Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    válasz Eastman #21599 üzenetére

    Egyre szerelmesebb vagyok. :B
    Azért kezdődött az egész vásárlási láz, mert egy munkatársam mesélte, hogy sok gitárja volt már, de a Les Paul lett az igazi. Én ezzel a kijelentéssel azért megvárnám a 30 év múlva leendő Knopfler signature Stratomat, de igazat mondhat, nekem is nagyon bevált. A pickupváltót még nem mindig szoktam megtalálni, és a kis mérete miatt nem a mellemen fekszik fel, hanem csak a szegycsontomat nyomja, de majd megtanulom, hogy kell ölben tartani.

    Tegnap az egész napot vele tölöttem, kezdünk összeszokni, már a fogólap sem zavar. Lehet, hogy véletlen, és pont mostanra erősödött meg ennyire az ujjam, vagy a rövidebb menzúra miatt lazább húr teszi, de ennyi szólózástól régen rojtos volt az ujjbegyem, most semmi nyoma. A nyaka hosszú távon is nagyon jó, ha egyszer sor kerülne egy másik Les Paulra, nagy ívben kerülni fogom a régen vágyott slim nyakat, ez az '59 rounded sokkal kényelmesebb.

    Egy nap alatt sajnos nem csinált belőlem profi gitárost, de azért mutatok néhány hangot. :) Egy ismerősöm olyan számokon kért hangmintákat, amiket életemben nem hallottam előtte, és valamiért a GnR is kimaradt az eddigi repertoáromból, sose játszottam, ezért nagyon távol állnak a tökéletestől. Mind Amplitube:
    - nyaki pickup, Fender tiszta csatorna,
    - bridge pickup, Seymour torzító + Marshall kevés gain,
    - nyaki pickup, Marshall 2/3 gain.

Új hozzászólás Aktív témák