Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
-
IT café
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz kovacsit #33353 üzenetére
Szia!
Engem is érdekelne a téma, bár az enyém Android TV (11-es verzió). Csak úgy tudom megnyitni, ha bemegyek az alkalmazáskezelőbe, ott a minden alkalmazás megjelenítése, és ott a rendszeralkalmazások között (!) találtam meg. Nem tudom a Kedvencek közé sem betenni.
Azt vettem észre, hogy a tévé az APK-ról telepített alkalmazásokról nem mindig vesz tudomást, legfeljebb ahogy fentebb írtam.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz Csöves #33112 üzenetére
Köszi, de ma már - a tegnap esti leállítás és a ma reggeli bekapcsolás után - egyelőre nem jelentkezett a probléma. Nem kizárt hogy a Chrome frissítése után nem elég csak a böngészőt újraindítani.
Egyébként tegnap reggel történt meg az aktuális Windows Update is. Azt meg tudjuk, hogy a Windowsnál "minden" előfordulhat.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz zizidor #33106 üzenetére
Ehhez én sajnos egyáltalán nem értek, de azért az furcsa, hogy teljesen eltérő honlapokon előjött ugyanez. Pl. Haditechnikai Kerekasztal, blog.hu, Origo stb. Lehet hogy a honlapok miatt van, ezt nem tudom megítélni, de valahol benne van a Chrome is, mivel az ugyancsak chromium alapú Edge esetén még soha nem találkoztam ezzel.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Frissítettem az új verzióra (#33102 hozzászólás), és például a kozosseg.telekom.hu oldal elsőre így jött be:
Kétszeri újratöltés után jött be a megszokott látvány. Az Edge esetén semmi ilyen nincs. Korábban is volt már ilyen a frissítések után, rövidebb-hosszabb használat után általában megszűnt, de bosszantó.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz Csöves #33083 üzenetére
Köszi, ezt is megtettem már, eredmény nélkül. Most letiltottam a Chrome-ot, meg minden adatát, előzményét. Más böngészőt használok, azzal - egyelőre - nincs gondom. Ezzel visszaállt a normális akku fogyasztás.
Az az érzésem, hogy valamilyen végtelenített folyamatba került a Chrome, valahogy ez a két weboldal okozhat kompatibilitási problémát.42LM660S
-
OldMike
őstag
Jó helyen járok-e Androidos Chrome problémámmal?
A telefon Xiaomi Redmi Note 10. Három éve megvan, a Chrome böngészőt használom azóta, gond nélkül. Rendszeresen nézem az Útinform és a Fővinform oldalakat, elsősorban a térképet. Tegnap azonban a térképnél teljesen lefagyott az oldal, semmilyen funkció nem működött, a térkép helyén feketeség volt. Alul látszott a három gomb, de azokból csak a kerek (kezdőlapra irányító) működött. Egyébként a Chrome-ban más oldalakat meg lehetett nézni.
Este feltöltöttem 100%-ra, és éjszakára szokás szerint repülőre tettem. Elvileg semmilyen alkalmazás nem maradt bekapcsolva, és wifin volt. Reggelre 15% maradt az akkumulátorban. Az akkumulátor használat azt mutatta, hogy a Chrome egyfolytában működött egész éjjel, és több mint 60%-ot használt.
Eltávolítottam az összes frissítést, az újraindítás után a 90-es maradt fent. Ekkor rendben volt az Útinform térkép, és a fogyasztás is. Ezután kipróbáltam, hogy frissítem a Chrome-ot. Az Útinform működése majdnem rendben volt (a térképnek csak a háttere jött be, még egy kattintás kellett a teljes térkép megjelenéséhez), a fogyasztás azonban újra horribilis lett.
Mi lehet ez?
Köszönöm42LM660S
-
OldMike
őstag
Szia!
Megnéztem a toll ikonnal, az alapértelmezett téma van beállítva, és azzal ilyen világoskék. Rengeteg témát megnéztem, de nem láttam nekem megfelelőt, de egyet mégis kiválasztottam a minimalista témák közül, a neve Dark Horizon. Ez egy kulturált, kicsit lekerekített szürke fekete kombináció, a világoskéknél sokszorta jobb.
Köszönöm a segítséget.42LM660S
-
OldMike
őstag
Üdv!
A legutolsó frissítés óta a fülek sávja a rendszerszínek helyett világos kékesszürke lett. Másnál is ilyen, és lehetne ezen változtatni?
Amúgy írt több új funkciót, de valahogy nem igazán hiányoltam ezeket. Már a lakat sincs, van helyette más, én két fekvő kulcsnak látom, meg kiír információkat, ha rámegyek.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz zizidor #32727 üzenetére
Köszi. Megpróbáltam ennek a hibakódnak utánanézni a neten, de ez inkább egyes honlapok elérhetetlenségéről szól. Ott is sokféle javítást írtak, benne azt is, amit javasoltál. Igazából a teljes reset kivételével megcsináltam mindent, eredmény nélkül.
Viszont volt ott egy érdekesség: írták az inkognitó mód kipróbálását. Jelentem inkognitó módban - ugyanebben a böngészőben - nincs hiba, tökéletesen működik. Megpróbáltam az inkognitóban egyenként bekapcsolni az egyébként általam használt bővítményeket, de egyik sem okozott hibát.
Feltehetően valamilyen honlap sütije okozhatna valamit, de már mindent töröltem a teljes időszakra.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz OldMike #32717 üzenetére
Elnézést kérek, hogy még mindig ezzel a nyűggel jelentkezem, de a Google keresés elakadása a Chrome alatt továbbra is jelentkezik. A változás csak annyi, hogy az első találatsor alján van "További találatok" gomb, de az arra kattintás után már csak a karikázás megy. A legutolsó keresésem kezdete óta köz másfél órája.
Készítettem egy képernyőképet a Chrome feladatkezelőjéről, hátha valakinek mond valamit.
A kijelölt sor a keresés, ami csak karikázik. Megnéztem az összes többi - itt nem látható - paramétert, de azok semmiben sem tértek el a többi sor adataitól.
Furcsa hogy a Google két saját programja nem bírja egymást (nyilván csak az én gépemen), és valamiféle hibaüzenet híján nem lehet vele kezdeni semmit.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz Viktor77 #32716 üzenetére
Újratelepítettem a Chrome-ot. A Blog.hu hiba megszűnt, viszont a találatoknál továbbra is csak a karikázás megy, nem jönnek újabb találatok, és a "további találatok" sem jön elő.
Írtam visszajelzést a Google-nak, de sok jóban nem bízok.
Az én tudományom itt megáll.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz OldMike #32714 üzenetére
Úgy látszik, hogy másnál nem jelentkezik ez a hiba. Nálam sajnos ma is ugyanez a helyzet. De jött hozzá más is. Az Index honlapjáról nyitnám meg a Blog.hu oldalt, de 400-as hibát ír. Az Edge alatt minden gond nélkül megnyílik.
Próbáltam kikapcsolt reklámblokkolóval, de semmi sem változott.Amennyiben újra telepíteném, akkor elveszne minden adat, jelszó stb?
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
A Google keresésnél azt tapasztalom ma, hogy egy oldalnyi találat után nem megy tovább, csak karikázik a végtelenségig. Ugyanezen a keresésnél (szintén Google) az Edge alatt csak egy villanásnyi a karikázás, aztán rohamosan jönnek az újabb és újabb találatok. Frissítettem a legújabb verzióra, de ugyanez maradt.Amúgy lehet hogy elmaradtam, de már nincs olyan, hogy lent láthatom a talált oldalak számát?
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz Aurig@ #32593 üzenetére
Nekem is megjött a "Minden könyvjelző" ikon, az eddigi "További könyvjelzők" helyére. Viszont pontosan ugyanaz van benne, mint a További könyvjelzőkben. Ugyanakkor ha rákattintok, akkor a könyvjelzőkön kívül megjelenik egy "Az összes könyvjelzőkhöz nyissa meg..." szöveg is. Ez nem tudom mit csinálna, nem próbáltam, mert nincs rá szükségem.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Csatlakoznék, de nálam nem lassú a Youtube a Chrome alatt, hanem egyáltalán nem működik. Elindítom a youtube.com oldalt, és ez a csodálatos felület jelenik meg:
Természetesen semmire nem reagál. Amennyiben viszont az előzményekből megnyitok egy korábban nézett videót (talán fontos, ez egy tesztvideó és nem film), akkor az megnézhető, és a keresés is működik. Ugyanakkor ha egy korábban nézett filmet nyitok meg, akkor csak a filmablak látszik, minden más sötét (se feliratok, se ajánló).
Az Edge alatt nálam sincs semmi probléma.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz Phobion #32461 üzenetére
Tudom hogy ez nem vígasztal, de nálam ugyanezzel a verzióval - igaz magyar változat - teljesen jól működik. Jobb gomb a honlap bármely felületén, feljön a helyi menü, a képkeresésre kattintva jön az üzenet, hogy jelöljek ki képet (van egy kijelölő keret), ezután oldalt megjelennek a találatok.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Értem. Azért furcsa hogy nem dob fel egy ablakot, hogy van újabb verzió. Ez főleg akkor lenne érdekes, amikor sürgős lenne egy sebezhetőség miatt. Volt már nem egy ilyen frissítés is. Igaz valamennyi idő eltelte után automatikusan frissít (nem is kérdezi, hogy akarod-e).
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz mikk2000 #31905 üzenetére
Közben rájöttem, hogy az uBlock kikapcsolást nem jól csináltam, mert elmaradt az abban az ablakban lévő frissítés gomb megnyomása. Akkor már feljött a cookie elfogadás panel, és most már rendben működik (meg a többi említett oldal is).
Valamiért nem ugrott be, hogy nem véletlenül van ott az a frissítés jel.42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Egy nemrég óta jelentkező gond miatt írok. Az index.hu oldalnak van egy Blog.hu (!B) rovata. Ezen belül bármelyik cikk címére rámegyek, a színe átvált pirosra, de a cikk nem nyílik meg. Csak úgy tudom a cikket elolvasni, ha jobb gombot nyomok, és a helyi menüben kiválasztom a Link megnyitása új lapon pontot. Használom az uBlock Origint, de a kikapcsolástól sem változik. Az Incognito módban is ugyanígy működik, azaz nem működik. Az MS Edge pontosan ugyanezt csinálja, más böngészőt nem telepítek, annyit nem ér a dolog.Van még néhány oldal, amelyiknél csak a kezdőoldal jön be, de onnan tovább már semmi sem reagál: port.hu, videa.hu, indavideo.hu. Ezek viszont az Edge-ben működnek, nem akadály az uBlock sem.
Próbáltam a cache törlést, cookie törlést, de nem változott. Mindig szoktam frissíteni, nem tudom pontosan mióta van ez a jelenség, talán 3-4-gyel ezelőtt még rendben volt, de mérget nem vennék rá.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz OldMike #30847 üzenetére
Fejlemény van, de nem tudom hogy valóban ettől javult-e meg. A Beállításokban alapból tiltva vannak a felugró ablakok. Próbaként beállítottam kivételnek a videa.hu oldalt, azóta működik. Korábban ez biztosan nem volt beállítva, mégis működött a lejátszás.
Írtam hogy az EDGE esetében nem volt gond, de másnap már ez sem volt igaz (mindig leállítom a gépet éjszakára, és másnap hidegindítással indul). A Chrome után az EDGE-ben is engedélyeztem a felugró ablakot, azóta ott is működik.42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok! Tapasztalta-e valaki, hogy a Chrome alatt nem indulnak el a VIDEA videói? Nem csak a videa.hu megnyitásakor, hanem például az origo VIDEA rovatában lévők sem.
Kipróbáltam az EDGE alatt is , ott bármelyik módon rendben mennek a videók.
Amúgy minden más videó (bármilyen honlapba beágyazva is) rendben működik, és a YouTube esetén sincs gond a Chrome alatt.42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Olyan bővítményt keresek a Chrome-hoz, ami képes arra, hogy bármilyen oldalt megnyitva az abban lévő videó hangerejét - beavatkozás nélkül - azonnal egy (általam beállított) csökkentett szintre állítja. Jellemzően szinte minden ilyen videó a maximális hangerőn van alapból. A YT nem igazán érdekes, mert ott a csúszkán beállított helyzetet megőrzi.
Sok bővítményt megnéztem már, de azok esetében minden fülre külön be kell állítani, az meg már ugyanaz, mintha a videó csúszkáját állítanám, és nem tudom megakadályozni, hogy néhány másodpercig üvöltsön a hang.
Köszi42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Két napja eléggé furcsa dolgot tapasztalok. A Chrome-ban bármelyik honlapon belüli linkre kattintva (szigorúan bal gombbal) feljön az a helyi menü, ami egyébként a jobb klikkre szokott feljönni. Egy következő bal klikkre (vagy Escape-re) eltűnik, és láthatóvá válik, amit látni akartam.
Böngészőként még az Edge van fent, és annál is ugyanez van. Nem tudom, hogy az egerem bolondult-e meg (pár hónapos Logitech vezetékes egér), vagy valamilyen chromium találmány?
Nem szeretnék Firefoxot, vagy más böngészőt telepíteni, ha esetleg valamilyen más módon kideríthető lenne az ok.
Programoknál nem tapasztaltam ezt. Köszönöm42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Chrome-ot használok, de a kérdésem a YouTube-ra vonatkozik (a YT topikok - amiket a keresővel találtam - évek óta halottak). Elég gyakran nézek meg külföldi videókat, és ahol lehet használom a magyarra fordított feliratokat, a semminél azért jobb így. Egy ideje feltűnt valami: azonos sorban , egymás mögött egyszerre látszik két felirat. Az egyik az aktuális, jól látható kontrasztos módon, a másik az eggyel korábbi, lényegesen halványabban, de zavaróan. Tapasztalta ezt valaki?
Nem tudom, hogy igazából két sorban kellene-e lennie a szövegnek, vagy a halványabban látszó nem tűnik el időben?
Ugyanez van akkor is, ha nem fordíttatok, csak bekapcsolom a feliratot.
Kösz.42LM660S
-
OldMike
őstag
Üdv!
Az Androidos Chrome esetében jelezték, hogy az utolsó frissítés problémákat okozott, és azt a Google visszavonta. Tudtok-e róla, hogy van-e már javított frissítés? Én akkor kikapcsoltam az automatikus frissítést, szeretne ugyan frissülni, de nem engedem.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz dethroner #29537 üzenetére
Ez elég furcsa. Én a kezdetektől úgy használom a fórumot, hogy a belépési ablakon rámegyek a Részletekre (jobbra középen), és bekapcsolom az Időkorlát nélkül lehetőséget. Ilyenkor egyébként a Belépve maradok négyzetben nem pipa lesz, hanem egy vonal. Ez esetben nálam megmarad a beléptetett állapot a gép leállítása utáni új bekapcsolás esetén. Ez persze csak akkor lesz így, ha a honlapról nem lépek ki, csak bezárom a lapot vagy a böngészőt, vagy kikapcsolom a gépet mindenféle bezárások nélkül.
Ezt persze rendesen nem szoktam így csinálni, lehet hogy babona, de a gép kikapcsolása előtt mindenből kilépek, és minden futó dolgot leállítok.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz szabacsik #29487 üzenetére
Szia!
Nálam is előfordul időnként, de szándékosan még nem sikerült előállítani. Egyébként olyan mintha ekkor egy másik lejátszáskezelő felület látszana egy ideig, azaz egy hangszóró-szerű ikon, mellette teljes hosszúságú hangerősáv. A Chrome-ban lévő egyéb videókat lejátszó felületen van ilyen, vagy hasonló. Rövid idő után átvált a YT felületére.42LM660S
-
OldMike
őstag
A különböző híradásokban írnak olyat a mostani frissítésről, hogy lehet sötét árnyalatot választani, ráadásul olyan honlapok esetén is működik, amik nem támogatják ezt. Ezt hol lehet kezelni? Esetleg csak valamilyen félremagyarázás?
42LM660S
-
OldMike
őstag
A Penny Market akciós újságjának van-e valamilyen különleges beállítása? A Chrome alatt nem jön be (az oldal igen, de az újság nem), az Edge alatt semmi gond (más böngészőm nincs). Win 10 van.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz junior11 #28973 üzenetére
@Lauda is
A Chrome már évek óta fent van, ez a fájl szerintem a saját, legutóbbi frissítésekor jöhetett. Én is inkább azt remélem, hogy tévedés. Amúgy az Autoruns programot használom, amiben minden ott szereplő fájlt megvizsgál a VirusTotal. Érdekes módon a GoogleUpdate két állományát is jelzi egy (másik) társaság vírusosnak.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
A VirusTotal ezt írja a legújabb Chrome telepítőről (76.03809.100 chrmstp.exe)Antiy-AVL
Trojan/Win32.Miner71-ből ez az egy jelzi. Mi a véleményetek?
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz OldMike #28007 üzenetére
Sajnos még mindig küzdök az automatikus bejelentkezés (név és jelszó) problémával. Megfigyeltem, hogy amikor egy napon belül először indítom a PC-t és a Chrome-ot is, akkor tökéletesen működik minden mentett név/jelszó páros, bármelyik ilyen honlapon.
Amennyiben - bármilyen ok miatt - újra indítom a PC-t, vagy csak Chrome-ot, akkor már nincs automatikus belépés. Mondjuk a név mezőre kattintva felkínálja az érvényes nevet, de a jelszót nem.
A Chrome-ban a profilképem látszik, a böngészőből minden további nélkül be tudok lépni a GMAIL fiókomba, nem kér semmilyen bejelentkezést.
Talán a Chrome bezárásakor törlődik valami, amiről nem tudok?42LM660S
-
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Napok óta - esetleg éppen a legutolsó frissítést követően - problémás a jelszókezelés. Azt megelőzően a Chrome mindig felkínálta a felhasználónév/jelszó párost azokon az oldalakon, ahol ez előzőleg mentve volt. Most ez nem történik meg, bár az elmentett jelszavak a jelszókezelőben megvannak, és manuálisan beírva működnek is.
Ráadásul ma - figyelmetlenségből - itt a Mobilarénán kétszer rossz bejelentkezési adatot adtam meg. Azért hogy tisztázzam a dolgot, meg akartam nézni a mentett jelszót, de a Google fiókba belépés sem sikerült, mert a tegnap még érvényes fiók-jelszót ma már nem fogadta el. Nem tudom, hogy lehetett-e itt bármilyen összefüggés?
Kértem új jelszót a Google-tól, ezután az is kiderült, hogy mit hibáztam el a Mobilaréna belépésnél.
Ettől azonban a dolog számomra még mindig rejtély. Valakinél jelentkezett-e ez a probléma?42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz MadGame #27992 üzenetére
Nem tudom mennyire kapcsolódik a kérdésem ehhez? Van olyan lehetőség az Androidos Chrome-ban, hogy indításnál ne a legutoljára használt honlap akármelyik utoljára látott része jöjjön elő, hanem az az Új lap, a gyakran használt oldalak ikonjaival? Megspórolhatnék egy (vagy több) teljesen felesleges kattintást.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Úgy tűnik, hogy ezzel a frissítéssel már örökké múltba tűnt a bélyegképes új lap lehetősége. Ezt megelőzően még működtek a FLAGS-ben a korábban javasolt beállítások. Azok közül az, amit Normal-ra kellett állítani már nem található meg, vagy nekem nem sikerül. A másik kettő átállítása sajnos nem változtat semmit.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz bigmirror #27962 üzenetére
Sajnos segíteni nem tudok, csak adalékot hozzátenni. Nálam W7 van, két felhasználói fiókkal. Mindkettőn ugyanaz a Chrome van (gondolom), az egyiknél semmi gond nincs a bélyegképekkel, a másik pedig hasonlóan néz ki, mint nálad.
Küldtem egy hibajelentést.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz Dobi 562 #27831 üzenetére
Nekem az "Új lap" háttérképének a széléről maradt le elég sok emiatt, miközben a bélyegképek legalább a másfélszeresükre nőttek. Az említett sávok is nagyobbak lettek.
Itt a fórumon kapott tanács alapján a Ctrl és a "-" többszöri megnyomásával lekicsinyítettem nagyjából a korábbira. Így a honlapok mérete is visszaállt, és szerintem a sávok is kisebbek lettek, bár ez nem annyira feltűnő.42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Csak nekem tűnik úgy, hogy a legutóbbi frissítéssel felnagyították a böngészőt? Szélesebbek a felső sávok, nagyobbnak látom például a fórum felületét is, nagyobbak lettek a bélyegképek is. A korábban beállított Chrome háttérkép szélein lemaradt valamekkora sáv, ami ezt megelőzően még látszott.
Sem a Chrome-ban, sem a Windows megjelenítésben nem állítottam át semmit.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Üdv!
Lehet hogy amit kérdezek nem Chrome, vagy egyáltalán böngésző téma, de talán van valakinek ötlete. A gondom az, hogy bármilyen honlapon lévő videó hangbeállítása alapból 100%-ra van beállítva, ami legtöbbször, de nem mindig, túl hangos. Van-e valamilyen beállítás ennek módosítására, vagy ez a videó beágyazójának a megváltoztathatatlan döntése? Persze kézzel leszabályozom, de ez akkor is néhány másodperc felesleges bömbölést jelent.
Ugyanakkor például a YouTube megjegyzi a közepes hangerő beállítást, tehát az alapból nem ordít.A halálom az Adobe FlashPlayer frissítő honlapja, ahol a letöltésre kattintva (szintén ordítva) elindul a telepítési útmutató, amit viszont elfed a mentési ablak. Csak az ablak okézása után lőhetem le a hangot.
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz Viktor77 #27518 üzenetére
Nálam ilyen: balra a CHROME, jobbra az FF. Az FF-ben valamivel kisebbek a betűk, valószínűleg nem egyformán vannak beállítva.
Amúgy a valóságban a monitoron sokkal élesebbek a betűk, mint a beillesztett képen, de az egymáshoz viszonyított látvány ilyen. Azaz nálam a CHROME-ban kicsit szebb, mint az FF-ben.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Van egy - valószínűleg nagyon laikus - kérdésem. A Chrome az alapértelmezett böngészőm, gyakorlatilag állandóan fut. Bizonyos szoftverek frissítésekor - azok letöltéséhez - mégis egy új Chrome ablak nyílik meg, csak az érintett honlappal. Ráadásul az ebben az ablakban megnyílt böngészőben megjelennek olyan bővítmények, amiket az alapból használt böngészőben már eltávolítottam.
Ennek így kell működnie, vagy tehetek valamit? Köszönöm.Illetve van még egy dolog, amit ma tapasztaltam: A Tálcán rögzítve van a Chrome, és mostanáig ott a Chrome kicsinyített ikonja látszott. Most viszont egy általános mappa kinézetű ikon lett ott, amire kattintva elindul az alapból használt Chrome, viszont így zavaró. Minden más - a tálcán rögzített - program ikonja változatlanul helyesen látszik.
42LM660S
-
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Csak nálam jelentkezik az, hogy a legkülönbözőbb honlapok a szokásosnál hosszabb idő alatt jönnek be, közben az állapotsávon a Biztonságos kapcsolat létesítése szöveg látszik? Van olyan oldal is, ahol a TLS kézfogás nevű szöveg van, ráadásul a facebook.net-hez akar kapcsolódni.
Amúgy maga a Facebook nagyon hosszú idő után valami nagyon fapados kinézettel jelenik meg, és ezen az újratöltés sem segít.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz Highground #26479 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért: belépsz mondjuk jelszóval a Prohardverre, kijelentkezés nélkül bezárod a Chrome-ot, ezután újra megnyitod, és a Prohardverre újra be kell jelentkezned? Nálam ilyen esetben a Beléptél állapot van. Windows 7 64 bit van, és a legfrissebb Chrome.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz junior11 #26456 üzenetére
Nálam nem jelentkezik ez a gond, de az régebben is előfordult, amit írtál. Ilyenkor frissítettem az oldalt, és akkor már rendben volt. Érdemes lenne kipróbálni.
Más. Írtam már korábban, hogy az új lapon lévő bélyegképek már hosszú ideje nem frissülnek. Néhány hete észrevettem hogy - ha nem is túl gyakran - ismét frissülnek, egy honlap kivételével, ami továbbra sem változik. Nem értek hozzá, de lehet hogy igazából nem is a Chrome-tól függ, hanem az adott honlaptól, vagy a kettő közötti kapcsolattól.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Köszi, elolvastam, szerintem jól összefoglalja a dolgokat. Úgy gondolom, hogy tipikusan a ló másik oldala probléma.
Azt hiszem - bár a korom miatt a mostanában szokásos munkahelyi világítási divatot nem ismerem - nem szokás nagyon sötétben, vagy kevés fény mellett használni a monitorokat. Átlagos fény mellett pedig a kontrasztosabb betű/háttér sokkal kevésbé rongálja a szemet, mint a cikkben is írt 4-8/1 értékű arány. Nem hiszem hogy lesz változás, mert a sok "tudományos elme" szerint az a jobb, ha nem látunk jól.42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz laszlohu #26200 üzenetére
Sajnos ez az új trend néhány éve - legalábbis én így tapasztalom - hogy sok szoftvernél átálltak a szürke, és eléggé vékony betűtípusokra. Csak egy példa: a Google térkép, ami régebben határozottan kontrasztos volt (mint a régebbi nyomtatott térképek), nemcsak a feliratok, hanem a térképszínek is. Most pedig keresni kell a sok fakó, egymáshoz hasonló árnyalatú szín között a fontos információkat.
Szerintem akkor kezdődött, amikor bevezették a szoftverek megjelenésében a "flat" stílust
A megjelenítés beállíthatóságát meg hiába várjuk a Google-tól, örülnünk kell a betűk méretezhetőségének, aztán annyi.42LM660S
-
-
OldMike
őstag
válasz -Solt- #26130 üzenetére
Szia!
Nálam megjelenik mind a nyolc, és ez a nyolc évek óta változatlan volt, legfeljebb helyet cseréltek, attól függően hogy többször vagy kevesebbszer kattintottam rá. Néhány hete - emlékeim szerint még az előző verziónál - a nyolcadik eltűnt, és helyette váltakozva újak jelentek meg. Ezek is gyakrabban látogatott honlapok képei, de jobban örültem volna az állandóságnak.
(megjegyzés: korábban már írtam róla, hogy a honlapok bélyegképei egy idő óta "beégtek" egy korábbi megnyitott változatban, holott régebben egy-két hetenként frissültek az aktuálisan megnyitott kinézetre)
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Egy - nem igazán eget rengető, de furcsa - dologról kérdeznék. Van az Új lap gomb, aminek hatására bejön a keresősáv és a 8 gyakran látogatott oldal indexképe. Egészen az utóbbi néhány hétig ezek az indexképek - változó gyakorisággal - frissültek a weboldal éppen aktuális kinézetére. Azóta viszont minden indexképen a több héttel ezelőtti állapotát látom az érintett weboldalnak, és úgy tűnik hogy nem is akar megváltozni.
Amúgy nálam ez a nyolc indexkép már több éve állandósult - szerencsére, mert pont ezekre van szükségem - azonban mostanában a legutolsó helyre már kétszer egy újabb (egyébként csak egyszer meglátogatott) weboldal képe került. Ezeket hiába töröltem ki az "X"-szel, nem jött elő a korábbi kép, csak egy üres hely.
Ez most valamilyen Google varázslat lehet?
42LM660S
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest