-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
fundaluk
tag
válasz lugosi #33114 üzenetére
Az első esetben tapasztalatlanságom miatt meg akartam spórolni az Insuranced Shipping felárát és elég soká tartott a visszatérítés. Igazolást kellett kérnem a futárcégtől hogy eltűntnek nyilvánították a csomagot aztán a Paypalnál kellett kezdeményezni a visszatérítést. Emlékeim szerint jó kéthetes procedúra, mivel az eladó reakciójára is várni kell. Második esetben már tanulva az előzőből Insuranced Shipping volt. Az Eglobal hamar küldte a visszatérítést.
-
fundaluk
tag
Szerintem is jó cég az Eglobal és nagyon megéri ott vásárolni. Nekem mondjuk eltűnt két csomagom amit onnan rendeltem de az nem az ő hibájuk volt hanem a futárcégé és visszakaptam a pénzemet rendesen. De bőven megérte a mostani egy hónapos várakozásom is mert itthoni ár fele alatt jutottam a termékhez!
-
fundaluk
tag
06.21.-én Eglobalról rendelt Fuji XF10-esem 07.24.-én érkezett meg. Közben nagyon sokáig állt a státusz, és akkor lett átadva a GLS-nek miután írtam a supportnak. Utána már gyorsan jött.
-
fundaluk
tag
válasz vihartigris #32456 üzenetére
Jól írta. Sőt nem is puNpa hanem punepa
-
fundaluk
tag
válasz shouryuken #22713 üzenetére
Nekem csuklópántom van hasonló kivitelben és nagyon szeretem. Tartós, kellemes fogású, erős. Szerintem a nyakpánt változat is jó vétel lehet.
-
fundaluk
tag
válasz taranis #22021 üzenetére
Az elveszett Eglobalos DPD csomagom ügyében ma döntött a Paypal hogy refundolják a pénzt. Úgyhogy végül is szerencsésen záródik a dolog de másfél hónapos procedúra után A Paypalnál nekem kellett bizonyítanom hogy nem kaptam meg a csomagot ezért ha így jártok kérjétek mindenképpen a DPD-t hogy küldjön Damage Report-ot meg jegyzőkönyvet. És azt lehet a Paypalnak küldeni ha kérik.
-
fundaluk
tag
Az ezt megelőző rendelésemmel nekem sem volt semmi gond. Egy 35mm F/2-t rendeltem ugyanígy Free Economy postával tőlük október elején és 10 nap alatt itt volt. Tracking és sms ahhoz is járt, úgy tűnik tényleg csak a biztosítás ami eltér az "Insured Shipping"-hez képest. Fogok én még egész biztosan az Eglobalról vásárolni de tényleg rá kell szánni azt a plusz 2 százalékot ha már ilyen megbízhatatlan a fuvaros cég.
-
fundaluk
tag
Vigyázzatok az Eglobalos rendelésekre. Az Egloballal magával nincs baj de DPD-vel küldik és nekem most a budapesti depóban eltűnt a 240 eurós Samyang 12-es obim. Egy hónapos várakozás után kaptam ma emailt a DPD-től hogy most már biztos hogy nem lesz meg. A csomagolás megsemmisítéséről kaptam egy hivatalos jegyzőkönyvet. A Paypalnál beindítottam már a pénz visszaszerzést közvetlenül az Eglobaltól, remélem nem lesz gond és nem a DPD-től kell kártérítést igényelnem. Mintha az Eglobal olyat írna az oldalán hogy a futárcég által okozott károkért ő nem felel a "Free Economy Express Shipping" esetén, csak akkor ha a 2%-os felárral járó "Insured Economy Express Shipping "-t választod. És még akkor is mindenféle feltételek vannak hogy hány napon belül kell jelezni meg ilyesmi. A DPD-nél meg azt hiszem csak 520 EUR a maximális kártérítés. Valahogy nekem most ilyen vagy olyan módon csak visszakerül a pénzem (remélem legalábbis) de ha nagy értékű obit vagy gépet vesztek válasszátok inkább a biztosított szállítást.
-
fundaluk
tag
válasz macko 67 #17887 üzenetére
Német Ebay-ről illetve szintén német Amazon-ról vettem őket. Kábé ugyanannyiért adták mintha közvetlenül Kínából rendeltem volna (Ebay.com, Aliexpress, stb. helyekről) de mivel Németországból küldték, nem kellett pluszban semmi ÁFÁ-t és vámot fizetnem rá. Érdemes Meike és Neewer néven is rájuk keresni mert hol egyiket hol másikat akciózzák éppen. Meg persze figyelni kell a bajonettre mert többfélével árulják nem csak Fujival.
-
fundaluk
tag
válasz macko 67 #17885 üzenetére
Fuji X bajonettes mindkettő, semmilyen adapter nem kell már hozzájuk. Direkt APSC szenzoros tükör nélküliekhez lettek fejlesztve, épp emiatt is nagyon jók mert a méretük jóval kisebb mint az adapterezett régi manuáloké. A 28mm-es az szinte olyan mint egy pancake objektív, és a 35mm-es is csinos kis darab.
-
fundaluk
tag
válasz macko 67 #17883 üzenetére
Fuji X-A2-n használok nem régóta Meike 28mm és Neewer 35mm obikat. (a Neewer ugyanaz mint a Meike csak a felirat más rajta). Meg vagyok velük elégedve nagyon. Fémből készült, masszív mindkettő, nyitottan is elég szép képük van, az árukat mindenképp megérték. (100 illetve 72 EUR volt az ár szállítással együtt). Egy pár fotóm van fent a Flickr-en amik velük készültek.
Meike 28mm: https://www.flickr.com/photos/fundaluk/albums/72157673208863344
Neewer 35mm: https://www.flickr.com/photos/fundaluk/albums/72157678191627020
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Jövedelem
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest