Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rbalint88
addikt
válasz Kalandor #15044 üzenetére
igazat adnék neked alapvetően, de kár ennyire dramatizálni a helyzetet, mert az autósok 90%-ának tök mindegy milyen gumi van az autóján, mert még fékezni sem tudnak. és sajnos van egy olyan tendencia is, hogy általában aki top gumit vesz az autójára, az nyomja is neki, plusz bejátszik a balfasz-faktor is, hogy majd az elektronika megoldja...
sokkal előrébb lennénk, ha mindenki legfeljebb középkategóriás gumival járna, de elzavarták volna egy alapos vezetéstechnikai tréningre. -
nagyúr
1.5 orat voltam a gumisnal, mire atgumiztak egy szett kereket + felraktak
-
senior tag
Sziasztok
Téligumit szeretnék vásárolni acélfelnivel. Új az autóm, pár hónapja vettem, Ford Focus 5 ajtós ferde hátú. A szalonban olyan drága ajánlatot adtak, hogy az eszem megáll:
- acél keréktárcsa (feni): 20.092,- Ft / db
- keréknyomás figyelő szenzor: 10.891,- Ft / db
- 205/55 R16 Hankook VXL gumi: 26.800,- Ft / db
- kerékcsavar: 382,- Ft / db
- dísztárcsa: 20.450,- Ft / készletNos, ebből a gumikat meg a felniket magam szeretném megvásárolni, lehetőleg olcsóbban. Nagyon keveset járok a kocsival, havi 800-100 km, de van amikor kevesebbet.
Szeretném, ha ajánlanátok egy minőségi, de mégsem túl drága gumit, felnivel. Köszönöm! 4 évszakos gumit nem szeretnék!
Your car, your life ;)
-
válasz diegho #15040 üzenetére
A megtett méterek 99.9999%-án tényleg nem igényel. Kis fagy, kis hó, kis eső, nem probléma igazából, tényleg. Mész a Barummal a teszkóba, tapad, megállsz, fékezel, nem csúszik, minden frankó. És akkor eljön a 0.0001%-a a megtett métereknek, amikor egy benézett előzés miatt beléd akarnak jönni szemből és vészfék, vagy amikor kimegy a zebrára a gyalogos és vészfék vagy amikor mész 10 fokban (!!!!!!) a Pilisszentlászlónál Visegrád felé és az északi nagy kanyarban, ahova soha nem süt oda a Nap de csöpög a víz és fúj a szél, így jég van, amin megcsúszol.
Na akkor válik el a szar a víztől, mert lefékezel annyira hogy az előző visszaérjen a sávjába, hogy bólintva, de megállsz a zebra előtt vagy a jég után hamarabb egyenesbe teszed. Te a 99.9999% úthosszra veszel gumit, én arra a 0,0001%-ra veszek gumit.
A magad szempontjából igazad van, nagy eséllyel sose lesz szükséged egy jobb gumira.
A drága gumi sem mentene meg téged sok esetben, de lehet olyan, amikor igen. Én nyugodtan szeretek aludni, azzal a tudattal, hogy mindent megtettem. És mindent nem a Barummal hanem egy drága gumival teszek meg.
Bármilyen elektronika lehet az autóban, a gumi az egyetlen, ami a talajjal érintkezik.Ha elengeded a gyerekedet a boltba, akkor kiket szeretnél látni az utakon? Akik mindent megtettek, vagy akik sokat (mert legalább télit vettek), de nem mindent?
.
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Nem szándékoztam idén még téli gumit venni, mivel a mostani még 1 szezont a városban elment volna, csak kiderült, hogy kell menni a kocsival a hegyekbe november elején és decemberben is (Erdély), ezért lehet inkább veszek új téli gumit (fő a biztonság).
Most láttam az ADAC 2016 téli gumit tesztjét, ahol a Goodyear UltraGrip 9 lett a győztes a 185/65 R15 méretben. Most nekem 195/60 R15 kellene. Van különbség ekkora eltérésnél is a gumik tulajdonságaiban? Van jobb tippetek esetleg gumi ügyben? Az ára annyira nem érdekel, mivel 4-5 évre lebontva mindegy a +10-25 ezer Ft (4 gumi esetén).
Köszi
Üdv -
diegho
nagyúr
válasz BigBlackDog #15038 üzenetére
Az itthoni tél nem igényel a Barum-nál drágább téli gumit.
-
veterán
válasz BigBlackDog #15038 üzenetére
Ha sokallod a Conti árát, akkor vegyél Barumot, Semperitet vagy Nokiant.
Olcsóbbak, de nem gagyik.
-
BigBlackDog
veterán
válasz diegho #15037 üzenetére
Na így már mindjárt érthető, számomra a kulcsszó a "nyúlik" volt. Most már értem, hogy miért csikorognak a téli gumik a körforgókban.
Egyébként ez a Conti TS850/TS860 tényleg annyira jó? Az ADAC tesztjeiben nem egyszer elsőként szerepelt, de itt pl. már nem az élbolyban van, sőt, ami meglepett, hogy egész alulreklámozott márkák gumijai csúsztak be elé. Persze, valószínűleg alaposabb az ADAC teszt, csak nekem ez jutott az eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz BigBlackDog #15036 üzenetére
Melegben a téli keverék nyúlik és csúszik. Forró napokon állj be egy nagyon kacskaringós helyre, ahol mondjuk Tesco stb parkolóban szoktak legalább derékszögeket fordulni az autók. Amelyik nyikorog a kanyarban, az nagy eséllyel nem nyári. Én közlekedtem télivel nyáron 3 éven át (Barum) nem volt komoly gondom vele, de vészfékezésnél rá kell számolni. Kopni se kopott nagyon, 50k km után még simán volt 5mm minta rajta és nem is keményedett fel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Motion_Blur #15027 üzenetére
Nem úgy van, hogy a téli gumi jobban tapad nyáron is, mint a nyári, csak kicsit jobban kopik?
-
Zozzant
addikt
Azért ne igyunk előre a medve bőrére, kitudja mi lesz. Télben az a jó hogy váratlan dolgok történnek.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
modflow
veterán
Most komolyan jobban járok a nyári Michelin gumikkal, mint a téli TS860--al?
Holnap megnézem pontosan milyen a nyári... De remek, hogy 200k-t kiadtam a téli gumira, felnire...[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz modflow #15025 üzenetére
Arra az 1-2 napra amikor esik a hó.
Minden más esetben jobb a nyári gumi. Jégen ugye tökmindegy.
Esetleg akkor lehet előnye szárazon a télinek ha extrém hideg van és kijön az hogy puhább.
De már komoly fagy is alig van.Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
modflow
veterán
Én amúgy teljesen abban a tudatban voltam, hogy a téli gumi nyáron is jobban tapad.
De egyébként az időjárást nézve tényleg minek téli gumi??[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
-
modflow
veterán
válasz Motion_Blur #15019 üzenetére
Akkor lehet várok még.
-
modflow
veterán
Szerintetek fel lehet már rakatni a téli gumit?
Reggel korán megyek melóba, akkor 6-8 fok van. Majd csak 4 után megyek vele újra, akkor azért melegebb van, mint 8 fok... -
rbalint88
addikt
válasz tomcsi23 #15003 üzenetére
19" meg 20", anyukájukat agyalok rajta, hogy jövő szezonra kerítek valami sportgumit a Hankook VP3 helyett, de 205/55R16-ban ez komoly feladatnak tűnik. nem akarok nagyobb felnit, így is épp elég ütést kap a futómű, meg annyi tartalék sincs, hogy még malomkerékkel is rontsak a hatásfokon
Bridgestone RE002-t néztem, ami még óócónak is tekinthető, vagy Dunlop Sportmaxx-ok közül lehetne esetleg válogatni. Tipp esetleg? -
TayRol
nagyúr
175/65/14-ben Clio II-re milyen télit vegyek? Minden nap van használva (télen is) 80% város, 20% autópálya.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- LEGO klub
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest