Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz Donki Hóte #6180 üzenetére

    Ilyen apró "kukacoskodások" tudnak életben tartani egy nyelvet. Ha minden "szamócát" átveszünk és "jó magyar szokás szerint" magyarosítunk, akkor a nyelvünk el fog veszni. Apró példa: fájlban (magyarul) - file-ban (szintén magyarul) - állományban (ismételten). Nem tudom megérteni, ha van a kifejezésre magyar szavunk, akkor miért kell még egy másikat magyarosítani rá? Tessék használni a magyart, vagy a szintén helyes kötőjeles írásmóddal a külföldi kifejezést.

    Az m és M pedig a mértékegységek jelei, ha máshogyan nézzük, a nevük. Egy nevet pedig illik úgy írni, ahogyan a tulajdonosa használja. Ha kicsivel akkor kicsivel, ha naggyal, akkor naggyal.

    Nem hiszem, hogy Bárkinek is leesne a karikagyűrű az ujjáról, ha ezeket helyesen írná. Sőt! Tovább megyek. Ez a gondolat (mindegy hogyan írom) szüli, hogy kezd elfogadottá válni a kapkodó, átgondolatlan fogalmazás, tele egyéb helyesírási hibákkal, szóközök kihagyása írásjeleknél, stb.... Sokszor (és nem soxor, bár ez nem 1értelmű :Y :W ) érthetetlen zagyvaságok készülnek. És a tulaj várja, valaki legyen olyan szíves, fejtse meg mit írt, és válaszoljon. Sajnálom, én az ilyenen kiborulok, és ha tudom is a választ, NEM válaszolok. Ugyanis tiszteljük meg a másikat ennyivel. Ez az élet más oldalára vetítve olyan, mintha étterembe böfögve, pukizva, kézzel-lábbal ennénk. Az visszataszító, míg ez nem? :F

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák