-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztlaci59
újonc
Időközben volt egy kis belépési problémám.
Mindennek van veszélye, de most inkább az Ms veszélye zavar. Az alap probléma a jelszavak eltűnése volt, a Chrome böngészőből, amit átgondolva véleményem szerint a Ms - WIN10 hibája okozott. Az elutazás előtt engedélyeztem a WIN10 adatmentését eddig ezt a funkció korábbi OneDrive adatvesztési hiba miatt tiltva volt. A Win az OneDrive mappába mentette a gépről az adatokat dokumentum, táblázatok pdf. stb. amelyek a mentéssel egyidejűleg elvesztek egy gépről. A tulaj sírva keresett, hogy az összes évközi egyetemi anyaga, beadandók, évközi anyagok eltűntek. A gépet átnézve tényleg nem voltak meg, az OneDrive mappát a win üres mappának jelezte!!!
Törölt állomány helyreállító programmal átnézve az OneDrive mappában több giga adat volt. Mivel az ingyenes verzió csak 100 MB adatot engedett helyre állítani, WiNCE lemezről vagy 15-20 alkalommal indítva sikerült az adatokat visszanyerni.
Azóta beszéltem egy ismerős informatikában jártas személlyel, elmonda már találkozott több ilyen hibával, ha gépet telepít azonnal tiltja a OneDrive futását. Nálam is tiltva van. Eddig a win adatmentési funkciója is tiltva volt, csak kevés lett a helyem és már az nagyon megnőtt WIN-ről nem tudtam lemezképet lementeni hely hiányában. Úgy gondoltam átmentileg engedélyezem az adatmentési funkcióját, ameddig nagyobb SSD meghajtót veszek. Bizonyítani persze nem tudom, de nagyon nagy az hasonlóság. Pont utána vesztek el a belépési jelszavak, mikor engedélyezve lett a mentésük. Valahova Amerikába, na ebben most kevésbé bízom.
-
Amúgy nem veszélyes úgy "élni", hogy a böngésző tárolja a jelszavaid?
Laikusként azt gondolnám, hogy pl. a google meglehetős nagy biztonságot nyújt a jelszavaknak. Alapvető érdekük. Sokkal jobban megbízok egy ilyen gigacégben, mert a hírnevük mindennél többet jelent nekik. Ellentétben valami kis 3rd party programmal, ami szintén tárolja a jelszavainkat, de nagy kérdés számomra, hogy a feltörés megakadályozásában mennyire kompetensek, vagy közvetlenül nem tőlük kerül-e ki a bizalmas adat. Szóval van egyfajta bizalmatlanságom ezekkel a jelszókezelő szoftverekkel szemben. Akkor már inkább a google. Ez hülyeség?
-
p2pp
őstag
Már nem használom ezt a böngészőt, mert minden áldott nap napjában többször újra és újra be kell jelentkeznem a Google fiókomba! Ahogy bezárom az ablakot.
Sem az EDGE, Sem az Opera, Sem a Brave nem csinálja ezt a hülyeséget.
Ott csak érdekes módon elsőre kell csak és képes megjegyezni. Még ilyet?!
Elgondolkodtató nem? -
Régóta jelentkezik nálam egy olyan bug hogy két chrome megnyitásánál azaz bal oldalon fut kb tizenx tab a jobb oldalon meg egy youtube ami random megfagy és ezzel együtt az egész chrome minden lapja lefagy csak úgy éled fel ha a youtube lapon lévő videót teljes képernyőre rakom vagy kattintgatok rá össze vissza. Csak youtube esetén fagyogat. A nem youtube részen megállnak az animációk azaz pl ph-n lévő gif-ek is. Nem függ videókártyától és drivertől azt kipróbáltam. RTX-el is fagyogat meg Radeonnal is. Teljesen random módon, van hogy órákik nem van hogy percenként. Reklámblokkóló sem okozza, adguard van most éppen de előzőleg adblock lite volt. DNS sem okozza többfélét használok.
-
Sztlaci59
újonc
5 napig külföldön voltam, nyitom a Chrome böngészőt, Facebook kiléptetett idő közben. Megyek a belépésre, nincs jelszó, nézem a Chrome böngészőt az is kiléptetett, vissza nem léptet, nincs jelszó. Nézem a jelszavakat nincs mentett jelszó????
AVAST, NOD szerint tiszta a gép. Ez így elég gáz. Firefox, Avast, Comodo, Edge böngészőben nincs adatvesztés. Mi történhetett. Szerencsére pár hónapja mentettem a jelszavakat, de akkor is gáz ez így. Könyvjelzők, beállítások megmaradtak.
-
MaddeNNNN
addikt
Sziasztok
Ismerős céges gépén egy kollégája belépett a saját profiljával és miután kilépett eltűnt az összes könyvjelző és automatikus kitöltődő jelszó. Gondolom vendégként használta eddig.
Van valami módszer amivel vissza lehet varázsolni őket?
a backup fájlt appdatában próbáltuk megkeresni, de nincs Default mappája sem a Chrome\Userdata filebanSegítséget köszi előre is!
-
gboszi
senior tag
Üdv srácok. Olyan problémám lenne, hogy van egy oldal amit nagyon gyakran használok és (lehet én csesztem el valamit) egy ideje nem ajánlja fel a jelszókitöltést, sőt nem is menti el a bejelentkezési adatokat. Ha manuálisan mentem a jelszókezelőben SEM tölti ki vagy akárcsak ajánlja fel. Mit lehet tenni?
-
MadGame
senior tag
Amúgy már mindenkinél megszűnt a uBlock Origin?
Én még vígan használom... -
d.janos
csendes tag
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
zsoltip #33736 üzenetére
Open up the “Registry Editor” ProgramNavigate to Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\ChromeWith the Chrome folder on the left highlighted, select Edit/New/DWORD (32-Bit Value) <<<or, if you prefer, on the right side of the screen in a BLANK SPOT, you can RIGHT CLICK New/DWORD (32-Bit Value)>>>.Name it ExtensionManifestV2Availability and hit enter.Right click what you just created (ExtensionManifestV2Availability) and click Modify. Set the Hexadecimal value to 2, and click OK.You’re done, but check your work by opening Chrome, and pasting chrome://policy in the URL Address bar and hit enter. You should see the ExtensionManifestV2Availability policy, and the value should be set to 2. If you don’t see it, click “Reload Policies” and/or review your work.
Nekem ezzel tökéletesen működik. -
Cs1csó
titán
válasz
Csöves #33731 üzenetére
TESZTELÉS. Kezdésnek a LITE-ot is tesztelheted, amiket te látogasz oldalakat ott vajon jönnek e korábban nem látott "problémák"?
Aztán az említett Lite -s az Adguard ingyenes böngészőbővítményeAmúgy úgy tudom szűrőket lehet mindegyikhez adni így tetszőlegesen lehet akár javítani a szűrési képességeket.
(azért írom így mert manapság már csak érintőlegesen használok Chrome-ot, saját eszközökön Firefox és ritkán Brave)Sokszor az is előfordulhat, hogy te a Lite mellett is szépen tudsz zavaró dolgok nélkül netezni mert aki panaszkodott rá olyan weboldalakat is böngészik amik a fősodortól eltérőek így akár a Lite szűrőket karbantartók sem találkoznak vele.
-
Sziasztok,
Hogyan tudom Chromeban a görgetési sebességet gyorsabbra venni?Megoldódott. ChromeOS Flexről írok, a beállításokban lehet szabályozni a görgetési sebességet is.
-
pilipi
aktív tag
válasz
Csöves #33726 üzenetére
Nálam annyiban jelentkezett, hogy amíg az uBlock végezte a dolgát és el is felejtettem, hogy fent van, addig a lite melett folyamatosan ugrálnak be minden féle dolgok a képbe mintha nem is lenne, de van amikor olyan szinten akatszja meg a böngészőt , hogy használhatatlanná válik és szinte semmit nem nyit meg. Hektikus a működése (nálam), lehet másnak nincs ilyen gondja.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Az uBlock origin megszűnik. Mi legyen helyette? Minden böngészőn ezt használtam...
Javaslat, tipp, bevélt alternatíva?Köszönettel,
zsoltip -
-
zizidor
őstag
Nekem is ezt csinálja, csak nem a Chrome, hanem a Brave. És csak Windows alatt, Linux alatt nem. Ez kb. azóta van, hogy az nVidia ezt az újabb fajta, Experience-el egybegyúrt "Game Ready" driver csomagot terjeszti. Persze ez csak az én saját tapasztalaton, nem zárható ki, hogy semmi köze hozzá, csak véletlen, időbeli egybeesés, de azért gyanús. Korábban nem volt telepítve az Experience, elsötétülés sem volt. Linux alatt most sincs, sötétülés sincs.
-
-
atala
addikt
Pár hete amikor megnyitom a Chrome-ot, úgy nyílik meg, hogy egy pillanatra elsötétül.
Más gépen is ugyan ezt csinálja.
Tapasztaltatok ilyet?
Nekem a kezdő oldal ez.
http://www.google.hu/Közben megnéztem, nem a bővítmények miatt van.
-
válasz
Donki Hóte #33713 üzenetére
Fel tudsz vinni oda újat, azonban nyolc vagy tíz a max összesen. Erre a célra én a speed dial 2 pro-t használom.
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Donki Hóte #33713 üzenetére
Nekem megjelenik isten tudja mióta.
-
válasz
Donki Hóte #33694 üzenetére
-
Oldman2
nagyúr
Van egy csomó (régi) könyvjelzőm a Chrome-ban, ezeket "normálisan" hogyan lehet átrendezni?
Pl. nem találok ABC szerinti rendezést sem a Könyvjelzőkezelő-ben.
-
-
MadGame
senior tag
Hm, ez érdekes, nálam Androidon csinálja ezt…
Újratelepítetted azóta a Chrome-ot?
Ha esetleg nem, akkor töröld (én Revo Uninstallert használok, az mindent kitakarít), gépet indítsd újra a bitonság kedvéért és tedd fel újra a Chrome-ot.
Jobb ötletem egyelőre nincs, kiegészítőre gyanakodtam -
-
Joker88
őstag
Mostanában vettem észre,hogy ha a Chrome-ot megnyitom egy-egy pilllanatra elsötétül a kép. Néha akkor is eljátssza, ha leteszem a tálcára majd vissza teljes ablakba..
Mitől lehet? Másnál is előfordul?
Windows11 Pro, AMD Ryzen5 4600G integrált VGA-val, és a Chrome 134.0.6998.178 verziójú (legfrissebb) -
OldMike
őstag
válasz
OldMike #33697 üzenetére
A hiba továbbra is fennáll, ezért próbálok még segítséget kérni. Úgy tűnik, hogy hálózaton keresztül nem fogom tudni megoldani. A Súgó szerint meg lehet próbálni offline újratelepíteni, de ilyet még eddig nem kellett csinálnom. A kérdéseim:
El kell-e távolítani a teljes programot előtte?
Ki kell-e jelentkezni előtte, vagy inkább nem?Az Androidos telefonon van Chrome, be vagyok jelentkezve, a szinkronizálás is be van kapcsolva. A letöltött telepítőfájl neve:
ChromeStandaloneSetup64.exe, a fájlinfó szerint a verzió 135.0.7023.0 (ez más, mint a Lauda fórumtárs által közölt online verzió)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Linux haladóknak
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Automata kávégépek
- Google Pixel topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kalandor: Habemus papam
- Túraautó topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest