- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Ha valaki bejut a lakásba és mondjuk a riasztó zaja sem érdekli, berohan a hálóba, viszi a gépet amit DVR-nek használok, az cumi?
Amilyen kamerát most használok, van beállítási lehetőség, hogy csak mozgásra riasszon, email-ben vagy ftp-zzen fel valahova. Ám van mikor random hazaérek és ezáltal magam generálom az emailt/értesítést.
Ennek kiküszöbölésére milyen lehetőség van? Trendnet cloud progi androidon értesít, ha mozgás van, viszont csak értesítés, olyankor nem küld emailt.
Riasztóra lenne jó rákötni, de azt a mostani kamera nem tudja....
Egyéb ötlet? Az nem túl életszerű, hogy mindig leállítom webes felületről a felvételt, ha előbb érek haza, mint a riasztási ütemezés van...
-
motrola
aktív tag
válasz
gyula20 #2054 üzenetére
"Csak az 192.168.1.10 nem jön fel , így nem tudom változtani.
Ezen az IP címen két kamera ül, illetve ha az egyiket leveszem fixen marad a másik."Ha lehúzod az egyiket akkor ami megmarad annak az IP címét kell átírni 192.168.1.xx-re
A DHCP lehetőséget ki kell kapcsolni.http://www.wisdom-soft.com/products/screenhunter_free.htm
Innen tölsd le a képernyő lopó programot és tedd fel."Igen minden kamerához kapott CD -n megvan az IPsearc program."
Indisd el az IPsearch programot amit a kamerával adtak, és csak 1 kamera legyen a hálózaton bekapcsolva.
Készíts fotót a keresés eredményéről és az alapján ha itt megosztod megírjuk hogyan tudod változtatni az IP címet.
-
bigrock
Topikgazda
válasz
gyula20 #2054 üzenetére
Mivel több IP kamerád van, feltételezhető, hogy egy switch-en lógnak, és a switch-be csatlakozik a DVR (ami inkább NVR, de ez most mind1). Húzd le a switch-ről az NVR-t, csak a kamerák legyenek rajta. Ezután keress rá a kamerára a hozzá adott segédprogrammal és abból próbálj meg belépni a WEB-es felületére. Itt próbáld meg átírni az IP címet, de a portszámra is figyelni kell, általában a HTTP port 80-as szokott lenni. Ha nem az, akkor is egyezzen a többi kamerával és a rögzítő beállításaival is. Tehát: IP címek különböznek, port megegyezik.
Help -
gyula20
tag
válasz
motrola #2053 üzenetére
Igen minden kamerához kapott CD -n megvan az IPsearc program.
Már összesen 5 IP kamera van a hibrid DVR-en , három szépen feljön , tudom változtatni a csatornákat IP
kiosztást . Csak az 192.168.1.10 nem jön fel , így nem tudom változtani.
Ezen az IP címen két kamera ül, illetve ha az egyiket leveszem fixen marad a másik.Az is probléma, hogy korábban sok éven át ,egy analóg kamerás rögzítőm volt , azzal nem volt probléma, a nyár elejéig .Akkor volt egy villámlás , nem volt a 230-as hálózaton villámvédelmem , elment a DVR.
A lényeg az, hogy azt a rendszert ismertem , bár ennél sincs gond az analóg kamerákkal.
Csak az IP kamerákkal . illetve csak a 10-es IP-vel.
A tizes IP csak a DVR-en látom és az általad küldött IP scanner programon, itt viszont nem hogyan kell
áthelyezni másik IP-re.
A DVR-en az IP nem tudom átteni , csak a csatorna helyet, de az nem érdekes.
Kisérleteztem már az Angry IP scanner-el is , az is felhozza , de nem tudom , hogyan kell áthelyezni.
Nagyon sok programmal kisérleteztem már, de sikertelenül.Üdvözlettel:Gyula
-
motrola
aktív tag
válasz
gyula20 #2052 üzenetére
IPsearch programot minden kamerával szoktak adni CD-n.
Ezzel a programmal felderíthető ill. megváltoztatható a kamerák IP címe és portszáma.
Általában amit adnak hozzá azzal menni szokott az IP cím változtatás is.De keresni is lehet van google IPsearch, ip camera tool .
Már leírták, hogy egyesével kapcsold be a kamerákat.
Mivel 4 van belőle mind a 4 IP címe azonos alap beállításban.
Számozd be őket és sorban bekapcsolva változtasd meg az IP címet.
Csak az utolsó értéket kell változtatni, 11, 12 ,13. -
gyula20
tag
válasz
motrola #2048 üzenetére
Köszönöm , ez a program felhozza az összes IP cimet a rendszerben. / használ , kijelölt , nem használt /
A 192.168.1.10-et is.
Csak az problémám , hogy igen szerény a nyelv és számítógép ismeret tudásom. Már egy kamerát sikerült elvarázsolni / eltüntetni / de a DVR-en visszahoztam.
Ha nem lenne túl problémás erről az IP átírásról , vagy kamera áttevésről irhatnál egy pár mondatot.Ezt a programot egyébként megtartom a gépen , mert még van négy IP kamera helyem . késöbb
még szeretnék párat telepíteni.
Mégegyszer köszönöm , hogy megküldted.Üdvözlettel:Gyula
-
motrola
aktív tag
válasz
gyula20 #2045 üzenetére
http://www.advanced-ip-scanner.com/index1.php?utm_expid=62919999-20._cHMXBX2SFul7hotDoAX2A.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.hu
Tölsd le és futtasd ezt a kereső programot. Nem kell installálni elég futtatni. Megmutatja a hálózatod minden résztvevőjét. ( remélhetően )
Ezután tudod ip címek alapján a kamerákat egyesével módosítani/beállítani.Egyébiránt számozd meg a kamerákat és egyesével helyezd üzembe eltérő ip címekkel.
A DHCP lehetőséget a kamerákban ki kell kapcsolni, akkor nem változik meg az egyszer fix-re állított ip cím.
Ezt minden kamerában meg kell tenni.IPsearch programot minden kamerával szoktak adni CD-n.
Ezzel a programmal felderíthető ill. megváltoztatható a kamerák IP címe és portszáma. -
gyula20
tag
válasz
bigrock #2043 üzenetére
Köszönöm , sajnos így sem megy . Bármelyik kamerát hagyom a 192.168.1.10-en .
Erről az IP ről nem tudom áthelyezni más IP-re mert nem tudok belépni , olyan módon , hogy valami
változtatást tudjak készíteni.
A két kamera csak ezen a porton hajlandó dolgozni, felváltva.
Nem tudom , hogy hol lehetne belépni ,úgy a 192.168.1.10-be , hogy át tudjam írni más Ip-re.
Minden IP kamerám szerver portja 8080 , kivéve a 192.168.1.10 nek,ennek 8899.
Nem tudom miért , ha átírom eltünik , ezt át tudom irni a DVR-ben.
Ma több órát küszködtem ezzel a témával , de eredménytelenül.Üdvözlettel:Gyula
-
_NCT
addikt
No első benyomás nem olyan rossz. Viszonylag jó képe van.HD-t tudja., a progi amit hozzá adtak is könnyen kezelhető, viszont Linux támogatás nulla, mac Windows utility van, virtuális géppel megoldottam linux alatt
Felhő szolgáltatás nem rossz,de az androidos alkalmazás finoman szólva használhatatlan. Random jön csak be a kamera képe.
-
gyula20
tag
Üdv.Mindenkinek !
Vássároltam pár IP kamerát egy hibrid DVR-hez.
Az első kameránál a felhozott IP cím :192.168.1.80 volt.A kamera müködött. Pár nap múlva az IP cím 192.168.1.10 -re változott. Nincs kizárva, hogy én babráltam a rendszerben.
De ezzel sem volt probléma , a rendszer müködött.
Jött még két IP kamera , valami kinai nyelvű programmal feltelepítettem őket .
Az Ip számuk : 192.168.1.15 és 1.16 lett. Közben a kinai feltelepítő program eltünt.
A két kamera rendesen üzemel.
Vásároltam még egy kamerát , itt kezdödtek a problémák. Már nem volt meg / nem találom / a kinai
program . Csak úgy sikerült feltelepíteni a negyedik kamerát, hogy az első kamerával váltja egymást kb. percenkét.
Feltehetően egy IP címen vannak , de nem tudom egyiket sem változtatni , mert a számítógép a
192.168.1.10-es IP című kamerát nem hozza fel a Searc IP Camera programban.
Olyan mintha valami "beégetett" IP cím lenne , nem tudom változtatni.Lehetséges, hogy nem kapcsolódik egymáshoz a két téma , de hasonlóan jártam a WL-385F tipusú
WLan-al. Állandóan a 169.254.148.17 IP címet hozza fel , ezt sem tudom megváltoztatni.
Hiába állitom automatikus IP cím keresésre , csak ezt írja ki 00000.
Ha manuálisan írom be , annyit ír ki , hogy kézzel beírt IP , és nem működik.Nagyon hálás lennék egy kis segitségért !
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest