Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Az ellenállásmérő által kiadott feszültség halálos lehet egy chipre
Igaz nem vagyok expert a témában, de nem hiszem, hogy ez valós félelem. Tudomásom szerint 1-2V feszültség jön ki egy ilyen műszerből (legalábbis Ohm mérés közben még egy LED se villant fel, vagyis a nyitóirányú feszültségét se érte el az általam használt egyik műszer se, dióda mérés az persze más téma ) amit egy mai bármilyen chip simán elvisel (kivéve, ha sikerül fordított irányból megtáplálni vele, de ±0.5V tápfeszt a legtöbb - általam ismert - chip elvisel fordított irányból is). A többi lábat pedig általában ESR dióda védi. Az meg hogy meghaladja a max tápfeszt és attól menjen tönkre, megint nem túl valószínű: 3,3V alatti digitális chip nem túl gyakori, számítógép processzorok, RAM meg flash chipek amik 2V alatti tápfeszt kérnek, egyik se kimondottan gyakran előforduló cucc egy távirányítóban
Bocs, ha valami hülyeséget írtam, javítsatok ki
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest