-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
chrisnagy13
senior tag
Szétbarmolod vele a dinamikát, az egész hangképet úgy ahogy van. A "zseniális", nem is létező windows audioengine-t nem tudom megkerülni asioval vagy wasapival, ami elég nagy hátrány az áhított bitperfect lejátszás elérésében.
A szoftveres eq-nak csak hátránya van, előnye semmi. És ez nem kitaláció. -
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #87786 üzenetére
Aham. Azt megkérdezhetem, hogy egy masterelt zenéhez ezeket minek használod?
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #87797 üzenetére
Én nem akarom semmire se használni. De adtam egy esélyt a dolognak, hátha van valami új a nap alatt, aztán kiderült, hogy nincs.
A másik kérdést pedig azért tettem föl, mert tudom mi az a vst, és mikor, mire használják. Nem a végfelhasználóknak szánt szoftverek. Ráadásul olyan nincs, hogy ezeket egy adott dalhoz hozzáteszed, az ne legyen kevesebb. Innentől kezdve pedig nem érdekel a dolog, illetve óva intek mindenkit, hogy ezeket használja.
Akkor gondolom te még nem tartasz a 7-es szinten, ha szerinted rendben van az APO.
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Ba cy lus #87919 üzenetére
Én egy dolgot nem értek. Egy nyilvánvalóan lineárisabb DAC (E30) miért torzít jobban, mint egy olyan (Hivox), ami nyugodtabb, vastagabb, érettebb és dinamikusabb?
Ha a torzítást az eszköz saját hangjának tekintjük, akkor a Hivox valamilyenebb, mint a Topping, tehát jobban torzít. Ami nem gond, mert ugye ízlés kérdése mi tetszik, csak ha megfordul nálad a referencia hang, mint amit egy DAC-tól elvárnánk, akkor az szül érdekes helyzeteket.
-
-
chrisnagy13
senior tag
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #87976 üzenetére
A legutóbbi postodra írtam egy jó hosszú választ, de egy rossz kattintás miatt kitörlődött és nem volt kedvem bepötyögni újra. De most összefoglalom a lényeget.
1. Olyan, hogy 0 veszteség nincs. Plugineknél se, ami akkor is dolgozik, ha nincs benne emuláció. Pusztán a használata is veszteség.
2. Ezek nem a végfelhasználóknak vannak kitalálva. És főleg nem master kompresszorral és limitációval ellátott zenére. Az egy kész anyag, nincs szükség rá, hogy belepiszkálj.
3. Ezek a dolgok nem így működnek. Semmire nem megoldás az EQ és a plugin. Ha az lenne senki nem venné a drága DAC-ot, erősítőt, fejhallgatót, hangfalat. Sőt még akusztika kezelésre se lenne szükség. Mindenki rettentően boldog lenne, hogy ingyé van megoldás minden bajra, de nincs. Olyan sincs, hogy olcsó és jó hifi. Csak a széllel szemben pisilés tipikus esete...
4. Végtelenül káros dolognak tartom amit művelsz háttértudás hiányában. -
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88010 üzenetére
Akitől az ajánlat származik az kezdő hangmérnököknek és producereknek szánja az oktató anyagot. Te pedig valamilyen furcsa indíttatásból mindenki másnak is. Ő tudás alapján ír, te pedig csak azért, hogy villoghass hifis közösségben olyan pluginekkel, amit hangmérnökök és producerek használnak.
Vedd személyeskedésnek, ha úgy tetszik. De erre a kijelentésemre nem úgy tűnik, mintha rácáfolnál a postjaid alapján.
Ha javítani kell a hangzáson, akkor annak 1 módja van. A jobb hardver.
"Mint korábban említettem a felvételbe nem történik belepiszkálás, az pont ugyanolyan érintetlen, mint ahogy az az adathordozóra került."
Kérlek szépen ne adj rá több okot arra, hogy tudatlannak nevezzelek. De tudod mit? Vegyük föl újra azt a zenét amit ilyen módon kezelsz. Kell hozzá egy A/D és hasonlítsuk össze a két felvételt. Ha bitről bitre ugyanolyan a kettő, akkor te nyertél.
"Nem próbáltad, de véleményed van."
Először is te az nem tudhatod, hogy én mit próbáltam és mit nem. Másrészt pedig azért járunk iskolába, hogy megtanítsák nem dugjuk tűzbe a kezünket mert megéget. Én hiszek a tanultakban és nem érzem szükségét, hogy szembe menjek ezekkel.
De, ha már a felelősségnél tartunk neked se kéne."Drága DAC-okat, erősítőket, fejhallgatókat vásároltam. Lásd aláírásom."
Aligha referencia szintű eszközök... Főleg, ha fel kell javítani a hangjukat. A szobaakusztikát is jobb szakemberre bízni.
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88029 üzenetére
Van egy file, teszel rá egy plugint, lejátszod, hallod a "javított" zenét. Kérdem én, ugyanazt hallod, mintha asio-val lejátszod plugin nélkül? Ugye nem?
Ha mind a kettőt felveszed, melyik esetben lesz ugyanolyan, mint a kiinduló file? Hát nem a pluginos változat esetében.
Veszteséges lesz a pluginos és felborítod vele a készre kevert zene arányát.Így már érted?
Oké.
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88035 üzenetére
A DSP az egy teljesen más kávéház.
Nálad már a szoftveres oldalon problémák vannak, bitek csípődhetnek le, drivernek, lejátszónak ki van szolgáltatva az audio file, jel mire eléri a D/A.
Az RME-nél bitperfect továbbítás van, és a jel a DSP-ben van manipulálva és aztán átadva a D/A-nak. Majdhogynem realtime.A D/A-nak a szűrőibe most ne menjünk bele, azok az impulzusválaszoknál játszanak szerepet.
Miért van az mindig, hogy te bizonyos időközönként megjelensz és le akarod lőni a bulit? Beszélgetünk szakmai dolgokról.
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #88045 üzenetére
Kevés a technika, sok a hype.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88053 üzenetére
Hogy nincs a pcdben DSP.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88215 üzenetére
Egy digitális jelhez készült kábelt kicseréltél egy analógra?
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #88231 üzenetére
"spdif nélkül nincs zene.."
Ez szerintem csak akkor van így, ha a lánc többi eleme nagyon rendben van. Egyébként pedig ma már simán kapsz a DAC-hoz jó USB-t egész olcsó szegmensben is. Azért 10-12 éve még ez nem volt elmondható.És azt is tegyük hozzá, hogy spdif és spdif között is nagyon nagy különbség van. Ha PC-ről szeretnél kijönni mi a lehetőség? Tabla? Gyártják azt még? Én mást nem ismerek ami szóba jöhetne és annyival előrébb lenne bárki vele. Az hogy alaplapiról kijövünk vele az semmi.
Vagy valami streamer futóműként? Annak hol kezdődik a használható alja? 700-800k? Plusz mindenhez a kábelek.Én tudom, hogy te ezekkel a dolgokkal képben vagy, de az uraknál azt érzem, hogy azért bent vannak a málnásban rendesen.
-
chrisnagy13
senior tag
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88274 üzenetére
Pont erről van szó, a jó ár/érték arányról. Nem kell spdif-re költeni egy forintot se ma már, nem az usb lesz a szűk keresztmetszet.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88290 üzenetére
Nálam nincs a winnek nyűgje, így nagyon elegem se lehet belőle.
Azt én is kérdezném, hogy szerinted milyen megkötése van az USB-nek?
USB nélkül? Alaplapi kimenetek, hangkártyák, ESI, ASUS. Stremereket, dedikált lejátszókat nem használok, soha nem is fogok, mert a zenehallgatási szokásaimban hátrányként jelentkeznek. Nem kütyüzök.
USB-vel pedig a pincétől a padlásig. A padlás a Tabla és ami alatta van az kb. mind megvolt.Egyébként meg kifejtettem miért nem kell spdif. És már ne is haragudj, de azt hiszem nem Te vagy a megfelelő személy arra, hogy bármit is kétségbe vonj, ilyen háttértudás mellet meg pláne.
A "szakmai" tudásodat kéne megcsillogtatni az olyan állításokkal kapcsolatban, mint a Windows nyűgök és az USB megkötések, és nem személyeskedni.
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88333 üzenetére
Melyik rész tárgyalja az usb-n történő jelátvitelt?
-
chrisnagy13
senior tag
válasz HUNNIA1920 #88383 üzenetére
Nem mindegy, hogy mit mivel hasonlít az ember, kb. így lenne érdemes:
DSD64 vs. 88.2khz 24bit flac - DSD128 vs. 176,2 24bit flac
A 44,1 16 bitet ne hasonlítsd semmihez.
-
-
chrisnagy13
senior tag
válasz CoroStar86 #88501 üzenetére
Nem éri meg. Tedd inkább azt a pénzt az elektronikába.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #88507 üzenetére
Az egy Furutech ezüst coax volt, és nem is maradt sokáig. Az első pillanattól kezdve utáltam. De sok olyan dolog volt már nálam, amit utáltam.
#88511contaxg
Kérlek kímélj meg bennünket a hifi marketing bullshittől! Ha a Chord egy-egy termékére vetíthető éves marketingköltséget levennéd, 50%-al olcsóbb lenne a Qutest, mint az ADI.[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #88515 üzenetére
Jah, az se volt egy mestermű.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz contaxg #88523 üzenetére
A Chord nem más, mint egy tipikus hifi gyártó. Jelentős marketingköltséggel felépítve a brend és magasra árazva a termék ára, hiszen hobbistákat céloznak. Azoknak pedig mindent el lehet adni, mert a nagy részük elhiszi, - ha elmondják neki - hogy mit kell hallania.
Az RME ezzel szemben alternatívákat nyújt a profi világból, ahol csak úgy tud fennmaradni, ha a cégben benne van a know-how. Valahogy nem véletlen, hogy a Crane Song ~5000€-s D/A-ja mellé is oda merik tenni a ADI Pro-t.
De nézzük a Qutestet, hogy mit kapsz a pénzedért? Patent alu házat, ami az egész DAC legértékesebb része. Egy elavult USB részt, hiszen a rendesen megépítettet úgy hívja a Chord, hogy M Scaler, plusz +5000 fontért. Legalább színes ledekre futotta tőlük, ha már nem fért bele a költségvetésbe egy filléres LCD panel. A kis szóróanyag szerű gépkönyvükkel lehet zenét hallgatni, ha érdekelne ugyan milyen mintavételű a zeneanyag, mert az úgy világít. Kis kukucskáló ablak az van.
Mennyi most egy Qutest pontosan 500k? Ennyi pénzért kapsz RCA-t. Milyen táp kell hozzá? Micro USB-s? Ennyiért ez pazar szolgáltatás. A fülesem nem bírom beledugni. Bár erre most van megoldás, valami Anni, ami pont úgy néz ki, mint egy Sokol rádió, és mindent is meghajt. Nyilván kb. 500k-ért...
Az ADI-ban meg kap az ember mindent. Ref. szintű konvertert, órát, erősítőt, DSP-t, stb, stb.
És ha már hang... Nagyon sok olyan tesztet, postot lehet olvasni, ahol pont arról beszélnek, hogy a magasak jobban el vannak kenve a Qutestnél, mint az ADI-nál, ezért veszít a részletességből is. Ami igaz is lehet, mert egy hifi gyártó termékéről beszélünk, ahol az a lényeg, hogy egész nap tudd hallgatni, ne fáradj el, nem kell neked mindent úgy hallanod, ahogy azt kitalálták. Remek kereskedői fogás pont arra hivatkozni, hogy nem elég jó a rendszered a Qutesthez. Költsé' még pénzt paraszt!
Szóval jah, senkinek nem éri meg a felárat a Chord (semelyik szinten), hacsak nem a hifis hablaty rózsaszín felhőjében áll, vagy nem hülyíti őket valami kereskedő.
u.i.
Ne vásároljatok DAC-ot hifi gyártótól, mert a marketingeseket tartjátok el! -
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #88592 üzenetére
Melyik a Zen széria? Vagy melyik volt?
-
chrisnagy13
senior tag
Akinek már komoly rendszere van - és itt nem feltétlenül a "high end-re" gondolok - annak már a CD formátum is maga a Sátán.
#88842Cathfaern
Mivel a hifis közösség elég nagy, lehet találkozni olyan emberekkel, akik azt hiszik, hogy ha valami hangos, akkor az dinamikus is. MP3-nál csökken a dinamika, de azok a részek, amik úgyis hangosak voltak, még hangosabbak lesznek. Ezért hallhatják "jobbnak".[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Dorian #88848 üzenetére
Én nem tudom milyen zenéket hallgatsz, vagy hol találkozol te manapság rossz felvétellel. Viszont a loudness war valós probléma, ahol pont a hangosság számít. Ki van préselve a dinamika a zenéből, sőt 16biten a térinformációból is vágnak. Úgyhogy pont nem mindegy, hogy CD vagy Studio mastert hallgatsz.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Sinesol #88852 üzenetére
Ha csökkented a bitmélységet a zajt közelebb hozod a hallható tartományhoz. Ha a végén még szét is kompresszálod még jobban elő fog jönni a zaj. Nyilván ezeknek a mértéke nem mindegy, de létezik SACD is, ahol pont kitolják a dinamikatartományt a normál CD-hez képest.
(Mondjuk egy szakmabeli idetévedhetne, hogy jól gondolom e. )
Mindenesetre én jóval tisztábbnak, levegősebbnek hallom az összes 24-bites albumomat, a normál CD-hez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest