-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemcsi
tag
Napot.
Anynet terén vannak tapasztalatok?
Adott egy Samsung UE55F6500 és egy Denon AVR-X1300W.
Tv,ps,upc box összekötve az erösitövel, minden szuper.
Valahogy összebarátkoztak anynet-en keresztül, jelzi is a tv az erösitöt, viszont nincs hang, ha pl tv-n elinditok usb-röl egy filmet, valamint a távirányitók sem kezelik a másik készüléket.
TV-n Anynet beállitásoknál rámegyek a frissitésre, frissiti az erösitöt, szuper, majd kiirja hogy nincs csatlakoztatva.
Vélhetöen ezért nincs hang.
Mit csinálok rosszul oder mi lehet a baj? -
Mikisys
őstag
válasz szasanyi #12362 üzenetére
Ha valamiért a hangprocesszor nem tudja azonosítani a hanganyagot, akkor PCM-re vált, ami normál sztereo, illetve a TV adásoknál monó hangot is jelenthet.
Ha a készülék automatikusan nem váltja a hang-fomátumokat, akkor elsősorban a hanganyagban lehet hiba, vagy egyszerűen nincs digitális hang, mert az jogdíjas és spórolnak rajta.
Ha minden egyéb rendben van, akkor az összekötő vezetékekben is lehet gond, célszerű ellenőrizni azokat.Üdv!
-
nagyfejü
őstag
hali!
Egy forumon ajánlották a következő szettet: CAV DP288+DS28+DC28
Hol lehet valami infot olvasni róla?
Ha valaki ismeri , vélemény?üdv
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #12395 üzenetére
Erre nincs szabály szerintem, amikor akarod ..... de mondjuk egy nagyobb szobaátrendezés után mindenképp ajánlott .... de újra mérheted egy új MP vagy kábel miatt is ....
(de pl. ha dobozokat cserélsz vagy máshova teszed őket, sub cserénél, hallgatási pozíció változásnál, stb .... mindenképp ajánlott, amúgy jó esetben pár perc az egész bemérés, nem egy nagy kaland .... az már tovább szokott tartani, amikor "finomítasz" a bemérésen ..... )
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #12394 üzenetére
Köszi!😉 Egyébként milyen beállítások változtatásánál kell újramérni a rendszert?
-
törölt tag
Bocsi ha hülye a kérdés, de hangfalkábel csere esetén újra kell méretni a rendszert mikrofonnal?
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz johnywalker #12388 üzenetére
Az én Yamahám a Dolbyt jól jelzi ki, de minden másra (mp3, flac, dts, stb...) PCM-et ír, ha PC a forrás. A hang és a kép hdmin megy ki és elvileg a Kodi/Foobar megfelelően van beállítva.
-
llori
csendes újonc
Sziasztok, Jbl northridge e80 hangfalakhoz, yamaha 4068, harman kardon avr-151s, vagy denon avr-x520bt ajánlottabb? Köszönöm
-
válasz Neil Watts #12367 üzenetére
szia, én magam konkrét típust nem ajánlanék, mivel sokat számít az hogy azért a pénzért mit vársz el a vásárolandó HM szettől?
olvastam az Ízlésed, hasonlóan gondolkodunk zene és filmet illetően
nem vagyok abban biztos hogy az az Onkyo zenére bármit is tudna teljesíteni.
igaz, írtad hogy a mozi a fő szempont, mint nálam is...
kérlek ha van kedved, időd, energiád és érdekel, akkor olvasd el az oldalamon logout.hu cikkeim a házimozi építésemmel kapcsolatban, vagyis a pontosság kedvéért, a vesszőfutásom a HM oltárán
anno én is így kezdtem ahogy te, és nem nagyon tudtam megállni a lejtőn.
az a 130 ezer forint szerintem karcsú egy érdemi házimozihoz.
de mit írtam is a lényeg, hogy határozd meg kérlek magadban, hogy mit vársz el tőle, mit szeretnél hallani és azok fényében dönteni.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
szasanyi
félisten
válasz johnywalker #12385 üzenetére
Igen, de ettől függetlenül csak 1-2 esetben látom a PCM feliratot amit akkor sem értek.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Bobolit
aktív tag
válasz johnywalker #12385 üzenetére
Ez volt az egyetlen ok, amiért beszereztem egy Med8er-t, pedig a Kodi számomra verhetetlen
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #12382 üzenetére
Welcome in the club! Fektess bele munkát, hogy a legjobb legyen az elrendezés és a beállítások.
Box's don't touch!
-
DoItYourself
addikt
válasz Nemir Ombe #12323 üzenetére
Köszi a megerősítést, tegnap elhoztam az extremaudiotól egy HKTS 5-öt, jó fejek voltak.
Szépen szól a rendszer, a mélynyomó sokat dob az élményen, mozihangulat van.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Vhiktor
veterán
válasz VoidXs #12377 üzenetére
Ezért is szól szarúl a Dolby a DTShez képest. True HD is vacak egy DTS HD MAhoz képest, sőt én sima DD és True HD között semmi különbéget nem hallok.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
VoidXs
Topikgazda
Tökéletesen újra lehet mátrixolni, pláne annyi pontból. Én olyat olvastam, hogy a DTS-nél sikerült 9 csatornából megoldani az :X-et, de ezt nem tudom alátámasztani, az Atmost viszont visszafejtették már.
Az, hogy a TrueHD azután is jól hangzik, hogy az utolsó lehetséges bitet is kispórolták belőle, azért van, mert a mixelési beállításokra van optimalizálva. Ugye a moziban a Dolby nem azt jelenti, hogy Dolby formátumban van, mert a mozi 100% PCM, hanem hogy Dolby beállítású volt a hangstúdió. De amint egy zenét lekódolsz vele, már érezni fogod a gyenge mélyeket és magasakat FLAC-hoz vagy DTS-hez képest.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
válasz szasanyi #12376 üzenetére
Ezek szerint az RPI mérnök nincs tisztában a saját termékükkel? Ha van időd, csinálnál egy listát arról, hogy mi ment át a HD-ban és mi nem? Az audio track technikai paraméterei ki tud iratni a mediainfo-val.
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #12377 üzenetére
Amit az első bekezdésben írtál, az egyértelmű mindenki számára, aki egy picit foglalkozott a témával.
Azt kivéve, hogy az otthoni Atmos nem objektumalapú. Minden cikk, leírás szerint egyértelműen az és a tapasztalatok ezt igazolják.A második bekezdésről csak annyit: a Dolby TrueHD minősége annyira kiváló és hibátlan tud lenni - ha a hangmérnökök is úgy akarták - hogy az égvilágon semmiféle negatívumot nem lehet rá mondani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
Kicsit érdekes formátum a HD-MA. Egy tömörített "mag" az alapja, és ebből úgy lesz tömörítetlen, hogy tárolják mellé a különbséget. Így lényegesen kevesebb adat kell, általában 4-5 bit/minta is elég a különbségre. Természetesen lehet teljesen mást is tárolni benne, csak spéci dekóder kell hozzá. 18 Mbit-nyi tömörítetlen és 6 Mbit-nyi tömörített adatod lehet. Ez a régi szabvány szerint 8 tömörített 96/32 és 8 tömörítetlen 96/24 csatorna. DTS:X szabvány szerint már nincs különbség, a 8 nyers csatorna mellé egy ismeretlen kodek van, de a DCA hatékonyságából számolva szerintem 32 csatornát tud. Ez 3-mal kevesebb, mint az Atmos. Amúgy egyik sem objektumalapú, csak a moziban. Otthon az Atmos pl. egy 24.1.10-es tömörített mix.
A Dolby kodekek nemhogy tömörítettek, de még torzak is. Az enkóder minden csatornát külön szűr mindenféle dologra. Minden kap egy highpass-t és két lowpass-t, igen, a mély is, és emellett még "korrigál" állóhullámok ellen. DTS-nél semmi ilyen nincs, csak a nyers hanghullám. És még akkor ott van a tömörítés, nem mintákat tárolnak, hanem spektrumot, mert annak kevesebb hely kell, viszont a visszaalakítás miatt vannak további torzításokkal járó kötelező korrigálások, valamint a nagyon magas hangok (lásd pl. akusztikus gitár vagy hegedű) egy része elveszik.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
válasz szasanyi #12365 üzenetére
A pi/pi2 nem támogatja a HD hang átküldését HDMI-n keresztül. Viszont képes azt veszteség mentesen dekódolni és PCM jelfolyamként elküldeni az erősítőnek. Itt olvashatsz róla bővebben.
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #12371 üzenetére
" a HD-MA 7.1-ig"
Ez mire vonatkozik?"Dolby hazudik, nem tudnak, és soha nem is tudtak veszteségmentes adatot adni"
Tehát a Dolby TrueHD veszteséges tömörítés?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz johnywalker #12369 üzenetére
Nem feltétlenül. A DTS tud tömörítetlent, a régi DCA kodek csak sztereóban, a HD-MA 7.1-ig. A Dolby hazudik, nem tudnak, és soha nem is tudtak veszteségmentes adatot adni. A Nyquist frekvenciáig igen, de azon túl nem.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz johnywalker #12368 üzenetére
Valójában azt küldesz át HDMI-n, amit akarsz (például használhatod hálókábelnek is, ha elég beteg vagy), de jobb a specifikációkhoz illeszkedni. Eszerint a hangot képként kell kódolni (ha meg akarnád jeleníteni, keretként veszi körbe a képet, néhány LG projektor interlaced módban bugosan mutatja is), és 48 Mbit/s áll rendelkezésedre hozzá.
Természetesen szabvány nélkül ez is csak egy szám, és még mindig azt raksz oda kontroll nélkül, amit akarsz. A gyakorlatban ez a szabvány érvényes az adatráta határáig, vagyis 32 csatornányi PCM-ig (L-t nem írunk, mert tömörítetlen adatnál egyértelmű a lineáris kvantálás). Nincs közte a FLAC, PCM-be kell kódolni, akárcsak a többi zenét.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz johnywalker #12368 üzenetére
Szerk:bocsi, rosszul írtam, a Dolby D. és a DTS is tömörített, (de a Pcm nem).
-
johnywalker
őstag
válasz VoidXs #12363 üzenetére
A Flac miért nem támogatott Hdmi-n keresztül?Én úgy tudtam, hogy bármilyen digitális jelfolyam átvihető.
A PCM az analóg jelek legelterjedtebb digitalizálási módszere. A PCM (Pulse Code Modulation= pulzus kód moduláció), az LPCM-ben az L Linear azaz lineáris.
Az audiojelek PCM-ben kódolása esetén a Dolby Digital-hoz vagy a DTS-hez hasonlóan tömörítést nem alkalmaznak, ezért tömörítetlen digitális audioformátumok.
A Flac viszont veszteségmentes, de már tömörített formátum.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
szasanyi
félisten
válasz VoidXs #12363 üzenetére
De az érdekes az, hogy uo. beállításokkal ua. eszközök esetében jelentkezik, és amikor van jó hangsáv (mint lent). tehát nem eszköz vagy beállítás hiba ti. akkor mindegyik így jelenne meg, de nem ez van. Ezért nejm találok rá magyarázatot.
BBéci: ilyen pölö a Suicide Squad ahol biztosan van jó hangsáv (a RPi2 ki is írja helyesen a képernyőre), tehát az nem lehet az oka.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
BBéci
legenda
válasz szasanyi #12362 üzenetére
Nálam akkor szokott PCM-et kiírni az erősítő, amikor a tévéadás, vagy a gagyi 350 MB-os sorozat epizód hangja nem Dolby Digital és nem is DTS.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
szasanyi
félisten
Hangformátum, hangkimenet beállítás témában lenne egy kérdésem: miért van az, hogy a különböző források esetén más hangformátum kerül az erősítő kijelzőjére? Egész pontosan azt nem nem értem, hogy miért nem mindig az jelenik meg az erősítő az kijelzőjén amilyen hangsáv megy a film alatt (Dolby Digital, DTS, DTS-HD MA, stb.) mert néha az jelenik meg, hogy PCM. Miért, és mi ez?
Lehet amatőr kérdés, de e témába nem ástam bele magam (annyira nem érdekelt) az most feltűnt és nem találok rá magyarázatot.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Tegnap összekötöttem az onkyo 646-osomat az újonnan vásárolt klipsch r28f 5.1-gyel.
A sub (r12-sw) valamiért nem szólal meg
A kábel egy audioquest black lab, melynek a földelését is bekötöttem. A subon nincs kijelölt földelési pozíció, az LFE mellett csavar alá kötöttem. Az erősítőn tudtommal mindent jól állítottam be (5.1, sub yes), de egyszerűen nem ad ki hangot. Amit tudok biztosan: eddig hajtott egy másik subot (, mondjuk másik kábellel), auto on-ra van állítva a sub kapcsolója, és ha kihúzom az erősítőből a kábelt, és az ujjam hozzáér a kábel végéhez, akkor "megmozdul". Van valami ötletetek? Köszi! -
Rbert
aktív tag
válasz kjanek #12347 üzenetére
Szia!
Menj el a Győri Házimozi -ba ott jó néhányat meg tudsz hallgatni a felsoroltak közül.Én 2 hete voltam ,igaz x2300-assal hallgattuk. Heco MS 500 jobban és szebben,részletesebben szólt az MS 900,Dali 7-estől.Magnat Shadow (nem emlékszem melyik széria) ,is jobb volt a Dali és a Heco MS 900-tól). -
Bobolit
aktív tag
Miért kezd kialakulni az az érzésem, hogy a 636-os Onkyo egy erősítőnek álcázott ipari fémhulladék?
Kezdődött azzal, hogy a bluetooth-on nem volt hajlandó párosodni, csak a Status Ready-t tudta ismételgetni. Az Onkyo válasza: reset-elni kell. Nagyszerű, minden beállítás mehet a kukába.
Most épp azt játssza, hogy se NET-en, se bluetooth-on nincs semmi kép. Gondolom erre is a reset lesz a megoldás -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
PC-ben 3.5 jack to RC kábel van a hangfalakhoz.
Tudnátok ajánlani egy megoldást amivel be tudnám dugni a telefonomat is valahogy, ha otthon vagyok?
Valami jó fajta elosztó kábel/ egyéb megoldásra gondoltam, amitől még nem lesz rosszabb az átvitel ha PC-t szeretném használni éppen.
Jelenleg UPNP szervert használok, de ahhoz mennie kell a gépemnek is és csak 128kbps megy a steamelés Windows media playerrel.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
veterán
válasz Neil Watts #12354 üzenetére
Ja, ize: egy lenyegi parameter lemaradt: A TV 48".
Udv. core2
-
junkpod
veterán
válasz Neil Watts #12354 üzenetére
Ha rossz az elrendezés akkor fölösleges kiadás a hm szet. Én azzal kezdeném, hogy atrakom a tv-t a polc-kanapeval szemközti falra.
Box's don't touch!
-
veterán
Sziasztok!
Hazimozi rendszert szeretnek vasarolni, ehhez valaszoltam a kerdesekre:
1. A mellekelt kepen lathato. Kb. 19m2
3.05*6m vagy valahogy ekorul.A polc (vagyis szekrenysor)ban van a kanape, ill a vele szemkozt fal mellett ket fotel, ebbol talan erzekelheto a hulye rajzom ellenere hogy mikent helyezkedunk el + az ajtok/ablakok..
2. Zenek:
Hat mindenfele szolna. Pop, rock, klasszikus, de igazabol filmnezesre lenne hasznalva joreszt.
3. Komplett rendszer kene, nullarol kezdem. Van egy LCD TV-m HDMI-vel, DLNA kepessegekkel (halozatrol jatszom a tartalmakat vagy spotifyrol) meg optikai hangkimenettel es enny kb.
4. 100-150 korul gondolkozom, de ha lehet inkabb maradjunk kozel a 130-hoz
A Onkyo HT-S3505 -t neztem eddig.
Ha tudtok jobbat ajanlani azt szivesen fogadom.
Udv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz nagytomi82 #12352 üzenetére
Telóról gyorsan csak annyi, h a "szaki" hülye volt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagytomi82
újonc
Sziasztok.
Van egy Pioneer VSX-529 házimozi erősítőm és egy Samsung okostévém egy régi, gyatra 5.1-es hangszórószettel, ez utóbbit szeretném most lecserélni.
Nagyjából 50-50%-ban használom a szettet 5.1-es filmnézésre (letöltés vagy Netflix) és zenehallgatásra (Spotify).A fő kérdés: milyen felállású (5.1 vagy sztereó) és kategóriájú hangfalakat vegyek ahhoz, hogy élvezhető mindőségű legyen a filmnézés is és a zenehallgatás is?
Tudom, hogy ideális esetben zenehallgatáshoz sztereó rendszer a jó, házimozihoz pedig komplett házimozi-rendszer, de ez most nem egy ideális eset, és nem is vagyok annyira vájtfülű. A házimozi erősítőt mindenképp használni szeretném.Az 5.1-es hangzás egyébként egyáltalán nem fontos nekem, ezért gondoltam arra is, hogy sztereó hangfalat vennék. Egy üzletben egy szaki azt mondta, hogy ez nagyon rossz ötlet, mert egy házimozi erősítő úgy le tud terhelni egy sztereó hangfalat, hogy ki is tudja nyírni.
Mit gondoltok? Mi a legjobb kompromisszum?Nagyjából 120e Ft-t tudnék a hangfalakra szánni.
Előre is köszönöm,
Tamás -
johnywalker
őstag
válasz torreador22 #12350 üzenetére
A Tv optikai kimenetét (Spdif) kösd össze az erősítővel.Mármint ha van rajta...Ha nincs így is megpróbálhatod.
[ Szerkesztve ]
-
torreador22
senior tag
Sziasztok! Lehet nem jó helyre írok de hátha tud segíteni valaki! A problémám a következő adott egy régebbi házimozi amit szeretnék led tv vel összekötni .A gond az hogy a tv hang az rendben viszont amikor a tvn pendrive megy egy film akkor nincs hang a házimozin! A tv ugye van mindenféle bemenet ,kimenet a házimozin viszont nem sok mivel nem egy mai darab (aux in , monitor out, dc tv out. Valaki esetleg tud segíteni? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
torreador22 felhasználónak 369 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon!
-
kjanek
tag
Sziasztok!
Milyen 5.0-ás szettet javasoltok Denon AVR-X3300W erősítőhöz?
Elsősorban házimozihoz (70%) használnám, zenei stílusban pop, rock, semmi komoly zene, nappali kb. 50nm.Eddig ezeket nézegettem de szívesen várok egyéb javaslatokat is.
Dali Zensor 7 5.0
Quadral Argentum 590 5.0 vagy 570 5.0
Heco Music Style 900 5.0
Heco Aleva GT 602 5.0
Klipsch R-28F 5.0 vagy R-26F 5.0
Magnat Shadow 209 5.0
Boston Acoustics A360 5.0[ Szerkesztve ]
-
janesz09
újonc
Sziasztok. Yamaha rxv479-hez szerintetek a yamaha ns45e hangfal ráköthető gond nélkül? (Frontra mondjuk)
-
szasanyi
félisten
válasz silver-pda #12343 üzenetére
Szintén, és igen ennyire. Én megcsináltam a FW frissítést is de nem tapasztaltam különbséget (74 vs 77).
-
silver-pda
aktív tag
Átvettem a Yamaha HTR-4068 erősítőt. És mi volt benne? RX-V479 használati.
Másnak is ilyen?
Olvastam, hogy ez a két készülék egyforma, na de ennyire. -
L.L.
senior tag
Sziasztok. Yamaha ns-f51 5.0 szett megér 10.000Ft pluszt, az ns-50f 5.0 ellenében? Köszi
-
RéNyBoY
csendes tag
Sziasztok!
Remélemjó helyen keregélem a választ a kérdéseimre.
Adott egy Jamos s426 hcs 3 szett, ami mellé keresek erősítőt és egy mélynyomót.
Mivel fontosak lennének a későbbiekre nézne majd a hálózati szolgáltatások, a phono és a hdmi 2.0, 4k, és az atmos, illetve a phonhogy mindeképp időtálló legyen, így 2 erősítő között gondolkozok:
Onkyo tx nr 656, illetve a pioneer vsx 1131, árban azonos összegért tudnék most hozzájutni minkettőhöz (490 euro). Melyik lehet a jobb választás a fenti hangfalszetthez? Illetve milyen mélynyomó illene a rendszerhez ennek függvényében? Jelenleg a Klipsh r10 (200 euro) vagy r12-vel (250 euro) szemeztem, arban és kategóriájában hasonlót keresnék.
A szoba mérete kicsivel több mint 30 négyzetméter, ahola rendszer el lenne helyezve, ahol elég nagy a belmagasság. Későbbiekben majd szeretném kicsit nagyobb kategóriára cserélni az 5.0 jamo szettet, de jelenleg e köré építeném az új szerzeményeket.Javaslatokat, tanácsokat előre is köszönöm.
üdv -
Bbeatrix
csendes újonc
válasz Nemir Ombe #12336 üzenetére
BBéci, Nemir Ombe köszönöm. A szobaméret 35 m2. Tényleg csak egy belépő szintű rendszerre lenne szükségem, de próbálnék a kevésből is minél többet kihozni. Közben találtam egy másik prosont is Ez vagy esetleg Ez kategóriájában elfogadható? Bár az Onkyo gyanúsan olcsó, ha egyáltalán van még, (vagy annyit is ér?)
-
BBéci
legenda
válasz Bbeatrix #12334 üzenetére
Az Event 6 jól megtermett állódoboz, nem való 25 négyzetméteresnél kisebb szobába, azt is vedd figyelembe.
Talán picivel jobb hangú a Proson, mint a Yamaha.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bbeatrix
csendes újonc
válasz Ragadozó #12333 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Egy fórumtag hirdet egy Proson Event 5.0 szettet, sajnos nem ismerem a típust, és nem is találok sok infót róla. Szerintetek egy Yamaha NS-50F+NS-P60 szettel nagyjából azonos szinten van? Most egy Jamo Studio 180-at használok, ezért nekem ennél már minden csak "feljebb" van.
-
Bbeatrix
csendes újonc
Sziasztok, szeretnék véleményt kérni erről a szettről. Árban ez lenne a plafon ami belefér, ezért kezdtem el a használtakat nézni. Köszönöm.
-
janesz09
újonc
Helo.
Erről mi a véleményetek?Én nem sok mindent találtam róla eddig.http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_yamaha-htr-4068-5-1-wi-fi-air-play-bluetooth-os-h%C3%A1zimozi-er%C5%91s%C3%ADt%C5%91-fekete-1218590.html
[ Szerkesztve ]
-
bundaska
aktív tag
válasz Nemir Ombe #12323 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Amit sajnos nem tudok, az a Network illetve a WiFi jelentőságe az erősítőn. Spotify-om nincs, szerintem nem is lesz. Gondolkodtam Yamaha, Pio erősítőn, és valami 5.0 és sub ládán vagy egy 5.0 szettben hozzá. Árban jóval több lenne. Tudnék ha akarnék többet rákölteni, de ez nekem bőven elég lenne amit írtam szetteket (egyelőre ).Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
BBéci
legenda
válasz janesz09 #12326 üzenetére
Autót is kizárólag újat vettél és veszel a jövőben?
Ad egy kis biztonságot, de cserébe lemondasz a sokkal jobb hangminőségről, a nagyobb teljesítményről, a több erősítő csatornáról, a második szubkimenetről és egyéb csatlakozási lehetőségekről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janesz09
újonc
Igazság hogy kicsit félek használtat venni, ki tudja az előéletét.
Azért szerintem a gari egy kis biztonságot ad.
Vagy alaptalan a félelmem? -
-
janesz09
újonc
Sziasztok.
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy ti melyiket vennétek:
egy új YAMAHA RX-V381 vagy egy használt YAMAHA RX-V675 ?
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz bundaska #12320 üzenetére
Szerintem hangban nem ér annyival többet (hacsak a + szolgáltatások nem érik meg neked), "alap mozinak" jó, ami pénz marad, azt meg el tudod költeni másra ....
DoItYourself;
Szerintem mindenképp jobban jársz, ha a "tákolgatás" helyett veszel valamit egyben, de akkor már olcsóbvan a hkts 5-öt vagy ugyanannyiért a 9-et, mint azt. Yamaha-t ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz nagyfejü #12319 üzenetére
Sok erősítő menüjében beállítható, korlátozható a maximális hangerő. A tiédben ez nincs? Megoldás lenne a figyelmetlen, felelőtlen használók elleni védelemre.
Ha a wattok száma rendben van, akkor is tönkretehetők a hangszórók, akár a megadott, névleges terhelhetőség negyedével is. Csupán torz, úgynevezett négyszögjel kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz Nemir Ombe #12318 üzenetére
A meglévő "szettem" tákolása helyett is ezt javaslod?
Azóta megfordult az is a fejemben, hogy kidobálok mindent, és vmi egyszerű fadobozos polcos szettet veszek, pl. egy Yamaha NS-PB150-et.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
bundaska
aktív tag
Erre lenne nekem is egy kérdésem. Nézegettem 5.1-es erősítőket hangfalszettel. Írtam is kb. 2 napja, de nem válaszolt senki. Lényegtelen...
A kérdésem:
érdemes megvenni egy Harman kardon AVR 161S + HKTS 9 5.1-es szettet? Vagy amit leírtál, lehet elég lenne a 151S + HKTS 5 is bővel, 30k a különbség? Nem szeretnék elszállni a házimozival, nekem ez a szett árban megfelelő, nem várok tőle felső kategóriás hangzást.Köszi:
BundasAz élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
nagyfejü
őstag
A mostani dobozok is 80w osak , és mint irtam már majdnem kifeküdtek.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz DoItYourself #12315 üzenetére
Teljesen elfogadható (szerintem) nem szól jobban a 9-es másfélszer, a 16-os kétszer, csak annyival drágábbak)....nincsenek kategóriakülönbségek közöttük, ha valaki olcsó, de elfogadható mozit akar ebben a kategóriában teljesen jó az 5-ös is ....
nagyfejü:
Pl. veszel egy hkts szettet a meglévő szub-od eladod és még olcsóbban is megúszod .... .... amúgy mire nem tud elég lenni 80W??[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
nagyfejü
őstag
válasz fehér_ember #12314 üzenetére
kicsit keveslem a 80 w teljesitményt. Nem szeretném ha kipukkasztanák a gyerköcök a dobozokat. A mostani is hasonlo és már egyszer majdnem elszálltak. Mélynyomó nem kell az van.
-
junkpod
veterán
-
DoItYourself
addikt
válasz Nemir Ombe #12312 üzenetére
Akkor a hkts 5 elfogadható? Csak mert volt egy ellenvélemény 1-2 napja.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
nagyfejü
őstag
válasz Nemir Ombe #12312 üzenetére
Hali!
Nincsennek nagy igényeim és három gyermek egyedül nevelése mellett " szeretnék pénzt kidobálni" !!!!!
Ezek alapján kérnék tanácsot.
Esetleg : - Magnat Monitor Supreme 800 5.0Kb ez a három ami belefér.
üdv
-
nagyfejü
őstag
Üdv urak!
A két cuccos közül van valakinek ilyen és mi a véleménye?- Jamo S 426 HCS 3
- Taga harmony Tav 406 v.2
Melyiket lenne érdemesebb venni??
üdv -
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #12308 üzenetére
és milyen appot javasolsz ami tud flac-ot lpcm-ben kiküldeni?
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz junkpod #12260 üzenetére
Ezzel kapcsolatban nincs senkinek ötlete?
Kínomban már átdugtam a "video" bemenetről a "BD" bemenetre az erősítőben a playát, de ugyanaz a helyzet, játssza a 96/24-es flac-et de az erősítő néma marad...
(a playa fórumában állítólag másnak más erősítővel ez megy)Box's don't touch!
-
fehér_ember
addikt
-
törölt tag
válasz MasterMark #12301 üzenetére
Denon X520-ról van szó. Speakers beállításoknál van olyan, hogy "Bass" Azon belül "LPF for LFE".
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Delta Force (2024)
- Robogó, kismotor
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- AutoCAD
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- További aktív témák...
- Sennheiser HD800S (Garanciális) VÉGSŐ ÁR
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- Yamaha RX-V473 hálózat, airplay, 4k HDMI házimozi erősítő
- MINŐSÉGI RETRO !Lejátszók! /Philips/Pioneer/Akai/Panasonic/
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest