-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #20997 üzenetére
the wire v Gilmore Dynahi - ezek közül melyikre gondolsz ?
(#20996) bkercso - a CKKIII hangja passzolt a K1000 sztem, legalább is amit hallottam belőle a találkozón az alatt a 2 perc alatt, az tetszett, mondtam is h majd elkérem hosszabb hallgatózásra
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz chrisnagy13 #20993 üzenetére
engem zavart a magasak mennyisége, amúgy hibátlan volt, de emiatt elég fárasztó lenne a hangja
szerk: az a WIRE amp ?, vagy a Gilmore dinahy ? (gondolom inkább utóbbi) , lehet végül amellett döntök, arról akad vélemény, csak annyi vele a bajom h ilyen 80W körül fűt
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #20991 üzenetére
bölcs , amúgy tényleg jó volt az az erősítő, kár h nem passzolt a K1000-hez , egyre komolyabban gondolom h rendes, hangfalas erősítőket kéne elkezdenem próbálgatni, ahhoz van tervezve végül is...
-
bajnokpityu
félisten
válasz chrisnagy13 #20990 üzenetére
hamarabb kell indulni.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #20989 üzenetére
Messze laksz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz chrisnagy13 #20988 üzenetére
elhozhatnád már végre a diszkrét verő ICsedet
Jobbtól(drágábbtól) egyébként nem szégyen kikapni.[ Szerkesztve ]
-
DragoX
tag
válasz bkercso #20965 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Van most egy ilyenem itthon: Creative Xmod. Nem tudod véletlenül, hogy minőségben kb. mit várhatok hozzá képest? -
vodkaboy22
addikt
válasz Archttila #20984 üzenetére
Érdemes próbálkozni használttal vagy új DIY-el (bkercso itteni fórumtárs művei tapasztalatból mondom elég jók talán ebben az árban pár fülessel verhetetlenek is.)
Ami még jó lehet használtan Schiit Asgard full diszkrét és A osztály no meg tapasztalatok is azt mondják, hogy jó!
De mielőtt vennél is valamit próbáld KI!De ha integrált mocskot váltana akkor DAC is kell nem csak analog erősítő!
Így már változik kicsit a dolog!
Ekkor is ajánlom megint bkercso-t ebben az árban. De érdemes körülnézni jobban pl szerintem a HRT headstreammer (ha csak az ms2 szintjének felét hozza) már megéri!Pro-Ject Head Box S Erről hallott valaki?
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Archttila
veterán
válasz vodkaboy22 #20983 üzenetére
Asztali gep integralt mocskat valtana, nem hordoznam szin mind1
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
vodkaboy22
addikt
-
Archttila
veterán
Sziasztok
Sennheiser HD 598-as fuleshez milyen kulso erositot tudnatok ajanlani? Olyan 25, max 30K lenne a keret.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz vodkaboy22 #20977 üzenetére
Nincs műszerész fogóm és ügyes se vagyok. Több lábat nem akarok elhajlítani. úgyhogy várok a csipeszig.
(#20969) Toobee: Nem tudom megérte-e, remélem. Pénzbe nem került. Csak a kínlódás. Nekem ez nem "szórakozás".
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz chrisnagy13 #20978 üzenetére
Elfogadom, csupán a 2 általam jolie-jokernek tartottat mondtam
Khm mer diszkrét ... (saját vélemény)
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
baluka26
nagyúr
válasz chrisnagy13 #20978 üzenetére
Diszkrét.
Jajj, mit versz meg teee kutya
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
chrisnagy13
senior tag
válasz vodkaboy22 #20977 üzenetére
Ez nem olyan cucc amibe minden jó.
(#20979) baluka26: minek, ha ezzel verem a diszkrétet?
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Egy jó műszerész kisfogo is bőven jó csak ügyesnek kell lenni
Próba opa27 ha még nem próbáltad vagy, ha simple nem dual kell akkor opa134
De mindjárt jön bkercso és több okos tanácsot ad!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Most csak beleraktam egy variációt. Addig nem "játszok" vele tovább, amíg nem szereztem egy ic csipeszt, vagy mi a neve.
(#20970) vodkaboy22: 1612A
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz chrisnagy13 #20973 üzenetére
Diszkrét bameg
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Baluchicken
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen fejhallgató erősítőt,dac-ot érdemes venni egy akg k550-es füleshez? Most egy integrált laptop hangkártyáról hallgatom, ezt szeretném leváltani valami jobbra, hogy valóban kitudjam használni ennek a pazar fülesnek a tudását. Árban maximum 30 ezret tudnék rászánni.
Válaszokat előre köszönöm!
Üdv:
Baluchicken -
DragoX
tag
Hali!
Tudna nekem ajánlani valaki egy jó kis USB-s DAC kapcsolási rajzot? Esetleg hogy merre érdemes nézelődni?
Egy ilyen erősítőt szeretnék meghajtani vele: Denon PMA-720A
Számomra csak az a fontos, hogy usb bemenete, és RCA sztereó kimenete legyen, meg persze hogy minőségben jó legyen az erősítőhöz.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #20955 üzenetére
Nem veszélyes a trafó nélküli táp, csak mindkét ágba kell ellenállás (+ kondi, sorba).
Ahogy krichd1 is mondja, a kisDAC-card + P2 kombó LM6172-IC-vel ment a talin, ez fontos. Kis gain nem gond, csak jelezni kell.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
krichd1
addikt
válasz vodkaboy22 #20961 üzenetére
Az M50 karaktere még mindig nem V, hanem egy mély orientált fejes (nem szélsőséges értelemben), csak a másik topikban megy a hülyeség. Bizonyítsam grafikonnal ?
A Presenter OPA2134-el nem illik hozzá szerintem, más műveleti erősítővel lehet jó hozzá. Azzal vigyázz, hogy egy elég érzékeny fejes, tehát érdemes alacsony gainre állítható erősítőt választani hozzá.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
vodkaboy22
addikt
válasz thesound #20960 üzenetére
Tippem: Headstreamer
Ami jó volt V karakterű fejessel kisDAC + presi
(Saját erősítőm nem tudom ajánlani mer diy, de azt ímádom ms2-vel V-s fejeshez)
Amit hallottam még pont V-s fejessel az a zeroDAC már alig emlékszem rá csupán az maradt meg, hogy nem vett le a lábamról. De ezt pl azért írtam, mert ki lehet próbálni! corg.huVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
thesound
addikt
válasz vodkaboy22 #20959 üzenetére
Dehogy is, csak a másik topicban nem árulták el, hogy mivel hallgassam még meg.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
thesound
addikt
AHT-M50-net milyen DAC-kal érdemes próbálgatni? A pénztárcám mondjuk 25e-30e-ig bírná. (fejessel ~70k a keret kb., még csak tapogatózom...)
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
vodkaboy22
addikt
Hmm a második nem is tűnt rosznak
Külső táp most már egyre jobban elvárás nálam DAC-oknál. Unom, hogy ha 5-10 percet nem megy zene mer leragad valahol a figyelmem akkor rosszabb USB portról a dac-ok alapzajt produkálnak.
Vagy lehet akksit kéne rakni a dobozba? Külső töltővel? HmmVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #20954 üzenetére
Mármint 1 gyufásdoboz lenne minden (vagy kb akkora) diódahidas trafó nélküli táppal 100mA leadható (igaz veszélyes de jól be kell dobozolni )
De csak ötletelgettem na szabad azt is
Különben már tervezem mi lesz barátnömnek ajándék és szerintem a kis szivarka toknyi méret lesz cél amibe bele akarok szuszakolni 1 kisDAC-ot meg 1 kis erősítőt (CMOY vagy hasonló )Ötletelgetek mi legyen mer sajnos de a női nem nagyon magas elvárásokat támaszt a kinézettel szemben és pl mutattam neki a presit - de egyből, ez nem szép meg nagy...
De kisDAC- hangja meg tetszett ... összevetve xonar u3-masommal nem is véletlen, hogy baromira jó hangúnak ítéli az ember. (Most is az U3-masról hallgat szegény zenét itt mellettem míg tanul.)[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #20952 üzenetére
"saját külső USB-től mentes táp trafó nélkül" , aztán:
"úgy nézne ki, hogy usb ki pc-ből a kábelvonal megszakítva 1 mini doboz + RCA tovább"
És hova lett a mini táp??
Amúgy nem elég miniatűr így is? 0603 SMD végig, 15 miles szigetelésekkel.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
nuke7
veterán
válasz vodkaboy22 #20949 üzenetére
de te már a kettesről beszélsz, az nyilvánvalóan gáz... (én még nem abban vagyok )
https://youtube.com/user/nuke7
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #20951 üzenetére
pcm2704 5V-ról DAC üzemmódban 30mA Typ
wm8524 max mintavétel max 14mA inv(mute) jel mellett
Dir9001 max 14mA
Ezek nem is rossz értékek
Lehetne nagyon miniaturizálni + saját külső USB-től mentes táp trafó nélkül Okos smd pakolgatással minimalizálás mellett (usb + 2 rca out) beleférne egy kicsit nagyobb dobozba táppal mint 1 gyufásdoboz
Hehe tényleg úgy nézne ki, hogy usb ki pc-ből a kábelvonal megszakítva 1 mini doboz + RCA tovább[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Szerintem kevesebbet. Kérlek, nézd meg Te, most erre nincs időm. PCM2704 + DIR9001 max túlmintavételezésre állítva + WM8524. Köszi! Majd írd meg.
-
vodkaboy22
addikt
bkercso lehetne 100mA fogyasztás alá tervezni usb dac-ot? A kisDAC vajon menyit eszik ?
-
vodkaboy22
addikt
Miből gondolod?
Szerinted az butaság, hogy hallgatói szerződés szerint, ha képzés idő 1.5 szerese alatt nem tudod elvégezni a képzést akkor a képzésed díját kamatos kamattal kell visszafizetned ami legolcsóbb egyetemi képzésné 300k per félév + kamatos kamat és ebben az esetben Diákhiteled-et thm-je is megváltozik 15%-ra... És tudnék még sorolni pár hasonló kis betűs részt...
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz vodkaboy22 #20942 üzenetére
Nem teljesen vagy észnél
Vagy csak tapasztalatod nincs ...
Mindegy, butaság amit írsz.https://youtube.com/user/nuke7
-
vodkaboy22
addikt
válasz fattyu #20946 üzenetére
De már diákhitel2 van és kicsit más a leányzó fekvése a hallgatói szerződéssel kiegészítve... 3 éve más tészta volt! Most nagyon komolyan kell venni és inkább már azt mondom menj el dolgozni egyetem előtt 2 évre akár fing pénzért is amiből szűlőkkel karöltve tudsz gyűjteni és abból menj el egyetemre de diákhitelt ne vegyél fel... Oktatok BME-n és 1 éve még hallgatói senior is voltam elég közelről tudom, mennyire meg lehet szívni.
-
fattyu
veterán
válasz vodkaboy22 #20945 üzenetére
Nem kell ennyire drasztikusan venni. Én is felvettem annó. 3.5 évig jött. Valamiből kellett inni is
Történeti hűség: 3 éve vissza is fizettem. Megérte. IGY megérte.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #20943 üzenetére
Igaz de akkor is el kell mondani sajnos van 1 olyan laborcsoport akiknek tartottam órát és végig kérdeztem kinek van diákhitel.. Képzeld harmada jelentkezett De attól még typhone 4s meg az anyám kínja drága holmiktól ők se voltak mentesek!!! no comment... Egy diákhitelestől azt várnám el, hogy nokia 3310-essel rohangál heti 10 órát dolgozik és így éppen megtud élni akkor elfogadom, hogy fel KELLETT vennie...
Ez tetszik bár ennél jobb amikor 5.1-es hangfal szett 300k árban és a minden hangfal mellett kicsi d-osztályú wifi-s erősítő van mert így cordless a rendszer
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz vodkaboy22 #20942 üzenetére
Aki van olyan hülye meg is érdemli
Mit találtam?! Sírunk vagy nevetünk?! Érdekes lehet
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz SOAD19 #20939 üzenetére
De remélem senki nem olyan elvetemült HÜLYE, hogy amíg halálosan nem muszáj addig nem vesz fel diákhitelt! Inkább menjen el dolgozni negyed állásban és szívjon azzal is meg a tanulással mint diákhitel!
-
baluka26
nagyúr
válasz Deadzone41 #20938 üzenetére
Nem bizonyít semmit, csak kicsit hülyén jön ki, hogy olyan dolog mellett kardoskodsz, ami a világnézeted szerint igaz, tapasztalataiddal cáfoltad.
tyll gondolom azt méricskéli amit a kezébe nyomnak, és megengedik neki, hogy megméricskélje
Meridian a kezébe nyomta, hogy ezt csináltuk, írd le, hogy milyen übergecókirályok vagyunk.Persze, hogy csak a mesékben van ilyen, de Tyll-t nem is mint személyt értékeljük, hanem mint újságírót, úgy meg szerinted nem lehet hinni neki. Emellett lehet, hogy egy tündéri ember, nagyon jól főz, szereti a családját. Szóval valóban igazad van, csak ettől függetlenül ez ide irreleváns szerintem.
vodka: Igazad van az első mondatodban. A probléma, hogy eddig Deadzone-nek hiteltelen volt Tyll, most lett hirtelen hiteles. Érted a gondot?
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #20936 üzenetére
Khm azért ezzel nem értek, egyet, hogy 1 személy hiteles vagy hiteltelen ... Lehet az a személy valakivel hiteles egy másik csoporttal hiteltelen...
De az is más kérdés, hogy a kimeneti impedancia fontos tényező (véleményem szerint legyen minél kisebb slusz pasz), de annyira nagy feneket se kell kanyarítani a dolgoknak pl nem 1szer terveznek direkt úgy erősítőben visszacsatolást vagy kimeneti impedanciát, hogy az megfelelő legyen 1 tipikus fejes osztály karakterhez. Pl V-s fejeshez anti V-s karakter = naturálisabb hangzás.
De mondok 1 érdekes dolgot van negatív kimeneti ellenállású erősítő is !
(2szeres negatív visszacsatolás + 1 pozitív visszacsatolással elérhető) Ritka hangfrekis erősítőnél, mivel elég nehéz 20-20kHz tartományban megoldani rendesen, de nem lehetetlen és van is ilyen erősítő! Akkor most ez az erősítő a király mert a kimeneti impedancia annyira fontos ? Kötve hiszem hallottam ilyet és nem adnék érte 200k-t az biztos!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
SOAD19
addikt
Nem mondom szép kis pack, csak sajna nem lenne helyem hova raknom... Meg nem vagyok pofátlan magammal szemben, két hónapja vettem "új" fejest, most egy darabig nem költök fejes projektre.
Én tovább paszolom a labdát stranger28-nak, anno Mdac-ra fájt a foga, hátha megtetszene neki. Meg úgyis van lehetősége légypiszok nagyság kamatú diákhitel felvételére... Bár, többen is vannak itt, akiknek szintén rendelkezésére áll, ez a lehetőség...[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz baluka26 #20936 üzenetére
ki az a Meridian és mit kért? ez nekem kimaradt.
én azt szeretném elfogadni, ami mellett a több érv szól.
ilyen csak a mesékben van, hogy van a megtestesült gonosz, akinek minden szava hazugság, minden cselekedete gyalázatos, ördögi, öncélú, stb. a valóságban kicsit árnyaltabb a dolog.
az ad1000-nek nem hullámos az impedancia görbélye. [link] ezenkívül meg az, hogy én mit nem hallok, az nem bizonyít semmit, ugye?
-
bkercso
nagyúr
hifitopikosodunk...
-
baluka26
nagyúr
válasz Deadzone41 #20935 üzenetére
Most a Meridian kérte meg, hogy írjad már le hogy mennyivel jobb lett a motyó.
Semmi köze nincs ahhoz, hogy mi részrehajlás, mi nem, csak ahhoz van köze, hogy te mit szeretnél elfogadni.
Egy személy hiteles, vagy hiteltelen, olyan nincs, hogy egyszer ez, egyszer az. Vagy ha valaki így gondolja, az biztos nem épeszű.
Továbbra is mondom, alacsony impedanciás fejhallgatóval nem tudtad vakteszten megállapítani. Nem hiszel saját magadnak?
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz baluka26 #20934 üzenetére
éreztem, hogy ezzel fogsz jönni, de nem hiszem, hogy maráznom kéne mi a különbség aközött, ha marketing okokból benyögi, hogy xy gyártó drótjával szebben szól a hádényolcáz, és aközött, hogy valamit mérésekkel, számításokkal, vaktesztel és ész érvekkel alátámszat. szelektálni kell a részrehajlás miatt a mondandóját, egy értelmes embernek ez valszeg nem jelent problémát.
Egyébként a saját füleseddel nem tudtad vaktesztelni, szóval ez alapján neked nem azt kellene mondani, hogy nem fontos a damping, csak egyes esetekben?...
mintha ezt nem írtam volna már le haccázhuszonegy hsz.embe. midnenképp bele kell kötnöd most valamibe, vagy mire jó ez? a cikk állításaival vitatkozz, annak van értelme.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz Deadzone41 #20933 üzenetére
De értem, ha a te igazadat mondja, akkor lehet vele példálózni
Egyébként a saját füleseddel nem tudtad vaktesztelni, szóval ez alapján neked nem azt kellene mondani, hogy nem fontos a damping, csak egyes esetekben?...
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz szakibá... #20926 üzenetére
én nem hallok köztük difit 1 perc A-B után, legalábbis relevánsat biztos nem. abx-el most nem szenvednék, értékbeli különbség szerintem nincs köztük.
nem akartok egy olyat is csinálni, ahol valami olcsó dac-ot használtok a művelet d/a részéhez? így össze lehetne vetni egy olcsó dac mennyire szarabb egy profi stúdiós cuccnál.(#20930) baluka26: mert többek még mindig nem ismerik el a kimenő imp jelentőségét, részemről még egy érv melette.
-
guppy
őstag
Én sem, de akkor ezen túl mindenkinek ezt fogom ajánlani ebben a topikban aki DAC-ot keres, hátha ott lesz a kövi talin
szakibá... - nálam tervben van, csak K1000-rel most nem tudom, többivel meg kedvem se volt megpróbálni.
szerk:
[link] megvan a tökéletes alany[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz Deadzone41 #20929 üzenetére
Kíváncsi vagyok miért linkelted
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
ezt olvastátok már?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
(#20918) bajnokpityu & (#20919) guppy: Valóban csinosra sikerült. Arra lennék kíváncsi, hogy mit tud ennyiért? Jó alaposan beárazták kínai barátaink. Nem, nem veszem meg.
-
Alpee
aktív tag
Ha valaki el akarna mélyülni USB átvitelben Hitoshi Kondoh tolmácsolásában...
-
szakibá...
senior tag
Senki sem próbálkozott még schawo tesztjének módosított változatával? Mindenki ennyire elfoglalt?
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #20924 üzenetére
Igen de általában 50Hz és zaj között 30-40dB különbség van hálózat felöl ami nem elhanyagolható, de én pont ezért, minden erősítőmben az összes jelkábelt (még a legrövidebbeket is) árnyékolt kábellel csinálom, újjabban minden DC tápkábelt is (tapasztalat tabletem erősítő fölött pihent és ha hallkan is de hallottam a demodulált jelet a hálózati ping-ből furcsáltam mert minden jelkábel szigetelt volt ezért kicseréltem a kb 15-20 centis Dc tápkábelt is szigeteltre és megszünt a hallható zaja a mobilnak )
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #20923 üzenetére
Nem csak 50Hz van, hanem zaj is, azt meg kábelek összeszedhetik. Vagy nem?
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #20922 üzenetére
Nem előlap felé nincs Arra gondoltam és csak 1/r^2 közel tér igaz de ez pontforrás mellett igaz csak ez a trafó meg térben nem homogén sugárzó Najó vége a rossz poénból
Asgard-ot láttam már és hozzá is értem de sajnos most nem tudtam meghallgatni a fejes talin pedig kiváncsi lettem volna még 1 olyan elvetemült meleg aosztályra mint az enyém.Nem mintha baromira jól feltudnák a vezetők szedni az 50Hz-es szort teret, úgy hogy csak tárgytalan vicc volt!
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #20921 üzenetére
Körbe fémlemez van a trafó körül, és az 1/r^2 is szigeteli.
Asgardot láttad már? Mégis jó cucc (azt mondják, még nem hallottam).kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #20920 üzenetére
Na ebből nem spórolták ki az anyagot És nagy + pont a profi trafónak ránézésre hiperszil sajna itt szoktak nagyon gyakran "sokat" spórolni.
Eléggé diszkrét-re sikerült amint látom az is +pont!
De azért a trafó után / elé tehettek volna 1 kis fémlapot ha már finnyás akarok lenni.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bkercso
nagyúr
Ezt meghallgatnám.
-
Baluchicken
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen fejhallgató erősítőt,dac-ot érdemes venni egy akg k550-es füleshez? Most egy integrált laptop hangkártyáról hallgatom, ezt szeretném leváltani valami jobbra, hogy valóban kitudjam használni ennek a pazar fülesnek a tudását. Árban maximum 30 ezret tudnék rászánni.
Válaszokat előre köszönöm!
Üdv:
Baluchicken -
Zoli133
addikt
válasz vodkaboy22 #20910 üzenetére
Ezt elküldenéd nekem? e17 elvan akku-ról is.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
vodkaboy22
addikt
-
matyi94
senior tag
válasz vodkaboy22 #20909 üzenetére
Toshiba Thriveon mar probaltam, azon van rendes usb kimenet, csak a programnak egy trial verziot hasznaltam es ez is recsegett szoval, tuti nem veszem meg. A telefonom pedig Motorola Razr maxx, most gondolkozom, hogy rakjak -e ra cyanogent, de ha ilyen pepecs munka, akkor nem tudom, megeri -e.
Legyen szép napod!
-
vodkaboy22
addikt
válasz vodkaboy22 #20909 üzenetére
Mer ha érdekel java forrás kódot eltudom küldeni ha tudsz dalvik machine mellé hardverutasításokat kezelni (Kis assembly se árt).
-
matyi94
senior tag
-
vodkaboy22
addikt
válasz matyi94 #20905 üzenetére
Cyanogen natívan kezelte, de keresni kell mer ez egy nightly xda build. Programnak pedig megint csak "fejlesztés" kell, ismerössel segítségével én kotyvasztottam, de sajna nem tudom ajánlani, mert a dac-ban nem tudod vezérelni vele a sample rate-et és mindenképp külső táplálású dac kell. OTG-ról nem lehet táplálni ezeket.
-
vodkaboy22
addikt
válasz zoli03 #20903 üzenetére
Én is hasonlót csináltam [link]
Helyedben kipróbálnék pár opa-t, mert tudsz változást okozni rendesen. Bemenetről tényleg elhagyhatod a kondit vagy építsd úgy, hogy kapcsolható esetleg lejumperelhető legyen. A sok fémréteg ellenállásnak értelmét nagyon nem látom de te tudod (sok láb sok antenna + parazita kapacitások tömkelege). Bd139-et nem kéne 1 nagyobb tranyóra cserélni? 50fokon járatva adatlapból megkereshető mekkora teljesítményt bír elég határon mozog. (Meg lehet próbálni MJE15030g-t tapasztalatból mondom nagyon jó audio célokra.)
Legtöbb DAC- után nem lesz DC mivel a dac-ba raknak csatoló kondit, de ha DC csatolású akkor se kell félni a kimeneti védelmek általában jók egy usb/dac-ban.Én a kimeneti ellenállást is elhagynám De ahhoz profibb táp kell igaz.
De nyilván neked kell kitesztelni játszani, hogyan lesz számodra kedves a hangja lehet amiket írtam pont számodra rontana, mindenesetre ne add fel probálkozz csiszolgasd itt ott!
ÉS grat nagyon kafán néz ki!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
matyi94
senior tag
válasz vodkaboy22 #20904 üzenetére
Milyen programot hasznaltal? A cyanogen az tamogatja nativan es hasznalhatok barmilyen lejatszot?
Legyen szép napod!
-
zoli03
őstag
válasz bkercso #20902 üzenetére
Köszönöm a figyelmeztetést az ellenállásra, sajnos már 220 ohmos értékeket forrasztottam be, de festéskor ki lesz cserélve 22 ohmra. A bemenő kondi azért ad egyfajta biztonságérzetet a bemeneten lehetségesen megjelenő káros mértékű egyenfeszültség ellen nem?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz zoli03 #20901 üzenetére
Ha jobb hangzást szeretnél, a beöeneti csatolókondit elhagyhatod.
Illetve arra figyelj, hogy a Hobbbielektronikás cikkben lévő rajzon a kimeneti ellenállás értéke rossz, a valóságban 22 ohm kell odq, különben jelentősen csökken a kimenőtelj.nzozz: köss rá a gépre 2db USB DAC-ot, és az adott progrqmbqn állísd be, melyiket használja!
-
zoli03
őstag
Szerkezetileg elkészült ma a Canamp klónom. Superlux HD330-al próbáltam. A mélyek sokkal jobbak, a hangja sem olyan fátyolos, mint az alaplapi hangkártyával (igaz, most nem alaplapról, hanem egy Musiland US01 2012-ről kapja a jelet). Pár héten belül meglesz a festés is, valamint lesz egy LED az előlapon (a furata már megvan).
A képeken is látható, hogy a két oldal teljesen el van szeparálva egymástól.
A 230V-os hálózati csatlakozást hárompólusú EMI zavarszűrt aljzat látja el, ezáltal a készülékház fémrészei is életvédelmi földre vannak kötve.
Külön tápot is kapnak, egyenként 10VA-s transzformátorral, dupla diódahidas egyenirányítás. A szűrést 2x4700uF elko, 2x1000uF LowESR elko és 2x1uF MKT fóliakondenzátor látja el. A feszültségstabilizálást L7812/L7912 stabIC-k végzik.
A műveleti erősítő szerepét két darab OPA2107 látja el. A bemenet leválasztását WIMA fóliakondenzátor látja el. A negatív tápág és a kimenet közötti nagyteljesítményű ellenállás 10 darab párhuzamosan kötött 0,6W-os fémréteg ellenállásból áll, emiatt a tűrés mindössze 1%, és a nagyobb felület miatt a hűtése is jobb. A kimenettel soros ellenállásnak ugyan nem kellene szükségszerűen ekkora teljesítményűnek lennie, azonban a negatív tápági ellenálláscsoport közelsége miatt ezek is részt vesznek a hűtésben.
A bemenő jel Proel 6mm-es gitárkábel juttatja a panelre. A hangerőszabályzás pedig egy 25 lépcsős, 1%-os fémréteg ellenállásokból felépített forgókapcsolóval lett megoldva.
Itt vannak a képek róla: [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok