-
IT café
Gyakori Kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nézem a kétlépcsős bejelentkezés funkcióját.
Ha jól értelmezem, ehhez mindenképpen szükségem lesz telefonra.
Jól értelmezem? -
válasz
ledgeri #12930 üzenetére
Ezek alapján én rosszul közelítettem meg a dolgot. Én a Gmail fiók oldalán akartam hozzá adni egy másik készülék(ek)re is feltelepitett auth programot, app-ot. Ezek szerint, erre nincs is szükség, csak másolnom kell app-ok között kell átmenteni, átmásolni az infó(ka)t.
Ma is tanultam valamit :-)
Köszi szépen! -
Kipróbáltam, és beállítottam a Gmail fiók(ok)hoz ezt a Authenticator alkalmazást - TOTP.
Sikerült is. Kérdés : úgy látom, csak egy ilyen alkalmazást tudok beállítani egy Gmail fiókhoz. Viszont én az a típusú ember vagyok, akinél nem mindig van ott a mobil telefon.
Mi van, ha olyankor kérdez tőlem azonosítást, ha nincs nálam a mobilom? Így jártam?
SMS esetén szintén zenész. Ott is csak egy számot tudok megadni. -
válasz
Tails111 #12920 üzenetére
Neked is köszi a választ!
Erről a biztonsági kódról mintha hallottam volna már.
Gondolom ezt a Gmail felületén tudod (valahol) kérni.
Igyexem vmikor utána olvasni.
Van két (az egyik ősrégi) freemail címem is, ami néha napján megnézek. Azokat érdemes lehet ilyesmire használni, fentartani?[ Szerkesztve ]
-
Először is köszi a válaszokat!
Mind a kettő Gmail.
Van telefon szám is, SMS okán.
Mikor valami gond van, gondolom választhatok az ellenőrző SMS és email között, nem?
Ilyet még nem kellett csinálnom.[ Szerkesztve ]
-
Nézegettem régebben, és használom is a biztonsági email cím funkciót. Pár éve beállítottam.
Viszont van egy fura érzésem ezzel kapcsolatban. Van két email címem, így jobb híján keresztbe adtam a meg őket biztonsági címnek. Ez így nem mennyire tekinthető biztonságosnak? -
Üdvözlet mindenkinek!
A kedvesem most kapott értesítési üzenetet a gmail fiókjába a MicroSoft rendszerből, miszerint megpróbáltak belépni Braziliából a gmail fiókjába erről a címről:account-security-noreply@accountprotection.microsoft.com
Ez lehet valid, vagy csak valami csőbehúzás?
Egyáltalán összekapcsolható az ms és gmail fiók valahogy?
Előre is köszi! -
Most tapasztalom, hogy a gmail web-es felületén a címkézés ikont (jobbra nyíl szrűség) eltüntették, elrejtették.
A 3 pont alatti menübe dugták :-(
Hogyan tudom ezt a régi helyére visszarakni? -
Múlt héten szerettem volna csinálni egy új gmail (fiókot) címet. Kért is egy telefon számot, amit meg is adtam neki. Csakhogy nem fogadta el, mivel ehhez a telefon számhoz már tartozik egy gmail cím 😢
Ezzel mit tudok kezdeni?
Vegyek ezért egy új telefon számot? 😢[ Szerkesztve ]
-
Hol tudom azt beállítani, hogy mutassa hány db email van az egyes "mappákban"?
-
Sok beérkező levelemet "spam"-nak, nem biztonságosnak jelöli a gmail.
Eddig csak azt tudtam kiválasztani, hogy "Spammak jelölés".
Nemrég, néhány levélnél már a "Biztonságosnak tűnik" a választható opció.
Itt könnyű dolgom van, amennyiben tudom, ismerem a levél forrását.
De amikor csak "spamnak tudom jelölni" lehetőségem van, hogy tudom "biztonságosnak jelölni" ?
Valahogy nekem nem egyértelmű miket, és miért jelöl spamnak a gmail.
Az áram, gáz, biztosító és még sorolhatnám levelek sorba ilyen besorolásúak.
Van gmail-es levelező csoport is, ahonnan leveleket kapok (ovi, iskola), és azt is rendszeresen spamnak hiszi.Bocsánat! Most újra belenéztem : "Ez spam" vagy "Adathalászat bejelentése" lehetőségeim vannak :-(
De jelen esetben, ez egy általam tizen éve ismert email cím. Hmm.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Zwodkassy #11993 üzenetére
Még egy kérdés!
Nagyon tetszik a Gmail-ben a címkézés funkció.
Hogyan tudom azt megoldani, hogy a a freemail-ről átirányított leveleim automatikusan kapjanak (pl. "freemail") címkét?
Manuálisan, utólag meg tudom csinálni, de szeretném, ha ez automatikusan történne meg -
Igyexem átszokni a gmail felületére. De mindig akad valami furcsaság és szokatlan dolog.
Amikor címzettet írok be, mindig felajánl olyan címet, címeket, amik - gondolom, hasonló betűkkel kezdődnek, kezdődhetnek.
Viszont gondolom, egyszer valamikor, az egyik címet hibásan írhattam be, és azt mai napig javasolja amikor a jó email címet írom be. És ha nem figyelek oda, a rosszra ütök enter-t :-(
Honnan, hogyan tudnám ezt törölni?
Nem hiszem, hogy böngésző és/vagy számítógép függő, mert más gépen is ezt csinálja. Azaz, szerintem ezt a gmail "játsza" velem.
Nézetm a Névjegyeket is, de abban összesen 1db bejegyzés van, ami nem az :-) -
Most ismerkedek a gmail szolgáltatással. Létrehoztam egy fiókot, és megadtam (meg kellett adnom) hozzá egy telefonszámot is. Ok, gondoltam a létrehozáshoz kell. Hát nem. Ahányszor be akarok lépni az email felületre, állandóan ellenőrző kódot köld a megadott telefonszámra. Értem én, hogy biztonság, de... Ez egyszerűen sokszor hasznáhatatlanná teszi az email funkciót számomra, mivel:
- nincs állandóan mellettem a telefon, kivétel munkaidőben,
- ha nem is sűrűn fordul elő, de le szokott merülni,
- és a rendszeresen előforduló eset, hogy olyan helyen vagyok, ahol nincs térerő.
És ilyenkor mi van? Nem olvashatok email-t?
A kétlépcsős azonosítást elvileg letiltottam.
Ami érdekes, hogy ez az ellenőrző kód kérés csak akkor van, a Chrome alól próbálok bejelentkezni. Internet Explorer esetében ez nincs (?).Szerk: most az IE is kérte :-(
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Pendrive probléma
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mini-ITX
- Ukrajnai háború
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- PHILIPS Series 5500 LatteGo EP5549/70 - ÚJ, BONTATLAN!
- TP-Link TL-SG1024D Hálózati Switch
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar