-
IT café
Gyakori Kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Zwodkassy #12924 üzenetére
A TOTP az úgy működik, hogy egyszer a szerver küld egy kódot, azt egyszer te visszaigazolod (qr-kódos beolvasás, vagy seed-kód másolás, majd az első 6 karakter visszaírása). Onnantól -ha az időd jól van beállítva- az alapján a seed alaján egy adott kód lesz évényes egy adott 30 másodpercben. Mivel csak a seed-en múlik (ugyanabban az időben), más eszköz is elő tudja azt a kódot állítani (mert szabány)... másképpen: a seed-et kell tudnod; másképpen: Ha átmásolod a seed-et, tudod a kódot!
Az adott authenticator alkalmazáson múlik, hogy milyennyire egyszerű kiszedni belőle a seed-et. Az authy ilyen szempontból pont a legrosszabb, mert ott csak online sync-van, de a seed-et nem tudod meglátni (még recovery-ként is az a módjuk, hogy "kapcsold ki a 2fa-d, majd kapcsold vissza a másikkal", szóval nem csak hogy kötelezően online kell légy sync-hez, még "ki is kerül a kezedből a cucc", bármennyire is kódoltan...
Ha az említett authenticator a google-é, akkor megoldható, hogy két authenticator app egymás közt átküldje az infót, offline. Csak valahol van benne opció, hogy token küldése, bejegyzés küldése, vagy ezzel eggyenértékű, és ekkor -sajnos nem szabvány- qr-kódot fog megjeleníteni az egyik készülék, amit a másikkal, futó appal be tudsz olvastani, és át is ment. (más appok is tudják már olvasni, de nem az a szavány)
A harmadik, nyitott, szabványos megoldás, mikor az app (például az AEGIS, vagy az asztali kepassXC) vagy a szabványos, elsőnek is beolvasott qr-kód formátumban képes megjeleníteni az információt, vagy direktben, ember által olvasható formátumban a seed-et magát.Én is, pl twitchnél (mert az authy-ipari rendszerét használja, amihez még mobilt is köteleő csatolni) csak qr-kódot láthattam, azt telefonnal aktiváltam, viszont a seed-et kiírtam gépes jelszókezelőbe, mint backup. Ezt pl google authentikátorral nem tudom, hogy megcsinálhattam volna, authy-val meg -csak optikailag- biztos, hogy nem.
Opcióid vannak!
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- MSI GTX 1060 GB
- (új) IPI Float 88 dual 8K black gamer egér (PAW3395, 42g, carbon fiber composite ház)
- Húsvéti Akció - (új) Eweadn X21 Pro pink gamer egér (PAW3395, 3 üzemmód, 56g)
- Egér Modding! Alkatrészek: mikrokapcsolók, enkóderek, kábelek, talpak, gripek, stb.
- Húsvéti Akció - (új) Machenike L8 Pro white munka+gamer egér (PAW3395, Infinite scroll, RGB töltőáll
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest