- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Microsoft Excel topic
- Proxmox VE
- Windows 10
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz Minstrel #31099 üzenetére
Ha csak az annke vision android app-ban akadozik, akkor esélyesen az annke felhője lassúcska. Ugyanis ha PC-n nézed akkor a belső hálózatodon keresztül éred el a kamerát ami valószínűleg wifin is gyorsabb és stabilabb mint amikor a kamerakép elmegy neten az annke felhőbe és onnan kéri le az app. Az is benne van a pakliban hogy van olyan opció az appban (nem ismerem) hogy régiót kell beállítani, akkor nem optimális régiót választottál ki. De az is lehet hogy a felhő eléréseknél nagyobb priritás adnak egyes országoknak ahol több annke kamerát adtak el, a magyar meg a "maradékot" kapja. Annak idején amikor még webes dolgokkal foglalkoztam megesett hogy egy kisebb kapacitású weblapnál a lekérdezésnél előnyben volt a magyar IP, utána jött a sorban az európai, a többi meg.. ami maradt
Szóval ha csak a mobilos appban van probléma akkor annak ezeregy olyan oka lehet amire nincs ráhatásod. -
sambenez
addikt
válasz Minstrel #27187 üzenetére
Kezdem érteni mit akarsz.
Ahogy a rajzon van úgy a 24V nem ad feszt a LAN portba dugott kamerának, tehát nincs kétféle fesz. Amit meg a 24V-osba dugsz az egy access point, és azzal csatlakozol a hálózatra. Ebben az esetben én értelmeztem rosszul és jó lesz így.
Persze akkor ha az access pointot is lehet POE tápolni.[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
válasz Minstrel #27180 üzenetére
Ennek így semmi értelme. Mintha nem értenéd az egésznek a működését.
Ahogy nézem nem is így kellene bekötni ahogy rajzoltad.
A 24V esetén a LAN-ba kellene dugni amit pirossal rajzoltál, és a POE-ba amit zölddel, és ha POE képes a kamera akkor nem kell az a fehér tápleválasztó hanem csak simán a kamera LAN portjába kell dugni a LAN kábelt. -
-
faki_
senior tag
válasz Minstrel #22927 üzenetére
Két C500 (I51DL) közül egyik sem menti a képeket. Próbáltam a beállítást az Annke Vision alkalmazásban, ill. a webes felületen is, a snapshotParams rész mindig visszaáll kikapcsoltra.
Az archívum kedvéért:
- Annke Support válaszolt: a Crater nem támogatja az RTSP és az ONVIF protokollokat.
- Az Imou Ranger 2 4MP (elméletileg) már folyamatosan is tud rögzíteni a kártyára, nemcsak mozgást érzékelve. A "sima", nem 2C változaton van RJ45 aljzat is.
- A TP-Link Tapo 3-4 MP-es kamerákon ingyenes az emberfelismerés (TC65, C310, C320WS, C210). -
-
-
bigrock
Topikgazda
válasz Minstrel #13374 üzenetére
Én most néztem meg, nekem simán lejátssza a 2-3 napnál korábbi felvételeket is.
SD kártya van jelenleg a kameráimban, vissza tudom nézni IVMS-en keresztül.#13376
Az a switch, amit linkeltél, nem tud meghajtani kamerákat PoE-n keresztül, csak egy másik routert, vagy hasonló switchet. -
taip
senior tag
válasz Minstrel #6510 üzenetére
Nekem sem sikerült külső meghajtóra mentést beállítani.
Bár én NAS-ra próbáltam FTP-t beállítani, de ott is azt mondta, hogy nem tudja a könyvtárat létrehozni. Böngészőből és progiból sem megy.Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
elszabi
tag
válasz Minstrel #6344 üzenetére
TEF1105P-4-63W is a 5-port 10/100Mbps unmanaged switch that requires no
configuration and provides 4 PoE ports. It can automatically detect and supply
power to all IEEE 802.3af/at-compliant Powered Devices (PDs). Enabling
"Ethernet Extend Mode" makes Ports 1-4 negotiate to 10M full-deplex rate and
isolated from each, but all communicate with the Uplink port. In this mode, the
transmission distance can be up to 250m. In this situation, that the electrical
power is transmitted along with data in one single cable allowing you to expand
your network to where there are no power lines or outlets, where you wish to fix
devices such as APs, IP Cameras or IP Phones, etc. -
Kazoo81
csendes tag
válasz Minstrel #5181 üzenetére
Na megjött a válasz. Mellékelte a CD-t, azon minden fent van.... Kb ennyit vártam. De közben meg lett a megoldás. Ez a videó segített:
https://www.youtube.com/watch?v=OWjLH1Xsh_I
Persze teljesen lehetetlen tartományban volt a kamera: 169.254.0.1-es IP-n....
Az életben nem jöttem volna rá totózgatással.
Na viszont most az a problémám, hogy csak quicktime-mal hajlandó megjeleníteni a képet, ami ugye szinte egy windowsos böngészővel nem kompatibilis. Feltettem a safarit, és az is csak azt ismételgeti, hogy telepítsem a QuickTime-ot, amit persze már rég megtettem. Szóval egyelőre megint megakadtam egy kicsit. -
st6969
őstag
válasz Minstrel #4802 üzenetére
Na ez az, ezt kerestem, köszönöm! Azt kifelejtettem, hogy kb. 7m-ről kellene megfigyelni egy 5m-es kapu szakaszt. Jól gondolom, hogy jobban járnék egy 4 vagy 6mm-es lencsével szerelt változattal? Csak 2,8mm-est enged választani. Szokott lenni ilyen típusúból 4 vagy 6mm-es is? A helyszín hasonló, mint a linkelt videódon, csak a szomszéd ház 5m-re van az enyémtől. A kapu nem átlátszó, de mivel a kamera ~4m-es magasságban lesz, így elvileg ellát a kapu felett
-
hzsolee
őstag
-
Yager01
senior tag
-
cadtamas
tag
válasz Minstrel #3958 üzenetére
Szervusztok.
Segítséget szeretnék kérni.
6 kamerából álló hálózathoz kellene összeszednem a hozzávalókat.
A munkahelyemen 'jobb híján' nekem kell megoldanom a beszerzést, beüzemelést.
Az igények:
-2 beltéri, 4 kültéri kamera (van szakember, aki a kábelezést megoldja tehát nem kell wifis)
-Folyamatos felvétel készítés és eltárolás minimum egy hétig.
-Jó minőségű éjjel-nappal használható kamera (Nem kell a szőrszálaknak látszani a kamera képén, de felismerhető legyen, hogy ki mozog 10 m-es körzetben és kb. 30fps is jó lenne.
-Legyen valami online elérhető kezelőfelülete.
Gondolom kell valami, ami rögzíti a videót meg egy switch és persze a kamerák.Segítenétek, hogy mit rendeljek és honnan? Jó lenne valami magyar bolt, az esetleges garanciális ügyintézés miatt.
Előre is köszönöm a segítséget. -
taip
senior tag
-
Gondwana
addikt
válasz Minstrel #3752 üzenetére
Annak a 3MPixeles szenzornak az éjszakai képe... Khmm... Ennyi pénzért gyenge. (Az viszont egyéni szocproblémàm, hogy jòl működő wifi kameràhoz még nem volt szerencsém, még a 150$-os Truen is megbìzhatatlan.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
jézusom
addikt
válasz Minstrel #3532 üzenetére
Köszi!
Valaki használ Ip-kamera rögzítésére NAS-t, vagy Androidos mini-PC-t?
Azért gondoltam android alapon, mert az képes x265-re. Lehet, hogy még nem releváns egyelőre, de szerintem elég jövő álló.
Ha jól látom a sok megapixeles kamerák még x264-el mennek. Egy ilyen mini androidos kütyü nem is fogyaszt semmit.
Ha mondjuk van 4db 2 mpxeles kamera azt elbírja nem? PC alapon milyen konfig kellene hozzá?
-
st6969
őstag
válasz Minstrel #3506 üzenetére
Konkrétan ez az eladó megbízható? Mi lehet a különbség a DS2CD2135F-IWS és DS2CD3135F-IWS között?
Ez utóbbi kicsit olcsóbb...valami dual audió szöveget szúrtam ki.
VÁM, ÁFA...ill. egyéb költségre kell számítani?
Köszi -
st6969
őstag
válasz Minstrel #3417 üzenetére
Hopp, most látom, hogy "this camera don't support Ezviz"
Ez a bárhonnan belenézős funkció pedig kellene.
A fali tartó nem rossz, de falra nem igazán tudom rögzíteni, nikecell szigetelés van (esetleg valami spec tiplivel). A dome kivitelhez nem ragaszkodom, ez nincs nem dome változatban? -
kisspepe
tag
válasz Minstrel #3260 üzenetére
Gondolom wifi-vel volt használva, de nem nálam. Ahhoz, hogy be tudjam állítani a Wifit, be kellene lépnem lanon a kamerába.
Rákötöttem egy külön routerre, amin csak a kamera és egy laptop volt. A laptop kapott is IP-t, de a kamera nem. Van egy spécibb kábelteszterem. Ha összekötöm a tesztert és a kamerát, a teszter észleli, hogy a kábel másik végén egy eszköz van, és elvileg a 6 és 7-es lábon van valami jelátvitel is.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Minstrel #3177 üzenetére
Ez például Hikvision? (korábban az oldalon volt linkelve, bár most úgy látom, elfogyott...) Nem látom a márkáját az oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Minstrel #3130 üzenetére
Ezt (vagy más által linkelt egyéb wifis kamerát) ha felszerelem, adok neki tápot, bele SD kártyát, el tudom érni okostelefonról? A wifi router UPC-s Technicolor TC7200.
Próbaképpen egyelőre elfogadnám az SD kártyára mentést. Le tudom róla tölteni PC-re időközönként a mentett anyagot? -
hzsolee
őstag
válasz Minstrel #3160 üzenetére
Na, hát akkor itt a bibi. Mondjuk Ő két kamerát szeretne, kezében a döntés....
Sambenez: Ilyenem van, de van valami kavarc annak is a menüjében a felbontással. Ha a linkelt hik kamerát akarja nem biztos megy vele. Ezen vacilálok én is, megveszem, aztán nem mennek együtt.
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
st6969
őstag
válasz Minstrel #3130 üzenetére
Üdv, SD kártya helyett lehet, hogy inkább rögzítőbe ruháznék be. Tehát ha jól értem, egy 2 kamerás rendszerhez szükségem lenne egy ilyen NVR-re, és 2 ilyen kamerára. Egyéb eszköz kell-e (tápegység pl?)
Esetleg javaslat jobb kamerára $80-ig? -
crissprivat
senior tag
válasz Minstrel #3095 üzenetére
Ezt ajánlom.
Van itthon pár darab,eléggé le is vannak terhelve,de mennek zokszó nélkül rég óta.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
spgabor
aktív tag
válasz Minstrel #2986 üzenetére
Szia!
Na ez a másik kérdés, amin sokat töprengtem. A kamera a kaputól kb 4-5 méterre lesz a házfalán és egy autóbeálló szélességû területet kell látnia. Ez kb 80 fokos látószög. Ezt a területet szeretném kamerázni úgy, hogy egy a kapuban lévô ember felismerhetô legyen rajta.
A kameráknál lévô ábrák alapján a 4mm lenne a számomra megfelelô, de minden kamerán 3,6-os lencsét látok, ami az opcionális lencsékhez képest is a legközelebb van a négyhez, így remélem jól gondolom és az megfelelô lesz számomra. -
spgabor
aktív tag
válasz Minstrel #2970 üzenetére
Akkor jó.
Közben megtaláltam a wifist én is. Még ki kell találnom melyik legyen, mert kb 6 négyzetmétert kell csak figyelnem a kapu mögött és nem tudom, hogy megéri-e ezt az anyagi többletet számomra a sima HD-val szemben.
Az biztos, hogy ez a kamera elég profi, de nem biztos, hogy szükségem van a plusz tudására egy fele ennyibe kerülőhöz képest. -
spgabor
aktív tag
válasz Minstrel #2967 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. Mivel nem wifis, így ha úgy használom, hogy nincs hálózatra dugva, hanem csak egy memóriakártya van benne, akkor ezek a kamerák arra csinálják a mentést folyamatosan, vagy a kártya kapacitás végén megáll? Az a baj, hogy a tápot kihúzni is érdekes lesz neki, így a LAN kábelről már nem is álmodom..
-
ddsteel
aktív tag
válasz Minstrel #2961 üzenetére
Na ennyire vagyok laikus, kösz. Akkor először keresek egy IP kamerát, aztán hogyan tovább? Gondolom, legegyszerűbb ha szakembert hívok, viszont fórumok alapján sokmindent megcsináltam magam (burkolás, szigetelés, akármi), szóval ha magam is meg tudnám csinálni, nem költenék rá annyit.
Mondjuk ilyesmi? [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M3 MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- AKCIÓ ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 M3 8CPU/10GPU 8GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar billentyűzet Deák
- BONTATLAN Új Ipad 2022 10th Minden szín 1 év hivatalos Apple Garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL.
- Star Wars Outlaws - Special Edition - PS5 + Steelbook ( Fémtok )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest