-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
evo87
őstag
válasz vakablak93 #39759 üzenetére
Alapvetően vonz az xt5 esetben az időjárásálló kivitel, a minosegibb váz, a jobb evf... Bár tény, hogy az általam használt kisebb üvegek (35mm f2, 16mm f2.8) nem mutatnak olyan jól a nagyobb vázon, bár ez utóbbi nem olyan mérvado. És szerintem az értékét is jobban tartja.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
evo87
őstag
Sziasztok... Az X-t50 és az X-t5 közötti méretkülönbség élőben mennyire jelentős? Képeken nem tűnik annak, élőben sajna nincs lehetőségem kipróbálni egymás mellett. Bár szeretem a kompaktabb gépeket, az X-t5 talán vonzóbb lenne a képességei miatt, illetve több helyen olvastam hogy a váz minősége is jelentősen jobb érzetű... Ergo megérheti a felárat.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
evo87
őstag
Abszolút igazad van. Bár én nem csak hobbi, hanem adott szintű munkafeladathoz is használnám, számomra a vazstabi nem fájó hiány, az XT30-ban sincs és azt is megelégedéssel használom. Az evf már más tészta, de azt is olyan ritkán, hogy cserébe a kompatkabb méret és a frissebb műszaki tartalom, jobb fókusz többet hozhat a konyhára.
Egyébként kis fixekkel használnám 16mm f2.8, 35mm f2.0... Ezekkel jó kis kompakt cucc lenne.iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
evo87
őstag
válasz Stauffenberg #39203 üzenetére
Az X-M5 valahogy nekem is kívánatos... Mivel régen nyomtam Panasonic GM1-essel, nekem ez a kis méret nagyon-nagyon bejövős. Az EVF hiánnyal és az oldalra nyíló kijelzővel meg tudnék barátkozni. Az X-T30-ról nem feltétlen akartam X-T50-re váltani... ellenben az X-M5 elgondolkodtat... visszalépés funkciókban és teljesítményben nem lenne, inkább a kompakt méret miatt kell kompromisszumot kötni.
-
-
evo87
őstag
válasz lugosi #38670 üzenetére
Az X-T50 már kapható is... 629 lett a váz induló ára... Eközben az X-T5 699... Baromi drága lett így az új gép, szerintem innentől kezdve egyéni szimpátia ki mit választ, persze az 50-es kisebb, de nem annyival, mint amennyit ad tudásban pluszban az X-T5.
-
evo87
őstag
És tegyük hozzá, hogy az 50 a 30 II-höz képest ~50%-kal drágább lett. Így már majdnem annyi, mint az X-T5... Egyedül a mérete ami az az 5-össel szemben indokolja...
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Gondoltam írok pár szót így egy kis használati tapasztalattal a hátam mögött. Ugye egy Pana GX80 -> Fuji X-T30 váltás volt nálam, utóbbit a 18-55-össel vettem, amiről kis túlzással merem mondani, hogy szinte hihetetlen hogy kitobinak adnak ilyet.
Ami naggggyon tuti a Fujiban (és temérdek YT videotesztben is mondták) hogy mennyire jó használni; intuitív, élvezetes, öröm nyomkodni és fotózni vele. Talán a DSLR építési jelleg miatt jóval többet használom az EVF-et mint a rangefinderes Panasonicnál. De számomra a legjobban lenyűgöző a Fujiban a képminőség. A tűéles, remek színű fotók. Az első bevetés rögtön egy izgalmas alkalom volt, nevezetese a Defender teszt, és azt kell mondjam, azóta még nagyobb örömmel veszem elő (mármint a fényképezőgépet ). És mindeközben a film imitáció is nagyon bejövős.
[ Szerkesztve ]
-
evo87
őstag
válasz vihartigris #33340 üzenetére
Nekem szimpi, bár tény, hogy a Jupio Orange széria 15ezer/db, a Patona Platinum meg 13ezer/2db... A Jupio kicsit kraftosabb amúgy, 1260mAh, míg a Patona 1140... ezt nem gondolnám lényegi különbségnek. A Wasabinak van 1400-as akkuja, de azt itthon nem nagyon találtam sehol.
-
evo87
őstag
Vennék hozzá 1-2 plusz pótakkut. Láttam, hogy többen a Patonát választották, esetleg a Jupioval is van akár poz akár neg tapasztalat? Vagy egyértelműen a Patonát érdemes? Illetve a JJC kiegészítők (kijelzővédő, exponáló gomb, markolat...stb) milyen minőséget képviselnek? Vállallható márka?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
X-T30 tulaj lettem, és utólag azt érzem, hogy ez egy piszkosul jó döntés volt. MFT-ről jöttem, nem meglepő módon a Sony a6400 volt a másik jelölt. Tegnap kezdtem fotózni az új cuccal és már értem miért mondják, hogy ezzel a géppel élmény fotózni. És egyszerűen nem akarom letenni. Ja és a kitobi tényleg ahogy a videó teszteken mondják, nem is kitobi szintű...
Előd és utód.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mini-ITX
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest