Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Blackmate #88495 üzenetére
C005 modul működik 2 V-ról is:
-
törölt tag
válasz Dr. Szilikát #88494 üzenetére
Nincs pillanatpákám gyerek korom óta már.
Jelenleg egy pwm-es olcsó pákám van és alapvetően smd-hez lapos fejet használok.
Valahogy az áll kézre.
Forrólevegős állomásom van, de kapton-om nincs, szóval ezzel kiforrasztani nem tudnám most.
Van egy hőfokszabályzós vákumos ónszippantóm is, de az gondolom nem szedi le annyira, hogy leszedhető legyen a pcb-ről az mcu.
Igazség szerint az egyetlen dolog amivel neki mernék állni, a forró levegő. Kapton szalaggal körberaknám, a jelenlegi ic-t lekapnám, kis tisztítás, ezüst paszta a lábak alá, új ic a régi helyére és forró levegő ismét. De ugye nincs kapton, szóval ez a dolog most pihen.
És igazából most nem is nagyon hiányzik, illetve a HS-ban amit hozzá akarnék STM32F103CTB6 (128kB) nincs is készleten egy ideje. Ugyanis 128kb-os verzió kell a firmware-hez.
Viszont azért jó lenne valami megoldást, technikát találnom az ilyen lábsűrűségű dolgokhoz.
Például nem bánnám, ha sd-ram, ddr-ram modulokat tudnék forrasztani. Azokon tudnék gyakorolni is.Valami jó folyasztószer is kellene, mert ami van az iszonyatosan ragacsos marad és ipa-val is küzdelem leszedni
[ Szerkesztve ]
-
Blackmate
senior tag
Adott egy világító LED füzér, ami 2x1,5V elemről üzemel. Milyen egyszerű kis elektronikával lenne megoldható, hogy automatikusan kikapcsoljon 1 óra után? Ha többe kerül az alkatrész, mint a füzér, akkor felejtős .
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz #68216320 #88493 üzenetére
Sok AS15 IC-t cseréltem már cseh pákával:
4x 12 láb és 7 x 7 mm a fekete tok. Ha jól látom, ez is ilyesmi:
Nem ellenfél. Levenni lehet hőlégfúvóval, de én egy éles szikével is lekapom. Egyszerűen csak körbe kell vagdosni tőben a lábakat.
- Utána leszedni pákával a maradványokat.
- Felrakáshoz a pillanatpákára vékony huzalból célszerű hegyet készíteni. De igazság szerint nem épp ezen múlik, tompa heggyel is feltolható az ón, az elválasztást / elfutást a folyasztószer oldja meg.Sokan nem tudják, a pillanatpákának van egy érdekes effektje, ahogy kapcsolgatom, felrántja az ónt, ezt így nehéz elmagyarázni, érezni kell. Ami a lényeg, hogy valójában könnyebb vele ónt felszedni és letenni a kívánt helyre, mint a másik fajta pákával.
A gyantát is jól lehet vele pakolni, mert ahogy kikapcsolom, lehűl és rátapad, utána elviszem a panelra, az IC lábai közé stb. és ott szépen lerakom.
Normál pákával ilyeneket nem lehet. Tehát egyszerű eszközökkel megoldható a csere, speciális folyasztószer sem feltétel, a gyanta utána lemosható.
Cseréltem ilyet is, ami szintén 7 x 7 mm, de már 4 x 16 láb, ehhez már elővettem egy tűhegyű pákát, rézheggyel.
A kép nagyítja a valóságot, ez már igen sűrű, de ez is jól sikerült és semmi különös nem kellett hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nagyon érdekes dologba futottam bele ma: a CB-rádiómhoz (PNI HP62) vennék headsetet, a gyártó kétféle csatival is árul hozzá: 2x2 illetve 2x3 pólusos "Kenwood" duplajack. A videók szerint mindkettő működik, nem hiba. Lehetséges, hogy valamilyen extra funkciót, pl nem publikált programozási lehetőséget kihagynék a 2x2 csatival?
Illetve még1, egy német fórumról rémlik, hogy az egyik csatira írják, h a PTT gomb szimplán sorba van kötve a mikrofonnal: lehet ez a "sorbakötés" csak a 2pólusú modellnél áll fenn, a 3pólusúnál már szétválnak ? A gyártó persze nem küld kapcsolási rajzot...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
válasz #32277248 #88489 üzenetére
Ha STM32 van rajta akkor végülis miben térhet el az eredetitől? A firmware ugyanaz, mert a DSO-138-ban semmi védelem nincs, letölthető rá. A pcb ugyanaz. A hozzá adott passzív alkatrészek, kijelző? Ugyanazok. Szóval nincs azzal gond ha klón csak azzal, ha nem kompatibilis klón miközben a firmware cserére érett, de nincs hozzá
[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
Miután nem tudtam, hogy nem fog futni rajta a hivatalos FW és ráeresztettem, már scope-ként nem. Van open-source scope FW, azt lefordítottam, de az sem fut.
Szóval saját project-ként tudok a panelon használva a kijelzőre (ILI9341-PAR8 lib jó hozzá) ezt-azt megjeleníteni és a gombokat is kezelni, de igazából nem vacakoltam vele tovább. A kijelzőjét felhasználtam más mikrokontrolleres hobby projektemhez.
De egy bluepill-el akár újabb scope is készíthető vele. Vagy a panelon le kell cserélni az MCU-t STM32-re és az open-source menni fog, de elképzelhető, hogy a hivatalos FW is.Viszont nincs kellő ügyességem kicsrélni a kontrollert. Ez a lábsűrűség már meghaladja a tudásomat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #68216320 #88478 üzenetére
Itt írtam is anno a problémáról. Jól látszik a képen, hogy STM32 helyett CH32 van a panelon ami nem teljesen kompatibilis sajnos, nem úgy, mint a GD32 ami igen és még gyorsabb is az STM32-nél. Emiatt csak a saját, beszerezhetetlen (kiolvasni nem lehet, read protect) FW-t képes futtatni, amit egyszer ráírtak és annyi.
A lényeg, hogy szerintem érdemes odafigyelni honnét rendel az ember DSO-138-at, de esetleg megfontolni egy DSO-150-t inkább. Utóbbi használni kényelmesebb szerintem.Lëvï: Lehet klón, de ha a Jyetech FW van rajta, mert STM32 MCU, akkor nincs gond. Azt nézd meg, hogy CH32 vagy STM32 az MCU. Amúgy a kínai FW felülete más kicsit.
Az ilyen:[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz #32277248 #88477 üzenetére
Mert bugos? Sejtheted, hogy nem viccből frissül egy FW.
Ez a klón például rendszeresen leállt 1-1 másodpercre. Kibírható, de bosszantó.
A trim beállítás bekapcsoláskor néha kifut felfelé a képernyőről és alul ról jön be. Bosszantó visszahozni hogy lefele nyomod sokáig és akkor felülről bejön és visszavihető középre.
Most hirtelen ezekre emlékszem. Szóval részemről küzdjön más azzal a firmware-el és a kínai STM32 klón MCU-val is a panelon.Aztán mindenki azt vesz amit akar. Csak leírtam, hogy a HS-ban klón van és FW frissítés nuku.
Az mondjuk csak hab volt a tortán, hogy az első darab hibás MCU-val érkezett és összeszerelés után küzdöttem vele egy darabig majd visszaküldtem. A HS ~1hónapot ült a dolgon, majd adtak egy másikat. Újabb összeszerelés és az már működött. Persze a hozzá vásárolt plexi burkolat szintén nem használható, mivel a gombok kapcsoló pálcikák végeiről hiányoztak műanyag részek és emiatt kapcsolni nem lehetett semmit.Szóval ekkor döntöttem el, hogy a gyártótól (partnerétől) veszek eredeti verziót és a DSO150-hez adnak normális burkolatot is. Megjegyzem a partner küldés előtt tesztelte a panelt és frissítette a FW-t is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #32277248 #88472 üzenetére
Szerintem amit linkeltél, hogy itthon is kapható, az szintén klón. Azon kérdéses, hogy mennyire lehet firmware-t frissíteni. A burkolaton jobb-lent még a kialakítás sincs meg a feliratnak. A Shell-be tettek valami "okosságot" is (gondolom valami PROM formájában, de nem néztem meg), hogy kizárják a klónokat.
Én anno nem kockáztattam és az Amaton-ról rendeltem hivatalos partnertől.Az árakkal kapcsolatban: passz
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dr. Szilikát #88470 üzenetére
Tulaj azt mondja, hogy "valami borsószem méretű" elégett a fűtőpanelen.
Kapok képet felrakom, el nem tudom képzelni, mi ez, ha nem ellenállások sorban@Lëvï : $4 szétszedni
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
válasz demars #88466 üzenetére
Ha a HS-ból húzod be, akkor az klón és klón MCU van a panelon is, nem STM32. Szóval firmware-t soha ne akarj rajta frissíteni, mert azzal kukázod is az egészet.
Én így jártam vele és inkább vettem egy ilyet. [link]
Kezelni is kényelmesebb az encoder miatt.Aryes:
Nekem ez a project tetszik nagyon: [link][ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
Csak a szokásos, ha erről van szó. 2 db fűtőszál, kettő összege 2 kW és párhuzamosan mennek vagy külön-külön.
Innen-onnan másolva:
Leistungsstufen zwischen 800/1200/2000 W wählbar
-----------FŰTŐPANEL HWH 2000/3/2 2000W
----------------
2 (1000/ 2000 W)
-----------------
Biete 4 Jahre alten Rowi HWH 2000/3/2 kaum benutzt
maximale Heizleistung 2.000 Watt
Anzahl der Heizstufen
750 Watt
1250 Watt
---------------------- -
demars
addikt
Nézegetem a DSO138 árait, ha a kiegészítőket is megveszem, 30-35 k -nál vagyok.
Lehet érdemes lenne inkább egy Hantek DSO2C10 a BG -ról??Alszok még rá. Talán jobb, ha elengedem ezt a témát és megkérek valakit, hogy mutassa meg a szkóp használatát.
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz MasterMark #88465 üzenetére
Behúzok egyet, próba kedvéért.
Aryes: valószínű én is ritkán használom majd. Viszont az arduino kimaradt az életemből, így nem állnék neki egy ilyen projektnek.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
-
demars
addikt
Sziasztok!
Itt a topikban valaki vett ilyen kis "szereld magad" oszcilloszkópot ( DSO138)
Érdemes ebbe befektetni? 10-12k-ért kapni ha jól láttam
Még sosem használtam oszcilloszkópot. Igazából csak a kíváncsiság hajt, nem érzem hátrányát, hogy nincs szkópom
Gyakran látni régi orosz darabokat, de olyan nagy batár nem férne el.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
válasz #32277248 #88459 üzenetére
Köszi! Közben kínai lett a befutó
Infrapanel : Még én sem tudom, mert ami típust adott a tulaj, az régebbi, külön kis gübicsekből álló fűtőtest, amiben egy fűtőelem szétégett.
Elvileg ezek kis fűtőelemekből vannak, amik sorba vannak kötve gondolom, egy szakadása esetén nem megy tovább a cucc.Mutogatni való hater díszpinty
-
Illetve, hülye kérdés : van valami értelmes módja infrapanelben kiégett elem pótlásának?
-
hzsolee
őstag
válasz tordaitibi #88454 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog. Találtam egy videót ahol labortáp segítségével hasonlít össze 2 fajta vezérlőt. Ott világosodtam meg... Nekem ugyan nincs labortápom, de összedobtam egy ilyet ☺️
És tökéletes...👍 Engem az zavart meg, hogy azt hittem ha elhagyja a minimum értéket visszakapcsol. De nem. Mivel aznap szinte nem is volt napsütés csak hó, lemerült minimum alá és nem tudta visszatölteni a floating szintig. A mostani méréseim szerint ez az az érték ami visszaváltja a kimenetet. Viszont az is elég magas volt lehet..🤔
Többször is végigjátszottam és működik. Szóval kicsit beszopatt@m magam.
Köszönöm mindenkinek aki segítettA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
t72killer
titán
válasz tordaitibi #88452 üzenetére
. Ebben is lesz valószínű, mert a speckók szerint 6-180Ah-s akksikhoz ajánlják.
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz tordaitibi #88454 üzenetére
Annál ha jól emlékszem a kijelzőn kicsit másképp jelennek meg a dolgok 🤔
Nekem MakeSkyBlue V118 60A fedőnevű van (a képen a jobb oldali) amit most vettem az meg PowMr.Ez utóbbi már a vámon van, hétvégén letesztelem abban hogy megy ez a funkció. Bár tök mindegy, veszek ilyen panelt aztán átrendezem az egész kócerájt.
Jó lenne találni valakit akinek van ugyan ilyen v118
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
-
t72killer
titán
van valakinek ilyen/hasonló töltője? vajon szabályozható a töltési áramerősség, azaz ha egy 7Ah-ás (12.8V) LiFePO4-et rárakok, nem akarja rögtön 10Amperrel s.b.k.r.ni?
-
darvinya
titán
válasz hzsolee #88447 üzenetére
3 panelos csomagot vettem onnét.
Ez az a MPPT mindent tud, lekapcsol alacsony töltetségnél, túl töltésnél, direkt 12V-os rendszer üzemeltető, 230V-os inverterrel tud kommunikálni.
2 akku lesz párhuzamosan.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
hzsolee
őstag
válasz darvinya #88445 üzenetére
A tecsőn a Tanyacsenölös fószer is valami ilyesmit használ kettőt is, de azt hiszem azt mondta az nem tud ilyen lekapcsolást. Találtam ezerpárszázért panelt ami ezt megoldja, azzal lesz bekötve nem szarozok én a vezérlővel. Beállítom az mppt-t jó alacsonyra, hogy ne üssék egymást azt' csók...
Mennyi paneled/akkud van? Mire használod? Én nagyon kezdő vagyok. Garázs világítás megy egy még kisebb rendszerrel. Ott még csak pwm/ups van 😏. A házban váltanék ki kisebb fogyasztókat, de panel is csak 800, meg akku sem sok...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
PitLee
őstag
fél off
Érdekesség a világból
Self-Soldering Circuits
YT -
ViZion
félisten
-
hzsolee
őstag
válasz tordaitibi #88419 üzenetére
Nos, kicseréltem az említett alkatrészt. De valahogy úgy érzem jól beszopattam magam. Igazából sosem próbáltam előtte, mármint a "hiba" előtt hogyan működik ez az alsó határ dolog. Tehát most úgy működik a csere FETel mint az eredetivel. Hibát dob, ami kikapcsolásig benne is marad. Amúgy a kimenetet kapcsolja, tehát ha nincs hiba van kimenet. Sajnos a doksi cetlin sincs semmi konkrét erről a procedúráról, és nem találtam leírást sem. Van napelemes topik, de ott ilyen csipp-csupp dolgokkal még csak szóra sem méltatnak.
Szóval nekem az az érzésem, hogy ez ilyen. Tehát nem volt semmi hiba, hanem így működik. Most már tök kíváncsi vagyok. Ha megjön a másik ez lesz az első, hogy kipróbálom ezt a dolgot az új cuccon...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
-
Hello,
Egy rokonnak kéne beszereznem kapacitásmérőt. Egy ilyenje volt, de megdöglött :
https://www.cbelektro.sk/merac-kapacity-lcd-st-6500-mastech-p281747Hasonló tudásút kéne, lehetőleg nem a világ pénzéért. Valakinek van ötlete?
Köszi
-
Gézengúz
addikt
-
törölt tag
válasz tordaitibi #88435 üzenetére
Jogos, 0.2 Ohm 600mA? Abból baj nem lehet.
-
tordaitibi
veterán
válasz #68216320 #88432 üzenetére
Ott a linken az adatlapja, amibe le van írva minden, a töltési áramkorlát állítása is, az Rcs azaz charge sense .
Ólomakut mindegy milyet (kivéve indító) nem harcolunk 40% alá, nem merítünk 2-3C-nél többel és nem töltünk 1C felett és gel vagy agm-t soha nem engedünk 14,4V fölé még véletlenül sem.
Vagyis de de akkor hamar lehet másikar vásárolni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #32277248 #88427 üzenetére
Koszonom. Kicsit megcsiszoltam 600-as vaszonnal az erintkezot es atmostam kontakt-al is. Akkor ez a resze rendben lesz.
Mar csak valami tolto kellene hozza.
Meddig meritheto egy UPS akku? Ugy emlekszem 10.5V-13.5V kozott idealis hasznalni, de lehet rosszul tudom.
Probalok keresgelni infot rola es valami tolto modult hozza. -
hzsolee
őstag
válasz tordaitibi #88419 üzenetére
Igen, low batt hiba. Nem szeretném kukázni. Már írtam az eladónak is, hogy küldhetne rajzot. De ott most ugyebár ünnep van. Reggel gyorsan körülnéztem, német raktáron volt még 4 db, vettem egy újat. Mondjuk nem pont ez, hanem PowMr a neve, de lesz@rom. Ez most kb 50 lenne, így meg 37 volt. Hétvégén visszakötöm, megnézem megáll-e a maxon. Mire hazaérek sötét van, úgy egy kicsit nehéz a töltést megmérni 😁
Itt még azt hittem visszaáll ha tölt valamennyit De aztán jött a fekete levesÉpítgetni béna vagyok, inkább veszek hozzá valami panelt. Ha nagy a gebasz, ha nem baj megkereslek pmben a javító ember kontaktja miatt. Nem akarom már itt teleszemetelni a topikot.
Nagy köszönet mindenkinekA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
tordaitibi
veterán
válasz hzsolee #88418 üzenetére
Ja hibát is dob.
Azt feltétlen ellenőrizd hogy ezen kívül van más baja is, a max. felső határon megáll a töltés mert akkor meg az teszi tönkre az akkut.
Ha ez jó, adok tippeket hogyan lehet külsőleg megcsinálni a túlmerítésvédelmet.
Van erre kész komplett modul is ha nem tudsz/szeretsz molyolni.
Ha megmakkant a töltésvezérlő teljesen akkor tudok elérhetőséget aki ilyeneket profi szinten javít, kérdés mennyibe került újan és mennyi a várható javítás összege+postázási díjak.
Ha valódi MPPT nem PWM akkor megfontolandó a javíttatás. -
hzsolee
őstag
válasz tordaitibi #88417 üzenetére
Hát lehet, de nem próbáltam. 22V-ra állítottam a vezérlőt, hogy azért az akku 11 alá ne menjen, de ott még az inverter ment simán. Reggel még gyorsan ránéztem. Ide jön fel erre az ellenállásra. Ez feltehetően jó, mert az ugyanolyan számú ugyanazt az értéket adja.
Erős a gyanúm, hogy tényleg az ic halt meg. Mert mikor a beállított érték alá megy nem csak nem kapcsol hanem hibát is dob ami aztán csak újraindítás után tűnik el. Remélem a töltés része jó maradt, mert tökön szúrom magam ha nem áll meg a max értéknél 🙄
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
tordaitibi
veterán
válasz hzsolee #88416 üzenetére
Minden normális inverteren van alul és felülfeszültség védelem.
Az lekapcsol. Én még olyat nem láttam amibe ez nincs benne, a leggagyibb 12 voltos autós szivarinverterbe is benne van.
Az tény hogy nem állítható az érték. De vészféknek megfelel.
Egyszerűen lehet komparátort építeni pár 100 forintból pl. TL491 alapon.
Vagy mint írtad, kapcsol a FET csak kicsi a feszültség, 2-3 voltot is fel lehet dolgozni és felhasználni vezérlésre. -
hzsolee
őstag
válasz tordaitibi #88412 üzenetére
Makeskyblue. Ma veszek egy új fetet, aztán összerakom, mérek majd. Ha úgy sem jó, akkor lehet az van amit Darvinya ír, hogy az IC kampec. Akkor ezzel már nem tudok mit kezdeni. Elvileg a töltés része működött, de ezt majd tesztelem.
Milyen külső megoldással lehet kapcsolni, hogy a túlmerülést elkerüljem?A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
-
törölt tag
válasz hzsolee #88411 üzenetére
Semmi kirívót nem látni valóban. Ahogy tordaitibi is mondja méricskélni kell. A gate útjában lévő ellenállás[ok] nincs[enek] megnyúlva? Nincs valami aktív elem [smd tranzisztor/fet] elszállva a fet előtt? Paŕ száz forintos tétel egy ilyen fet, esetleg egy cserét is meg lehet próbálni vakon.
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz #32277248 #88410 üzenetére
Persze, nagyon köszönöm a segítséget. Sokmindent nem látni, eléggé le van festve, meg elég zsufa is. Szerintem holnap veszek egy cserealkatrészt, gondolom nem egy ökör ára...
[ Szerkesztve ]
-
-
hzsolee
őstag
válasz #32277248 #88407 üzenetére
Köszi a tippet. Az nincs, de most másképp fogom kapcsoltatni vele az invertert. Eddig a két relé bontotta a + - ágat. Most vagy úgy lesz, hogy ez a vezérlő kapcsolja egy ssr-en keresztül a pozitívot, vagy egy relével simán kapcsolom az inverter ki/be kapcsolóját. Ez alapján próbálom majd kimérni.
Ez esetekben is kell dióda?
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz #32277248 #88403 üzenetére
Cserélni...már ha ez (csak) a rossz. Ez egy napelemes töltés vezérlőben van. A kimenetet kapcsolja elvileg. Annyi van megadva, hogy 5A-nél ne terheljük jobban. Hát nálam 2 relét hajtott... nem sokáig Ahogy elnézem a pozitív megy direkt, a negatívot vezérli. Remélem csak ennyi a baja, mert amúgy működik, csak ugyebár a kimenő fesz csak pár volt a 24 helyett...
Kiszedem aztán megpróbálom csekély tudásommal kimérni, vagy holnap veszek egy újat.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
t72killer
titán
válasz tordaitibi #88401 üzenetére
Ez 100%-ban így van. Optimálisat (lehető legkisebb tartalékot) nem is lehet ésszerű keretek közt elérni, ha realista vagy, akkor sacc/kb benne hagysz egy 50-100% pluszt a rendszerben.
-
tordaitibi
veterán
válasz t72killer #88398 üzenetére
Ezt nagyon nehéz optimalizálni. Sokat segít de az se 100% a tervezésnél ha ismerjük legalább az utolsó 1 év fogyasztását, havi bontásba minimum és van egy pontos napló az eddigi áramszünetek gyakoriságáról és időtartamáról.
Ha meg nem ups-ről hanem teljes szigetüzemről van szó, nyaraló tanya és társai, akkor lehetetlen tervezni ha nincs meg a leendő fogyasztók listája és azok hozzávetőleges használati ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest