Az ujítás ennél a háznál, hogy ezúttal leküldtük az I/O-Shield-eket is színre. Nem egy nagy durranás, csak elütöttük az időt vele. Még hiányzanak a füstplexik az oldallapokból, valamint az előlapi panel, ami a két 5,25"-os helyet hivatott megtölteni tartalommal.Ja, és a képekről még hiányzik a kábelrendezés, amit azóta megejtettem...
szerk: Az Alien-fej nem hozzánk tartozik! SOCCER munkásságát dícséri! De kétséget kizáróan jól mutat...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Veriakilis #5899 üzenetére
Itt is csak gratulálni tudok ahoz a remekműhöz!
És még mindíg szeretném, ha alátolnál egy mérleget...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Veriakilis #5921 üzenetére
37.5
Hát azt kell, hogy mondjam, egy súlyban vannak ORION-al.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Alvin_ti4200 #5957 üzenetére
Minden elismerésem!!
Nem kis meló ekkora rendet vágni, még akkor sem, ha a ház támogatja a dolgot!
Csak gratulálhatok a kábeldzsungelen aratott fényes győzelemhez!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz pentium4 #6001 üzenetére
Szerintem mindenek elött nézz be a nagy vízhűtés topikba.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Alvin: Naggyon ott van! Procchűtő Gemin??
Tibi: Tudtam, hogy nem kispályázol, de ez azért üt! (És hol a G25?? )
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sztem az kicsit veszett fejsze nyele.
Magyarázzátok egy olyan embernek, hogy xar a codegány, akinek 2,5 éve megy a gépében...
Egyébként az én régi Codegen 400-as tápom még mindíg működik! Az 6 évet jelent. 2002-ben kaptam első saját gépemet. 2004-ben kicseréltem az alaplapot ABIT IC7 Max3-ra, dobtam bele 2x512 CL2-es Corsair ramot meg maradt az Inno 6600GT. Ezt a gépet akkot eladtam keresztanyuméknak, akiknél mai napig megy. Igaz, mikor eladtam teljesen felújítottam a hűtést, a táp kapott egy 12cm-es Scythe ventit.
Én elhiszem, hogy a Codegen xar. Azt már tapasztaltam, hogy a 750-es Super-Flower Aurora nem megbízható. 3 HDD-t küldött egy hét alatt másvilágra. Mondták, hogy a 750-es ThermalTake-em egy fillért se ér, de mióta beraktam az Aurora helyére gyorsult is a gép.
Jelenlegi gépem egy 400-as Delta-belü Chieftec-et nyúz, a következő komolyabb konfig egy átalakított 500W-os Antec Phantom-ot fog kapni.
Hiszem, hogy sokminden múlik a tápon. Láttam/hallottam túláramtól felrobbant kondi, aminek a burkolata majnem átszakította a táp oldalát...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Hawk1979 #6069 üzenetére
Mekkora lett volna, ha első vid-nél elfelejti kihúzni...
Lett volna szakadás (röhögéstől), mikor képébe robban a feltöltött kondi...
vagy mikor kalapáccsal betalál 230V-ra...
Szerk: Második vid: Emberünk összefogta a táp összes főldjét egy kötegbe, valamint összes egyéb kábelét egy másik kötegbe (igen, +12V, -12V, +5V, -5V, 3.3V egybe) és egy toroiddal visszaalakította 230V-ra.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #6071 üzenetére
Módosítok! Nem alakított vissza semmit...
A toroid szolgáltatta a tápot hálózatról. Lényegében a táp masszív váltóáramot kapott. Mikor bedugja, hallatszik is egy durranás... Mi egy... Sok!
De van egy olyan érzésem, hogy ezt egyik kereskedelni forgalomban levő táp sem bírná ki...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #6086 üzenetére
Most látom csak: bábelrendezés...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nekem ilyenem van, és tökéletsen meg vagyok vele elégedve!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz sNiP3rFun #6158 üzenetére
A zörgötthöz csak annyit, hogy az ORION-ba (Chieftec BA) mikor 4vinyó ment, szó szerint morajlott a ház. Ez vlot a leghangosab része, én meg szidtam az eget, hogy emellé nyugodtan lehetett volna 800-as S-FLEX helyett vmi normálisabb hűtést rakni...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz szacsee #6178 üzenetére
"A pump is a device used to move gases, liquids or slurries. A pump moves liquids or gases from lower pressure to higher pressure, and overcomes this difference in pressure by adding energy to the system (such as a water system). A gas pump is generally called a compressor, except in very low pressure-rise applications, such as in heating, ventilating, and air-conditioning, where the operative equipment consists of fans or blowers." (Wikipedia)
Szóval pumpa!
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest