Új hozzászólás Aktív témák

  • sz.zs.

    Topikgazda

    válasz Keef_Lee #1113 üzenetére

    Ugyan én nem gépben sütök, de sokat kísérletezem ezzel. A lényeg, hogy meg kell találni az egyensúlyt A sima liszt és az alternatív lisztek arányában. Ez valahol két harmad-egy harmad aránynál van, ha nem akarsz “tömör” kenyeret. Én azért próbálkozom alternatív lisztekkel, mert a fiam betegsége miatt ugyan nem glutén mentesen, de glutén csökkentetten ajánlatos étkeznie, ezért rizs lisztet, Hajdina lisztet, zöld banán lisztet illetve világos Rozslisztet szoktam adni fehér tönkölyliszthez. A tönköly az alap, abból van két harmad.
    Fontos még az szerintem, hogy az ilyen alternatív lisztek hozzáadásával már a kelesztési időt lehet hogy növelni kell pont azért, hogy ne legyen tömör a kenyér, és a kenyérsütőgép nem biztos , hogy meghagyja neki a kellő időt. Jobb lenne sütőben sütnötök.
    Alap lisztnek azért használók tönkölyt, mert azt mondta a dietetikus hogy egyedül abban van olyan fajta glutén ami nem
    annyira bánt, illetve azért teszek bele világos rozslisztet is, mert annak a legkevesebb a glutén tartalma. A többi liszt az teljesen glutén mentes amit hozzáteszek. Szoktam még beletenni útifű maghéjat is egy evőkanállal.

    [ Szerkesztve ]

    Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

Új hozzászólás Aktív témák