Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petyus_
senior tag
válasz tordaitibi #90714 üzenetére
Igazából csak ráböktem valamelyikre amelyik jónak tűnt, de kösz a tippet, akkor azok közül választok.
-
petyus_
senior tag
sziasztok!
12V-os ventilátor kellene meghajtanom 24V-ról, sima két tűs. Ez jó lenne hozzá?
-
petyus_
senior tag
sziasztok!
30 (max 40) ezer forint környékén tudnátok ajánlani forrasztópákát/állomást? Ami fontos, hogy M900/T18 kompatibilis legyen, ezzel használnám (3D nyomtatott tárgyakba menetet illeszteni), ezenkívül néha apróbb munkákhoz (pl nyákra forrasztani vezetéket).
-
petyus_
senior tag
válasz ViZion #89561 üzenetére
köszi, sikerült végül megoldani, szoftveresen valami nem volt jól beállítva.
Viszont közben találtam egy cikket az ilyen típusú relékről ahol azt írják, hogy maga a relé elbírna 250V/10A-t, az áramköz max 2-3A-t bír el. Én egy 3D nyomtatót kapcsolnék róla, aminek van egy 200W-os tápja, meg egy 500W-os fűtött asztala, tehát az elméleti max fogyasztás az 3A fölött van. (nyilván nem nagyon fordul elő, hogy minden maxon megy, a fűtött asztal is csak felfűtéskor megy 100%-on, szintentartáshoz általában 10-20% között szokott menni)
Van esetleg valakinek tapasztalata hasonló relé modulokkal kapcsolatban? Mennyire biztonságos ilyen használatra? Kerestem másik fajtát, de az összes amit találtam ugyanez a design.
-
petyus_
senior tag
válasz ViZion #89528 üzenetére
ViZion, demars, köszi a tippeket. Végül sikerült megoldani, kicsit benyúltam csavarhúzóval, megfeszegettem a leszorítót, meg finoman meglapítottam az érvéghüvelyt, így már ráment.
ViZion: Írtad, hogy volt ilyened, mi volt vele a probléma? Nekem konkrétan nem működik . Az NC (normally-closed) foglalaton soha nem jön áram, a NO (normally-open) meg folyamatosan .
Eleve fordítva kellene működnie, de közben meg hiába változtatom a state-t, nem történik semmi. A LEDek alapján jónal kellene lennie (piros LED (power) mindig világít, a zöld (status) akkor világít, amikor kell), váltáskor hallom a kis kattanást is a reléből, de egyébként nem történik semmi.
Így van most bekötve:
Alul NO/COM/NC, NC az input, COM az output.
Felül IN/DC-/DC+, az IN rpi GPIO-ra van kötve, DC-t egy 5V-os tápról kapja (ugyanarról mint a pi). -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Ezt a relé modult szeretném használni 220V kapcsolásához (kb 6-700w a max fogyasztás). Az lenne a kérdésem, hogy mekkora a max vezeték, ami ebbe belemegy érvéghüvellyel? 0,75mm², 0,5mm² érvéghüvelyt sehogy sem bírom beleszorítani.
[kép] [kép]Esetleg ebbe simán toljam bele a vezetéket? Vagy van olyan saru, ami ehhez való?
-
petyus_
senior tag
válasz aujjobba #88702 üzenetére
érdekes, 60w 24V-on az 2,5A. lehet azért, mert ez a max teljesítmény, csak felfűtéskor megy ennyi? (1-2 perc), utána szinten tartás közben ennek 10-20%-a.
szerk: illetve ez szilikon kábel, ha jól tudom ezek nagyobb teljesítményt bírnak, mert jobban bírják a hőt
[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Elég sok mindent átépítettem a 3d nyomtatómon, illetve egyre több eszközt kötök be pluszban (hőmérséklet szenzorok, ldc, ilyesmik), és elég ronda a sok kábel. Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok ajánlani többeres kábelt, amit használhatok ilyen célra? 24V-os tápról megy minden, a legtöbb dolog nem nagy teljesítményű (4-5cm-es ventilátorok, stepper motorok), jó lenne, ha nem az általam kézzel csavart, esetleg szalagban vásárolt kábelek mennének mindenfele.
Esetleg az sem lenne rossz, ha lenne akár 10-20 eres kábel is, a nyomtatófejhez jelenleg 17 kábel megy, nem lenne rossz, ha egy darab többeres kábellel kiváltható lenne (mondjuk van olyan kábel, ami 50w-os fűtőpatront hajt, nem tudom ez biztonságos lenne-e ilyen többeres megoldással).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest