- Windows 10
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
tudtok fali hangfal tartót ajánlani, amihez nem kell dobozt fúrni?
-
-szabi-
addikt
Köszi a gyors választ.
Akkor azt hanyagolom, mi a vélemény a linkelt hangrendszerekről:
Jamo S 426 HCS 3
Pioneer S-ESR2TBüdv
szabi -
Toobee
veterán
Az utóbbi idők legjobb, legszórakoztatóbb albuma számomra: Palast Orchester Feat Max Raabe – Party Time! A minősége kiváló, a zenék gyönyörűek, a kiejtés óriási.
Egy kis ízelítő: Oops I Did It Again
-
Warter
addikt
válasz xtremetuning #64894 üzenetére
Akkor benéztem. Tényleg rég voltam. Na majd 1x csak eljutok megint.
-
-szabi-
addikt
Sziasztok
Mi a vélemény erről az összeállításról: Pioneer HTP-072
Erősítő VSX-324
4×hangszóró S-11A-P
Sub S-22W-P
Center típusát nem találom.
Ez az összeállítás 85e.Esetleg drágábban:
Erősítő Pioneer VSX-323-K
Hangrendszer (5.0): S-ESR2TBNem tudom pioneer erősítőhöz mennyire kell azonos gyártótól a hangszóró, gond e ha más gyártótól van.
Mert ez a hangrendszer jobban bejönne.
Jamo S 426 HCS 3
Ez drágább összeállítás 120e.üdv
szabi[ Szerkesztve ]
-
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olcsó házimozi rendszert, főként az xbox-omat szeretném rákötni, illetve néha a laptopomat is. Na már most az XBOX nem akkora gond ott ugye van optikai kimenet, viszont a laptopomon nincs. Azt nem tudom hogy HDMI-n képes-e kijátszani a gépem a hangot 5.1-ben. A videó kártya egy AMD Radeon™ HD 6500M, ami elvben 7.1-et is tud. (de nem értek hozzá, hogy ez a géptől függ vagy csak a videókártyától). Ha azonban kitud akkor egy olyat szeretnék aminek van hdmi bemenetele és kimenetele is, tehát a képet tovább tudná adni a tv-re. Létezik ilyen megoldás? Egyáltalán kitudom tenni 5.1-ben a laptopomból? (lenovo g570)
Előre is köszönöm!
-
Warter
addikt
-
törölt tag
-
Rebell
senior tag
válasz Oldfighter #64881 üzenetére
De ugye a régi Compact hifi "Aiwa" hangfalamat ne kössem rá ?
A válaszod frappáns és egyben lényegre törő is:
-
xtremetuning
addikt
válasz Oldfighter #64842 üzenetére
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Rebell
senior tag
Sziasztok,
mivel az erősítőn adott a Zone 2 kimenet ill Zone 3 is, gondoltam, hogy a konyhába is kellene tenni legalább 2 Speakert.
Viszont:
1. Hangfal: Minőségre milyet?: gondoltam, hogy valami kisebb Bookshelf Speakert vennék a falra.
van értelme konyhába esetleg vmi középkategóriás "jobb" hangfalat tenni?
2. A Zone2-t a házimozi erősítő (onkyo 616 ) hajtsa direktbe (speaker out), vagy külön kis stereo erősítőt érdemes lenne beiktatni? Line out? )
3. hangfalkábel? dilemma: kb 2x20 méter kellene , ha a házimozi erősitőre kötném direkt.
Közbe iktatva 1 kisebb Stereo erősítőt, akkor 7-8 méter (átmérőben 1,5 vagy 2,5?) elegendő lennevalakinek ötlet , tapasztalat? Segítséget elfogadok.
-
hétalvó
addikt
majdnem
tudom mindenki mondja nem jo, nem igy szokas felrakni, de nekem bevalt.az elso bipolt mikor megvettem ugy adtak a kezembe, hogy ezzel meg jol rendszert nem hallottak szolni...
cekk vedjel meg
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
-
hétalvó
addikt
válasz bigbuda #64871 üzenetére
vegyel egy uj erositot nyugodtan, de csak a szolgaltatasok miatt, ha kell a hdmi akkor nincs mit tenni. koltsd ra annyit amennyit birsz, hatar a csillagos eg. a hangfalakat pedig lecsereled kesobb.
ha bejon a hk akkor vegyel abbol nagyobbat, max kesobb jbl hangfalat veszel.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
-
MasterMark
titán
válasz xtremetuning #64819 üzenetére
Na jó, ez nagyon betegen néz ki. Már kérdezni akartam miért van ennek ilyen vastag pereme.
Switch Tax
-
bigbuda
aktív tag
És mennyit érnek a cuccaim egyben? Minden hibátlan...
-
Valkűr
addikt
válasz bigbuda #64865 üzenetére
Nem lenne jobb csak más...Mindenképp a hangsugárzók a leggyengébb láncszem. HA csak egyet akarsz cserélni akkor a hangsugárzót cseréld. Ez mellé a HArman mellé is ettől jobb doboz dukálna..Nyilván csodákat akkor sem szabad elvárni tőle, de jobb lenne. Mondjuk nem tudom már eldönteni, ahogy Bécire is megszoktak haragudni, h őszinte legyek, vagy megpróbáljak más fejével gondolkodni. Azt mondjuk elég nehéz..
De jobb 1x egy normálisat venni, mint többször venni valami olcsóbbat amivel úgy sem leszünk elégedettek és cserélgetni fogjuk.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
válasz Mr Bond 007 #64863 üzenetére
Ezektől amiket belinkeltem, már csak az az igazán komolyabb ahol maga a gép olyan 300 vagy felette van...Másként fognak szólni, de ha érdemben akarsz feljebb lépni akkor költeni kell rá
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Mr Bond 007 #64857 üzenetére
Akkor viszont javaslom, h komolyabbat vegyél...És mindenképp a használt piacon nézelődj, utána gondolkozhatsz a hangsugárzók cseréjén is..
Néhány alternatíva...
-
bigbuda
aktív tag
Elsősorban az érdekelne milyen összeget kellene rászánnom, hogy lényegi különbség legyen? A hang minősége fontosabb... a hdmi csak mellékes, de nem lenne rossz... de akkor erősítőt lehet nem kell cserélnem? elegendő lehet másik hangalrendszer? és pontosan milyen ami jo ár értékben?
Ja és másik kérdésem, hogy kb mennyit ér cakkpakk a pár hozzászólással ezelőtt említett rendszerem? Csak hogy tudjam mennyi pénz jöhet be belőle, ha cserélném.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Valkűr #64850 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Nekem csak erősítő kell, filmet már nagyrészt gépről nézek. Dvd-vel már nem is nagyon foglalkozom. Mellette lenne az asztali pc onnan át lövöm toslinken vagy hdmi-n a dolgokat. Nagyon jól szól, ráadásul szép a designja is.(nem a 100k-s belépő szint volt anno) Anyagi kereteim is limitáltak jelenleg. Ezért akarom meghagyni. Gyári egységet azért nem akarok másikat mert ott csak dvd-t tudnék rajta nézni és a toslink csatin is csak sztereót enged át. (direkt le szabályozták gyárilag) -
zolaas
senior tag
válasz Mr Bond 007 #64847 üzenetére
Vagy veszel egy ugyanolyan központi egységet, vagy dobod a francba. Nem ismerem egyébként és itt nem is nagyon ismerjük ezeket az egybeszetteket.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Valkűr
addikt
Igen köszi akkor rendben van, jelenleg is oldalt van, de nem jön át annyira az effektek hangja...ÉS ha a hátam mögötti részen Dipol/bipol hangsugárzó lenne, az sem lenne jobb?
-
Valkűr
addikt
válasz Mr Bond 007 #64847 üzenetére
Van audio bemenete, rátudsz kötni egy másik lejátszót és akkor szól arról...Bár a legjobb az lenen ha az egészet cserélnéd...
Ez pont beleférne a keretbe.
Vagy ez:
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok túl jártas a témában remélem jó helyen kérdezem: Jó pár éve van egy Sony Dav S880-as all in 1 kompakt házimozi rendszerünk. Történt hogy sajnos a lejátszó egység beadta a kulcsot.
Arra gondoltam hogy meg szeretném menteni a hangszórókat mert nagyon szépek, és bőven megfelelnének nekem hangzásilag. Szerintetek ehhez lehetne venni valami házimozi erősítőt amivel tudnám őket használni?
Nincsenek nagy igényeim és árban max 100k-ig tudnék rá fordítani. Nem igazán értek az erősítőkhöz, a hangszórókhoz sima csiptetős vezetékek mennek. Ahogy a neten nézegettem 100w és 3 ohmosak 5.1-es.
Be linkelem az ide vágó részt a használati utasításból: KATTTudnátok esetleg ajánlani egy erősítőt amivel ezek még el muzsikálnának?
[ Szerkesztve ]
-
bigbuda
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Pár évvel ezelőtt vásároltam egy Harman Kardon erősítőt, illetve hozzá egy Jamo hangfalszettet, plusz persze egy mélyládát is... Tökéletesen meg vagyok elégedve vele azóta is, de a napokba gondolkodtam, ha van rá mód, akkor újítanék a berendezéseken. Alul megadom a linkeket, hogy jelenleg pontos milyen eszközeim vannak. Mindenképpen szeretném ha az erősítőben legyen DTS-nél újabb dekóderek. És HDMI be és kimenetek. Nem igazán értek a témához, ezért kérdezném, hogy milyen kisebb jellemzőket vegyek figyelembe vásárlásnál, hogy biztosan jobb legyen? Milyen márkák közül nézegessek? Mi az amit mernétek ajánlani és jobb a jelenlegi rendszeremnél?
Illetve van valakinek konkrét eladó cuccai? Esetleg az enyémek bezsmolásával...
Szóval a rendszerem
-
törölt tag
válasz Oldfighter #64843 üzenetére
Igen, tesztelek majd még, csak tegnap késő este már nem akartam zajongani a szomszédok miatt
Most már a 2 frontot is jobban érezni, a filmzenét nem nyomja el a center és a hátsók, bár nem minden esetben működött jól.A demo hd oldalról letöltött tesztek jól szólnak, azokkal nincsen semmi baj.
Hétvégén lesz majd időm még kicsit babrálni a rendszert és pakolgatni a hangfalakat, aztán ha bajom van, jövök majd ide -
Oldfighter
senior tag
Jönnek itt az összeesküvés elméletesek a HAARP-al és a Chamtrailel, mikor megbolondul az időjárás és például (szél)vihar tombol. Francokat. Csak nálad marad nyitva az ablak.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
-
nagyfejü
őstag
válasz xtremetuning #64835 üzenetére
OK! Köszönöm a segitséget!!
-
törölt tag
szép, a jó öreg Valkyrie előkerült, vagyis rendre előkerül nálad is
-
spiky03
veterán
Jól szól ez a bicikli belső.
Csak nem a Valkűr támadás jelenetét "láthattuk"?
Gratula hozzá!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
nagyfejü
őstag
válasz xtremetuning #64831 üzenetére
Hali!
Akkor ha jól értelmezem:
- a sorround oldalfal egyvonal és fülmagasságtól feljebb.
- a sorround back mögöttem és az is fentebb.a sorround back távolsága egymástól lényeges vagy mindegy?
Jól értem??
üdv
[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
válasz z123456789 #64829 üzenetére
Nem olvastam vissza, sry. De azért is írtam, hogy ráparázol egy kicsit. Nem kell annyit gondolkodni egy ilyen hangfal vásárlásánál. Elmész, megnézed, meghallgatod, és ha tetszik megveszed.
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
-
nagyfejü
őstag
válasz MasterMark #64826 üzenetére
kb. 5.5 méter.
Azt irod oldalfalra : a nézési poziciohoz mérten előrébb vagy hátrébb?? vagy egyvonal?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz mivamma #64821 üzenetére
Há!
Nincs is saját erösítöm. Beszerzés alatt. Ezt tanácsolták, csak hogy Mosonmagyaróvártól Szeged elég messze van, és mivel az ELAC-ok számomra jelenleg szotyiért vannak, ráadásul fekete/szürke árnyalatúak, nem akarom hagyni elúszni. Míg a 150e-es erösítöhöz még meg szeretném várni 31.-ét. Sajnos muszáj a sorsa bíznom magamat.Bár lehet hogy igazad van, és fejest kellene ugranom, BAMM! Nem itt szekírozni azokat, akik szeretnének érdemesebb kommenteket olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz t-bali3 #64827 üzenetére
A 64775-ig én nem olvastam vissza (illetve nem néztem meg a linket). Abból a kontextusból abszolúte neked van igazad.
Amire reagáltunk, abban meg nekünk. Nálam Te nyertél, de csak egy kicsivel....[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
t-bali3
senior tag
válasz xtremetuning #64808 üzenetére
Ezen nem veszünk össze...Zoolas egész hozzászólása ethernet kábelről szól és nem tápkábelen keresztül szoktunk zenét lejátszani, de ha gondoljátok összedobok egy internetes szavazást ki értette félre, aztán ki tudja még kövezés is lehet a vége
Bár jó lenne, ha nem.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Van egy Onkyo TX-SR508 -as erősítőm és újabban hdmi-n keresztül használom és azóta mintha valahogy sokkal jobban melegedne eléggé forró a hdmi bemenet körül elülről. A szobában szabadon van egyébként nem szekrényben. Szerintetek kell foglalkoznom vele esetleg tegyek rá egy ventit vagy elégnek kell lenni a gyári hűtésnek?
Még egy amatőr kérdés, hogy ugye jól gondolom, hogy ha digitálisan lossless küldöm az erősítőre a hangot (jelenleg koaxal) a számítógépből, akkor tök mindegy a hangkártya minősége (mp3 esetén is érdekelne a helyzet)?Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
nagyfejü
őstag
válasz MasterMark #64818 üzenetére
Hali!
Köszönöm a válaszod. Még egy kérdés? Ha egyforma magasra kell rakni , akkor pld egy 4méter széles szobában milyen távolságra legyen a soroound és a sorround back egymástól? Van erre valami elfogadott dolog?
üdv -
mivamma
senior tag
válasz z123456789 #64817 üzenetére
Nem tudod elvinni a saját erősítődet, és azzal meghallgatni?
Egyébként igen, valóban ráparázol egy kicsit
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
xtremetuning
addikt
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #64706 üzenetére
Nézzétek el nekem hogy itt problémázom a dolgon, de elsö hangfal vásárlásom lesz.
Ìrtam a srácnak az ELAC-okkal kapcsolatban. Ùgy néz ki hogy hétvégén meg is tudom hallgatni öket. Azt mondja egy Cambridge Audio azur 640r-val tudja meghajtani öket.
Adhatnátok egy két tanácsot, hogy mire érdemes figyelni/hallgatni vételkor!
Gondolom érdemes átnézni, hogy sérült-e vagy sem, membránok rendben stb...
Aztán hallgatásnál elvileg nem szabad torzítania jól gondolom? (Mondjuk hülye kérdés, mert ez beállítás kérdése sejtésem szerint )
Az jó ötlet, ha viszek magammal 3 CD-t, és 3 kedvelt számba belehallgatok, és ha tetszik, akkor rámarok, és pont? Az meg már csak rajtam múlik hogy tetszeni fog-e.
Lehet hogy túlságosan ráparázok, de muszáj töletek megerösítéseket kapnom. -
Patice
nagyúr
válasz Víz Elek #64815 üzenetére
Médialejátszós topikban találsz ezekkel kapcsolatos infót. Keress rá a lejátszók nevére a fórumban.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
nagyúr
válasz Víz Elek #64810 üzenetére
A problémára a médialejátszó jó megoldás, keress apróban, használtan olcsón.
A hangot ne a TV-ből próbáld meg kivezetni, hanem közvetlenül a médialejátszóból. Általában van mindegyiken legalább egy optika pont erre a célra.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a tv-m gyári lejátszója nem ismeri fel a DTS hangot, így csak úgy néztem eddig a 1080p-s, BD25-ös filmeket, hogy gépen mkvmerge programmal kiszedegettem a DTS hangokat, és csak 1 magyar DD hangot hagytam benne, nos most bevásároltam egy LG házimozit, ami már felismeri a DTS hangokat is, csak ugyebár a tv-m nem ismeri fel a dts hangot, így nem érek vele sokat.
Azon gondolkoztam, hogy mi lenne, ha vennék egy ilyen médialejátszót...?
Úgy képzeltem el, hogy csatlakoztatom a médialejátszóhoz a külső vinyót, amin a filmek vannak, és hdmi kábellel átviszem a képet a tv-be, optikaival meg a hangot a házimoziba.Ez így megoldható?
Esetleg ha van valakinek felesleges médialejátszója otthon ami fhd-s, és hasonló árkategóriában van az általam említett készülékkel, akkor szívesen megvásárolnám tőle!Samsung S9
-
nagyfejü
őstag
válasz MasterMark #64717 üzenetére
Hali!
És 7.1 nél milyen elhelyezést javasoltok?? Ott melyiket kell magasabbra tenni/ sorround , sorround back/ ??Vagy mind a kettőt??
üdv
-
xtremetuning
addikt
válasz t-bali3 #64807 üzenetére
"(nagy tápkábel mustrában volt)" - ez így elég félrevezető. Sehol nem említettél hálózatot....
-
t-bali3
senior tag
válasz Sefter #64768 üzenetére
A Fururól le lettem beszélve, de a Supra érdekelne majd a későbbiekben. Még van egy kis fejleszteni valóm a rendszeren, de lehet majd később élek a lehetőséggel, köszönöm.
Egyelőre szereztem egy tápkábelt, a gond annyi, hogy erről azt se tudom milyen gyártmány...állítólag jó, de ezt bárki mondhatja
Majd tesztelgetem.(#64775) zolaas
Hallgatóztam EDM-nél múlt hét előtti héten egy picit (nagy tápkábel mustrában volt) és akkor említette, hogy nagyon sokat dobott a rendszerén az a kábel egy noname kábelhez képest. Ha jól értettem a nagy Denonjával azon keresztül játszott le zenét nem tudom miről. Most analóg összeköttetésre váltott, így felesleges lett neki. -
törölt tag
válasz Oldfighter #64802 üzenetére
Picit előrébb húztam a frontokat, a centert pedig picit hátrébb tettem. Centikről van szó, de így is jobb.
Sajnos a berendezés és elrendezés miatt nem tudok már jobban állítani, de így is sokkal jobb, mint előtte volt.
Köszönöm a segítséget -
xtremetuning
addikt
válasz Oldfighter #64801 üzenetére
Sokan beleestek már abba a sorba...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic