-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz OPiiPO #108322 üzenetére
A "jól szól" a lehető legpozitivabban szubjektív a hifizésben. Mondhatni erről szól az egész. Rosszabb mérve? Sokkal. Na és?
Pár éve előkotortam a régi decket és beraktam néhány dolgomat, amiket anno nagy műgonddal rögzítettem, lehetőségeimhez képest. Bakelitről. Kifejezetten volt egy olyan meleg, barátságos színe az egésznek, ami miatt végtelenségig hallgatható egy jó kazetta felvétel. Aztán elraktam, főleg mert sajnos egy negyed hanggal lassabban húzza a szalagot mára és már nincs, aki és amivel ezt rendberakja. De azért kifejezetten meglepő élmény volt.
Nekem is meghatározó a 90-es évek elején, mikor burzsuj haveroméknál először hallottam a Dire Straits Telegraph Roadját CD-n, amely ugye teljes csendből kúszik elő végtelenül lassan - na de aztán ez az élmény kerekedett az évek során.
Az egésszel azt szeretném jelezni, hogy zenehallgatásban nincs végső vélemény, főleg technikai nincs. Ami tetszik, az a "jól szól" és tökéletesen irreleváns bármi más.
Akinek a digitális adatfolyam, annak az. Akinek más, annak meg az."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hálózati / IP kamera
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Konteó topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.