Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
válasz crissprivat #3092 üzenetére
Az Alin is van hasonmása, nem írnak róla rosszakat. Ez is jó lehet..? Kicsit olcsóbb lenne... Lehet egyet kipróbálok.
Szerk:
Ez a poe dolog, hogy is van? Azt irja poe, de írja a 12V tápot is.Megy így is, úgy is?
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
petakpa1
őstag
Tegnap megérkezett a Dlink DCS-935L kamerám, és az alap beállításokat sikerült is vele megcsinálni, valamint a routeren is állítgattam port forwardokat az alábbiak szerint:
Külső port -> IP Camera belső fixált ip címe : belső port
xx080 -> 192.168.1.110 : 80 (sima http eléréshez)
xx443 -> 192.168.1.110 : 443 (https eléréshez)
xx554 -> 192.168.1.110 : 554 (rtsp eléréshez)Előbbi kettő szépen működik, tehát a port forwarding OK, viszont rtsp elérés nem sikerül
Kérdezném, hogy rtsp eléréshez milyen program kell, továbbá milyen szintatikában kellene beírnom a címet a programba?
Én az alábbira gondoltam
A) Belső hálóról:
rtsp://192.168.1.110:554/play1.sdpB) Internetről:
rtsp://routerem.dyndns.org:xx554/play1.sdpOkostelefonra telepített VLC Playerrel és RTSP Playerel probáltam, mindkettő google Play webáruházból letöltve, de már belső hálón se ment
IP Camera kezelőfelületén ez van beállítva videó konfigurációnál:
Dlink saját szoftverét mellőzném, mert használatához be kell regisztrálni az oldalukon, amit nem szeretnék, mert egyrészt ezáltal akár ők is be tudnak lesni a lakásomba, másrészt annyi adatlopás van mostanában egész komoly cégektől, hogy inkább csak a fizikailag nállam lévő készülékeken legyenek elmentve a belépési adatok.
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
crissprivat
senior tag
válasz Minstrel #3095 üzenetére
Ezt ajánlom.
Van itthon pár darab,eléggé le is vannak terhelve,de mennek zokszó nélkül rég óta.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
Minstrel
senior tag
IP kamerához milyen olcsó switch lenne jó? Nem kell POE meg semmi különlegesség, csak több kamera van és egy vezetéket akarok a router-ig elhozni. Pl. ez? [link]
-
Ablakos
őstag
válasz crissprivat #3092 üzenetére
Ez tetszik, rendelek is egy párt belőle. Az a kérdésem, hogy miért külföldi shop a link? Megéri ott rendelni itthonra? Itthol kb 60e darabja.
-
crissprivat
senior tag
A 3MP Hikvision kamok nagyon jók. Van 720p hikim is,szép felvételeket készítenek ezek is,de a 3MP-es változatok más ligában játszanak. És nem olyan nagy az árkülönbözet,hogy ne érné meg inkább öket választani.
Például ez egy kíváló benti-kinti kamera. Helyes kicsi,masszív fém váz,erös infra,kristály tiszta felvételek és forgatható bármerre. Szerintem az egyik legjobb kamok közé tartozik.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
spgabor
aktív tag
válasz crissprivat #3085 üzenetére
Majdnem mindegyiknél lehet választani. A típust nem tudom, hogy milyet érdemes, ami nem túl drága, de normális is. Elég sok fajta van, látszatra minimális különbséggel, ezért vagyok tanácstalan.
-
akika1111
csendes tag
válasz bigrock #3082 üzenetére
Szia!
Köszi szépen az infót.
Még egy kérdésem lenne.
Belinkelted a POE átalakítót, és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy ha veszek pl egy POE NVR-t, akkor a fehér átalakítóval megoldható az, hogy a patch kábel bedug POE NVR-be, és a kamera oldalon az átalakítóval ketté osztom tápra, és RJ45 re? Vagy ez csak non POE kamerákhoz jó? (jó lenne megoldani egy Patch kábellel mindent, nem kéne tápot húzni)
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
bigrock
Topikgazda
válasz petakpa1 #3086 üzenetére
Általában jellemző. Ha mégsem, a gyártó honlapján rákeresel a kamera típusra és azon belül a leírására. Itt szokott szerepelni a username, password, default IP address. Hasonló tartományba állítod a PC-det és belépsz a gyári IP címére a kamerának. Ha azon nem tudod elérni, és nincs más lehetőség, marad a reset.
A hsz. második részére: természetesen, az így jó.[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz bigrock #3082 üzenetére
Ilyen kamera felderítő progit minden kamera mellé adnak? Most akarok venni használtan egy DLink DCS-935L-t. A neten rákeresve csak mydlink alkalmazás segítségével vagy wps-el történő történő konfigurálást írnak hozzá.
Őszintén szólva nem szívesen regisztrálnám dlink honlapján mert ezáltal akár dlink is betekinhet rajta keresztül a lakásomba.
Inkább wps-el összelövöm routerrel, aztán helyi hálóbeli az ip címét böngészőbe írva belépnék a camera admin felületére, de ehhez tudnom kéne a felhasználónevet + jelszót.
Ha már be tudok lépni rá böngészőből, akkor végelegesen beállítanám neki a helyi wifi adatait, hogy egy áramszünet esetén ne kelljen megint wps-el baszkódni. Remélem beállításokat el tudja menteni EPROM-jába.
Aztán routeren kiosztok neki egy fix belső ip-t és csinálok egy port forward-ot rá ugyanis routeremen van dyndns szolgáltatás.
Innentől kezdve ha netről bárhonnan beírom dyndns-es ip címemet a megfelelő porttal, akkor router azt átírányítja ip camerára, azaz olyan lesz mintha belső hálóról éréném el a kamerát, így kiváltom a dlink kliens szoftverét.
Működhet ez így?
[ Szerkesztve ]
-
crissprivat
senior tag
Hali.
Ma kaptam kézhez a hiki ds2cd2335i kamot. Beállítgattam,müködik is,szép tiszta felvételt készít nagy látószögben.
Az lenne a kérdésem,hiába állítom be 720p vagy 1080p-re a felvételt,összenyomja a képet. Vagyis ha belemegyek a kam menüjébe és megnyitom az élöképet,akkor a 4:3 képaránynál lesz pl az autó kereke kör alakú. Ha a 16/9 nézetet választom,akkor már húzza is szét a képet. A rögzített felvételen is ilyen.
Mi lehet a megoldás? A többi hiki kamerámnak nincs ilyen baja. Nem annyira zavaró,de jobban örülnék,ha olyan lenne a felvétel,amilyennek lennie kell.
Köszi.spgabor
Ha választhatsz,akkor EU (angol) verziót vegyél.[ Szerkesztve ]
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
DS-2cd3132F-IWS típusú kamerához milyen központi egységet érdemes venni? Lehet, hogy erre is lenne igény otthon.
Olyat szeretnék, ami legalább négy csatornás, de a nyolc a későbbi bővítés miatt jobb lenne. Túl nagy igényeim nincsenek, vagyis ami van, azt gondolom minden ilyen egység tudja. Vagyis, hogy monitort rádugva bele tudjak nézni az élő képbe, hdd-vel bővítve rögzítsen mozgás érzékeléssel.
Illetve mire érdemes figyelni vásárláskor? Néztem párat Aliexpressen, például az is Englis és Chinese verzió között mi a különbség?Üdv:
spgabor -
bigrock
Topikgazda
válasz akika1111 #3080 üzenetére
A made in china IP kamerát összedugod a laptopoddal. Adsz neki 12V-os tápot. Gondolom, kaptál hozzá egy CD-t (linket) amin rajta van a kamera felderítő programja. Ezzel belépsz a kamerába, adsz egy IP címet, lehetőleg olyat, ami az otthoni subnet-tel megegyezik (pl. 192.168.1.x, és 255.255.255.0), vagy DHCP-re állítod, ekkor a routered ad neki IP címet. A laptopon a böngésződben (Explorer) tudsz élőképet nézni.
szerk: Ha 60 m-re kell elvinni a kamerát, akkor a tápellátást is meg kell oldani, javaslom ezt a hozzászólást figyelembe venni.[ Szerkesztve ]
-
akika1111
csendes tag
válasz akika1111 #3080 üzenetére
Hogy teljes legyen az infó.
A kamerát közel 60 méterre kéne elvinnem, és egy ház homlokzatára kéne tennem, csak nem tudom, hogy hol fúrjam meg a falat, és ezt szeretném kideríteni, hogy hol a legjobb a rálátás a kapura, illetve a látószög jó-e, és nem kell máshová tennem.
Köszi szépen a segítséget!
-
akika1111
csendes tag
válasz bigrock #3074 üzenetére
Szia Bigrock!
A Kamera made in china, a balun csati meg http://www.delton.hu/ A srác nem volt a toppon, amikor ezt ajánlotta (lehet Ő volt a takarító?), de meg volt róla győződve, hogy ezzel működni fog a dolog. Sebaj, van egy plusz kütyüm, amit nem fogok felhasználni.
Ha a laptop RJ45-ös csatijára rákötöm, akkor egyből be lehet hozni a képet?
@MY2K!
Bocsi, nem értem az írásodat. Hogyan kötöm rá a kamerát a telefonomra? Mert a VLC-vel megvagyok, de a kettő közötti kapcsolattal vagyok bajban. (nincs benne wifi, csak vezeték)
-
zolees
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A családi házunk kapuját szeretném ip kamerával megfigyelni. Semmi extrát nem szeretnék, 1db kültéri kamera lenne, amely POE-n keresztül kapná az áramot és a hálózatot is.
Kamerának a Hikvision DS-2CD2010F-I vagy az egyel nagyobb Hikvision DS-2CD2020F-I -ra gondoltam.
Ezek a kamerák megfelelnének a célnak? Vagy dóm kamera jobb lenne? Ahhoz, hogy a POE megvalósuljon nálam, mire lenne szükségem?
Ezek a kamerák tudnak sd kártyára rögzíteni. Ezek szerint azt is tudják, hogy a kártyára folyamatosan rögzítenek, és ha betelik, akkor felülírják a korábban rögzített felvételt?
Köszi minden segítséget.Üdv. Zoli
-
k_miso
tag
válasz bigrock #3073 üzenetére
A tesztelésnél igyekeztem a legközvetlenebbül vizsgálni a képet, böngészőn keresztül is, így jutottam el a legközvetlenebb képhez: a kamerában rögzített képhez. Sem a minőséget sem a pulzálás periódusát nem befolyásolta.
Próbálkoztam a hálózat terhelésével is, hátha ki tudom mutatni, hogy valamilyen sávszélességi probléma rejlik a háttérben: egyetlen routerre eresztettem rá a négy új és a négy régi wifi-n. A régi kamerák kiváló képet adtak, de a négy új pulzált.
Érdekes az is, hogy a pulzálás periódusa és erőssége változó. Sajnos nem sikerült kifigyelnem, hogy mitől függ. Az éjszakai felvételnél pl. nem pulzál. Csökken a pulzálás, ha kimaszkolom a kép egy részét. Minél nagyobbat, annál inkább megszűnik. A kép felénél már rendben van a kép.
Én inkább valamilyen tömörítési hibára gondolok. Talán a fw. túlzottan erőforrás igényesen tömörít, vagy egyszerűen gyenge a procija. Ezt a gondolatot támasztja alá az a tény, hogy beltérben minden rendben látszik. Ott ugyanis statikus képet kell rögzítenie. Kültéren minden izeg-mozog. Alig van változatlan pixel.miso
-
bigrock
Topikgazda
válasz akika1111 #3072 üzenetére
Ugyanabban a boltban vásároltad az átalakítót? Biztos szakember adhatta el, mert ez egy UTP BALUN, ami analóg jelet tesz rá a csavart érpáras kábelre. Azért nem látod a kamerádat, mert az IP kamera, az LCD meg analóg. A legegyszerűbb megoldás egy laptop-ra kötni a kamerát, úgy beállítani.
-
akika1111
csendes tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek nekem.
Rendeltem a csájnaiaktól egy IP kamerát.
Nem POE képeset. A beüzemelés sikerült, asztali pc-n kiválóan működik.
Viszont szeretném egy LCD re rakötni, hogy be tudjam állítani a látószögét (hogy egyáltalán lát-e mindent amit kéne, vagy más helyre kell tegyem)
Van itthon egy RCA LCD panelom, de nem tudom rákötni sehogy. Biztonsági boltban adtak egy átalakítót, mondván, hogy az átalakítja, de nem.
Tudja valaki esetleg, hogy ezt hogyan tudom megvalositani?
Csatolom a képeket, hogy mi van, es mit vettem.
Köszönöm!
-
k_miso
tag
Sziasztok!
Vettem egy Fisotech IP kamera rendszert (4 kamerásat rögzítővel). Az eladó webáruház csak az eladásig volt segítőkész, bár azzal hirdetik magukat, hogy készséggel segítenek. A bolt a szervizbe irányít, a szerviz pedig fél év alatt egyszer sem vette fel a telefont.
Na de attól még működnie kéne a rendszernek. Egy 10 éves Linksys rendszert váltottam ki, leginkább a jobb felbontás miatt az új kamerákkal. A beállítás gond nélkül ment, mindenki megtalált mindenkit.
Na de!
Adódott egy furcsaság. A kamerák képe kb. 1-2 másodpercenként egy pillanatra szétesik, majd újraépül. Ha a kamerát beviszem a lakásba tesztelni, rendesen működik. A hálózat sebességét minden irányból teszteltem, de nem tudtam kimutatni hibát. Wifi-n, vagy kábelen csatlakoztatva azonos a jelenség.
Érdekes lehet még, hogy ha a kamera képének felét kimaszkolom, megszűnik a pulzálás. Akkor is megszűnik, ha a kontrasztot a minimumra veszem. De azt én már nem hívnám képnek.
A körülményekről annyit, hogy a négy kamera négy különböző helyre van felszerelve, nagyjából a házat, az udvart és a kertet veszi, a jelenség mégis azonos. A kamerák közelében csak a tápellátáshoz szükséges vezetékek vannak.
A kamerában van 8 GB-nyi ROM is, amire helyben is tud rögzíteni. A helyben rögzített kép is pulzál.
Hosszú veszekedés árán az eladóból kikényszerítettem, hogy frissítsen firmware-t. Sajnos ennek sem lett eredménye.
A szerviz azt állítja, nem tudták tetten érni az általam leírt hibát.Sokat segítene néhány ötlet, merre keresgéljek még.
[ Szerkesztve ]
miso
-
Minstrel
senior tag
Ezviv miért nem ismeri fel a kamerát? Keresésnél megtalálja, de ha rányomok a plusz gomba akkor "Device is not connected to the service, please check the network."
UPnP bekapcsolva és a portokat is hozzáadta a routerhez [kép]
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Kültérre kellene kamera. Egy kisebb tavat kéne figyelni vele, majd a későbbiekben egy ház udvarát, mert 2x törték fel.
Elvárások:
-wifi
-mozgásérzékelő (pl email riasztás jól jönne)
-éjjellátó
Folyamatos rögzítésre nincs szükség.
Más nem jut most eszembe.Plusz pont ha mobilról is lehet figyelni (bár ezt gondolom bármelyiknél meg lehet oldani kis bütyköléssel?).
-
q13579
senior tag
válasz jézusom #3065 üzenetére
Köszönöm. Kiderült, hogy a szakember rosszul mondta, tényleg elég mindkettőhöz a sima CAT5, UTP kábel.
Még egy utolsó kérdés, mert elveszek a rengetek honlap kínálatában. Van olyan márka, amiből érdemes az AHD rendszert megvenni?
Mert ahány honlap, annyi saját márkás termék... Milyen márka vonalon érdemes elindulni? (Természetesen, ha sért a márka megnevezés bárkit, megköszönném, ha privátban adnátok tanácsot).
-
jézusom
addikt
Ahogy előttem is írták CAT5e kell. Húzhatsz mellé tápmadzagot, későbbi váltásra, de elmegy az utpn is. De fontold meg, hogy a 2 megapixeles kamera csak 15fps, és annyiért vehetsz 1 megásban 25-30 fps varifokálisat.
Ha csak cat5e-t húzol úgyis lehet még ip rendszered, de akkor poe verzió. Coaxot semmiképp nem javasolnék.
[ Szerkesztve ]
-
bigrock
Topikgazda
Ha Cat5e kábelt húzol, akkor vagy kell mellé egy passzív Balun átalakító és a 12 V-os táp, vagy egy aktív Balun adó-vevőt teszel fel amin elmegy az adat és a táp is.
Koax kábelből RG59-et szoktak javasolni, ide szintén mellé kell húzni a 12 V-os tápot. (Bár emlékeim szerint már lehet kapni olyan Balun trafót, Ami koax kábelen is átviszi a tápot...) -
q13579
senior tag
Még egy kérdés, mert eltérő infokat kapunk és a kábelezést úgy szeretném megoldani, hogy később IP rendszerre is egyszerűen lecserélhessük.
Tehát AHD kamerákat szeretnék egyelőre. Ehhez pontosan milyen kábelezés szükséges? Mert IP-hez gondolom a CAT5 sima UTP kábel. Az AHD-hoz ez jó, vagy ott KOAX kábelt húzzunk?
Van esetleg olyan, ami mind a kettőhöz jó?
-
MY2K
aktív tag
válasz Avermedia_hu #3051 üzenetére
Hello! Próbáld meg ezzel az alkalmazással. Hátha segít a stream címének kinyerésében.
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
q13579
senior tag
válasz jézusom #3059 üzenetére
Köszi a választ.
Igazából olyan rendszert szeretnék, hogy ha tényleg történik neadisten valami a ház körül, vagy pl. betörnek, besurran valaki, akkor azért valamilyen kézzelfogható infót lehessen kivenni a felvételekből.
Nyilván itt az elsődleges cél az elrettentés lenne, de ha már ott van a rendszer, akkor legyen használható is, de nem cél a pontos és folyamatos megfigyelés.
Azért lenne jó tudni, hogy IP, vagy analóg vonalon induljunk, mert akkor a kábelezést is ennek megfelelően húznánk be. Azt gondoltam, hogy mindkettőből léteznek már jónak mondható szettek, aminek a telepítéséhez nem feltétlenül kell mélyen a zsebünkbe nyúlni és akár házilag is össze lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Éppenséggel 1 db kamerát is lehet venni 250e-ért. Kérdés, hogy milyen rendszert szeretnél. Kínaiból vehetsz 6000/db áron kamerát, de 15 méterre min. 2 mpxlelest ajánlanék, és az az analóg rendszer teteje, de az is csak 15fps. Vagy úgy 15méter, hogy odazoomolsz, de akkor meg közelre nem látsz.
Meg mondjuk az se mindegy, mit jelent a számodra 15m, mert mondjuk látni fogsz olyan messzire, hogy jön valaki, de pl rendszámot nem olvasod le.
[ Szerkesztve ]
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
4 kültéri kamerával szeretném megfigyelni a házunkat, amely most van kábelezés alatt.
Milyen rendszert ajánlanátok a következőkhöz:
- éjjel is lásson
- távolról is megfigyelhető legyen (android okostelefonról is)
- max 15 méterre kellene, hogy ellássonEgy ilyen rendszer kiépítéséért egy helyi szaki 250.000 Ft-ot kért volna, de csak analóg rendszerre. Azt mondta, hogy IP kamerával ez legalább 100.000-150.000 Ft-tal több. Úgy, hogy a kábelezés kompletten elő lenne készítve számára...
Meggyőződésem, hogy ha az eszközöket megvesszük, mi is össze tudjuk rakni a rendszert... (Hálózat építésbén én jártas vagyok)
Köszi a tippeket.
-
Ablakos
őstag
válasz bigrock #3054 üzenetére
4 portos POE switch, tápfeladó két AP-t szolgál ki (tipusát nem tudom) és még a kamera lenne neki a feladat.
A szabvány eth. kábel végén megjelenik a ~12v, de a kamera előtti pici elektroinikai dobozból már nem jön ki semmi.
Tápfeladókban is van különbség? (nem feszültség értékre, hanem polaritás vagy másra gondolok) -
bigrock
Topikgazda
válasz Avermedia_hu #3051 üzenetére
#3051:
Próbáld meg egy PC-s VLC-ből elkapni az RTSP stream-et:
rtsp://ipcím:554/profile1 (profile1: meg kell nézni, hogy a kamera beállításaiban hogy szerepel az RTSP stream)#3052:
A PoE szabvány az ethernet szabvány teljes hosszán (100 m) működik, megfelelő kábellel. Milyen feladót használsz? Meg kellene egy PoE switch-et is próbálni.#3053:
Ha port forwardinggal éred el kívülről az NVR-t, egyes rögzítőknél nemcsak a HTTP portot, hanem a szervíz portot (pl. 6036) is ki kell forgatni, hogy átjöjjön a video stream. -
zsolesz12
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, hátha van valami tippje valakinek a problémámra.
Nemrég vettem Kínából egy 8 csatornás mini nvr-t, és -egyenlőre- egy db 720p-s kamerát. Minden működik, de csak hálózaton belül. Kívülről nem érem el az nvr képét. Be tudok lépni a felületére, mindent tudok állítani is, de sem az élő képet, sem a felvételt nem tudom visszanézni. Gondoltam a feltöltési sebességre, de hiába veszem lentebb a felbontást nem változik semmi. Forog a kép helyén a "napocska" . Viszont a kamerára kintről belépve is tudom nézni az élő képet, csak annak nem sok értelmét látom. Nekem inkább a mozgásérzékeléses felvételek visszanézése kellene az nvr- ből. Mindezt chrommal próbálom, de explorerrel sem megy. Tehát gondolom nem az activ-x miatt, mert az gondolom, hogy kellene bentről is, úgy meg nincs semmi gond. -
Ablakos
őstag
Vettem egy dom kamerát ACESEE adv20p200. Azt írja a manual, hogy POE képes. Ez azt jelenti a jelen esetben, hogy van egy 20-30 cm hosszú fix kábel a kamerán, aminek a végén a táp csatlakozó és az eth.csati. A kamera etherneten keresztúl, tápfeladóval nem működik, csak a plus táp csatival. Most ez így normális? A POE arra a nyúlfarknyi kábelre vonatkozik?
-
Avermedia_hu
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy egyedi kérdésem van, de már 3. napja nyalom a fagyit.Egy HIKvision DS-7604 központi egységgel akarok felvenni LAN-streamet. Elméletileg sima ügy.
RTSP stream, port, ip cím ok, beállítva.
De persze automatikusan nem látja a HIKvision kameraként a streamet. Ha egyáltalán érzékeli a címet, már az is örömmel sugározza át lelkem.
A nagyobb baj, hogy egyedi beállításokkal sem lát semmit. Hiába variálok ide-oda. Pedig tényleg már talán mindent próbáltam.A max amit elértem, hogy az ip címet látja, de azt írja: ip kamera kivétel (tudj'Isten mit akar ez jelenteni)
Van valakinek tapasztalata abban, hogyan lehet hálózati streamet elkapni? Milyen beállítások kellenek?
A stream adatait is tudom változtatni.
Ha tudnám, hogy pontosan mit és milyen paraméterekkel küld egy HIKvision kamera, lehet előrébb lennék.
De az is megoldás, ha azt tudom, mit változtassak a felvevőnél.A segítséget előre is köszönöm!
Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
hzsolee
őstag
válasz sambenez #3046 üzenetére
Hány kamera van, próbáld egyesével. Vagy próbáld meg az nvr nélkül a kamerát böngészőből elérni. Cms-ből helyi rögzítésben a kamera jól működik? Esetleg az nvr többi csatornáját is nézd végig mi van beállitva. Ha gondolod lefényképezem az oldalakat.
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz sambenez #3044 üzenetére
Szia!
Tőmondatokban:
Főmenű - rögzítés - rögzítés : ebben az ablakban az aktuális csatornát kiválasztod,
nálam az előfelvétel 5 mp,
rögzítési mód: táblázat
periódus1 0-24-ig érzékelés kockába pipaAztán
főmenű - riasztás - mozgás: csatorna kiválaszt és engedélyez kockába pipa
érzékenység: nálam magasabb
Periódus: mind, 0-24
Interval 2
Késleltetés 10
Rögzítési csatorna: amit fenn kiválasztottálHát nagyvonalakban ennyi, remélem tudtam segíteni. (Bocs, hogy csak most válaszoltam)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
2 MPix-es, POE ip kamerával van valakinek tapasztalata?
-
soldi3r
veterán
A Hikvision NVR mitol irhatja ki, az egyik kamerahoz 2x2-es kepnel, hogy nincs forras? Mindig masikra, illetve ha csak azt az egyet nezem, akkor tokeletes.
E30 (oo=[][]=oo)
-
hzsolee
őstag
Hát ha a felvétel megléte a fontos akkor mindenképp valahova fel kell tölteni. Vagy ha nincs net elérés maga a tároló hdd legyen helyben tutira hozzáférhetetlen. Erre van ötletem de ezt nem fogom itt leírni
-
hzsolee
őstag
Nincs mit, máskor is.
Hát nem tudom ez mennyire számít melegnek, és mennyire volt pontos a mérésem. Amúgy a napokban nézegettem az alin a kamerákat, és amit a vásárlók tesznek fel képeket azok közt láttam olyat, hogy az általam linkelt műanyagházas dizájnú kamerába is ragasztott a chipekre bordát.
Szerk: Itt vanMajd alkalom adtán rámérek arra is
Mondjuk padlásra nem tenném a cuccost. Nálunk nyáron halálos meleg van a palatető alatt, meg macerás is felmenni, ha birizgálni kell valamit. A tűzveszélyről nem is beszélve... Nem szertném egy zárlat miatt leégetni a házat. Kötés nélkül végighúzom az utp-t meg a tápot aztán csókolom. Nekem a spejzban lesz a központ. (már ha az oroszok meg nem előznek )[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
válasz hzsolee #3036 üzenetére
Köszi szépen, korrekt leírás volt!
Pont ezt hiányolom a topikból, hogy megosszuk egymással a tapasztalatokat, mert azoknak akik vásárlás előtt állnak jó támpont. Amint megvan az én rendszerem, én is megírom a tapasztaltaimat.
Az NVR-el kapcsolatban írtad, hogy eléggé melegszik a chip. Ez nem túl jó hír, mert azon gondolkodom, hogy a padlásra tenném és nyáron ott azért elég meleg lesz. Ugyan ne történjen ilyen, de tartok tőle, hogy szem előtt hagyva egy esetleges betörésénél elvinnék ezt is. (Anno a szüleim hétvégi nyaralójában a riasztót is leszerelték a betörők)
(#3035) F1DO: Tapasztalatok miatt kérdeztem, nem azért mert ilyet akarok venni.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
hzsolee
őstag
Jogos. Akartam is linkelni de mobilról nem az igazi.
Szóval ebből van három, ebből meg egy. Mióta megjött az nvr a wifist tesztelem, a többit még nem használtam hosszaban. Az ár volt a fontos a rendeléseknél, a következők 2Mp-ek lesznek nekem is.
Tapasztalat:
A három egyformáról sokmindent nem tudok mondani, mivel nem mennek 24-ben, csak egy-egy próba erejéig voltak bekapcsolva. Fém ház, megfelelő tartóval. Egy cd adtak hozzá programokkal. Volt egy hsz-em a közelmúltban (ahol a kollega a 3,6-os optikára volt kiváncsi) amiben a kép az egyikről lett mentve. A wifissel kapcsolatban van olyan észrevételem, hogy véletlenszerűen a felvétel felgyorsulva van rögzítve. Nem sűrűen fordul elő, de már többször megtörtént. Ennél annyira jutottam, hogy ilyenkor az élőkép pár másodperces kimaradásokkal jelenik meg, ezért a visszajátszáskor gyors lesz a felvétel. Pillanatnyilag úgy néz ki a dolog, hogy az nvr-hez egy router van csatlakoztatva és ehhez ez a kamera wifin csatlakozik. Szerintem a router lesz a ludas, mert ha újraindítom, vagy csak ha lehúzom és visszadugom az nvr-t megszűnik a hiba. Sajnos kábelel nem tudom kiváltani egy próba erejéig sem, jelen állásban kivitelezhetetlen. Amúgy semmi extra, műanyag ház jól állítható felfogatás, szintén járt hozzá egy cd programokkal.
Igazából az eredeti elképzelés az, hogy az nvr-hez egy switch-en keresztül csatlakoznak majd a kamerák kábelen. A router csak a mobil elérést fogja szolgálni. Ki kéne már építeni a kábeleket, és lassan gyűlnek az alkatrészek is, csak sajnos időm az nem nagyon van a dolgokra. (jött az életünkbe egy kis tündér, és sok időnket elveszi )
Az nvr-ről annyi, hogy nagyon gyorsan megkaptam, és a vámmal nem volt gond. Egy laptop hdd-vel megy most, és meglepően kevés a fogyasztása (főleg ez volt az elsődleges) Magyar nyelv van benne, de néhol elég vicces a fordítás. Az egere elég gagyi, de amenyire kell azt tudja. A hozzá kapott táp megfelelő. Vga és hdmi csatlakozón is próbáltam, megfelelő a képe. Annyi kiegészítést eszközöltem rajta, hogy ragasztottam egy hűtőbordát a chipjére. Utánna már nem volt időm méregetni de előtte 60+pár fokos volt. Lehet ostobaság volt, és nem ér semmit de jól néz ki
Hát kb ennyi a személyes vélemény kiegészítés[ Szerkesztve ]
-
BPeter01
tag
válasz BPeter01 #2885 üzenetére
Novus rendszerrel kapcsolatban megírom, hogy sikerült megoldani. (legyen nyoma, hátha más nem szerencsétlenkedik vele ennyit) Novus NVR-5304POE rögzítő, nem adtak hozzá semmilyen telepítőt, és a gyári oldalról levadászott programmal sem sikerült távolról vezérelni. Androidos elérés nagyon patent, csupán a goolink programot kell lerántani és hálón belül megkeresi a rögzítőt, amit felhasználónév jelszó párossal lehet felcsatolni és onnantól megy, akár otthonról, akár távolról és mindent megcsinál. (belepillantás, visszanézés, stb.)
Számítógéppel csak a NMS programmal kommunikál, de annak segítségével csupán az élőképet nézheted a rögzítőbe nekem nem sikerült vele belemászni. Rögzítő távoli vezérlését,eddig kizárólag XP-s géppel tudtam megoldani, ahol, az explorerben engedélyeztem az activeX vezérlőket, és onnantól webes felületen beállítható, visszajátszható. Most ott tartok, hogy teamviewerrel a win10-es géppel vezérlem a régi gépem, de sajnos ahhoz be kell kapcsolni....
Már így elvagyok vele, de nem így kellene működnie!
Valaki azt a tippet adta, hogy az opera böngésző win10 alatt is képes az activeX futtatásra, de nekem ez nem jött össze. (akkor kihagyhatnám a régi XP-s gépemet.)
Úgy érzem már a célban vagyok.Kíváncsiságból rádugtam a rögzítőt egy FHD tévére és a kamerán ( NVIP-3DN3011H/IR-1P ) max.-ra, azaz 2048 x 1536 lőttem a felbontást, tátva maradt a szám, mintha fényképet néztem volna, csak még mozgott is.....
Üdv: BPeter
-
-
kirkri
addikt
Nem csak szerinte.
Felelőtlenség ilyen teljesen valótlan infókkal megtéveszteni a fórumtársakat.
Ahogy a korábban ebben a topikban olvasható 45 dolláros értékhatár is az. A kintről rendelt kamerák egyike sem magánszemélytől érkezik, így a 22 eurós értékhatár érvényes rájuk. Ezt viszont a vámosok nem az alapján mérik fel, hogy mi van a csomagra írva, hanem hogy a számlán mi szerepel. Az, hogy bekérik-e a számlát a vevőtől, azon múlik, hogy a röntgenképen a csomagban látott terméket drágának vélik-e, vagy sem.
Szóval a kintről rendelt kameráknál (22 EUR felett) vagy szerencséje van az embernek és átjön a vámon, vagy megakad és akkor 27% áfát és 2000 forint vámügynöki díjat kell fizetni rá.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
spgabor
aktív tag
válasz daniel2121 #3015 üzenetére
Igen, még fel sem adták. Bár pár levelet váltottam az eladóval a pontos típus egyeztetésével kapcsolatban.
-
kirkri
addikt
válasz jézusom #3020 üzenetére
Úgy tűnik kapok ingyen egy új POE switch-et, ha valóban összejön, akkor a POE változatnál maradok, ha nem, akkor átgondolom megéri-e nekem a POE, vagy kábelezzem be a padlást.
Maradnék a 2MP-nél, hogy a jövőben, amikor elérhetőek lesznek olcsón 3-4 (5) MP-es kamerák, adott legyen a lehetőség a bővítésre.(#3019) Minstrel: Hasznos infó, köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Az elkövetkező hónapokban gyakori vendége leszek a topiknak.
Hamarosan kertes házba költözünk és szeretnék kiépíteni egy kültéri kamerarendszert. A lakásban most is van két Foscam kamera, szóval nem nulla ismerettel vágok bele a dologba, de azért ez egy nagyobb feladat lesz. A rendelkezésre álló keret eléggé behatárolt, szóval tudom vannak nagyon jó kamerák 60-70 dolláros áron, de egyelőre olcsóbb kategóriából akarok 3 darabot venni, megtámogatva egy NVR-el.Ma reggel jöttem rá, hogy mi is pontosan az a POE, így lehet, hogy olyan kamerákat fogok nézni, hogy ne kelljen a kamerákhoz külön kivinni a tápot is.
Kamerából ezt néztem ki, vagy ezt, esetleg POE változatban ezt.
A video rögzítését NVR-el szeretném megoldani, ezt a példányt, vagy esetleg ezt gondoltam.Riasztó rendszer van a házban, így annak kiegészítésére szánom a kamerákat.
Gondolom, hogy az infrájuk nem lehet túl erős ezeknek a kameráknak, külső infra reflektorral mennyire lehet ezt megfelelően orvosolni?
21 éve a Prohardveren! ™
-
jézusom
addikt
Üdv!
30-35 dolláros kamerák át szoktak jönni a vámon? Tudom, hogy 22EUR a határ, de na. Nem tudom merjek-e drágábbat rendelni.
Köszi!
-
lililááá
tag
válasz bigrock #3013 üzenetére
Ezzel a progival közvetítünk élő adást és annak vagy egy ilyen opciója hogy be lehet tenni ip kamerát na ott hiába írom be az ip címét nem látja képen ez a program van ,viszont a saját programja igen. Wifin keresztül Linksys routerrel van közösítve. A router-kamera wifin kommunikál utána lan kábelen megy a dolog 3 gépre.
-
lililááá
tag
Sziasztok vettem egy egyszerű kis ip kamerát szeretném használni és hiába írom be a számát nem látja a progi,belső hálón van,a kamera progija gond nélkül kezeli [link]
[ Szerkesztve ]
-
bigrock
Topikgazda
-
b7hc
újonc
Sziasztok,
néhány napja vásároltam egy 2 megapixeles varifokális IP kamerát. A hátsó udvar megfigyelésére használom, amelyre tökéletes, a látószöget is egyszerűen be tudtam állítani pont olyanra, mint amire nekem szükségem van.
viszont felvetődött egy ötlet: lehetséges-e valahogy egy ip kamerával timelapse felvétel készítése?
ha igen, technikailag hogy lehetne kivitelezni? Persze nem várható el egy ilyen egy biztonságtechnikai terméktől, nem ez a funkciója, de mint érdekesség, szívesen kísérleteznék vele. Valakinek van ilyen téren tapasztalata? -
petakpa1
őstag
Wansview camerákról mi a véleményetek? Pl. erről?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest