Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok,
Nyáron autót cseréltem. Az "újhoz" kaptam lemezfelnin 4 db téligumit is. A mérete 185/65 R14. A márkájuk Kumho I'Zen KW23. A négyből kettő már használhatatlan, kopott, gondolom ezek voltak az első, hajtott tengelyen. A másik kettő teljesen használhatónak tűnik, normális profilmélységgel rendelkeznek. A gumik egyébként 4 évesek, teljesen megegyezik a gyártási időpontjuk. Véleményetek szerint vegyek ilyen gumiból két db újat és azt rakjam az első tengelyre, a még teljesen használhatókat pedig hátra vagy inkább váljak meg mindtől és vegyek egy új szettet? Ez lenne gondolom a jobb, a másik pedig a gazdaságosabb.
Az autó egyébként egy Mazda 323 1.6 BJ, már ha ennek itt van valami jelentősége.Köszönöm.
-
choco01
addikt
válasz FIREBLADE78 #15296 üzenetére
drágább:GoodYear UltraGrip 9 , Continental TS860 , Michelin Alpin 5.
olcsóbb: Barum Polaris 3, Hankook W452.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #15296 üzenetére
Fentebb emlitett hankook boven jo lesz ra.
-
FIREBLADE78
addikt
4évszakost nem akarok. Tudom nálunk ( Szeged) nincs nagy hó,de nem bízok abban. Hirtelen nem tudom mi van fent,2 hónapos a kocsi. Mindenféleképpen téli kell,nem akarom kórházra költeni a spórolt pénzt. Céges a kocsi,áfát leírom.
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #15293 üzenetére
Nyarid milyen? Ha az is ergya, akkor varosi hasznalatra, illetve ilyen keves futasra nyugodtan vehetsz 4 evszakosat is. Ha szobajohet kulfoldi teli ut is, akkor viszont maradj a rendes teligumiknal.
Belepo szint amire mar erdemes kolteni, barum polaris3, hankook w452, Firestone winterhawk 3.
Gumiabroncs.hu pl. ajanlott webshop
-
őstag
válasz FIREBLADE78 #15293 üzenetére
Neked is, mint mindenkinek, aki főként városban használja és évente kevesebbet megy, mint 10.000 km, egy jó négy évszakos gumi ajánlott. A kategória legjobbja jelenleg a Michelin Crossclimate.
Add el a nyári szettedet és így tudod minimalizálni a költségeket."Less but better" - Dieter Rams
-
FIREBLADE78
addikt
Téligumit szeretnék vásárolni peugeot 2008-ra. Tudtok ajánlani egy jó netes oldalt? Milyen gumi márka ajánlott? 80%-ban városban van használva. Gagyit nem akarok rá,inkább legyen drágább,de az bírja tovább. Évi futásteljesítmény 8.000 km alatt van.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Qru
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #15231 üzenetére
Na rábeszéltem kollégámat is az Apollora. Kia Ceed 1.6 crdi. Tegnap került fel, majd ha kicsit többet használta már kifaggatom neki mi a tapasztalata vele.
Most találtam egy helyen 12,1k/db-ért... Szted érdemes várnom tavaszig a vásárlással vagy csapjak le rá?
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
Safranek
aktív tag
válasz s7evcsenko #15283 üzenetére
Én májusban vettem nyári szettet. Olcsóbb volt 12e ft-al mint most.
Ugyanott néztem.„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
DeFranco
nagyúr
nem. aki átrángatja és megállapítja hogy fostosodik vagy nem fostosodik ez/az/amaz.
beszéltem a futóműves kontaktommal, de ők tényleg csak beállítanak, nem szerelnek, régebben egy szerelő kontaktot adott nagy könyörgésre, az meg kiderült hogy kb. pék, hülyeségeket mondott. erre is azt mondta, hogy hát inkább vigyem máshoz (pedig amúgy rendes fazon tényleg, nem véletlenül őt hívtam először)
innentől van a szokásos kotta, nincs hova menni aki nem pék, legalább is én nem tudok róla.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz s7evcsenko #15283 üzenetére
Szezon előtt vannak akciók de érdemi árváltozás nem szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
s7evcsenko
addikt
válasz tboy93 #15279 üzenetére
Nem tudom mennyire szereti a téligumi a nyarat, egy continental szettet azért nem szívesen vágnék haza egy nyár alatt.
Az előző évek tapasztalati alapján megéri most nyári gumit venni, vagy január környékén is bőven ráérek, vagy esetleg semmivel sem olcsóbbak télen, mint nyáron?
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
nagyúr
válasz s7evcsenko #15278 üzenetére
Pedig evi 5000km varosi hasznalatra tenyleg boven jo egy 4 evszakos. En eladnam a hasznalt telit es vennek egy CC-t.
Vagy, bar lehet ezert megdobalnak a forumlakok krumplival, bevallalnam a teli gumit nyaron is.
-
kenguru99
senior tag
válasz s7evcsenko #15271 üzenetére
Az 5000 km város az egész éves futás? Ha igen akkor inkább négy évszakost vegyél. A kinézett riken elégge felejtős kategória. A michelin tulajdonában álló szerbiai gyárban készül megtalálhatod még kormoran, tigar, sebring, taurus néven is ugyanezt a gumit. Kifejezetten azért gyártatja a michelin hogy akadályozza a kínai márkák térnyerését. A gumi tudása is a kínai szinten van.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #15274 üzenetére
Ha itthon használod fokent, en a hankooknal komolyabb teli gumit nem vennek, nem sok tel van itthon. Egyebkent a w452-el tavaly megjartam Zakopanet, Krakkot februarban es 10-15cm-es hoban hegyes-dombos videken is teljesen tokeletes volt.
-
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #15269 üzenetére
Belepoben pedig:
- Hankook w452
- Barum polaris 3
- Firestone Winterhawk 3[ Szerkesztve ]
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
melyik webáruházban érdemes nézelődni új alufelni után?
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
s7evcsenko
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata a Riken gumikkal?
Van egy ilyen ajánlat és eléggé elgondolkodtat.
Évi 5k km-t megyek kb főleg városban, elég lehet erre?
Vagy ez egy kaki és felejtős?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Luck Dragon #15269 üzenetére
A top kategóriában:
- Continental TS860
- Michelin Alpin 5
- Goodyear UG9#nincsbennetarcsi
-
Sziasztok. Milyen márka ajánlót téli gumiból? Méret 205/55 R16.
Köszönöm szépen előre is.
( H karaván 2009)[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DeFranco #15257 üzenetére
Na most friss fejjel akkor:
Farkasfogas azt jelenti, hogy bütykös lesz mint egy terepjáró gumi. Futóműben azonnali kárt nem okoz de a vibráció miatt hamarabb elfárad a lengéscsillapítód. Jellemzően magas tempónál jön elő és a sebesség növelésével erősödik az általa keltett vibráció. Főleg a kormányon extrémebb esetben a kasztnin is érzed. Fékezésre általában elmúlik vagy legalábbis enyhül a tünet, mert ahogy ráterhel(sz) a gumira benyómódnak a bütykök és "szintbe" kerül a futófelület.
A farkasfogas kopásra bizonyos autók hajlamosak. Főleg az orrnehéz autók amit tetéz ha pl csak elöl ülnek benne. Ezen kívül vannak erre hajlamosabb gumik, ezek a nyíl / V mintás és az asszimetrikus kötött forgásirányos abroncsok. Ez megelőzhető ha cserélgeted a gumit (elsőt hátra hátsót előre).
Ha már farkasfogas akkor egy gumis meg tudja "sorjázni". Egyszerűen szintbe csiszolja a futófelületet ez nyilván jelentős profilmélység vesztéssel jár de legalább nem rázza ki a lelked a gumi.
Focus mérete meg ez:
185/70 R14 5.5Jx14 ET44 4x108 M12x1,5 63,3
#nincsbennetarcsi
-
modflow
veterán
válasz BigBlackDog #15264 üzenetére
Milyen futóműállításról beszélsz???
-
modflow
veterán
Ma beszéltem az értékesítővel, akitől a kocsit vettem. Azt mondta, szerinte nem lesz gond a 205/55-el, és a Conti jó gumi. Szóval kezdek afelé hajlani, hogy megtartom.
De azt az ajànlott max. 2%os eltérést csak kitalálta valaki, nem?
-
-
SzlobiG
félisten
Végül úgy döntöttünk, hogy inkább télit veszünk fontosabb a biztonság és lehet már kapni újonnan 10-11k körül ahogy nézem.
-
DeFranco
nagyúr
én azt sem tudom milyen az a farkasfogas, szerelő mondta amikor nézte, de azt mondta ez lehet eleve a gumitól is.
a dunlop profilmélységre biztosan nincs félrekopva szoktam ellenőrizni elrakáskor. szerintem a nyári sem.
mit kellene látnom farkasfogas guminál egyébként?
2004-es (mk1fl) és 14-es.
első-hátsó csere így szigorúan nem volt, de ment már minden gumi mindenfele (forgásirányt betartva persze) soha nem volt tökéletes.
-
Qru
MODERÁTOR
-
DeFranco
nagyúr
tény hogy a barum kicsit farkasfogas, ettől van hangja meg némi menet közbeni diszkomfort is elképzelhető de a téli dunloppal is rezonál. másfél éve szívok vele.
a felni mindenképp gyári (elvileg) az a kérdés, hogy van-e eltérés bármilyen paraméterben. simán meglehet, hogy minden takkra stimmel, egy gyár, volna értelme annak, hogy egy a méret, nekem is max az ET gyanús de beleérni nem fog. csak én is úgy vagyok vele mint te, hogy legyen 100-as.
futóműállítástól úgy félnek a focusosok mint a tűztől, tudod... ez nem lesz futóműállítva amíg nem muszáj, mert ott a szinte komplett hátsó traktus cseréjének réme az összerohadás miatt.
ez ilyen, ha tudnád hogy hány emberrel röhögtem én már össze, hogy baszki a tied is remeg... csak én félek attól, hogy valamit elszúr, kormánymű, stb.
szóval a lényeg, hogy ettől még lehet 100-as a felni, csak infó nincs róla, hogy ezek takkra egyeznek-e vagy sem. neten mindent megtalálok, azt is, hogy az egyik ET 44-es a másik ET 47,5-ös, meg azt is, hogy egyforma 47,5-ös, KF 63,3 vagy 63,4, ahány oldal annyi hülyeség. ezért kellene a strict gyári adat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz DeFranco #15253 üzenetére
Megmondom őszintén nem komálom a nem gyári méretet, úgy van megtervezve (futómű geometria, csillapítás, stb) hogy az van fent de ennek ellenére bevállalnám ezt a nem teljesen gyárit.
Max eltolod egy futóműállításra (amúgy se árt) és napszemüveg.A darabonként 8k-s árdifi elég sok... Abból elég sok mindent tudnál venni az Elnöknek.
Gonodolj bele, hogy az enyémre 1 db acélfelni 24k.De azért nem vállalok felelősséget ha az újjal is ráz és kiderül végül, hogy a kerékagyad volt c@r vagy mégis a gumi.
#nincsbennetarcsi
-
DeFranco
nagyúr
nem, vagy nem tudom.
volt ez már pakolva mindenhogy.
100 körül indul, sebesség növelésével erősödik.
közben rákérdeztem a cromaxnál, bejött a tippem, ez nem focus hanem mondeo felni gyári szám szerint, ettől még elvileg csereszavatos, mert az osztókör, szélesség meg tán a központi furat is stimmel, max. más a perem meg a dekorlyuk. tehát max nem megy fel rá a dísztárcsa, ami nem érdekel.
ami lényegesebb, hogy a KF tényleg tizedre pontos-e meg hogy egyezik-e az ET szám, ezt persze nem tudták megmondani.
van olyan is, amivel nekem kigurult a gyárból de az nem 10 hanem 18k persze.
az enyém elvileg 1064105 gyári számú, ezt amit lehet kapni nem mondta meg, de elvileg ahogy kutakodok a neten 1044805-öt írnak a mondeo gyári felni kódra. a fiestáé (amire szintén felmegy) 1252892
-
Qru
MODERÁTOR
-
DeFranco
nagyúr
télivel is ráz. volt már centrírozva vagy nyolcszor a rendes cseréken kívül, van rá esély, hogy közben most még be is ütött egy szálszakadás bár nem valószínű (most kicsit máshogy rezonál mint szokott, de közben tartóbakot is cseréltek más miatt)
inkább más lesz ez. pl. felni. az a legvalószínűbb szerintem. de ha van tuti tipp, szívesen várom
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
szórakozok már egy ideje egy rezonanciával a kocsiban, most jött el az ideje, hogy körbejárjam a felni kérdést... nagyon hajlok arra, hogy vegyek egy szett tuti jó új felnit, úgy sincs csak egy szettem és azon cserélgetem a gumit szezononként.
eddig bárhol néztem a ford gyári felnit 15 és 20 között láttam, most viszont belefutottam ebbe, teljesen aftermarket áron listázzák a gyári felnit, felhívtam őket szóban is megerősítették, hogy ez biza gyári, németországból hozzák és természetesen új.
létezik hogy tényleg ekkora difi legyen, még pedig úgy, hogy a szállítási határidőn múlik (telefonon elmondva ugyanaz a kettő, csak az egyik itt van a másikat be kell hozni)?
a cromax egyébként megbízható bolt, bízhatok benne, hogy frankó, a leírásnak megfelelő (gyári) felnit kapok?
-
-
-
BigBlackDog
veterán
-
SzlobiG
félisten
Jó kis használt gumit valaki?
-
Killer01
őstag
Van valami ajánlott hólánc típus, amit könnyű felrakni?
-
nesa
veterán
ATS Emotion (Silver, Polished) felniről mi a vélemény?
Ez lakkozva van gyárilag, lehet télen is használni? -
choco01
addikt
válasz lama_lamm #15223 üzenetére
Ha belefér a "lélektani határodba" a Conti, GoodYear, Nokian, Michelin akkor természetesen azt próbáld megvenni, de a Hankook is belefér szerintem a te használatodba főleg amilyen tél volt eddig itthon.
Esetleg neked is az itteni fórumtárs friss Conti szettje ajánlható lenne.
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Laybee
őstag
-
rbalint88
addikt
Azert az apollo az kb egy quatrac 5 es ha van meg keszleten, minden trukk nelkul tud venni 11-12 kozott/db. Plusz ha en eddig nem estem le vele az utrol, akkor SzlobiG asszonypajtija se fog, feltetelezem kevesbe feszegeti a hatarokat a 307-tel mar kb 1000km-t mentem vele es eddig meggyozo, nyarikent hankook k425 szint es eddig a vizes tulajdonsagaira sincs panaszom.
Aki csutortokon jon a talira, annak meg tudom mutatni eloben is, hogy milyen kanyarban meg fekezesre.
-
lama_lamm
aktív tag
válasz choco01 #15212 üzenetére
Mennyire lehet jó amúgy ez a W452? 205/55-ben keresek én is télit. Főleg országút, meg autópálya, havi kb 1500 km. Nokianokat néztem még, de a D4 az elég lágynak tűnik, valószínű, hogy ettől a használattól eléggé kopna, főleg ha megint enyhe telünk lesz. D3 esetleg jobb választás lehet? Azt nagyon dicsérik mindenhol.
90k Huf/szett az lélektani határom.[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Még átgondolom az idei adac teszt szerint nem ajánlott kategória.
Ha esetleg úgy döntök, hogy téli gumi, akkor a laufenn jó lehet? Mer hankookot most csak nov végén tudnék hozatni, nem biztos hogy a nyárival ki tudnánk bekkelni.
Ahh dupla törölnéd a másik hsz-t?
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz tboy93 #15216 üzenetére
Kis távokra van használva asszony gépe a 307-es nagyon ritka amikor meszebbre megy vele. Utazni az enyémmel járunk, tehát Mátra meg hasonló helyeket nem látna.
Az annyira drága, hogy akkor inkább veszek télit rá, csak most lenne lehetőség ilyen áron hozzá jutni.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Használ valaki hankook négyévszakos gumit? Vélemény róla? Most jó áron tudnék újat 10k alatt/db áron. De nem tudom, hogy a 307-es pugunkra bevállaljam a nyári szett is már jó régi. 195/65/15 a méret.
-
sagesz93
addikt
sziasztok
205/55 R16-ban mit ajánlotok? Nem megyek olyan sokat télen, meg leginkább csak városban, nem száguldozok, nem akarok drágán venni. [link] Kezdetnek ezt néztem, de várom az ajánlott típusokat. Jó lenne ha 20-ba megállna darabja(ha ennyiért lehet jót kapni) Esetleg a hankook új márkája ajánlott? [link]
[ Szerkesztve ]
-
pelenka35
őstag
Sziasztok.
Mitsubishi Grandisra vásárolnék téli gumit,de ötletem sincs miben gondolkodjak.Most egy B. Turanza 215/55/R17 nyári gumi van fent.Ezt lecserélném 16' lemezfelnire (amit szintén vásárolnék,de még nem tudom,hogy itt mit kellene figyelembe venni,milyen való az autóra.) Városban használom az autót télen nagy távolságokat nem tervezünk a télre.
Elöre is köszönöm a segítséget.
Üdv. pelenka35Gamertag:Rob3rt75
-
Skillet
addikt
válasz modflow #15193 üzenetére
Mi voltunk a f@szok, mert szóltunk, hogy nem ez a váltóméreted. De a franc sem tudta, hogy ekkora ügyet csinálsz belőle.
Ötletem: menj el a gumishoz, aki csinálta és kérdezz rá nála, hogy mekkora gond, hogy ezzel a mérettel jársz a gyári helyett. Akár több gumist is kérdezz meg!
De feleselegesen ne dobj ki pénzt az ablakon!
Buksz a gumi árán is, ugyanannyiért nem tudod már eladni. Buksz a szerelésen is, az újakat újra szereltetned kell. És az új gumik is drágábbak lesznek, gondolom, mert hülye méret.
Szerintem ne csinálj ilyen badarságot!
Gondold ezt át!Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
Gumiterminal.hu vagy teligumiabroncs.hu val van valakinek tapasztalata?
Vagy mindegy melyiktol rendelek?
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest