- Windows 10
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #65294 üzenetére
Csak Small lehet a jelenlegi beállítás, mivel engedte a 100 hertzes vágást.
Onkyo 608, vagy 609, ha jól emlékszem.(#65298) MasterMark
Abban a kis belépő erősítőben nincs semmiféle szobaakusztikai korrekció, vagy ekvalizátor, tehát nincs mit fülre beállítani.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mankó
veterán
válasz MasterMark #65294 üzenetére
Small - large meg mindig nincs meg. Onkyo tx-nr 609-es az erosito, a hangfalak pedig Boston acoustics a 2310 hts 5.1 .
-
törölt tag
Nekem ezen a 323-on nem adott ezeknek befolyásolása, de amit lehet azt beállitottam hallás alapján. Belépőszinten kevésbé engednek hozzáférni ezeknek a paramétereknek a megváltoztatására, ezért kapsz egy alapértéket és ez álltalában elég is. Az akusztika a hangfalak elhelyezésére és távolságának megadására vonatkozik. Nálam legalább ez megvan, a kioltások meg frekvenciavágások-kiemelések nálam nem okoztak még akkora gondot. Engem érdekel mások nagyobb fokú alapismerete (mindig olvasok valami okosat), de ha az eltérő véleményemért kapom az oltást, átgondolom ez mennyire megalapozott. MCACC-ről olvasatom szerint felméri a hangfalad paramétereit (méret,hangzás-hangkép) és ez alapján elhelyezi ezt egy audiótérben, amit digitálisan rákever a kimenőjelre. Ezt még a drágább tipusokon is elvégezheted manuálisan, talán nem véletlenül (Denon). A mérés időközönkénti megismétlését ajánlották nevesebb szakírók is, hosszasan kifejtve. Nekem röviden erre az a MCACC-re (423-ra) nem volt pénzem és szükségem sem igazán, de ettől függetlenül a 323-at én sem érzem olyan acélosnak, de azért kihallom a fejlődést még ezen a szinten is. Ja és itt megjegyezném, hogy aki többet tud álldozni hangtechnikára az ne okozzon már a kevésbé tehetősebbeknek elmarasztaló kijelentéseket. Valakiknek a házimozi még egyet jelent a PC-re köthető aktív cuccokkal, ezeket is el kell fogadni. Nem 100-300 ezrekért ajánlgatni erősitőt, meg gyüjtőgessél még rá... pedig rendes házimozira alkalmas hangfalai sincsenek. Nekik jótanácsként adom... El lehet menni áruházakba, Me...Ma...-ba elfogadható AV receiver-5.0 hangfal szetteket venni részletre és otthon meghallgatni rendes térhangzásban a filmeket, de tényleg jól elhelyezni a hangfalakat, valakivel átnézetni a beállitásokat, bár ez normál körülmények között nekem sem okozott gondot... A lényeg az 5.1-es térhangzás ellőállitása... akár egy fülessel is, ha valakinek erre van szüksége.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Oldfighter #65291 üzenetére
Normal es bi-amp van csak. Melyik legyen a 2 kozul?
A boston hangfalaim szerintem smallnak felelnenek meg. -
törölt tag
válasz Oldfighter #65290 üzenetére
Valamint használt se jöhetett emiatt szóba?
-
-
MaUser
addikt
Miután múltkor lecsúsztam a francia P9000ES-ről, most sikerült elhozni Németországból. Az eladó (csoda figura btw, a '70-es évektől megvan az összes pre-esprit/esprit/es szettje, köztük olyan ritkaságokkal, mint a japán only cdp-r3 vagy da9100es, vagy az elhozott szintén japán belpiacos p9000es de van három(!) dragon-ja is ) miután lelkemre kötötte 48-adszor is, hogy bypass bemenetre ne dugjak semmit előerősítőn kívül, elmondta, hogy évente egyszer bias-t állít az összes erősítőjén, mert hajlamosak elmászni és mennyivel jobban szólnak ha rendesen van biasolva az erősítő. Ezen felbuzdulva szombaton beállítottam a bias-t a ta-n9000es-en és bár alig szórt a csatornák között (10-14mV a 11 helyett) valamint a hiperérzékeny gyári potik miatt csak .3mV pontossággal tudtam belőni, a változás döbbenetes, főleg sztero-nál térérzetben. Próbáltam némi "bias tuning-ot" is, de javulást nem hallottam, valszeg a hangfalaim a szűk keresztmetszet.
Az eredményt hallva ismerős is kérte, hogy nézzük meg az 5600-osán mit segít mindez. Meglepő módon a két évnél fiatalabb erősítőnél is az értékek már 8-11 között voltak, felhúztuk a service manual által engedett max. 20-ra egységesen (erősítője szabadon van, melegedés nem szempont nála), de változás csak akkor volt ha a room correction-t kilőttük, egyébként ez szépen megoldja.
Szóval room correction nélkül erősítőknél - ha van rá lehetőség - tessék bias-t nézni. Megéri.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
törölt tag
válasz MasterMark #65287 üzenetére
Azt mondja, de nem tudom hogyan oldja meg pl. az állóhullámok csökkentését vagy az elnyelődések kompenzálását.
-
Osynho
addikt
Hello!
Lenne egy amatőr kérdésem. PC - erősítő csatlakoztatása hdmi-vel. Eddig optikait használtam, minden jó volt, szépen ment a DD, DTS. Most vettem új erősítőt és váltottam hdmi-re, de csak PCM megy ki a gépből. Hdmi az alapértelmezett, a MPCHC-ban beállítottam, hogy kiadja a többcsatornás hangokat, de hiába. Egy 7850-esből megy a kábel, néztem driverben, de nem találtam ilyen beállítást.
(#65287) MasterMark: de úgy megszoktam a MediaPlayert Ráadásul be is állítottam a kadenciahelyes lejátszást. Splash playerrel se jó egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #00137984 #65284 üzenetére
Csak te emlegetsz homogén térhangzást, ám a szobaakusztikai korrekció, az MCACC, Audyssey, YPAO, stb. EQ (ekvalizátor) nem annak befolyásolására szolgál. Azokat senki emberfia nem állítja be fülre úgy, mint a mérőmikrofonos rendszer. Sőt, sok erősítő nem is enged beleavatkozni. Ráadásul a homogén térhangzást nem a távolságok és decibelek pontos beállítása biztosítja. Az is kell hozzá, de számos egyéb tényezőtől függ.
Ne haragudj, de a jelek szerint nagyon nem vagy képben a modern házimozi erősítők működését illetően. Sőt, az akusztikáról sincsenek még alapismereteid sem.(#65282) Mankó
Azért kell maximumra csavarni a szubláda frekvenciaváltóját, mert az erősítő beállításaitól függ, hogy hány hertztől kap jelet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
A Pioneer-nál nem találtam ilyen EQ-t. Viszont a hangképet EQ-val megváltoztatni minek, amikor Phasis Control és egyéb Szinusz jel átalakitókkal egyébként is leszabályozzák a hangképet. A Hangszoróktól egyforma intenzitással jönnek a hangok a hallgatási pontra, nekem ennyi elég.
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #65280 üzenetére
Ja, az AIR Studios csupa hülyék gyülekezete, bárki fülre beállítja ugyanazt, amit az MCACC.
-
BBéci
legenda
válasz #00137984 #65275 üzenetére
Nem ugyanazt értjük finomhangolás alatt. Azt meséld el, miképpen állítgatsz a csatornánkénti 10-12 sávos grafikus EQ-n, vagy a 3-5 sávos parametrikuson?
Szerintem a Pioneer VSX-528 közelebb áll a belépő kategória tetejéhez, mint az alsó-közép aljához, de igazából mindegy, mert a hangja olyan, amilyen.
Hirtelen nem jut eszembe egy olyan erősítő sem, aminek van ekvalizátora, de nincs önbemérő rendszere. Mondanál néhányat?(#65276) Csabroncka
Pontosan így igaz.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
-
törölt tag
Én pedig már túlléptem pár házimozi rendszert. Egy Sony QS szériával kostoltam bele előszőr a házimozizás élményeibe. Bemérő rendszerek még nem voltak, vagy csak nagyon drága készülékekben. Előszőr csak a beépített "zajos" bemérőjelekkel, késöbb a THX optimizer és egyéb tesztlemezek házimozi 5.1-es beállitásai segitségével találtam meg az optimális hallgatási helyzetet. A 60fokot jelentő hallgatási pont a hangfalak elhelyezésére alap, majd a finomhangolás jőtt. Évekig megvoltam és pontosan voltak térben poziciónálva a hangok. Az 528-as a középkategória alsó részébe tartozik inkább. Elég sok Pioneer-t hallgattam meg élőben, de azok már kifutottak (eladták). Bár legyen igazad, mert az 528 egy remek vétel, sok szolgáltatásával és a 323-nál szebb hangjával.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #00137984 #65269 üzenetére
Te fülre finomhangolod az MCCAC beállításait? Minden elismerésem! Azt én nem merném bevállalni, pedig hallottam már pár házimozi rendszert.
Az 528 olyan messze van a középkategóriától, mint Makó Jeruzsálemtől.
Te ezeket összehasonlítottad ugyanazzal a hangdobozszettel?(#65272) Mankó
A szubláda hangerejét tekerd picit feljebb, kb. 66 %-ig!
Szerintem az a játékkonzol nem ad elegendő szubbasszust.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Toobee #65271 üzenetére
A hangminőség függ a felszereltségtől is. A felsorolt tipusok egyazon Texas Instruments AureusTM TMS320DA808 DSP chipet alkalmaznak. A 423-as felépitésben és hangban is megegyezik a 323-as belépőmodellel. Az 528 már ad valamivel több szolgáltatást, de ránézésre az elektrónikája is fejletebb. Jobb hangminőséget, dinamikában erősebb hangzást nyújt, de már a középkategóriában.
-
Mankó
veterán
válasz Norbi 72 #65238 üzenetére
Sub beallitasok : cross 180 koppanasig, hangero 50%, phase kapcsolo 0, mute - auto-n.
Hirtelen azt se talalom, hol lehet a frontokat smallra allitani.Szoval a speaker setup:
1. Speaker settings
Speaker impedance - 6 ohms
Speaker type (front) - normal
Powered zone 2 no2. Speaker configuration
Sub - yes
Front - 100 hz
Center - 100 hz
Surround - 100 hz
Front high - none
Surround back - none
Surround back ch ---
Lpf of Lfe - 120 hz
Double bass ---3. Speaker distance (m)
Left, right 2.7 m
Center, Sub 2.4 m
Surrounds 0.9 m4. Level calibration
Sub, Left, right 0 db
Center +1 db
Surround -3 db5. Equalizer off
6. Thx audio setup
Surr back speaker spacing ---
Thx ultra 2/select2 subwoofer - no
Bgc - off
Loudness plus - on
Preserve thx settings - yesMondjatok mit allitsak masra es hogy hol tudom a hangfalakat small-ra allitani, mert en nem talalok olyan menut.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Norbi 72 #65223 üzenetére
Nekem nem érte meg a 423-as felára egy MCACC mikrofonos bemérő rendszerért, ami néhol tökéletesen beállitja a szoba elrendezése alapján a hangzást, de álltalában után kell finomhangolni. Manuálisan is beigazíthatod a rendszerednek megfelelő hallgatási hangképet az elég elavult setup GUI-ban. A következő alternativa, az 528-as kétszer annyiba került volna. Ezt már érdemesebb átgondolni, mert tényleg tőbbet nyújt. Előlapján HDMI, hátul minden csatornára banándugós csatlakozók és internet csatlakozási lehetőség (meg ami ezzel jár). USB-n már Flac-ot és Wav-ot is kezel. Controll App támogatása is ettől a tipustól elérhető. Én ezt ajánlom, de nekem munkából nem telik csak 323-ra.
-
hétalvó
addikt
válasz #09634560 #65265 üzenetére
az a 3805 robi barátomé semmi baja nincs csak beleszeretett egy 4310be
75ért vettük 1éve se. távirányítója... ilyen voltvisszatérve a kábelezésre, kicseréltem egy hangfalcsatit ródiumosra és meg is lett a kívánt eredmény, volt is itthon, olcsó is lett ezért. hozzákeményedett a centeremhez a 2 front.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
törölt tag
válasz korpicschess #65266 üzenetére
Igen csak alacsony áron... hiába jó hangilag, elég régi...
-
törölt tag
válasz korpicschess #65263 üzenetére
-
korpicschess
veterán
válasz #09634560 #65262 üzenetére
Annyiért el is lehet adni gyorsan vajon? Igazából a DTS hang hiánya elég fájú pont.
Például:
[link]?
Ez nem 800 feletti, de tud DTS-t: [link]Igazából hangilag nem kéne visszalépés csak azért, hogy támogassa.
Köszönöm a válaszod!
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
törölt tag
válasz korpicschess #65257 üzenetére
25-30 ezert ér kb.
Denon 19xx,Onkyo 5xx, pioner 8xx feletti modellek jelentenének előrelépést. -
törölt tag
válasz mivamma #65256 üzenetére
"Mi a jóistent keresek ebben a topikban Nem bántani akarlak de máshol már rég megválaszolták volna."
Erre volt válasz.
Enginev3.0 Add is el mert nem felel meg a céljaidnak,gyűjts még utána keresgélj a használtak között igényeidnek és pénztárcádnak megfelelően.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Hallotta már valaki ezeket a kábeleket? Qed XT Revolution Reference
Excalibur kábeleihez kellene viszonyítani...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mivamma
senior tag
válasz forma69 #65258 üzenetére
Nagy baj szvsz nem lenne ezzel sem, de ha van rá lehetőséged, akkor lehet kapni osztottat is. És akkor mehet külön a 230 és a másikba a HDMI és az antenna.
Igaz, hogy ezt padlóra szokták tenni, de legalább kinéz valahogy.[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Egy régi Yamaha RX-V595RDS mennyit érhet manapság? Mi az amire érdemes lecserélni?
Szempontok: frisebb audioformátumok támogatása, esetleg HDMI bemenet is jó lenne.
Mennyiért lehet értelmes alternatívát kapni?Ami hozzá van kötve: Samsung ES6100 TV, Pioneer 300W aktív sub, CAV DP300 hangsugárzók + Yamaha hátsók és center (3*100W)
Még van esetleg 2 db 10W-os, korábban ezek voltak a háttérsugárzók, szóval az sem baj ha jobb, mint 5.1-es, de igazából ez nem számít.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
-
MasterMark
titán
válasz enginev3.0 #65252 üzenetére
Erről 5.1-et (3 jack) soha nem kapsz. Sztereón (1 jack) tudod csak rákötni.
Switch Tax
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #65252 üzenetére
Scart átalakithatóRCA-vá,, az Jack-á tévéről kell kininni, oda scarton vid a jelet.
Mivamma: nem tudok róla hogy ügyeletet kellene tartanunk bármi okból. -
válasz mivamma #65250 üzenetére
Már leírtam. Van egy hagyományos tv
Amin van rca meg scart
Van egy medialejatszo amit 7k-ért vettünk tescoban, ezen van scart, hdmi, jack (1)
És ehhez szeretném hozzá kötni az x530-at aminek a vége 3 darab jack
De ha ekkora gondot jelent hogy egy iT fórumon ilyet mertem kérdezni akkor inkább hagyjuk mert agyvérzést kapszA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
MasterMark
titán
-
mivamma
senior tag
válasz enginev3.0 #65249 üzenetére
Milyen médialejátszó? Milyen hangkimenetek vannak rajta? Mi a jóistent keresek ebben a topikban
Nem bántani akarlak de máshol már rég megválaszolták volna." Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #65245 üzenetére
Csak kapcsolható scart-rca átalakitóval fog menni. Párszáz forint, szerintem ezerszer linkeltük, megtalálod hogy néz ki.
-
válasz MasterMark #65246 üzenetére
Tudom, de ez most már nem pc-hez lenne
Hanem tv-hez vagy a medialejátszóhoz szeretném kötni a hangfalat, de akkor ezekszerint ez nem megoldható?
Nincs semmi jack to hdmi vagy jack to rca átalakító?A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
MasterMark
titán
válasz enginev3.0 #65245 üzenetére
Ha van RCA kimenet akkor rajta. De az inkább bemenet lesz szerintem.
Olyan akár.
De PC-s cucc még mindig offtopik itt.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Sziasztok
Van egy régi hagyományos tv amin van Scart meg rca kimenet
Scarttal van rákötve a medialejátszó, hogy lehetne rákötni egy 5.1-es hangfalat hogy azon legyen a hang? Medialejátszón van HDMi kimenet
Logi x530 lenne a hangfalszettValami ilyesmi kéne?
[link][ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
-
törölt tag
válasz -szabi- #65233 üzenetére
Nem minden esetben. bitstream, raw, auto és passtrough esetén megy át konverzió nélkül, PCM-ben kikódolja és minden pcm-ben megy át ha más is kiválasztható ,pl Dolby digital, akkor enkódolja a gép és minden dolby digitalban megy, ha elég erős a proci akkor mindez real time formában... PCM az alapformátuma a hangoknak, tömöritetlen, de a FLAc, MP3 is pcm-ként fog megjelenni, tehát a lejátszó kikódolja.
-
Warter
addikt
Keress valami másik forrást, tuti azzal lesz a gond. Majd a többiek ajánlanak valamit. Nem hiszem el, hogy ez ennyire bonyolult lenne, gyanítom a Genius van "szarul" beállítva és azért van ott annyi mély. Nincs azon valami mély kiemelés vagy loudness kapcsoló amit bekapcsoltál?
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #65232 üzenetére
Sejtettem..
(#65234) Mankó A frontok Small-ra vannak állítva?Csak akkor aktív.
Leíthatnád a teljes spaker config. beállításodat,hátha kiötlünk valamit.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Oldfighter #65235 üzenetére
Elég valószínű, hogy itt viszont nincsenek rendes LFE effektek.
Mankó: Tegyél minden hangszórót Small-ra, és vágd 120 Hz-nél.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Mankó
veterán
válasz Oldfighter #65235 üzenetére
A DTS esetén sokkal tapinthatóbb a mély jelenléte, Dolbynál máshogy szól az egész, de ott van mind a 6 csatorna, Xboxnál meg csak az 5.0 szól.
-
Oldfighter
senior tag
válasz MasterMark #65232 üzenetére
Az az érdekes, hogy a DTS alacsonyabb LFE vezérlőjelet kap és mégis az "dübörög" neki jobban.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Mankó
veterán
válasz Norbi 72 #65230 üzenetére
Tudom hol van, de sosem aktív. Hogyan teszem aktívvá?
De át kell engednie a boxnak a hdmi-n keresztül a hangot, mert a Genius és a konverter megoldás esetén a boxból a kép és a hang a tv-be ment, a hangot pedig a tv optikaiján keresztül vettem le és ott nem volt baj.
Azért körbe kérdezek, érdeklődök, mert az azért nem járja, hogy pont ott nem passzol, ahol a legjobbnak kellene lennie.MasterMark: Köszönöm a megerősítést.
Itt máshol van a kutya elásva.
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
válasz Valkűr #65219 üzenetére
Valóban nem írtam ilyen feltételekről.
Mikor átolvastam a topik bevezető írását akkor akadt meg a szemem az ARC-on.
Mindenképp szeretném.
Azon lepődtem meg, pioneer belépő erősítője tudja a jóval drágább denon belépő erősítője meg nem.
Azt hittem pioneer képességei az alap mindegyik gyártónál.
Ezt írtam csak le.
Nem kellene felhúznod magad ezen.
Értékelem, hogy segíteni próbálsz, azért is jöttem ide, mert szükségem van rá.
A linkelt hangszóró gyártót meg nem is ismerem.
Azért kérdeztem olyat amit ismerek.üdv
szabi -
forma69
tag
Kérdezném, ha a tv alá középre raknék egy 6cm széles kábelvezetőt és abban lenne az antenna, HDMI és a tv áramkábelja felmerülhet-e valami zavaró jelenség? Esetleg van valakinek hasonlóan levezetve a vezetékei?
Köszi -
Mankó
veterán
válasz Norbi 72 #65227 üzenetére
A dupla bass beállítás még sosem volt aktív. Azt hogy tudom elérni?
A box menüjében 3 hang beállítás van: Digital Stereo, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital + Wma Pro. Mindegyiket kipróbáltam, eddig talán a Stereo volt a legjobb, akkor a 2 ch-s stereo jelet dobta szét 5.1-be. -
Mankó
veterán
válasz MasterMark #65221 üzenetére
Eredetileg igen. A bemenetekhez is lehet külön beállításokat társítani is, és az egyes hang profilokhoz is. A hangokat úgyis automatikusan felismeri. Az LFE level esetében csak a Dolby esetén tegyek rá plusz db-t?
Próbáltam a beépített hangszín sémákkal is játszani, hogy most Game-Sport, vagy THX Cinema stb, legyen, de sok eredmény ott sem volt.Tigerteam: Más hdmi bemeneten is azt csinálja. Az elsőben még nem próbáltam, abban van a média lejátszó, azt nem bántanám.
[ Szerkesztve ]
-
kenyerr
tag
válasz #09634560 #65214 üzenetére
Valami bestbuy médialejátszóra ajánlásra gondoltam esetleg a hangfalak mellé, hátha az ki bírja hajtani, vagy bármi erősítő érdekel, amilyen feltételeket vázoltam azok is rugalmasak, a lényeg, hogy egy lg tv és egy nas mellé szeretnék egy 5.1 szettet illetve bármit ami kell hozzá. Így hirtelen nem találtam ennél közelebbi topikot, de akkor megpróbálom ott is kösz.
-
Valkűr
addikt
válasz -szabi- #65179 üzenetére
Ebben a leírásban nem szerepelnek az elvárásaid, véleményt kértél én reagáltam. Ezek után jössz azzal, h ezt meg azt nem tudja. Nem is írtad, h ezek feltételek lennének. Egyéb iránt csak elkalandoztam, a lényeg a hangsugárzók minőségén volt. Én csak mutattam egy lehetséges alternatívát... Próbáltalak jobb irányba terelni.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Mankó
veterán
Srácok még mindig nem oldódott meg az xbox - erősítő mizériám.
Xboxból Doby Digital 5.1 jön, az erősítő Doly 5.1-ben küldi tovább és sehol sincs a dinamika és a mély hangzás. Minden hdmi-vel van összekötve (Onkyo NR609, Boston Acoustic 2310Hts, Xbox 360, Med600x3d, Sony 55hx751) zenei anyagok dts hd ma-ban eszméletlen szépen szólnak, dts filmek alatt szintén nagyon szépen adja, a dolby pedig vérszegény hangzást nyújt. Xbox esetében meg se mozdul a sub hangszórója, pedig minden más esetben majd szét szakad a szoba -4 db-el is. Xbox esetében meg +12-vel is csak a centerből hallok valami mélyet.
Kipróbáltam már másik hdmi csatin is a helyzet változatlan. A box slim E verzió, tehát már optikain keresztül nem tudom próbálni. A régi genius 5.1-es rendszeremen minden ment hiba nélkül (box hdmi-n tv-be, a tv optikaiján keresztül pedig egy analóg digitális konverterbe), hatalmas mély hangzást produkált, itt meg jóval profibb cuccokkal semmi. Minden csatorna szól, csak a sub nem akar.
ÖTLET?Sub-on a crossovert hagyjam még mindig 180-on vagy már tekergethetem másfele? Mit ajánlotok?
-
dlaccc
aktív tag
válasz Oldfighter #65210 üzenetére
Elvárásaim mindig is voltak, de ilyen összegeknél már jól átrágom a dolgot. Komoly a rendszered! ahogy nézegettem fél milla körül lehet újonnan. Ennyit én akkor se adnék ki rá ha becsinálnák a gyönyörtől /másrészről nincs ennyim rá
Tigerteam Köszi, ilyen letétről még sose hallottam.[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz dlaccc #65207 üzenetére
Nem úgy értettem, vannak üzletek ahol letét ellenében hazaviheted és meg lehet hallgatni, vagy ki kell fizetni, de ha nem tetszik visszakapod a pénzed. De a legjobb ha a környékedben ahol laksz keresel olyan valakit aki már ezekkel foglalkozik régebben, vagy van neki hasonló terméke.
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #65209 üzenetére
Lehet, hogy veszek 2 Kácsásat előre, meg 2 ilyent hátra. Így a döntés is megoldott és költséghatékony.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz -szabi- #65206 üzenetére
Valóban nem tudja, de ezt a gyári vagy ha hivatalos oldalon szoktuk megnézni, a x1000 kiváltsága amit szeretnél...
Tömöritett zene digitális uton jut be, erősitő kódolja ki, csak észreveszi hogy nem LPCM-el van dolga.
Ez tudna majdnem mindetn ami neked kell. Anyi hogy a Flac-ot vagy bármit egy olcsó médiajátszóról vinnéd át. Viszont a te választásodtól mérföldekkel jobb hangot kapnál és alkudni tudsz. -
kenyerr
tag
Hello!
Szeretnék hangfalakat venni a következő dolgok/feltételek mellé:
- lg lm 640 tv
- nas-ról szoktunk filmeket nézni
- egyelőre tv beépített médialejátszóját használva (kb mindent visz ami kell, kivéve bd50)
- jó lenne ha össze tudnám kapcsolni a hangszórók távirányítását a tv-vel tehát gondolom lg-re szűkíti ez a kört
- dvd/bd lejátszó nem kell, hacsak nem egy dlna támogatott média lejátszó
- szoba mérete kb 6*4m, a tv-t ~3méterről nézzük
(- esetleg valamilyen szinten kábel nélkül, nem tudom, hogy ezek mennyire jók ?)ár/érték arányban mit tudnátok ajánlani ehhez?
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz dlaccc #65200 üzenetére
Nagy elvárásokat nem kell támasztani az alsó kategóriára és akkor nincs befürdés. Persze a laikusok már ettől az összegtől is padlót fognak és a kánaánt várnák a rendszertől.
Ha a nevemre kattintasz, akkor az ott szereplő rendszer is egy panelban teljesít szolgálatot, nagy nagy megelégedéssel a részemről.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
nebulo5
senior tag
válasz MasterMark #65205 üzenetére
Úgy tűnik, a tüskék "SAL" kategóriájához a Söund Arts adta a nevét...
Kinézetre úgy tűnik, hogy a tüske kúpjának szöge azonos a korongba mélyedő kúp fokával. Ha ez valóban így van, akkor ez a konstrukció köszönő viszonyban sincs, a tüskék elméleti funkciójának tolmácsolásával.
írhatnám röviden, hogy sz@rt sem ér funkcionalitási szempontból, de ez alpári lenneÜdv: nebulo
-
-szabi-
addikt
válasz Valkűr #65195 üzenetére
Jó ez a netdepo oldal, ha leveszem a listáról amiről állítják hogy tudja még mindig ez marad:
Nincsenek előre definiált EQ beállítások
Nincs auto hangerő szabályzás
Nincs HDMI ARC
Nincs 4k passthrough
Nincs USB
Fogalmam sincs hogy áll MP3 / AAC / OGG / veszteséges audio kezeléssel (FLAC)?Találtam egy használható összehasonlító oldalt DENON X erősítőkre: klikk
Azt írják van "hangzásjavító rendszer tömörített zenékhez".
Ha nincs USB, hogy megy rá direktbe a tömörített zene?Végül is DENON AVR-X500 a HDMI ARC hiánya miatt nem jöhet szóba.
Pioneer vsx323-k többet tud.üdv
szabi -
MasterMark
titán
válasz Dorian #65189 üzenetére
Hát én inkább csak ezt a Söund Arts acél kúpot fogom megvenni alá.
Switch Tax
-
Valkűr
addikt
válasz dlaccc #65202 üzenetére
Inkább próbálj meg valamit hazavinni és úgy meghallgatni, vagy elmenni valakihez akinek otthonában megtudsz fülelni egy hasonló rendszert....Elsőnek lehet nem is fogsz hallani különbséget a 100 és 300 ezres közt, vagy nem lesz számodra számottevő amiért megérné belefektetni az összeget.
[ Szerkesztve ]
-
-
Valkűr
addikt
válasz dlaccc #65200 üzenetére
Nagyjából 250-300 ezernél kezdődik csak az erősitő újan... Használtan 100-200 közt már vannak jók. Ezekhez hangsugárzó kb. az erősitő árának a duplája ami reális..Ez nem azt jelenti, h amiket linkeltünk nem jobb mint a mostanid, mert sokkal jobb, csak az igazán jók nem ott kezdődnek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic