-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz Alabástrom #32939 üzenetére
"sajnos bokeh-buzi vagyok"
Nah most ez kérdés mit jelent. Azt hogy ezt gondolod magadról vagy már tényleg próbáltad tartósan FF F/1.4 világot.Saját tapasztalatom az volt, hogy az elején bejött ez a buké őrület. Használtam Sony FF-en Sigma 50/1.4-et Sigma 85/1.4-et és GM 85/1.4-et GM135/1.8. Igen jó volt mindegyik. Nagyon tetszett a legnagyobb blendéken a buké aztán egy idő után rájöttem, hogy azt a "néhány" portrét leszámítva nem nagyon használom legtágabb blendén, csak zavaró a nagyon keskeny élességi sík még portréknál is... Persze annak a "néhány" képnek igen jól áll.
Szerintem ezt mérlegeld.
Mert igen nagyok drágák és nehezek ezek a jó buké szörnyek......
Aztán könnyen előfordul, hogy feleslegesen költöttél feleslegesen hurcolászod, mert az esetek többségében úgy is rekeszelsz egyet-kettőt....
Buké érdekében lehet még tovább trükközni ha közel tudsz menni , pl: Sony FE 85mm f/1.4 GM + Kenko Achromat No.3: F/16 vagy F/2.5De hogy a kérdésedre is legyen válasz:
Ha a Fuji 16-55 és a Sigma Art 24-70f2.8 -et is a saját környezetében használod szerintem össze sem hasonlítható. Volt Fuji 16-55/2.8-am és Sigma art sorozatból is 4db 1.4-es objektívem bár ugye Sony-n. De míg a Fuji 16-55 egy nagyon jó objektív, addig a Sigma/ art sorozat, hogy is mondjam egy olyan átlagos "semmilyen", steril képi világú (pl a Sigma 85/1.4 és a GM85/1.4 össze sem hasonlítható....) .....
Szerintem nem egy liga a két objektív..... A fuji 16-55 nekem bejött, szerettem. A sigma Art sorozaton gyorsan túl adtam mert nem voltam elégedett a képekkel.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
1.4R sor rád vár, ha AF+boke kell.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
törölt tag
Ja, hogy úgy. Hát az más kérdés akkor Bokehra amúgy ott vannak ezek a 0.95-ös Mitakon obik
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest